Ankara mı Başkent mi?

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
860
30
başkent üniversitesinde sağlık bölümünde tam burslu okuyorum. lakin Ankara Üniversitesi istiyordum tercihlerden önce. Başkent burslu gelmez diye öne Başkent i yazınca Başkent geldi.
üniversitem iyi kütüphanesi güzel cafeteryalar var hoş. bir kaç tane arkadaşım da var ama aklımda hala Ankara üniversitesi var.
eğitim kalitesi açısından hangisi daha iyi? Başkentte insanlar kasıntı biraz Ankara Ünisinde daha mı iyi ortam olur sizce? Okulda okuyanlar var mı?
yatay geçiş düşünüyorum yapmalı mıyım sizce? bir de yarıyıldan sonra başvurabiliyor muyum yoksa 1 sene mi beklemem lazım?

Son düzenleme:
Ankara unıversıtesı çok kasıyo mezun olmak cokzor ama olunca da kaliteli egıtım almış oluyorsunuz hocaları çok zorluyor ona göre tercih et derim.
başkentte ders notlarım iyi. 4üzerinden 3ü geçicek. yani dersler konusunda sıkı olsalar sorun olmaz sanırım. ama korkuyorum pişman olur muyum alışabilir miyim diye?

bir de özel üniversitedeki tipler kasıntı biraz, devlet üniversitelerinde ortam da daha güzel diye duymuştum.
mutlaka öyledir. şu şekilde düşün. mesela özel üniversitedeki 10 insandan 1i bursludur ve digerleri zengin baba parasıyla oraya gelmiş kasıntı insanlardır dedigin gibi.

ama devlet üniversitesinde herkes dişiyle tırnagıyla oraya gelmiştir ve çogu şeyin farkında olan insanlardır.

o yüzden devlet üniversitesine geçmeni öneririm.

cnm şartları iyi araştır. Ben ankara üniversitesinin başka bir fakültesinde okuyorum. Ders saydırmak çok büyük bir problem benim fakültemde yatayla gelenlerin hiçbiri ders saydıramadı. Ama fakülteye göre değişiyorsa bilemem. Artı olarak geçmek zordur, çan eğrisi falan yoktur, devamsızlığa dikkat edilir (gerçi anlayışlı hocalarda vardır, hocaya göre değişiyor yani). Kısaca iyi düşün karar ver. Son olarak ders seçimi yapabilmek bir rezalettir.

mutlaka öyledir. şu şekilde düşün. mesela özel üniversitedeki 10 insandan 1i bursludur ve digerleri zengin baba parasıyla oraya gelmiş kasıntı insanlardır dedigin gibi.

ama devlet üniversitesinde herkes dişiyle tırnagıyla oraya gelmiştir ve çogu şeyin farkında olan insanlardır.

o yüzden devlet üniversitesine geçmeni öneririm.
en çok sıkıntı yaşadığım nokta aslında burası işte. ben tam burslu olarak geldim, çok girişken de değilim ama onlar kasıntı farklı geliyorlar biraz bana.ortamları farklı. kutuplaşma çok fazla. illaki her yerde olur ama daha farklı anlatamıyorum şuan. teşekkür ederim

cnm şartları iyi araştır. Ben ankara üniversitesinin başka bir fakültesinde okuyorum. Ders saydırmak çok büyük bir problem benim fakültemde yatayla gelenlerin hiçbiri ders saydıramadı. Ama fakülteye göre değişiyorsa bilemem. Artı olarak geçmek zordur, çan eğrisi falan yoktur, devamsızlığa dikkat edilir (gerçi anlayışlı hocalarda vardır, hocaya göre değişiyor yani). Kısaca iyi düşün karar ver. Son olarak ders seçimi yapabilmek bir rezalettir.

Başkentte de çan eğrisi yok ve devamsızlığa çok dikkat ediyorlar..
okulun şartlarının iyi olmasını istiyorum açıkçası ders geçmekten ziyade :) ders geçmeyi önemsemediğim için demiyorum yani ders notlarımın kötü olmayacağını düşündüğümden :) teşekkür ederim

en çok sıkıntı yaşadığım nokta aslında burası işte. ben tam burslu olarak geldim, çok girişken de değilim ama onlar kasıntı farklı geliyorlar biraz bana.ortamları farklı. kutuplaşma çok fazla. illaki her yerde olur ama daha farklı anlatamıyorum şuan. teşekkür ederim
ben anlıyorum seni. şöyle düşün o zaman canım. Eger 2 yılını doldurduysan geçme sonuçta kalmış şurda 1.5 yıl idare edersin. ama daha 2 yıldan fazla varsa geçiş yap.

okulun şartlarının iyi olmasını istiyorum açıkçası ders geçmekten ziyade :) ders geçmeyi önemsemediğim için demiyorum yani ders notlarımın kötü olmayacağını düşündüğümden :) teşekkür ederim[/QUOTE]
rica ederim ama geçmeyi düşünüyorsan ders saydırma durumunu iyi takip et. Yoksa boşu boşuna okulun uzar. Aldığın dersi tek bir ünitesi farklı diye tekrar almak adama baya koyuyor:) umarım istediklerin gerçekleşir.

X