• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara da sosyal fobisi olan bayan arkadaşlar arıyorum

Sosyal fobinin tam manasi nedir acaba insan kendinde ne buluyorda bende sosyal fobi var diyor cok merak ettim ?
Göz teması kuramıyor sun yeni insanlarla konuşamıyor sun kalabalık dan haz etmiyorsun geriliyor sun kendini ifade edemiyor sun heyecanlanıyor sun . Bende ki etkileri bu şekilde

• Beğen
Reactions: Wcy
Sosyal fobililerle nasil dertleseceksin. Mesela saati soramadiginiz anilari mi anlatacaksiniz? 😛 sosyal fobiyi sosyal olan biriyle yenersin kursa flan git sanal olmayan insanlarla iletisim kur

Sosyal fobililerle nasil dertleseceksin. Mesela saati soramadiginiz anilari mi anlatacaksiniz? 😛 sosyal fobiyi sosyal olan biriyle yenersin kursa flan git sanal olmayan insanlarla iletisim kur
Kursa da gittim fayda etmedi

sevgili konu sahibi, burada nedense herkes espri kasıyor, hiçbirine gülmüyorum ama her konuda artık böyle, sanki sosyal medya yüzünden, hepsi olmuş bir cem yılmaz. sürekli alay etme, gülme, güldürme çabaları...
inşallah çevrenizden birileriyle çok iyi anlaşabilirsiniz gideceğiniz yerde. insanların ultra özgüvenli durduklarına bakmayın, sorsalar belki ben de öyle görünüyorumdur ama genelde bir eli ayağı nereye koyacağını bilememe, içten terleme olayı var :)

Yapılan espriden anlamıyorsunuz demek ki.

Duyar kasmayı bırakın da durumun absürtlüğünün farkına varın bence. Konu sahibi sosyal fobim var deyip öneriler almak istese emin olun herkes yardımcı olur ama kalkıp şöyle şöyleyim, arkadaş arıyorum diye konu açmak çok da mantıklı değil ve hele ki böyle bir dönemde kimse dikkate almaz.

Bunu anlayabildiniz mi peki?

Bende de sosyal fobi var ama ben korkularımın üstüne gidiyorum genelde,yapamam,edemem dediğim şeyleri aman nereye kadar,yapan nasıl yapiyor diyip uyguluyorum. En büyük problemim uzun süre göz teması kurarak konusamamak karşımdaki insanlarla,hep bir göz kaçırma cabasindayim

Sosyal fobi yi ne aşamada yaşıyorsun nasıl etkiliyor seni. Göz teması sorunu yaşıyor musun mesela tanımadıklarına karşı gözlerine bakarak konuşabiliyor musun
Bazen tanıdıklarımın bile gözlerine bakamıyorum tanıdık olsun olmasın çoğu zaman biriyle konuştuğumda terliyorum yüzüm kızarıyo kekeliyorum ellerim titriyo kalbime çarpıntı geliyo bayılacak gibi oluyorum gündelik hayatımı öyle çok srkiliyo ki anlatamam herkesten kaçıyorum iletişim kuramıyorum psikologa gidip antidepresana başladım

• Beğen
Reactions: Wcy
Bende de sosyal fobi var ama ben korkularımın üstüne gidiyorum genelde,yapamam,edemem dediğim şeyleri aman nereye kadar,yapan nasıl yapiyor diyip uyguluyorum. En büyük problemim uzun süre göz teması kurarak konusamamak karşımdaki insanlarla,hep bir göz kaçırma cabasindayim
A a aynı ben bende göz temasından kaçınırım eşimin bile gözlerine bakamam genelde zorla bakarım kendimi zorlarm. Peki senin çevredekilerin anlıyor mu göz teması sorunu yaşadığını

Bende antidepresan kullanıyorum paksera sen ne kullanıyor sun. Göz temasında bende çok sıkıntı cekiyorum sorma çok zor bir durum eşim in bile gözlerine bakamam bazen. Sosyal fobi insani yalnızlığa sürüklüyor belki aynı sorunu yaşayan biri olursa birlikte bu durumu atlatırız diye düşünüyorum birbirimize gaz vere vere. Senin cevren nasıl anlıyorlar mi göz teması sorununun olduğunu
Bazen tanıdıklarımın bile gözlerine bakamıyorum tanıdık olsun olmasın çoğu zaman biriyle konuştuğumda terliyorum yüzüm kızarıyo kekeliyorum ellerim titriyo kalbime çarpıntı geliyo bayılacak gibi oluyorum gündelik hayatımı öyle çok srkiliyo ki anlatamam herkesten kaçıyorum iletişim kuramıyorum psikologa gidip antidepresana başladım

A a aynı ben bende göz temasından kaçınırım eşimin bile gözlerine bakamam genelde zorla bakarım kendimi zorlarm. Peki senin çevredekilerin anlıyor mu göz teması sorunu yaşadığını
Hayır hatta fazla özgüvenli buluyorlar beni,valla iyi cesaret falan diyorlar,ama iste korkularımın üzerine gidiyorum, yani ben dışarıya çıkarken bile iki defa düşünürüm ama inatla yaparım,çıkarım.ama fazla kalabalıksa yürüyüp gectigim yer veya ortam ellerim falan terler,biri birşey sorsa yüzüne pek bakmadan konuşurum aynı şekilde eşimle de zorlasam da fazla göz teması kuramam değişik yani ama yenebilirim ya eskiden daha beterdim sanki :)

Hayır hatta fazla özgüvenli buluyorlar beni,valla iyi cesaret falan diyorlar,ama iste korkularımın üzerine gidiyorum, yani ben dışarıya çıkarken bile iki defa düşünürüm ama inatla yaparım,çıkarım.ama fazla kalabalıksa yürüyüp gectigim yer veya ortam ellerim falan terler,biri birşey sorsa yüzüne pek bakmadan konuşurum aynı şekilde eşimle de zorlasam da fazla göz teması kuramam değişik yani ama yenebilirim ya eskiden daha beterdim sanki :)
Esin le de yaşıyorsun bu durumu benim gibi aynı. Çok zorlarım ona bakmak için bakabilmek için çoğu zaman da bakmam bakmadan konuşurm bir ara daha kötü idim 1 saniye bile bakamazdım şimdi öyle değil birşey anlatırken çok zorluyorum yine de bakıyorum anlamıyor ama o Allah dan

Esin le de yaşıyorsun bu durumu benim gibi aynı. Çok zorlarım ona bakmak için bakabilmek için çoğu zaman da bakmam bakmadan konuşurm bir ara daha kötü idim 1 saniye bile bakamazdım şimdi öyle değil birşey anlatırken çok zorluyorum yine de bakıyorum anlamıyor ama o Allah dan
anlasa nolacak sanki,buna bu kadar takilmayin bence aksine belki size yardımcı olur birlikte aşmaya çalışırsınız bu durumları fena mı:) ben öyle takilmam aslında karşımda ki anlamış anlamamis çok önemli değil de iste bazen bazı ortamlar zorluyor beni

Yapılan espriden anlamıyorsunuz demek ki.

Duyar kasmayı bırakın da durumun absürtlüğünün farkına varın bence. Konu sahibi sosyal fobim var deyip öneriler almak istese emin olun herkes yardımcı olur ama kalkıp şöyle şöyleyim, arkadaş arıyorum diye konu açmak çok da mantıklı değil ve hele ki böyle bir dönemde kimse dikkate almaz.

Bunu anlayabildiniz mi peki?

hem türk hem dünya çapında izlemediğim komedyen yok diyebilirim, ama klişe sosyal medya esprilerine gülecek kadar zevksiz değilim diyelim.
herhangi biri konu açınca en az 10 tane espri olduğu zannedilen şey yazılıyor ardarda. her yerde böyle artık bu, nasıl bir deformasyonsa. herkes mi komik olur bir ülkede? herkes mi espri yaptığını sanar?
mantıklı ya da değil, bir derdini paylaşmış, usturuplu şekilde cevap verileceğine klişe internet esprileri yazılıyor, bu mu komedi yani?
benim anlamam gayet yeterli, ancak bence herkes bir komik olup olmadığını sorgulasın.
hayat kimsenin ergen çevresi muhabbetinden ibaret değil.

Bu böbrek olayı nedir aceba? merak ettim.okuyorum mesajları bir böbrektir gidiyor ama anlayamadım o_O

hemen anlatayım saçma bi internet esprisi, organ mafyası böbreğini çalar gibisinden. anlamamakla birşey kaybetmedin yani. hani biri çok cazip bi teklif yapıyosa böbreğini çalacaktır saçmalığı.

Sosyal fobim var diyen arkadaşlar
Ben göz teması kurarım, hatta kim ne giymiş hatırlamam bile sırf yüze göze bakarım.
Yalnızlığı hiç sevmem iki kişilik sohbeti çok severim mesela baya geveze olabilirim. Hiç tanımadığım biriyle çok samimi konuşabilirim.
Fakat bende insan seçme gibi bişey var galiba . bunu yeni farkediyorum. Düşünmeden konuşan insanlarla iletişim kurmuyorum. Hani bazı insanlar olur ya yüksek sesle ve aklına geleni söyleyip geçen tipler. Aşırı özgüvenli mi desek..işte O tiplerden varsa ortamda, çok sessiz kalıyorum. Ortamı terk etmek istiyorum falan. Bayağı rahatsız oluyorum yani. Bu ney ki ?

Back
X