Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Melih Gökçek - AKP

OY: 65 21,2%
  • Mansur Yavaş - CHP

OY: 219 71,6%
  • Salman Kaya - HDP

OY: 4 1,3%
  • Mevlüt Karakaya - MHP

OY: 16 5,2%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 2 0,7%

• Ankete Katılan
    306
  • Anket Kapalı .
düşündüm bu melih bey ne hizmet etmiş bu Ankaraya ! kendi yaşadığım bölge çukurambara baktım, sokak ve caddeler fare yuvası gibi delik deşik ! yama olan asfaltlar! (birde asfalt yaptık diye 850 lire her daireden para aldılar!) yarım yamalak hatta bazen olmayan kaldırımlar! çukurambarda mantar gibi çıkan gökdelenler ve tabii ki bu yüzden araba park büyük sıkıntı! çünkü trafik planına bakmadan hep gökdelen ve yüksek katlı binalar yapıldı! trafik bir başka felaket! sanarım,25 sene hizmet yeterli sayın gökçek için! melih bey halktan hiç değil amma oyunculuğu süper çünkü burada bazı arkadaşlar, onu halktan zan etmişler! MHP büyük yanlış yaptı sayın mansur yavaşı seçmemekle. Beypazara bir bakın, ona göre oy verin, sayın Yavaş, Beypazarı bu hale getirdi.

normal şartlar altında belediyecilikte partiye değil adaya bakmak gerekir ,fakat bunun için de sistemin değişmesi lazım..bence,belediye başkanı adaylarının en baştan itibaren partisi olmamalı..projelerini anlatmalılar ve biz de ona göre oy vermeliyiz.fakat sistemden dolayı maalesef işin içine mutlaka siyaset ve ideoloji karışıyor..ben sırf AKP nin son dönemdeki halini hiç beğenmediğim için ,pek de fazla beğenmediğim Mansur Yavaş'a oy vereceğim.Tek amacım AKP kazanmasın ki genel seçimlerde de kazanamamasının önü açılsın.Sonuçta,ben yolsuzluk ve rüşvetle anılan insanlara asla oy vermem.hele de Güneydoğu'da özerkliği destekleyen bir hükümete asla oy vermem.Rabbim,yalancılardan ve sahtekarlardan bu ülkeyi acilen kurtarsın.Amin.

KK'nın ankara tercihi de hemen hemen belli olmuş sanki.

Ne tartışma olursa olsun hatta sonuc ne olursa olsun.Su 2-3 günlük kısa surede anketin böyle olması bile bana yetti.Biliyorum az cok gercegı yansıtmayacak ama en azından çalıştıgım yerde ortamımı kendım secemıyorum ama bulundugum bu platformda tabloyu böyle görmek bana yetti.Beni mutlu etti.

İş yapana oy verilmeli diyipte Melih Gökçek'e oy vermek ne kadar mantıklı. 25 yıldır Gökçek belediye başkanı zaten başkasına fırsat mı verildi iş yapsın diye. Melih Gökçek park bahçe yapmaktan güzel anlıyor okey ama Ankara'nın parka bahçeye ihtiyacı yok yeter bu kadar hizmet.
Forumda Mansur Yavaş önde gidiyor ammaaa yine bir elektrikler kesilir bir oyunbazlık yapılır nasılsa.

Son düzenleme:
Ankara da yasamıyorum ama orada ki öğrenciliğimden mevcut kişi yi tatilciler öğrenciler gitsin Ankara'nın suyu yeter sözleriyle hatırlıyorum hey gidi günler tasıma suyla ihtiyac göreceğiz diye neler yaşamıstık. Mansur Yavaş derdim keske bulunduğum şehirde de ikileme düşmeyeceğim öyle bir insan olsa. Bu arada bende çok şükür hani demişler ya kapalı olarak CHP ye vermem diye yerel seçimler de aday önemlidir hiç tereddütüm olmaz genel seçim havasına sokup insanları a partisine vermeSen dindar değilsin söylemlerine çok acıyorum

Bu adamın tek yaptığı sayısız yolla yolunu bulmak.Ankara'da Akay'daki köprü bir sürü hatayla yapıldı ve ihale normalde olması gerekenden daha uzun sürdü ve arada milyonlarca lira kim everildi belli değil.Kuğulu'nun orası yanlış projeyle trafik sorununu yeterince çözemedi.Ankara' ya yapılan kapılar milyonlarca dolar tutuyor ve bu kapıların durduğu yerler pekçok Ankaralıyı Ankara dışında sayıyor.Gereksiz bir harcama!!! Batıkent'te metro on yıldır bitirilemedi.Nihayetinde " Benim işim değil." diyerek metrodan kurtuldu ve ulaştırma bakanlığı metroyu tamamladı.Dünyanın her yerinde metroyu belediyeler yapar ama bu adam bunu beceremedi.Dikmen'de kentsel dönüşüm adı altında oğlu emlak bürosu açtı ve insanların arzileri evleri yok pahasına satın alınıp zenginlere vadi evleri yapıldı.Ayrıca orada bazı arsa sahipleriyle anlaşma yapıldı fakat beş yıldır proje çizilmedi bile.o insanları kandırıp başka yerde ev vermeye kalktı.Ankara'nın dışında iş eyaramaz yerlerden vermeye kalkıştı, Dikmen'deki yerleri ellerinden alarak.Her yaptığı büyük projeleri belli iş adamlarına verdi.Dha pekçok haksızlık!!! Ankaralı hala din adına bu kadar yanlışı olan ve aslında dini istismar eden bu adama oy veriyorsa mazoşisttir.

susuzluk çekmedik mi?
daha eylülde ekimde birer gün 30 40 saat sular kesildi yahu. bunu hatırlayamıyorsanız seneler önce yazın ortasında çektiğimiz çileyi de mi hatırlamıyorsunuz? suları bir başka faaliyetleri için kesmişken bu sırada boruları patlatıp kesintinin uzamasına sebep olduklarından da mı bihabersiniz? yapmayın allah aşkına. susuzluk çekmemeniz sizin depo taktırabilmiş bir apartmanda yaşamanızdan ileri geliyor olabilir; hal böyleyse "susuzluk olmadı" demek diğer tüm ankaralılara ayıp etmek olur.

2006-2007 kesintisine eski demişsiniz. bu belediyenin çalışanları nasıl mühendislermiş ki su rezervlerinin azaldığını/azalacağını fark edip önlem alamamışlar, kızılırmak suyu daha önce getirilemiyor muymuş, öngörülebilir bir rezerv azalmasına (altın falan da değil ha, su, yaşamsal bir şey hani) önlem alınmaması bir belediyecilik yetersizliği, faciası sayılmaz mıymış onu da merak ettim açıkçası.

bunun belediyecilikle ne alakası olduğunu da anlayamasam da, yurt dışında da kimse "türkiye nasıl da gelişti ya vay canına" demiyor. "belli ortamlarda" deniyor olabilir; fakat bunun haricinde öğrenci değişim programlarıyla (bir dernek vs vasıtasıyla değil, üniversiteler arası veya devletler arası anlaşmaların verdiği hakka dayanarak) yurt dışına gitmiş türk öğrencilerle konuşursanız bunu zaten kolaylıkla görürsünüz. ülke imajı hala sıradan bir ortadoğu/arap ülkesi seviyesinde. diyorsanız ki "ben diplomatım/şu kuruluşla etkinlikler yapıyoruz, gelişmiş ülkelerden bürokratlar diplomatlar bize hayran", bu da sayılmaz; çünkü o tip ortamlarda övgü, pohpoh esastır zaten. tabii ki öyle diyecekler.

bana gelişmiş bir ülkeden gelip de ankara'nın şehir planlamasına, ulaşımına, temizliğine hayran kalmış, bunları örnek alınabilir bulmuş tek bir mimar, şehir planlamacısı, mühendis gösterin; oyumu melih gökçek'e veririm. ama şu şartlarda ı-ıh.

ANKARA B.Ş. SAADET PARTİ ADAYI Ziyaettin Tokar (d. 1952, Eleşkirt, Ağrı, Türkiye), Türk siyasetçi.

Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Türk Motor Sanayi Mühendislik Daire Başkanlığı, TUSAŞ Uçak Fabrikası İmalat Müdürlüğü, GÜNMAK Fabrika Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Havacılık Koordinatörlüğü, TÜMOSAN, GENTAŞ ve BELTAŞ Genel Müdürlüğü, XX. Dönem Ağrı Milletvekiliği ile Çevre Bakanlığı yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Tokar: Halkımızın Sabrı Kalmamıştır

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziyaettin Tokar da insanın en hayırlısı insana faydalı olandır düsturuyla harekete geçtiklerini söyleyerek, “Halkımız sosyal ve ekonomik sıkıntılarını etkisiyle artık tek çare olarak Saadet’i arıyor. Sokakta mahallede alnı dik dolaşan bilen tek parti partimizdir. Halkımızın sabrı kalmamıştır. Biz halkımızın sıkıntılarını biliyoruz. Projelerimiz ona göre hazırdır. Bizimle çalışanları köle gibi değil, insancıl bir şeklide beraber çalışacağız. Kolay olanı değil doğru olanı yapacağız. İnşallah saadetin 5 yıldızını getireceğiz” dedi.

Lütfen benim yaptığım gibi sadece oy vereceğiniz hem fikirlerinize yorum yapınız,birilerini kötülemeniz sizin yararınıza değil.iyi akşamlar.

Lütfen benim yaptığım gibi sadece oy vereceğiniz hem fikirlerinize yorum yapınız,birilerini kötülemeniz sizin yararınıza değil.iyi akşamlar.

sizi niye örnek almam ve sizin gibi yapmam gerektiğini anlayamadım açıkçası. yazdıklarımı da "yararıma" olsun diye yazmıyorum. üstelik hemfikir olduğum kişilere yazmam da benim yararıma değil. aynı şeyleri tekrarlayıp dururuz. farklı görüşte olduğumuz insanlara yazalım ki eksiklerimizi kapatalım değil mi?

neyse büyük sözü dinleyeyim ahaha: sırf oy vermek için istanbul'dan kalkıp ankara'ya gidecek ve oyumu mansur yavaş'a vereceğim. 40 yıllık mhp'li annem ve babam da hayatlarında ilk kez chp'ye oy verecekler.

Beni ilgilendirmiyor kime oy vereceğiniz lütfen beni rahatsız etmeyin.

Hepten yoruma kapatalım sadece anket olarak yapalım.
Amaann fikir alışverişiymiş,eleştiriymiş ne gerek var düşünmeye

Herkese merhaba...
Uzun süredir bu siteye üyeyim,çeşitli konularda mesajlarım vardır.Kafama takılan herhangi bir sorun olduğunda bilgi almak için siteye girer,bilgimi alır paylaşmam gereken bir şeyler hissettiğimde de paylaşırım.Bunu açıklamamın sebebi de bu konu hakkında fikrini belirten bazı insanlara daha önceki sayfalarda "mesaj sayısına bak,ortalığı karıştırmak için girmiş" gibilerinden laflar edilmesiydi ona istinaden bu açıklamayı yapma gereği duydum.

Asıl konuya gelecek olursak;normal şartlarda İstanbul ilinde ikamet etmekteyim yalnız 2006-2012 yılları arasında eğitim hayatım nedeniyle Ankara'da ikamet ettim ve sanırım bu konu hakkında bir şeyler söyleme hakkım vardır.

İlk olarak hayat görüşü olarak parti-demokrasi-oy vermek gibi sistemlerin insanları bir adım dahi ileri götürdüklerine inanan biri değilimdir.Yaşım 25'dir ve şu ana kadar sadece genel seçimlerde bir kere oy verdiğimi söyleyeyim.(o da anneme söz vermiş olduğumdan)
Ben insanların; devletlerin,sınırların,din-dil-ırk ayrımcılığının olmadığı,eşit emeğe eşit ücret verildiği bir dünyada yaşaması taraftarıyım.O yüzden cümlenin başında oy vermeye şuna buna inanmam dedim.

Gelelim Ankara'ya...Ankara'da ikamet ettiğim 6 sene boyunca bir arpa boyu gelişmişlik görmedim evvela.Gelişmişlik benim içi yol,duble yol falan olmadığı içinde olabilir tabi.Her tarafına konut dikilen,sürekli ama sürekli ulaşımına zam yapılan,en önemli merkezinin ortasına avm dikilen bir yerin belediyeciliği için gelişme göstermiş denilemez.Zaten kamu yönetimi mezunuyum,yerel yönetimler dersini en ince ayrıntısına kadar gören bir insan evladıyım o bakımdan işin teori ve pratik kısmını bolca almış bulunmaktayım.

Ben mesela bu 6 sene boyunca Melih Gökçek beyin bir fidanlık açılışı falan yaptığını görmedim.Varsa yoksa kavşak,Ankaralılar tarafından asla kullanılmayan üst geçit falan filan.Belediyeciliğin en kolay işidir arkadaşlar yol yapmak.Mühendisleriniz vardır yapar.Siz sadece evraklara imza atarsınız.

Ankara'da öğrenci olup metro için kart almak falan tam ızdıraptır çünkü her sene bandrol değiştirilir,1 gün geç kalsan çatır çatır tam art almak zorundasındır,o gün cebinde paran var mı yok mu önemli değildir vermezler.Öğrenciysen ve zengin değilsen zor yani.Sabahları otobüs çiledir beklersin dolu gelir,beklersin beklersin vs...Klasik sorunlar yani,her yerde var sadece Ankara'ya özel değil biliyorum.

Bir de şu yerel yönetimler mevzusunda adaya oy verme olayı bizim topraklarımızda maalesef zordur.Çünkü yerel yönetimler merkezi idareye bağlıdır.Belli bir bütçeleri vardır o bütçeden harcama yaparlar.Kendi içinde özerk gibi dururlar ama devletin başında kim varsa onun dediği olur.

Bunları yazmaktaki amacım da Aman sakın Melih Gökçek'e oy vermeyin falan demek değil,asla.Birine oy ver ya da verme diye ikna etmeye çalışmak dünyanın en boş işidir,gereksizdir.Bu olay sadece sizin nasıl yönetilmek istediğinizi gösterir.Mesela ben İstanbul'da bu sefer oy kullanmaya karar verdim.Nedeni de malum gezi parkı olayları ve şu son yaşanan operasyonlar vs.Oy vereceğim parti de Hdp.Çünkü ben ezilenden yana olan,her yere avm dikmek gibi amaçları olmayan,dikmek istediklerinde de nasıl bir halkla karşı karşıya geleceğinin bilincinde olan,yeşile değer veren,İstanbul'un sadece taksim,beşiktaş,şişli,etiler'den ibaret olmadığını bilen insanlar tarafından yönetilmek istiyorum.Çünkü ben bu şehirde yaşarken bir şeyler değiştirilecekse bana sormaya tenezzül edecek insanları oy vermeye değer görüyorum.

Ben Ankara'da yaşamaya devam etseydim Melih Gökçek'e asla oy vermezdim çünkü benim saydığım değerlerim onda hiç olmadı,olmayacak bu belli.Mansur Yavaş'ı da tanımıyorum,tek bildiğim Mhp'den Chp'ye geçtiği ama Melih Gökçek'e nazaran bir şansı hak ettiği.Ama ben olsam politik tavrım nedeniyle asla ona da oy vermezdim.Çünkü bir insanın politik bakışı bana göre hayatı nasıl değerlendirdiğiyle de ilgilidir.Sadece sandıktan sandığa hatırladığı bir şey değildir ya da olmamalı.Politik bakış kadın sorununa,çocuk işçi sorununa,trafik sorununa vs da bakıştır ayrıca.

Mesela Akp'ye oy verilmesinin nedeni en çok muhafazakar yapısıdır.Daha önce başörtülü insanlar üniversiteye gidemiyordu ama şimdi gidebiliyor diyip akp'ye oy vermek de normaldir,ben asla bunu yadırgamıyorum.Çünkü insanlar ciddi anlamda bu konuda mağdur edilmiştir.Dolayısıyla siz kalkıp bu insanlara bunun yerel yönetimle ne alakası var dediğinizde teoride haklısınızdır ama dediğim gibi pratik de sonuç alamazsınız.Benim tek isteğim bu ülkede din dışında başka başka sebeplerle mağdur olmuş insanların da var olduğunun hatırlanması.

Velhasılı kelam;iktidarlar gelip geçici,halk bakidir.Nasıl yönetileceğimize biz karar veririz.Ankara için de sadece olay Kızılay,yenimahalle,emek gibi semtlerden ibaret değil.Yöneticiler,partiler değişebilir ama önemli olan mentalitelerinin değişmiş olup olmadığıdır.Ben kendi adıma halk meclisleri kurup halkın sadece oy vermekten ibaret olmadığını gören,şehir için onlara söz hakkı veren insanlara oy vereceğim.Size de tavsiye ederim.Kafa şisirdiysem affola,kolay gelsin.

Son düzenleme:
çiçeği burnunda bir ankaralı olarak hayatımda ilk kez CHP'ye oy vereceğim.ankara'da yaşamak İ.Melih Gökçek beyefendi sayesinde oldukça güç bana göre.ulaşım çok büyük sıkıntı ve oldukça pahalı.İstanbul'un trafiği çekilmezdi ama en azından her yere otobüs metro metrobüs bi şeyler vardı.en ufak örnek arabanız yoksa aştiden eryamana gelmek mucize.illaki Melih beyin taksilerine binmek zorunda mıyız???suya gelecek olursak o da inanılmaz pahalı.Mansur bey hemen ulaşıma ve suya el atacağını söylüyor.bakalım göreceğiz.30 martta Ankara'da yine bi elektrik skandalı yaşanmazsa chp alır gibime geliyor.

İnanamıyorum yaaaa, hala gökçek diyenler, ölçüm din diyenler, gündem ve yaptıkları sebebiyle gökçek diyenler var yani bu ülkede.... ne diyebilirim ki ( gerçekten çok çookkk üzülüyorum, nolur bu dünyanın öteki dünyası olduğunu da düşünün, yapılanlara çanak tutarak ortak olduğunuzu görmüyor musunuz? Allah sormaz mı ben size akıl fikir vermedim mi diye ((

melih Gökçek'in dinle ne alakası var?sizin dini inancınız belediye başkanlarından mı etkileniyor.melih gökçekten önce murqat Karayalçın namaz kılmanıza oruç tutmanıza kuran okumanıza mı engel oluyordu?gökçek sizi bedava hacca mı gönderdi?94ten önce melih beyden önce ateist miydiniz?benim dini inancım belediye başkanlarına ya da başbakana göre değişmez.ben dün de bugün de Müslümanım yarın da Müslümanım.(Allahı'ın izniyle)oyum da chp'ye

Oy vermek gizli yapılan bir eylemdir. Herkesin kendi vicdanına kalmıştır. Kimse kimseye X kişisine oy ver diye baskı yapamaz, yapmamalı.

Ancak bazı gerçekler var Türkiye'de. Son yıllarda insanlar sadece dini istismar eden partilere, partiye oy veriyor. Yanlış olmalarına, haksız olmalarına, istismarcı olmalarına hiç birşeye bakmaksızın oy veriyorlar. Dini açıdan özgürlükleri kısıtlanmış belirli kesimler belki de haklılar başka partilere oy vermekten çekinmekte. Ancak etraflıca bir bakarlarsa mantıklı düşünürlerse göreceklerdir ne chp eski chp ne mhp ne de başka bir parti. Birçok parti hak ve özgürlükler konusunda çok daha yumuşak artık. 11 yıl onlar için de bazı insanlar içinde ders oldu. Yalnız bu arada gözden kaçan başka birşey var. Zamanında dini özgürlükleri kısıtlanan insanların o dönemde yaşadıkları şimdi malum partiye oy vermeyen rengini belli eden tüm insanlara yaşatılıyor. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeylerin başkalarına yapılmasına izin vermeyiniz. Özgürlük istiyorsanız herkes için isteyin kimse kimseden üstün ya da kimse kimseden daha özgür olma hakkına sahip değil.

Çok bilinçli bir gençlik yetişiyor, çok bilinçli bir y kuşağı var hiçbir şey eskisi gibi değil o yüzden lütfen eskiye takılıp tek çıkış yolu malüm kişiler gibi görmeyiniz.

Belediye seçimlerine gelince belediye seçimlerinde çalışan, çalışacağına inanılan adaya oy verilir partiye verilmez.
Ben doğma büyüme Ankaralıyım. her geçen gün Ankara daha da kötüye gidiyor bunu göremiyor musunuz? Keçiören'den, Sincan'dan Etimesgut'tan bir sürü oy alıyorlar Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyup düşünün yollar yol mu? ulaşım ulaşım mı? park park mı? Yollar daracık ve tümseklerle dolu resmen , yıllardır bitmeyen yol çalışmaları var, otobüsler tıklım tıklım ve yetersiz. Betıkent'te oturup en yakın yer Eryaman'a gitmek için bile 2 vasıta yapıyorsunuz eğer Metroya yakın oturmuyorsanız. Ümitköy'den, Bilkent'ten Demetevlere, Yenimahlle'ye gitmeye çalıştınız mı hiç? kaç saatte kaç araç değiştirerek kaç saat bekleyerek gidiyorsunuz?

bir yere gitmek için illa Kızılay ya da Ulus'a gitmeli ordan binmelisiniz ki bazen bu bile yetersiz kalıyor.
Belki ev hanımızınız bunlar sizi ilgilendirmiyodur ama belli olmaz belki yarın sizde bir çalışan olacaksınız.

Daha çok konu var yazacak.......

Bu arada Chp için Beypazarı'na bir gidin ve rastgele insanlara sorun lütfen hangi gün dini özgürlükleri kısıtlanmış. Camimi yapılmamış , Kuran kursu mu açılmamış dini vazifelerini yerine getiren insanlara mı engel olunmuş.
Ya da elbet vardır tanıdığınız birkaç MHPli tanıdığınız MHP nin din hakkındaki yaklaşımı neymiş öğrenin belki de fikriniz değişir..
Lütfen düşünmeden araştırmadan sorgulamadan biat kültürüyle hareket etmeyin, gözlerinizi açın, kulaklarınızı açın farklı görüşlerdeki insanları dinleyin. Çocuklarınızın geleceğini, kendi yaşam kalitenizi rastgele verilmiş bir oyla mahvetmeyin.

arkadaşlar, mansur yavaş'ın web sitesinde projelerine bir bakın.
tek kelimeyle muhteşem...
inşallah kazanır ve bunları görürüz, ankara-biz bunlara layığız,

hem mevcut durumun bir kaybı olmayacak ki, aksine üstüne daha çok şey konulacak,

bir tek hayatımız var, niye aynı bütçeyle daha kaliteli yaşamayalım...
lütfen oy verirken bunları değerlendirin, lütfen, lütfen, lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…