ankara medicalpark ta dogum yapan veya gebelik takibi icin gidenler

15 mayıs da gece 12 de sancıyla medicalparka gittim doktorum aylin hnm dı nöbetçi doktor muayne etti 2 cm acılmam vardı ve beklemeye basladım nst de bebeğin hareketleri görünmüyo ama normal uyuyo olabilir dedi doktorunuza haber verdik dogumda gelicek denildi saat 3 20 de suyumu patlattılar ve bebek kakasını yapmıs denilde ee ne olacak dedik doktorunuz geliyor dediler aylin hanıö geldi bu kadar dayandın 5 cm acılman war dayan sana normal dogumu anlatmadılar öı denildi bir yandan oksijen veriliyo sancılar acılar cok yalvarıyorum sezeryana alın diye 3 30 da alındıö sezeryana ve bebeğim kakasını yutmus 2 gun yogun bakımda kaldı ve öldü ihmal yüzünden bende ölecektim lütfen gitmeyin bu hastahaneye ben hem maddi hem manevi olarak cok yıprandım benim canım yandı sizlerin yanmasın aynı gece 4 bebek aynı vakadan yogun bakıma alındı güleryüze aldanmayın

15 mayıs da gece 12 de sancıyla medicalparka gittim doktorum aylin hnm dı nöbetçi doktor muayne etti 2 cm acılmam vardı ve beklemeye basladım nst de bebeğin hareketleri görünmüyo ama normal uyuyo olabilir dedi doktorunuza haber verdik dogumda gelicek denildi saat 3 20 de suyumu patlattılar ve bebek kakasını yapmıs denilde ee ne olacak dedik doktorunuz geliyor dediler aylin hanıö geldi bu kadar dayandın 5 cm acılman war dayan sana normal dogumu anlatmadılar öı denildi bir yandan oksijen veriliyo sancılar acılar cok yalvarıyorum sezeryana alın diye 3 30 da alındıö sezeryana ve bebeğim kakasını yutmus 2 gun yogun bakımda kaldı ve öldü ihmal yüzünden bende ölecektim lütfen gitmeyin bu hastahaneye ben hem maddi hem manevi olarak cok yıprandım benim canım yandı sizlerin yanmasın aynı gece 4 bebek aynı vakadan yogun bakıma alındı güleryüze aldanmayın
Canim benim ya inan okudum ve cok üzüldüm. Bende kurtaj oldum medical de sana çok katılıyorum. Maddi manevi insan yoruluyor. böyle bir acı da ne denilir bilemiyorum. Rabbim bu acıyı unutturacak bir acı yasatmasin. Rabbim yar ve yardımcı n olsun. Bundan sonra güzel günler göstersin inş. Hepimize

Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın kimselere böyle şeyler inş. Aylin hanım norda nöbette olmasına rağmen kendi doktorunuzu mu bekledi? Kendi doktorunuz kimdi peki?

Cok sagolun canım yandı yüreğim parcalandı rabbim kimseye vermesin böyle acı kendi doktorum aylin hanım haber saat 11 de verdik hastahaneye geciyoruz diye nöbetçi doktor ilk muayane etsin dedi hamımefendi dunyalarca para döktük hanıma gelme tenezzülünde bulunmadı nöbetçi doktor muayane etti sabaha kadar olmaz bebek dogum anında gelecek aylin hanım denildi ve hanımefendi başsaglıgı bile dilemedi normal doğuö için ısrar etti nöbetçi doktor kakasını yapmıs dedi sezeryana alın dedim yok birsey hersey cok normal diye doguma aldı ve bebeğimi kucagıma alamadım

Cok sagolun canım yandı yüreğim parcalandı rabbim kimseye vermesin böyle acı kendi doktorum aylin hanım haber saat 11 de verdik hastahaneye geciyoruz diye nöbetçi doktor ilk muayane etsin dedi hamımefendi dunyalarca para döktük hanıma gelme tenezzülünde bulunmadı nöbetçi doktor muayane etti sabaha kadar olmaz bebek dogum anında gelecek aylin hanım denildi ve hanımefendi başsaglıgı bile dilemedi normal doğuö için ısrar etti nöbetçi doktor kakasını yapmıs dedi sezeryana alın dedim yok birsey hersey cok normal diye doguma aldı ve bebeğimi kucagıma alamadım
Nöbetçi doktor ordaki kadın doğumculardan değil heralde, başka doktor muydu? Yuttuğunu nası anlıyolar ki, tehlikesiz olma ihtimali mi var böyle bişeyin niye sezeryana almıyolar acaba? Biz uzun zamandır bu forumda doktorlar normal doğumdan yana deil mi diye sorguluyoduk ama heralde gelmemek için normal doğum olsun dedi. Tövbe tövbe çok kızdım can bu yaaa!

evet nöbetçi doktor gündüz muayane alan bir dr değil suyumu patlattıklarında anlaşıldı normalde seffaf su gelir benım kahve rengiydi ama o kadar rol yaptılarki doğumdan cıkana kadar anlamadık terslik oldugunu sonlarında anladık onda da o heyecan ınsan yakıstıramıyo aklına gelmiyo yine bebeğimi saglıklı alıcam kucagıma cıkıcam sandım cunku acıklama yapmadılar durum tehlikeli diye

39+2de doğum yaptım ve pazartesi günü kontroldeydim aylin hnm hersey normal dedi ve böyle bebeğin kakasını yapıp yutma olasılıgından bahsetmedi 38 haftadan sonra bebek büyüdüğü için bu olası bir tehlikeymıs eger soyleseydı suni sancı yada sezeryanla doğuma direk girerdim gec kalınmıs miadı dolmus bebeklerin nst de cok iyi takip edilip bekletilmesi gerekiyo tamamen bir ihmal yüzünden kızımdan oldum lütfen tüm hamileler dikkat etsin bu haftalardan sonra normal doğumu bekliyorsanız nst ve 2 gunde bır takıp önemli

Allah kimseye göstermesin ya ne kadar zordur sizin için. Dava açsanız hakkınızdır yani bu ne sorumsuzluk, bütün olasılıkları düşünmeleri lazım dikkatli olmaları lazım, biz düşünceksek böyle ihtimalleri niye doktora gidiyoruz

39+2de doğum yaptım ve pazartesi günü kontroldeydim aylin hnm hersey normal dedi ve böyle bebeğin kakasını yapıp yutma olasılıgından bahsetmedi 38 haftadan sonra bebek büyüdüğü için bu olası bir tehlikeymıs eger soyleseydı suni sancı yada sezeryanla doğuma direk girerdim gec kalınmıs miadı dolmus bebeklerin nst de cok iyi takip edilip bekletilmesi gerekiyo tamamen bir ihmal yüzünden kızımdan oldum lütfen tüm hamileler dikkat etsin bu haftalardan sonra normal doğumu bekliyorsanız nst ve 2 gunde bır takıp önemli
Çok çok geçmiş olsun inan göz yaşlarıy la okuduM. Aklım beynim almıyor ya. Nasıl bu kadar merhametsiz ve vicdansız olabiliyorlar. canımızı emanet ediyoruz Tonlarca da para veriyoruz sonuç bu mu yani. . . Biliuorum söylemesi zor ve uğraştiri ci bir süreç ancak dava açılması hak olan bir konu. Size emsal teşkil eden davalar mutlaka vardır. Tek sıkıntı zaten süreçte yıpranmış oluyor insan bir de davay la ugrasmak acıyı daha da arttırabili Yor. Keşke bu gibi durumlarda denetleme mekanizmaları devreye girwbilse.

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun.Ben de 15 Mayis ta doğum yaptım.Hatta sizseniz annem gizyaslariniza da şahit olmuş.Odaya gelip anlatınca ben de ağladım.Allah sabir versin.Yeniden sağlıkla nasip etsin.
Doktorumuz Aylin Hanim bize de 15 Mayis i tarih verince tereddüt ettik.Kafasına gore neden boyle yapiyor dedik.Tamam bebeğim dönmemişti ama biraz daha bekleşen daha iyi olmaz mi diye düşünüyordum.Aylin Hanim çok da bilgilendirmedi o zaman ama çevredeki sağlıkçılar son haftaların riskli olduğunu doktorun aslında doğru bir şey yaptığını söylediler.Biz de Allah a emanet ettik canimizi önce sonra da doktorlara.Doğuma girdik çıktık çok şükür bir sorun olmadı.Bebegimin sariliktan 2.5 gün yenidoğan yoğun bakımda yattı.Simdi evdeyiz çok şükür.Bir sıkıntımız kalmadı inş.Gozetimdeyiz gerçi ama lüzum düzelecek inş.

Sunu diyeceğim...Son haftalar riskli arkadaşlar.O gün o annenin gözyaşlarına ben şahit olmadım ona rağmen çok üzüldüm.Bu yüzden normal doğum diye çok da diretmeyin.Tamamen şahsi kanaatimi aktarıyorum.Normal doğum annelerimizin ninelerimizin zamanindaymis.Annem beni 5 saatte doğurmuş.Simdi ebeler normal olsa bile riske etmiyor atıyorlar makası.Ee ne anladım.Bu mu normal? Üstelik kesi yediğiniz yer enfeksiyon kapabilme riskiniz daha yüksek olduğu bi yer.Saat 12 de bebeğim oldu aksam 10 da ayaktaydim.Koşup oynamaktan bahsetmiyorum tabiki ama ne bileyim toparladim 2 güne.Spinal sezeryan dan kaynaklanan farklı sikintilarim oldu tabi ama 5 güne geçti.Yine doğum yapsam yine sezeryan olurum.Yarim insan oluyosun muhabbeti yapanlara katılmıyorum.Kişiden kişiye değişen bir durum olmakla beraber hayata ve bebeğine satılmakla da alakalı olduğunu düşünüyorum.Bunlar benim dusuncem.

Canim.arkadasim oncelikle basin sagolsun. Ben de dogumda bebegini kaybetmis bir insan olarak acini cok iyi anliyorum. Aylin hanim kontrolde bana senden uzulerek bahsetti. Ben de o zaman da cok uzulmus ve sana dua etmstim Rabbim icini ferahlat die. Evlat acisi kimseye yasatmasin Allah.
Doktordan bekledigim neydi su durumda canim onu anlayamadim. Sonucta o elinden geleni yapmis degil mi? Bebegin kakasini yedigini suyu patlatmadan anlayamazlardi ki. ben de acimdan sonra aylin hanima guveniorm ama senin guvenini kiran ne oldu?

Canim benim nst ye bem de katiliorm cok sik olmali evet ama zaten normal dogum diger arkadasim da dedigi gibi cok riskli bi durum. Her 39 unu bitirmis bebegi sezeryana alamazlar ki. Sen suan acin taze die sinirleniyorsun seni cok iyi anliyorum ama AYlin hanim gelir gelmez sezeryana alin mi dedi o da mi bekletti seni nasil oldu? Cunku aylin hanim bana anlatirken bebek kakasini yemis olunca ben asla riske atmak istemedim sezeryana aldim nst sonuclari da kotu olunca dedi. Normalde kakasini yemis normal dogum yapan hastalar da cok ama senin nst kotu olunca hemen sezeryana almis. Bu da beni hatta aylin hanima daha da guvenmemi saglamisti. Sen ne diosun?

Benim anladigim arkadasin yazisindan kakasini yutmus olmasina ragmen sezeryanla hemen almayip bebegi normal dogumu beklemesi.
Bu arada arkadasa cok cok uzuldum basi saolsun Allah sabir versin .

Arkadaşlar hepinizden den allah razı olsun üzüntüme ortak oldunuz.Aylin hanımdan beklentim neydi demiş arkadsım tedbir kuldan takdir allahtanmış cnm ben normal olmasın için ısrar etmedim ve benım ilk bebeğim böyle bir riskden bahsedilsin isterdim 3 gün önce kontroldeydım ne bebek hareketlerini takip et ne de bu haftalarda bu tip risklerden bahsetti artı ne mi bekliyordum doktordan hersey cok güzel cok güzel gece gittim 3 30 dan sonra nst de baglıyım ben ve esim annem sürekli dısarda icerde soruyolar hersey cok iyi denildi aylin hanım bana dogumu anlatmadınız bu kıza dedi ilk geldiğinde dopum böyle olur az kalmıs 2 saat bekle normal doğum yaptırıp kucagına vereyım dedi bebeğini ben sezeryana alın dedim sonra sezeryana alındım ıcerde spinal yapayım yavrunu hemen kucagına vereyim dedi bunu öngörmüş bir doktor peki neden bunları söylüyo hangi yavrumu kucagıma verecekti tüm olaylara sahit mi olacaktım genel anestezi yapmıslar uyandıgımda tek kelimem bebeğim di anlıyomusum doktordan ne beklediğimi simdi aileme deseydi o gece risk olustu durumu anlatsaydı güvenirdim

Çocuğun kakasını yaptığını görüyor doktorlar ama yuttuğunu bilemezler tabi sanırım, o yüzden kakasını yapınca nolur nolmaz diye hemen sezeryana almaları gerekiyor heralde. İlk umuttaki doktorum da böyle bir olay anlatmıştı. Çocuk kakasını yapmış hemen sezeryana aldık, yok allah korusun demişti. Allah kimsenin başına vermesin.

Ne kötüymüş nst kötüyse bize neden söylenmemiş normal doğum için ısrar edildi bekledik
Cnm basin saolsun inan cok uzuldum ben de hacettepe universitesinde bebegimi kaybettim ihmaller pespeseydi hep sucladim doktorlari hastaneyi evet suclu olduklari noktalar cok ama yillar gecsede acim dinmedi artti fakat tek anladigim rabbim dilemeseydi olmazdi doktor ne kadar ihmali olsada olmasa da rabbim dilemeseydi olmazdi diyerek kendimi sakinlestiriyorum sen de oyle yapmak zorundasin canim elden hicbisey gelmiyor dava acma mi onu da yaptim son durum ne biliyomusun anne suclu cikti yani anliyacagin kimse sucu ustlenmez sen Allah a sigin sabir dile ben bebegimi 2009 temmuzda kaybettim rabbim 2010temmuzda kizimi bagisladi bana simdi 3.ye hamileyim Allaha sigin

Cnm basin saolsun inan cok uzuldum ben de hacettepe universitesinde bebegimi kaybettim ihmaller pespeseydi hep sucladim doktorlari hastaneyi evet suclu olduklari noktalar cok ama yillar gecsede acim dinmedi artti fakat tek anladigim rabbim dilemeseydi olmazdi doktor ne kadar ihmali olsada olmasa da rabbim dilemeseydi olmazdi diyerek kendimi sakinlestiriyorum sen de oyle yapmak zorundasin canim elden hicbisey gelmiyor dava acma mi onu da yaptim son durum ne biliyomusun anne suclu cikti yani anliyacagin kimse sucu ustlenmez sen Allah a sigin sabir dile ben bebegimi 2009 temmuzda kaybettim rabbim 2010temmuzda kizimi bagisladi bana simdi 3.ye hamileyim Allaha sigin
Çok geçmiş olsun ama hangi sebeple sizi suçlu çıkardılar?

Merhaba,
Ben de Banu hanım a gidiyorum en başından beri daha yeni yeni ısınmaya başladık:) Haftaya bende Ali İpek'e gidicem nasıl geçti senin randevun? eşleri de alıyorlar mı? Biraz detyalı bilgi verebilirmisin? Çok teşekkürler

yeni gördüm mesajınızı gittiniz mi bilmiyorum ama adam işinde gayet iyi belli. eşim içeri girdi sıkıntı olmadı. ali bey önce bi kendi ölçümlerini yapıyor hiçbir şey söylemeden (o sırada sakın endişelenmeyin acaba bişey mi var diye:KK66: ) daha sonra baştan ayağa tek tek anlatıyor. bir rapor bir cd ve bir renkli foto veriyor. işi bitince sizin aklınıza takılan bişey var mı ekstra sornak istediğiniz bişey falan dedi. içerde kaldığımız sürede baya iyiydi banu hanımdan sonra epey uzun geliyor:) banu hanımda değişme var mı ilk günden bu yana ben geçen hafta gittim belki iki dakika daha fazla kalmışımdır içerde her zamankinden:)

yeni gördüm mesajınızı gittiniz mi bilmiyorum ama adam işinde gayet iyi belli. eşim içeri girdi sıkıntı olmadı. ali bey önce bi kendi ölçümlerini yapıyor hiçbir şey söylemeden (o sırada sakın endişelenmeyin acaba bişey mi var diye:KK66: ) daha sonra baştan ayağa tek tek anlatıyor. bir rapor bir cd ve bir renkli foto veriyor. işi bitince sizin aklınıza takılan bişey var mı ekstra sornak istediğiniz bişey falan dedi. içerde kaldığımız sürede baya iyiydi banu hanımdan sonra epey uzun geliyor:) banu hanımda değişme var mı ilk günden bu yana ben geçen hafta gittim belki iki dakika daha fazla kalmışımdır içerde her zamankinden:)

Çok teşekkür ederim detaylı bilgi için.. Banu Hanım bi değişik yaa:)) ben çalıştığım için hep 17.30 18 alıyorum randevuyu sanırım akşama kadar yoruluyor çok hızlı geçiyordu randevular. Birgün keşfettim ki sabah 10 gibi gidince nasıl tatlı nasıl sevecen artık öyle alıcam:KK45:Bir de yapısı o sanırım telefonda da konuşurken hızlı hızlı konuşuyor:KK48:

Senin haftan daha ilerde tabii biraz daha detay istiyor insan ama benim daha başlarda olduğum için diyecek birşeyi yok muhtemelen bana :) Nedense güveniyorum gereksiz tahlil istemiyor mesela 3 4lü teste gerek yok farklı çıkabiliyor canını sıkar gereksiz demişti vs vs tam eminde değilim ama başka doktor da aramıyorum herkesin bir şekilde bir sıkıntısı var her doktorda.

X