- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Allahtan kendilerine rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza. İnşallah yaralılardan hayatını kaybeden olmaz, allah yardım etsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elbette Bu ülke yaz boz tahtasi ya o olmadi boyle olsun bunlar farkında değil galiba ülkenin doğusu ayri yaniyor batisi ayrı yaniyor hala çozüm onerisi bekliyorlar oyle bi hale geldiki işin içinden çıkmasi neredeyse imkansiz ve hala Başkanlık tartişıyoruz ALLAHim sen bizim hakkimizda hayirlısinı ver sen bizi düze çıkarTum bunlari yapip ulkeyi iyice afedersiniz b.ka püsüre batırıp hadi söyleyin "sizin çözümünüz ne demek " de abesle istigal.
Yapilmayacak memleketi felakete surukleyecek her seyi yapmışsın. Tum bunların sonucu olarak da ayda iki kez baskentinde bombalar patlıyor. Elestirirsen de "çözümünüzü söyleyin var mi yiaaa yok ki " diye gelen absurd bir cevap.
Biz bunların olacağını olmadan söyledik. Yapmayın dediklerimiz cozumlerimizdi. Şimdi bunca seyden sonra her yerde oluyor ya diyip kendimizi rahatlatmak cozum olacak sanirim
biz de aynını diyoruz zaten lamelifNe diyor Dede Korkut ;
“Kahpe içerden olunca Kapı kilit tutmaz oğul !
Halk içinde bozgunluk yapan Haindir oğul !”
hem içerdeler hem dışarda ALLAH cc en doğruyu bilir YA KAHHAR !!!
Ön yargılarınızla, asılsız suçlamalarınızla, iktidar partisi seçmenlerini koruyormuş maskesine bürünüp aslında alttan altta verdiginiz "bunlar pislik, bunlar düsman, bunlar her seyin sorumlusu aman siz bunlardan uzak durun safları sıkı tutun" mesajlarınızla, insanları ayrıştırma yeteneginizle gönlüme taht kurdunuz gerçekten!Tam yazmaya başlayacaktım ki, önce hükümet sonra da üzerinden seçmenlere katil damgası yapıştırılmaya çalışılmış neredeyse. Kimler tarafından? Herhangi bir fikri olmayanlar tarafından tabi ki...
'devletin suçu, istihbaratın suçu, yanlış siyaset... vs' falan.
Sen söyle o zaman dogrusu neymiş? Sorsan gık diyemezler. Ona buna saydırmayı herkes yapar.
Bazıları zannediyor ki, istihbarat varsa tamam, asla böyle olaylar yaşanamaz... Öyle bir şey yok. Dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir %100 güvenlik, ki hele bizim bulundugumuz cografyada böyle olayların olması çok daha bile olası. Önce şunları anlamak lazım;
- İlk patlama ya da ilk saldırı degil bu. AKP'den önce de vardı.
- Terör yeni başlamadı, te cumhuriyet devrimine hatta öncesine kadar uzanan bir konu bu. 100 yıldan fazla geçmişi var.
- "
Ekim ayında patlama oldugunda ortalıkta şöyle haberler vardı mesela;
http://www.theguardian.com/world/20...d-dead-at-turkish-airport-say-she-acted-alone
Güya BM barış elçisi pıtrcık bir İngiliz bir kadın. Aslında ajanın teki. Atatürk hava limanında öldürülmüş. Belli ki bizim istihbaratımız öldürmüş... Artık ilgisi ne meraklısı bakar.
Yani işin içinde çok sayıda ülke var. Olaylar bizim yanı başımızıda gerçekleştigi için de daha çok bizim üzerimizden ilerliyor dogal olarak çünkü her şeyin sınırında biz varız artık. Her türlü örgütün, çatışmanın yaşandıgı yerin sınırındayız. Cografi koşulları degerlendirmekten aciz olanlara önemsiz gelebilir tabi. Batının sürekli pislik çıkarmak için geldigi ortadogunun dibindeyiz, her şeyden uzak bir Kanada degiliz maalesef.
Bana kalırsa bu olayların sebebi hükümete gözdagı vermek. Birilerinin istemedigi şeyler yaptıysak demek ki...
Her neyse.
Şimdi bir de bu eleştirenlere ne yapılmalıydı diye sorsak, ne derlerdi? Hani yanlış siyaset falanmış ya... Ne yapılmalıydı, ya da ne yapılmalı? Cevap verebileceklerini zannetmeyin çünkü bir fikirleri falan yok.
Ya mesela ne denebilir? Suriyeliler gelmeseydi dimi ülkeye? Bunu diyebilirler...
Bana kalırsa keşke gelmeselerdi. Ama ortadoguda sürekli savaş çıkaran zaten ABD, Avrupa falan. Önce savaşı çıkarıyorlar, ardından insanları yerinden ediyorlar, yani bunun suçluları direkt olarak bunlar.... Sonra insanlar mülteci hakkından faydalanmak istediginde Türkiye bunları alıyor, almak zorunda kalıyor bir yerde.
Bir ara sınırda insnalar öldürülmüştü kaçakçı diye... 43 kişi falan galiba. Ona bile ''hükümet vatandaşlarını öldürüyor'' diye feryat figan eden tipler bugün Suriyelileri almaya neden karşı? Ne olsaydı yani, hepsi öldürülse miydi? Yani her koşulda bunlar zaten karşı olacak çünkü fikirleri yok.
ABD, Avrupa her yere savaş götürürken cici ülkeler, öve öve bitiremezler. Ama belki de bu ülkelerden birinin düzenledigi bu saldırıların karşısında kendi ülkelerine pislik atarlar. Bu ne şimdi? Tabi ki şu; zaten pislik atıyorlardı, hep yapıyorlardı, böyle olaylar olunca da sebep bulmuş oluyorlar, başka bir şey oldugu yok.
Dediler ki baris gelicek ulkeye, dediler ki daglarda mayin kokusu yerine tazecik acmis cicekler kokacak. Dediler ki artik analar aglamayacak, sehitler gercekten ölmeyecek.Analar evlatsiz, cocuklar babasiz, kadinlar sevgisiz kalmayacak. Dediler ki dagdakilerde bizim.Biz kardesiz dediler kardesi kardese dusman etmisler biz yillardir kus olan kardesleri baristiracagiz dediler. Kandirdilar hepimizi, ahini aldilar ici yanmis insanlarin. tekrar tekrar mezara koydurttular sevdiklerimizi, kanayan yaramizi utanmadan yine kanattilar. Barisalim derken kimse bize hic birsey sormadi. Onlar soyledi biz dinledik.Onlar konustu biz sustuk biz kimmiyiz biz sehit yakinlari. İcimiz feryat figan yangin yeriydi oysa. Oysa en cok biz konusmaliydik. Baris yuregi bu atesle yanmamis insanlarin vicdanlarina kaldi. Bu gun bu haldeysek onlar yuzunden. Bu bir kardes kavgasi degil teroru ne zaman kardes yaptik onlar kalles kalles. Her seyi bildik herseye yetti aklimiz bir bunu bilemedik. cozum cozum diye öldük gormuyor musunuz? Ortadogu denilen o lanetlenmis cografyadan nefret ediyorum. Eger imkanim olsa ikinci bir cin seddi insa eder butun baglantimi keserim orayla. Bir kus dahi giremez. Eger imkanim olsa o riyakar avrupa, amerika ve rusya ile butun baglantilari keserim ekonomi batsin umrumda olmaz acliktan ölmeyiz ya. Bahceme sogan eker ekmege katik ederiz hic bir sey olmaz. Sonra ulke icinde ki tum vatan hainlerini suc islemis islememis diye ayirt etmeksizin pkk ya destek veren her kim olursa olsun dogru kodese hemde onlari oyle devlet imkanlariyla beslemeden. olmeyecek kadar su ölmeyecek kadar ekmek. Can vermeyi bile haketmiyorlar. Alin size cozdum yuz yillik meseleyi ne oldu isinize mi gelmedi fakir ama huzurlu bir ülkede yaşamak.
AminnnElbette Bu ülke yaz boz tahtasi ya o olmadi boyle olsun bunlar farkında değil galiba ülkenin doğusu ayri yaniyor batisi ayrı yaniyor hala çozüm onerisi bekliyorlar oyle bi hale geldiki işin içinden çıkmasi neredeyse imkansiz ve hala Başkanlık tartişıyoruz ALLAHim sen bizim hakkimizda hayirlısinı ver sen bizi düze çıkar
NedenCanını seven cumhurbaşkanımızı başkan yapsın
Çabanı takdir ediyorum lady ama biz bunlari bin kere yazdık. "Yok yia bunlar cevap veremiyor ki" diye yazanlar da bin kere okudu.Ön yargılarınızla, asılsız suçlamalarınızla, iktidar partisi seçmenlerini koruyormuş maskesine bürünüp aslında alttan altta verdiginiz "bunlar pislik, bunlar düsman, bunlar her seyin sorumlusu aman siz bunlardan uzak durun safları sıkı tutun" mesajlarınızla, insanları ayrıştırma yeteneginizle gönlüme taht kurdunuz gerçekten!
Bunu niye yapıyorsunuz bilmiyorum. Sordugunuz sorulara gelince keşke "bunların verecek tek kelime cevabı yoktur" (bunlar kim, onlar kim, kimi kimden ayırıyosunuz) diye hadsizlik edeceginize kendi önerilerinizi sunsaydınız. Saygı cercevesinde bilgilenip ortak akıl yürütseydik.
Ne yapılmalıydı sorusunun cevabı 1000 defa falan verildi sanırım kaç farklı pencereden. Her ne kadar yeri olmadıgını düsünsem de ben özetleyerek tekrarlayayım.
1. Sondan başlayayım hadi. "ABD, Avrupa her yere savaş götürürken cici ülkeler, öve öve bitiremezler." Tebrikler harika bi manipülasyon yöntemi, ABD ve Avrupa'nın övülen yönü buydu çünkü.
İnsan hakları konusunda atılan adımlar, eşitlik, adalet, farklılıklara hoşgörü, planlı mimari, egitim ve bilime ayrılan bütceler, güvenlik ağının etkinligi ve genisligi, yargının isleyisi, kurallara bağlılık, ekonomik faaliyetlerin teknolojiyle harmanlanarak vatandas icin en yüksek verimin saglanması...
Bizim ve benim gördügüm herkesi övdügü konular bunlar. Bu yönlerden bakıldıgında bizden çok daha "cici" ülkeler. Ki bu günler de gökten zembille inmedi, büyük hatalardan vardılar buralara yüzyıllar icinde ve bu da saklanmadan tartısılabiliyor acık yüreklilikle.
Özetle daha "Oh ne güzel altını üstüne getirdiler Irak'ın, taş üstünde taş kalmadı, geberdi gitti herkes nihahaha" dedigini duymadım kimsenin. Her ülkenin ve ülke insanının övülecek ve yerilecek yönleri vardır.
Ki ABD'yi, Avrupa'yı, Rusya'yı suçlarken çuvaldınızı da Türkiye'ye batırmak lazım. Biz neyi elde etmek ugruna, hangi ittifakların etkisinde, kimlerin maşası olarak kimlerin ülkesinin ateşe verdik? Hangi tehlikeli grupları destekledik?
2. "Bu konu yalnızca bizimle alakalı degil; öve öve bitiremediginiz, kendi vatandaşlarından bile daha delicesine aşık oldugunuz Avrupa ülkeleri ve ABD ile de ilgilidir. Hatta Rusya ile de..." Diger ülkelere karşı çıkarlarımızı korumak, onları müttefik olarak yanımızda tutmak, bize karşı kötü niyetli girişimlerinin önüne geçmek devleti temsil eden iktidar ve cumhurbaskanının görevidir. Bu kadar çok ülkeyle bu kadar çok sorun yasamamız ağır basarısızlık göstergesidir. 3 ay sonra gidecegi öngörülen Esad'ın 3 yıldır yerinden milim oynamaması agır vizyonsuzluktur. Ha siz bu işi de muhalefet partisi seçmeni yapsın istiyorsunuz sanırım ama pek mümkün degil takdir edersiniz ki.
3. "Şimdi bir de bu eleştirenlere ne yapılmalıydı diye sorsak, ne derlerdi? Hani yanlış siyaset falanmış ya... Ne yapılmalıydı, ya da ne yapılmalı? Cevap verebileceklerini zannetmeyin çünkü bir fikirleri falan yok.
Ya mesela ne denebilir? Suriyeliler gelmeseydi dimi ülkeye? Bunu diyebilirler. "
Sizin bi fikriniz olmayabilir tabi ama daha önce de defalarca yazıldıgı üzere benim ve benzer dusünceleri paylasanların bi fikri var. Devletin ilgili kurumları sınırdan gecen uçan kuşun kaydını tutacaktı hanımefendi. Savaş suçluları, daha önceden örgütlerle dogrudan ya da dolaylı baglantısı olan kimse alınmayacaktı. Sınır güvenligi ilk önceligimiz olacaktı. Alınanlar belirli bölgelerden cıkarılmayıp daima izleneceklerdi, insani ihtiyacları karsılanacaktı, İstanbul'da her trafik ısıgının altında sürünmelerine izin verilmeyecekti, hem kendilerine hem insanlara zarar vermeyeceklerdi.
4."Bana kalırsa bu olayların sebebi hükümete gözdagı vermek. Birilerinin istemedigi şeyler yaptıysak demek ki..."
Bu kısmı ciddiye alamadım, "demek ki zamanında iyi koymusum" konulu sıg ergen atarından hallice olmuş.
5. PKK ve Kürt sorunu. Cografi kosullar ve komşular.
Bu da bizim tarih derslerinden kalan, iliklerimize işlemiş öcümüz işte. Dünyadaki tek karışık cografya, tek sorunlu etnik grup bizde ya nasıl olsa mecbur zayi olacak her ay insanlar 3er 5er. İçiniz alıyor mu şu durumu gerçekten? Yazarken benim vicdanım acıdı cünkü.
Dünyanın bi sürü yerinde yaşanan sorunlar bunlar. İspanya'da Katalan örmeginden başlarım sabah kadar gider bu mevzu. Özetle hatasıyla dogrusuyla incelenecek bi dünya literatürü var bu konuda bizim de izledigimiz farklı politikalarla katkıda bulundugumuz.
AKP iktidarında bu konuda yapılan her hata ve sonucları dünya tarihinde duruyor öylece.
Ben size daha uzun uzun yazarım, bu başlıgın asıl konusu bu degil. Ama rica ederim böyle bi konuda içinizdeki art niyeti frenleyin. Ortak görüşler paylaştıgınız insanları samimiyetinizi kullanarak bu konu üzerinden örgütleyip doldurmaya calısmak giden 34 cana saygısızlık her seyden önce.
Sinirlendikçe daha çok masum insanımız ölüyor malesef
Misal depremle yasamaya alismaliyiz. Onlem falan ehemmiyetsiz yasamaya alisirsan sorun çözülüyorgecenin özeti terörle yaşamaya alışmalıymışız..
Biliyorum.Çabanı takdir ediyorum lady ama biz bunlari bin kere yazdık. "Yok yia bunlar cevap veremiyor ki" diye yazanlar da bin kere okudu.
Sonuç bir dahaki bombada "cozumunuz yok kii siyaset yapmayin cumhurbaskanimizi yedirmeyiz"
.MALESEF