Ankara mı ? Bursa mı? Memur için ideal ,fikirlerinize ihtiyacım var ...

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
106
363
İzmir
Arkadaşlar eşim ordu mensubu bu yıl tayinciyiz...İlk Kıbrıs ı yazmayı düşündük,hatta bugüne kadar (700 tl maaş+tazminatı için )ama görev yapan arkadaşımla konuşunca fikrim değişti hayat Kıbrıs ta çok pahalı imiş ve asker için sıkıntılı ve yoğun geçiyormuş.Şuan biz kızımla ile aldığımız evde 1.5 senedir yalnız yaşıyoruz ilkokul 2 de kızım,eşim Van ın bir ilçesinin dağındaki karakola komutan olarak atandı,son 6 ayımız kaldı.

Tercihlerimiz, ankara-bursa-izmir-samsun ve bodrum diye belirledik ama 1. ve 2. tercih önemli genelde 1.çıkıyor kötü doğu görevlerinden sonra.Dolayısıyla fikirlerinizi almak istiyorum ilk tercih için nereyi yazmalıyım,önceliğimiz eğitim kızım için,sonrası hayatın çok ta pahalı olmadığı nezih bir yer.Fikirlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

2 yıl sonunda ailemin bir bütün olacağı yer seçimi,6 yıl yaşayacağımız yeri belirlemek benim için sorun halinde,yardımlarınız şimdiden tşkler ...​

benim için tabiki Bursa... doğasıyla, dağıyla,deniziyle, tarihiyle Bursa derim. daha önce vanda görev yapmış Bursalı biriyim bende. Ankarayı çok bilmem ama Bursa da hayat ortalama diyebilirim ne çok ucuz ne çok pahalı yani. tabiki semte göre herşey değişiyor.zaten büyükşehir oldugu için her türlü imkanı da bulabilirsin ama dediğim gibi ankarayla çok kıyaslayamıyorum ankaraya birkaç kez gittim gördüm o kadar. bence imkanın varsa önceden bir kez görsen iyi olur. umarım sizin için hayırlısı olur.

Bence İzmir.. Ama izmirli olduğum için böyle düşünüyorum
Ama Ankara mı Bursa mı derseniz ben tabii ki Bursa derim..

Valla izmir çok uygun bide sağlıklı geneli organik yiycek genelde çocuğunuz açısından çok uygun tavsiye ederim :) Ankara da çok güzel ama soğuk olur hava şartları da önemli :)) tabi yine siz bilirsiniz :)

Ben hic dusunmeden Izmir derdim de.
Sordugunuz iki sehir arasinda Bursa daha iyi bence.

Biz istanbul' da oturuyoruz .görümcem Bursa da oturuyor .her yıl gidiyoruz Bursa ya ve her seferindede hayran kalıyoruz havası istanbul dan kat kat temiz.sularını hala musluktan içen kaç tane Büyükşehir var.

bende 4 yıldır ankaradayım bir karadenizli olarak , ve bu şehri ğittikçe çok sevmeye başladım,bende kamuda yım , her bütçeye her kesime göre alışveriş yapılacak yerler var ve herşeyden önce egitim için bursamı ankaramı dersen ankara derim memur şehri güvenilir bir şehir. rabbim hayırlısıyla eşine kavuştursun . kıbrıs mı dersen ? amcam abim orada subaydı . çok pahalıı bir yermiş özellikle asker için şartlar çok zormuş , hayırlısı olsun arkadaşım

Bilmiyorum Samsun'u ne kadar biliyorsunuz ama ben Samsun'u seçerdim
İllaki Ankara-Bursa ikilisinden biri ise o zaman Ankara

Çok tşk ederim her birinize tek tek
Eşim in gönlü daha çok Ankara dan yana ,geçim kolay memur şehri eğitim de daha iyi kanısında,kararsızlık daha çok bende umarım hayırlısı olur arkadaşlariçünkü ayrı yaşamaktan usandım her açıdan tüm yük omuzlarımda,bazen çok bunaldığım anlar oldu, eşim hele daha çok 1.5 yıl içinde 2 kez ölüm tehlikesi yaşadıibirinde çığın altından çıktı,birinde de zırhlı aracına atılan bombadan sağ kurtudu şükür.bu yzden oda bende yaşadığımız bu zorlu süreci seçeceğimiz yer ile dinginleştirmek kafa dinlemek ve ailece huzurla yaşamak için doğru tercih yapmalıyız ki,6 yıl yaşayacağız bu seçtiğimiz tayin yerimizde.dilerim hayırlısı olsun hepimiz için ailem için

ben ankara da yaşadığım için ankara derim :)maddi olarak sıkıntı yaratmaz en azından çoğu şehre göre yaşam daha kolaydır ama kışları biraz soğuk oluyor onu da ekleyim:))doğalgaz faturaları kabarabiliyor

Ankarada 7 yil yasadim, Bursayi ise omrumde bir kere gordum ve asik oldum. Kafa dinleyip huzur bulmak icin Bursa diyorum, Istanbulu gezmek istediginizde deniz otobusuyle 2 saatte ulasim var. Cocugunuz daha kucukmus, 6 yil ilkogretim okuyacak. Asil onemli olan lise bence, ilkogretim olanaklarinin Bursa'da da gayet iyi olabilecegini dusunuyorum. Bir yani dag, bir yani deniz, yemyesil ve buram buram tarih kokan bir sehirde yasamak sizi ari dirir, dinginlestirir bence.

ankara tabisi..adı üstünde memur kesimi çok olan şehirdir..ama bursa da güzel..bursayı bilemem ankarada yaşadım. rahat yani..bursada soğuktur yani..

Ben olsam Ankarayı seçerdım
egelı olmama rağmen ankara bır başka benım ıçın çok sevıyorum.
Denızı yok ışte bı o kötü

canım benim, hem ankaralı olduğumdan hem ordu mensubu olan bir aileden geldiğim için hemde en yakın arkadaşlarının eşleri hep ordu mensubu biri olarak ankara derdim. her açıdan diğer şehirlerden daha avantajlı. hem maddi hem eğitim hem çevre ve imkanlar hemde diğer şehirlere göre ucra bir yere tayin olma ihtimali daha az olduğundan ankarayı seçmenizi tavsiye ederim. hemde burda tanışma imkanıda buluruz ne dersin

çok tşk ederim arkadaşlar,çoğunluk Ankara dan yana:) sizlerin fikir ve yorumlarını fazlasıyla dikkate alıyorum.

öznurplt: canım kısmet inşallah, olurda Ankara çıkarsa seve seve,çok isterim canım

Ben olsam Ankarayı seçerdım
egelı olmama rağmen ankara bır başka benım ıçın çok sevıyorum.
Denızı yok ışte bı o kötü

Deniz olsaydi Ankara Ankara gibi olur muydu bilmem ama memur icin en ideal sehir Ankara. Cocugunuzun egitimi icin birkere secenek cok ayrica memur kesim agirlikli olmasindan dolayi bir duzen getiriyor sehre. Insanlari da genelde o kesimden ya da emekli oldugu icin duzgun bir cevre edinebilirsiniz. Her keseye uygun ikamet edeceginiz yerler mevcut. Bursa da cok guzel bir sehir yasanasi bir yer ama memur denilince en uygunu Ankara.

Bizde ankaraya gidebilsek keşke en az iki yıl görev şartı var ve ankarada boş yer varsa dilekçe yazabilşriz ancak. Ailelerimiz ankarada ama bursaya bi kere gitmiştim birsürü mağaza var ya alışveriş açısından çok iyi:):)

Ankarada yaşadım çok soğuk ve mesefaler fazla şu an bursadayım burayıda tavsiye etmem..vwn olsam izmire giderim

ankara hem memur şehridir hem de hayat pahallı değildir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…