• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da sosyal fobisi olan bayan arkadaşlar arıyorum

Sosyal fobi ne demek? Tanışıp dışarıda değilde evde görünüyorsanız, tanıdığınız birileriyle neden evde görüşmeyip yabancı riski alıyorsunuz? Bide biriniz hemşireyim demiş sosyal ortamda bulunamıyorsanız nasıl hemşire oldunuz? hiç bilmediğimder soruyorum

Hanımlar olabilir. Bende ilk seferinde böyle bir konu açmıştım. Bebegimle yanlizim. Malum evlenince eskiden bekar arkadaşlarınız sizi anlamayabiliyor.
Tamam böbrek konusu falan doğru bu devirde kimse kimseye güvenemez.
Yanlızlıktan söylemiş olabilir.. bilemeyiz
Kimse kimseyi kırmadan uyarsa keşke.

Hanımlar olabilir. Bende ilk seferinde böyle bir konu açmıştım. Bebegimle yanlizim. Malum evlenince eskiden bekar arkadaşlarınız sizi anlamayabiliyor.
Tamam böbrek konusu falan doğru bu devirde kimse kimseye güvenemez.
Yanlızlıktan söylemiş olabilir.. bilemeyiz
Kimse kimseyi kırmadan uyarsa keşke.
Arkadaş sosyal fobim var demiş..bu mesajı ve tanisip görüşme talebini psikologunun bir ödevi olarak yazmadiysa gerçekten sosyal fobisi olduğunu düşünmüyorum ...

Sosyal fobinin tam manasi nedir acaba insan kendinde ne buluyorda bende sosyal fobi var diyor cok merak ettim ?

Sosyal fobinin dereceleri var, yani ille de hic disariya cikamayan birisi olmasi gerekmiyor konu sahibinin. Bende de sosyal fobi var, ornegin yolda veya koridorda tanidik birisiyle karsilasagim diye korkup ofisimden/evimden cikmadigim oluyor. Kalabalik gulen insanlarin oldugu bir yere gitmekten de acayip huzursuz oluyorum. Is yerinde iki tuvalet var, birisi biraz uzak ama kimse kullanmiyor diye oraya gidiyorum. Ama bunu her zaman yasamiyorum, nadir. Bazen de cok sikiliyorum belki birisini gorurum diye disariya ckiyorum. Yani beni baskalarina sorsan bende kesinlikle oyle bir sey yok, onlar farkinda degil bu fobimin. Her neyse, ben konuyu acan arkadasa katiliyorum. Sessiz ve utangac olan bireyler birbirleriyle iyi anlasabilirler, cunku cok disa donuk olan kisilerin yaninda utangac olan insanlar rahat edemiyor. Kendileri gibi birisiyle hemen kaynasabiliyorlar. Kendimden biliyorum.

Riskli evet ama önce mesaj la tel de filan görüşürüz güven sağlanırsa sosyal olarak da olabilir
Bunun için en yakından baslayarak iş arkadaşlarınızla sosyallesseniz daha iyi olmaz mı? Yapın pasta börek isyerinize götürün insanlarla iletişiminizi artirin

Sosyal fobi geliştiren kadının halinden sosyal fobili kadın anlar diyorsunuz yani. Kk sakinlerinden size yarenlik edecek o babayiğit o cesur korkusuz sosyal fobili kadının yerinde olmak istemezdim. Gazetelerin üçüncü sayfasında küçük puntolarla vahşete haber olmak hoş olmasa gerek.

Back
X