Batıkent Medical Park, hastane olarak düzenli, sakin hatta konforlu gelebilir ilk bakışta. Ben bu düşüncelerle girdim hastaneye ve doktorumla görüşme yapmak için heyecanla bekledim. Çünkü bu benim ilk gebeliğim ve ilk heyecanımdı. Doktorum Banu Akçal' dı. Enerjimi aldıı, hayal kırıklığına uğrattı. İlk gebeliğim olduğunu bildiği halde sanki 2. hatta 3. gebeliğimmiş gibi yaklaşıp açıklamasız ve hayretler içinde bıraktı. Çok hızlı konuşuyor, hıı hoş birşeyler de anlattığı yok ya, konuşursa hızlı konuşuyor... Devlet hastanesi doktorlarından bir farkı yoktu kısacası. Ultrasonla muayene etmeden önce bana başlangıç kilomu sordu, " yok artık" dedim içimden. Ya evde baskülüm yoksa, ki vardı tartılmıştım, evdeki baskülle senin baskülün tutacak mıydı acaba? Her geldiğim de bana evde ölçüldüğüm kilomu mu soracaksın???
Boyumdan yüksek bir yere uzanmamamı, şeker ve tuzu biraz azaltmamı vb hiçbir şey söylemedi. Daha daha nicelerini doktordan sonra büyüklerimden duydum.
Kısacası sadece, folik asite 3 ay devam, sebze ve meyveyi mutlaka iyi yıka ve soy bir de ceviz ye dedi. Bu kadar.
Bana mı denk geldiii, yoksa tavrı bu mudur bilemiyorum. Ama ben 5. haftamda Banu Akçal' a muayene oldum, artık bir daha da Tövbe gitmem.