- Konu Sahibi dunya cadisi
Ben de 15 senelik dis hekimiyim. Dis hekimliğinin dersleri en azından devlet universitesinde bayaa zordu. Bursunu kaybetmeyeceğine emin olabilecek misiniz? Çunku bazi derslerin cok subjektif degerlendirme sistemi var. Hastalar eskisi gibi değil. Saygı cok azaldı. Kliniklerin çoğu sizin etik değerlerinize çalıskanlığınıza bakmaz, günde kac parca is cıkıyora bakar. Çok da stresli bir iş. Yurtdisi hastasına protez yaparsınız teknisyen bir seyi yanlis yapar, butun stres sizin uzerinize kalır vs... uzmanlık yapmadan iyi paralar kazanmak da cok zor. Çalısma saatleri özelde haftada 6 gün günde 10 saat gibidir genellikle. Öğle arası diye bir şey genelde yoktur. Dini bayramlar dışında her tatilde çalışılır. Pek cok klinik dis hekimlerine sirket kurdurup fatura kestirme sistemine geciyor. Yani tatiliniz hatta hastalığünız bile kendi cebinizden kayıp olacak, bagkurlu olacaksınız,özlük hakları sıfır olacak. Ama bu sartlar okeyse yeni mezun dönemini atlatınca issiz de kalınmaz. Benim su anki aklım olsa bilgisayar veya teknoloji ile ilgili bir bölüm okurdum. Bu tarz seyler okuyan arkadaslarım su anda benim 2-3 katım kazanıyor.