• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ankara da ikinci patlama

Ben HDP ile anlaşmaya çalışmanın gereksiz oldugunu düşünenlerdenim çünkü istedikleri belli; özerklik. Hatta bagımsız devlet.

Tekrar tekrar anlaşmaya çalışılacak, ya peki sonra? Anlaşılamazsa ne olacak? Her pürüzde yeni terör saldırısı? Ta ki her geçen gün daha çok şey talep edip sonunda özerklik diyene kadar? ee ne anladım ben o işten?

Samimi adımlardan kastın ne, onu açıkla diyorum işte. 'Barış gelsin'den kastın ne? Açık ol ya. AKP degil CHP ya da başkası gelse ne olacak, gerçekten bir şey degişecek falan mı zannediyorsun? Eger böyle düşünüyorsan, neden? Yani ne alaka, ne düşündürttü bunu sana?
Daha nasıl açık anlatayım arkadaşım. Samimiyetsizlik ne demekse odur işte. Dün yaptığını bugün kötüler, hiç yapmamış gibi beyanlar verir. halkına sen sus sen bilmezsin diye bağırır, bir tır silahın hesabını vermemek için gazetecileri içeri attırır, yolsuzluk iddialarına kulak tıkar. Dün teröristle masaya oturmadım der, sonra ben oturdum ne olmuş der, sonra yine bayrak edebiyatına girer... daha ne diyelim.. Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz anlamadım ki..

AKP püri paktır, mükemmel yönetiyor devleti diyen biri yok. Saçma sapan atamaları ben de yanlış buluyorum.

İstihbarat ise %100 güvenlik saglamaz, hiç kusura bakma. Öyle oslaydı Fransa'da da saldırı olmazdı, ikiz kuleler de yıkılmazdı... vs. Hele bir de bizim yüz yıldır süren sorunumuz var + ortadogunun dibindeyiz Hala aynı şey, yani cografyayı ve koşulları görmezden gelme olayı....

Cumhuriyet döneminde ne bitmiş, sen onu bir anlatsana? Ne bitmiş? Kuruluştan sonra ard ardına 10 küsür isyan çıktı, her yıl 1 tane isyan patlak verdi. Ne bitmiş? Millet inanacak diye mi yazıyorsun nabıyorsun anlamadım. Yazdıgın şeyin tarihle uzaktan yakından alakası yok. Kim hayallerde yaşıyor? Ayrıca cumhuriyet döneminde isyanların bastırılma şekline de gider bakarsın, bakalım nasıl bastırılmış olaylar. Dönemin gazetelerinde ölümlerin aklanması için neler yazılmış, ne gibi kanunlar çıkarılmış? Onlara da bakarsın bir ara. Gerçi @Ausencia var, o yazar belki, ben bi süre yokum yarından sonra. O yüzden ugraşamıcam şimdi.

2002'de de terörün bittigi falan da yok. Bitmişti de ondan mı cart diye yeniden çıkıverdi? Bitmiş terör birden çıktı yani? Böyle bir saçmalık olabilir mi ya? Demek ki bitmemiş... Bitmiş olsaydı, öyle AKP gelir gelmez hemen ayyuka çıkamazdı. Buna da inanacaklar vardır tabi. ehh olsun.

AKP'den önce Türkiye güllük gülistanlık mıydı? Hiç de öyle bir şey yoktu. Rezil rüsva haldeydi, ve ayrıca terör de vardı hala. Neredeyse AKP çıkardı terörü diyeceksin, he buna inanacaklar da var elbette.

Evet en sona geldigimizde yine fikir belirtmemişsin. Teşekkür ederiz. En baştan zaten biliyordum herhangi bir fikir belirtemeyecegini.

Yanlış buluyorsun ama yine gidip akp.ye oy veriyorsun :) bu yüzden yanlış bulup onaylamadıklarının hiç bir önemi kalmıyor muhalefet tayfası gözünde...Sorun senin partinin akp. olması yani :KK66: Hatta sana " oy veriyorum ama her yaptığını onaylamıyorumCU" diye isim de takarlar,çünkü onlar oy verdikleri partinin her adımını,hareketini full her daim desteklemektedir. :confused:

Ben HDP ile anlaşmaya çalışmanın gereksiz oldugunu düşünenlerdenim çünkü istedikleri belli; özerklik. Hatta bagımsız devlet.

Tekrar tekrar anlaşmaya çalışılacak, ya peki sonra? Anlaşılamazsa ne olacak? Her pürüzde yeni terör saldırısı? Ta ki her geçen gün daha çok şey talep edip sonunda özerklik diyene kadar? ee ne anladım ben o işten?

Samimi adımlardan kastın ne, onu açıkla diyorum işte. 'Barış gelsin'den kastın ne? Açık ol ya. AKP degil CHP ya da başkası gelse ne olacak, gerçekten bir şey degişecek falan mı zannediyorsun? Eger böyle düşünüyorsan, neden? Yani ne alaka, ne düşündürttü bunu sana?

Biz daha ne kadar açık olalım?
Sen açık ol biraz da...
Surda Cizrede ve diğer beldelerde yaşananları ve oradaki devlet politikalarını destekliyorsun.
Teröre alışalım denmesini alkışlıyorsun.
Dün "barış" bahanesiyle müzakerelerde bulunanların doğudan oy gelmedi diye tavır değiştirmesini samimiyetsizlik olarak görmüyorsun.
Milletvekili çıkarın kanı durduralım sözünde bir yamuk görmüyorsun.
Rtenin ferhat göçeri dinleyememesine sen de üzülüyorsun (yoksa açıklamayı yersiz bulurdun)
Devletin terör karşısında biçare olduğuna inanıyorsun. Nerede bir patlama olsa kader işte diyeceksin.
Ölen gencecik insanların hayatlarını koruyamamış olan iktidarı sorumlu görmüyorsun. Anadolunun fıtratında olduğundan...
Sırf akp başaramıyor diye kimsenin başaramayacağına inanıyorsun.
inşallah bu olayların tekrarı olmaz ama bize alışın dediler ya, yarın öbür gün bir yakınının başına böyle korkunç bir olayda bir şey gelirse de akp'ye gidip oy vermeye devam edeceksin..
Doğru mu anladım...?

oncelilkle tum milletimize Rabbim akil fikir versin. dusunebilme kabiliyetini kaybetmis olaganustu bir fanatiklikle parti tutma olaylarison bulsun ne diyeyim.
birsuru soru sorulmus cevaplari zaten gerideki sayfalarda olan bircok soru.
  • Elestirmek kolay, peki devlet ne yapsin?
  • pkk sanki bu hukumet zamaninda mi ortaya cikti hep vardi, hukumet ne yapsin?
  • millet neredeyse akp cikardi teroru diyecek o mu cikardi?

akp ne yapsin- devlet ne yapsin- hukumet ne yapsin-secmen ne yapsin.

bu dusuncede olan hic kimse mumkunse hicbisey yapmasin.inanin hicbisey yapmasalar
ulkenin durumu suanki durumdan daha iyi olur

oncelilkle tum milletimize Rabbim akil fikir versin. dusunebilme kabiliyetini kaybetmis olaganustu bir fanatiklikle parti tutma olaylarison bulsun ne diyeyim.
birsuru soru sorulmus cevaplari zaten gerideki sayfalarda olan bircok soru.
  • Elestirmek kolay, peki devlet ne yapsin?
  • pkk sanki bu hukumet zamaninda mi ortaya cikti hep vardi, hukumet ne yapsin?
  • millet neredeyse akp cikardi teroru diyecek o mu cikardi?

akp ne yapsin- devlet ne yapsin- hukumet ne yapsin-secmen ne yapsin.

bu dusuncede olan hic kimse mumkunse hicbisey yapmasin.inanin hicbisey yapmasalar
ulkenin durumu suanki durumdan daha iyi olur
yukardaki sorularin politik bir dille suslenip puslemeden verilebilecek cevaplari var. dedigim gibi kimse bisey yapmasin, mesela ne yapmasin?
istihbaratinda herseyden haberi olamazki canim onunda yetemedigi seyler var iste. O zamn istihbaratin icini bosaltip ici bos insanlarla doldurmayacaksin efendim.senelerin istihbarat elamanini trafik polisi yapmayacaksin efendim. teroristlerin yuzlerini ezberlemis o adamlar gidince ne oluyor? patlamada daha kac kisinin oldugu tespit edilmeden olaganustu bi hizla bi teroristcik resmi yayinlaniyor.istee bu yapti bu yaptiiii. Evet o yapti halkimda yedi. valla cok guzel de yedi yuttu.

evet biraz zaman geciyor bi patlama daha. ayyyy devlet ne yapsiiiin yaziiik onlara suclamayin onlari.
devlet yine bisey yapmasin ve cok ciddiyim cidden bisey yapmasin.patlamadan hemen sonra karsta paralel avina ciksin.kreslere gitsin oralara operasyon daha kolay cunku. okula giduyorsun ya tapu kadastro memurlari gibi metreleri cetvelleri alcaksin silaha gerek bile yok ne kolay demi.

ve yine patlamayla birlikte insanlarin kafalarini mesgul edecek birsuru gundem yok ferhat gocer konusu 45 ogrenciye deginmek bie istemiyorum.

ha unutmadan pkk simdi mi cikti.13 senenin uzuuuuuncabir doneminde buyuk bir ihmaller zinciri sonucu su son yillarda 13sene oncesine gore kat be kat guclendirildiler. yani evet efendim bu hukumet yuzunden ortaya cikti karsimizdaki bu buyuk canavar.bundan once bu kadar buyuk de degillerdi bu kadar cesaretli de degillerdi. belediyelerin arabasiylahendrkler kaziliyor buradki hanim kizlarimiz devlet ne yapsin diyor. yahu onlara imkan vermesin yeterki hic bisey de yapmasin.
akp gitsin kim gelsin?
peygamberler toplulugumu bu grup anlamiyorum. akp kafasinda olmayan bir kisi gelsin yeter bu olaylarin sonlanmasi icin.

İşte bir zaytung haberi.. Gülemiyoruz elbet ama öyle yerinde ki! Kimse alınmasın gücenmesin. İşe biraz mübalağa katınca bu çıkıyor ortaya... (Patlamaların resimlerini kaldırdım)

Ayda Bir Canlı Bomba Saldırısı Yaşayan Türkiye, Seçimini İstikrardan Yana Kullandığı İçin
7 Haziran seçimlerinin ardından düzensiz olarak gerçekleşen canlı bomba saldırıları, 1 Kasım seçimlerinden çıkan güçlü iktidarla birlikte ayda bir olarak rutine bağlanırken, tercihini istikrardan yana kullanan milyonlar beklentilerinin gerçekleşmiş olmasından mutlu.

Milli irade yine yanılmadı

1 Kasım öncesi Suruç ve Ankara'da gerçekleşen canlı bomba saldırıları, aralarındaki zaman farkı ve hangi ayda gerçekleşeceklerinin belli olmaması gibi nedenlerle halk arasında istikrarsızlık endişesine yol açmıştı. Bu endişeyle ve AK Parti'nin istikrara yaptığı vurguya güvenerek sandık başına giden seçmenler, 1 Kasım'da tercihlerini güçlü bir iktidardan yana kullanırlarken, aradan geçen 3.5 aylık süre milli iradenin bir kez daha yanılmadığını ortaya koydu.

Hükümetin kurulmasından bugüne dek İstanbul-Ankara-Ankara düzeninde ayda 1 gerçekleşen büyük çaplı canlı bomba saldırılarıyla birlikte Türkiye yeniden bölgesinde bir istikrar adası olarak anılmaya başlanırken, artık önlerini görebildiklerini ifade eden vatandaşlarsa verilen sözlerin tutulmasından memnun.

Araştırma sonuçları da doğruluyor

Konuyla ilgili olarak seçmenin nabzını tutan ARGES araştırma şirketinin elde ettiği sonuçlar da bu memnuniyeti teyit eder nitelikte. ARGES'in 26 ilde toplam 3500 kişiyle yüz yüze görüşme şeklinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre halkın %52'si patlamaların bir düzene oturmasından memnun olduğunu ve bir sonraki seçimde yine tercihlerini aynı yönde kullanacaklarını belirtirken, %37'lik bir kısım ise "Yani... İstikrar derken düşündüğümüz tam bu değildi ama adamlar sözlerini tuttu mu tuttu. Helal olsun" yanıtıyla çekimser kalmakla birlikte yine de hükümetin hakkını teslim ediyor. Aynı araştırmada "Patlama derken? Noldu ki? Bi şey mi olmuş?" yanıtını verenlerin oranı ise %11.

12829100_1128160173894734_3553034517860200836_o.jpg

Butun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
Hiç umut yok bu ülkenin geleceği için hiiiç!
Edin tabi nefret edin, kürtlerle de yetinmeyin, ermenisinden de nefret edin. Yetmesin alevisinden de nefret edin. Yetmesin suriyelilerden de nefret edin. Hangi ideolojideyseniz, karşıtlardan da nefret edin. hepsinden edin, öteki olan ne varsa, lütfen hiçbirini atlamayın. Çünkü kürt demek terörist demek öyle mi?
Hatta çıkın nefretinizi eyleme dökün, nefret etmekle de kalmayın... Aynen böyle benzin dökün o aleve, canlar yansın, evlere ateşler düşsün kürdün türkün, hepsi alevler içinde kalsın. Siz onlardan nefret edin, onlar sizden, bizden... 15 yaşındaki gencecik kızın, özel ders vermekten dönen ODTÜ öğrencisinin, daha nicelerinin evine ateşler düşmeye devamm etsin.. Bizim nefretimiz baki kalsın ama.. Birbirimizden öyle çok nefret edelim ki ölmelere, öldürmelere doyamayalım... Bu kan hiç durmasın.. Çünkü kürtler... kürtler.. kürtler...

Şu adama bile şu açıklamayı yaptırdılar ya... Adam namaz kıldığını açıklamak zorunda kalıyor! Müslümanlığını ispat etmeye çalışıyor. Hoş ister ateist olsun, ne olacak, din yüzünden iktidar hırsı yüzünden gencecik bir kızın ölmesine isyan ediyordu sadece...
Ne cüretle, ne vicdanla bu adama saldırdılar da bu açıklamayı yapacak duruma getirdiler...

Yerin Dibine Batsın’ Dediği İçin Hedef Haline Getirilen Gençten Açıklama
15/03/2016 23:55
Ankara’daki saldırı sonrası “Dininiz de iktidarınız da yerin dibine batsın” diye isyan eden vatandaş açıklama yaptı.

Ankara’daki kanlı terör saldırısı sonrası hayatını kaybedenlerin yakınlarından biri “Dininiz de iktidarınız da yerin dibine batsın” diye isyan etmişti.
Başta yandaş Akit gazetesi ve AKP’nin trolleri bu vatandaşa sosyal medya üzerinden saldırı kampayası başlattı. Yandaşların bu saldırısına sosyal medyadan ve ünlü oyuncu Şevket Çoruh’tan da büyük tepki gelmişti.

Saldırılar sonrası adının açıklanmasını istemeyen vatandaş yandaş basının saldırılarına yaptığı açıklamayla cevap verdi.

İşte “Yerin dibine batsın!” diye isyan eden o vatandaşın açıklaması:

“Bu adam kim diye soranlar;

Dün gece yerin dibine batsın diye haykıran bendim.

Öyle düşündüren nedir bilmem ama herkesin “kesin doğuludur” dediğinin aksine Trabzonluyum. Herkesin “dinsiz bu” dediğine rağmen 5 vakit namaz kılmasam da cumayı kaçırmayan, oruç tutan bir insanım. 12 yaşında trafik kazasında anne, baba ve kardeşini kaybetmiş, sadece bir emekli maaşı olduğu için en büyük kardeşinin ODTÜ’yü bırakmak zorunda kaldığı, diğer 3 kardeşinin üniversite bitirdiği yoklukla büyümüş, evine ekmek götürmeye çalışan bir ailenin ferdiyim.

Gerçek müslüman, camiye gidip dünya ve ahiret için iyilik yapmaya çalışan yaşlı amca, evinde iki büklüm namazını kılıp iyilik için dua eden teyzedir dostlarım. Camiden çıkıp bomba patlatıp insan öldüremezler. Çarpıtmak kolay ama kastettiğimin bu olduğunu siz de biliyorsunuz.

Siyasetin pisliğine bulaşmış, koltuk sevdasından başka hiçbir şey tanımayanlara düşmanım. Vatanını seven, bunu çıkar ve ranta dönüştürmeyen ülkücüler de dostumdur, insan ve doğa için bir şeyler yapmaya çalışan ama bunu yaparken vatanını satmayan solcular da dostumdur.

Ben insanların polis- asker, Türk-Kürt diye ayırmadan din adı altında, Türk-Kürt milliyetçiliği adı altında, iktidar uğruna, rant uğruna, birileri cebini doldursun diye öldürülmesine karşıyım. Şu 70 milyonluk ülkede bunu isteyen ama bir araya gelip ‘Yeter artık!’ diyemeyen insanlardan biriyim sadece. Ben birileri bizi Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Fenerli-Galatasaraylı diye ayrıştırıp kavga ettirip ceplerini doldururken “Bu düzen yerin dibine batsın” diyen bir kişiyim. Asıl siz kimsiniz? Bir şekilde bunlara maşa olanlar mı, karşı çıkanlar mı?”

abcgazetesi.com

Benim fikirsizlik dedigim bu zaten. O olmasın, bu olmasın... peki ne olsun? Devlet bilecek. Şaka mı bu?

Benim fikrim yada baskasinin fikri size mantikli gelecekmi ? Bu ulkede 80 milyon insan var ...cahili var okumusu var politik olan var apolitik olan var ... yani anlayacagin her kafadan ayri ses cikar... ha ama bana bir fikir sun dersen ben ver kurtulcuyum ... kangren olmus kolu kesip atmaliyiz... kurt devleti istiyorum diyen butun kurtleri gonder doguya ver doguyu onlara...ozerklik degil tam bagimsizlik ver ... ama bak simdi bu sundugum fikir sana ters gelir olurmu canim oyle dersin... sende sun bir fikir... fikirleselim basimizdakide bu fikirlerden birini secip kurtarsin ulkeyi

Butun kurtlerin allah belasini versin neeeeefret edioyrum yemin ederim
Yapmayın böyle lütfen.HDP 'nin barajı aşmasında da bu tür söylemlerin etkisi var:KK43:Kendilerini bu tür sözler yüzünden dışlanmış,2.plana atılmış gibi hissediyorlar.Doğal olarak HDP sözde kürtlerin hakkını savunduğunu söyledikçe Onlara itibar ediyorlar.Kürt olup ta vatan sevgisi ile dolu olanlarda var.Kürt olan birçok vilayet var.Çoğunda HDP başarılı olamamış.Yani sorun kürt olmada değil,iyi vatandaş olmada.

Yapmayın böyle lütfen.HDP 'nin barajı aşmasında da bu tür söylemlerin etkisi var:KK43:Kendilerini bu tür sözler yüzünden dışlanmış,2.plana atılmış gibi hissediyorlar.Doğal olarak HDP sözde kürtlerin hakkını savunduğunu söyledikçe Onlara itibar ediyorlar.Kürt olup ta vatan sevgisi ile dolu olanlarda var.Kürt olan birçok vilayet var.Çoğunda HDP başarılı olamamış.Yani sorun kürt olmada değil,iyi vatandaş olmada.
Bence alakasi bile yok kürtlere önceden bukadar söz hakki dusuyormuydu hayir. Biz onlara yol actikca meydan verdikce iyi davrandikca kudurdular . Bizim vatanimizda bize meydan okumaya calisiolar varmi bole bsey allah askina yaaa

A
Benim fikrim yada baskasinin fikri size mantikli gelecekmi ? Bu ulkede 80 milyon insan var ...cahili var okumusu var politik olan var apolitik olan var ... yani anlayacagin her kafadan ayri ses cikar... ha ama bana bir fikir sun dersen ben ver kurtulcuyum ... kangren olmus kolu kesip atmaliyiz... kurt devleti istiyorum diyen butun kurtleri gonder doguya ver doguyu onlara...ozerklik degil tam bagimsizlik ver ... ama bak simdi bu sundugum fikir sana ters gelir olurmu canim oyle dersin... sende sun bir fikir... fikirleselim basimizdakide bu fikirlerden birini secip kurtarsin ulkeyi
Aynisini bende dedim aileme doguya bi sinir koyacan kurtlere verecen ama doymaz bu kopekler daha fazlasini isterler..

Bence alakasi bile yok kürtlere önceden bukadar söz hakki dusuyormuydu hayir. Biz onlara yol actikca meydan verdikce iyi davrandikca kudurdular . Bizim vatanimizda bize meydan okumaya calisiolar varmi bole bsey allah askina yaaa
Mesele ırk değil,yanlış düşünüyorsunuz. Hemde çok yanlış. Kendinizi bu şekilde bilemeyin.

Back