Hafta sonu Beyaz TV'de Melih Gökçek projelerini açıkladı.
Ankara'ya boğaz yapacakmış, Dikmen Vadisi'nden de daha güzel olacakmış.
Etrafında da 2-3 katlı villalar, binalar olacakmış.
Şimdi Dikmen Vadisi manzaralı evler, hele ki müstakil ise 2milyon'dan aşağı değildir.
Boğaz'ın etrafındaki villalar da en az 2,5milyondan başlar artık. Evler de en aşağı 800-900bin.
Peki halka faydası ne olacakmış? Cevap şu:"Halk, kayıkla gezecek!"
Bu forumda bu evleri almaya gücü yeten, alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.
Biz de kayıkla geçerken el sallarız size :)
İşte buna "rant belediyeciliği" deniyor. Birileri kazansın diye yapılan projeler, harcanan bütçeler. Bize de kayıkta kürek çekmek düşüyor.
Ayrıca, belediye bütçesi 100milyar'mış. Büyük para.
Nasıl harcandığına dair küçücük bir örnek:
Şu dışardan ithal edilen ve kuruyan ağaçlar var ya, hani Eskişehir yolu üzerinde de acaip bir küme şekilde dikilmişti zamanında, uzmanlar "kurur bunlar" diye uyarmıştı da yine de takan olmamıştı, sonra gözümüzün önünde kurumuşlardı.
Can alıcı noktası, tanesi 3bin'e ithal ediliyormuş, 8bin'e de belediye alıyormuş.
Kendi cebinizden olsa verir misiniz bunu? Yazık günah değil mi?
Bilmiyorum da ben vergisini verdiğim parayı kolay kazanmıyorum. Çoğu insan da öyle. Sağlığımızdan bile oluyoruz.
Bari gerçekten halka harcansın. Makarna dağıtmak nedir? Çoğu çocuk doğru düzgün beslenemediği için hasta.
Et-süt bile dağıtılır bu har vurup harman savrulan paralarla. Daha kaliteli eğitim alabilir çocuklar. Daha yüksek standartlı çevrelerde büyüyebilirler.
Niye daha iyi bir yaşam seçenekleri varken, sadaka alsınlar, niye anne-babalarının seçimlerinin suçlarını onlar çeksinler?
Denetim mekanizmaları da doğru düzgün çalışmadığı için umarım seçmen, vicdan terazisinde tartarak oy verir, parti kurtarmak için değil.
Son sözüm, din istismarını sadece parasal boyutta düşünmeyin, dünyayı şekillendirmek için bile kullanılmakta. Bakın, Nato'nun Karadeniz'e girebilmesi. Bunlar hep din istismarının zincirleme sonuçları. İstismar eden suçlu, tamam, ama ettiren de suçlu. Acıyı hep birlikte çekeriz, bkz. ortadoğu, Suriye'li çocuklar. Allah'a giden yol içtendir, dıştan değil. Rabbim, kendi nefsinizin esiri olmayın demiş, başka nefislerin esiri olmayı seçmeyin lütfen.
sevgiler