Anjio basit sayılır hasta acı duymaz zorlanmaz. Kasık lokal uyuşturulur, kasıktan kateterle damarlara opak verilir ve görüntülenir.Arkadaşlar annem ekg çekildi sonucu normal görünüyordu kol ağrısı vardı dr ilaçlı kalp filmi istemiş geçen hafta çekildi bugün sonucu çıktı dr tek damarının tıkalı olduğunu anjiyo yapılması gerektiğini söylemiş. Bi kaç sorum olacak birincisi anjiyo riskli mıdır? Zor mudur? Tıkalı damar anjiyo işlemi ile açılır mi başka operasyon yapılır mı?başka bir dr un görüşünü almak gerekir mi kısacası bilgisi olanlar aydınlatsın çok korkuyorum annemde tedirgin lütfen yardım edin
Açılmayınca ne yapıyorlarBenim amcamın kızı oldu geçen ay. Anjiyo riskli değil ama bazen damarı açamadıkları oluyormuş. Şimdiden cok geçmiş olsun.
Yani anjiyo tedavi etmiyor mu tani amaclı mı yapılıyor ilaçlı filmde damar tikanik çıkmışBenim babam 2 senede bir oluyor nerdryse hiçbir sıkıntısı yok telaş yapmayın.Anjio zaten tıkalı damar olup olmadığını varsa hangi damar olduğunu tespit etmek adına yapılıyor.Anjio sırasında tıkalı damara müdahale edilmesi gerekşyorsa yani damarı açmak için çeşitli yöntemler var bunun için size o sırada bir kağıt imzalatıyorlar korkmayın tedbir amaçlı.Ondan sonra müdahale ediyorlar balon veya stent başka varsa ben bilmiyorum sonra çıkıyor anneniz çok kötü bir işlem değil bence sıkıntısı varsa mutlaka olsun zaten.Eğer damarı açamazlarsa bypass falan yapabiliyorlar o sorada sizden icazet alıyorlar zaten yakını olarak.
Neden o kadar çok oldu tani amaclı mı tedavi miBabam herhalde bi bes kere olmustur
Korkulacak kadar büyük bir ameliyat değil
Çok korkuyorum bugün öğrendik tedavi olmuyor mu anjiyo ileAnjio basit sayılır hasta acı duymaz zorlanmaz. Kasık lokal uyuşturulur, kasıktan kateterle damarlara opak verilir ve görüntülenir.
Çok büyük tıkanıklık değilse balon yada stentle açılır.
Açılmazsa bypass a verilir.
Ama hayati bi organ riskleri var yok değil.
Yemeyle alakalı kolesterolu cok yüksek yaglı yiyor o yüzden sürekli damarları tıkanıyor :)Neden o kadar çok oldu tani amaclı mı tedavi mi
Anladım annem de kilolu zaten.peki anjiyo damarları açıyor muYemeyle alakalı kolesterolu cok yüksek yaglı yiyor o yüzden sürekli damarları tıkanıyor :)
Teşekkür ederim .elimde değil korktum başka dr a danışalım miGeçmiş olsun, anjiyonun büyük bir riski yok içinizi ferah tutun.
İşlem sonrası kanama yaşanmaması için damara giriş yapılan bölgelere ağırlık koyulur, hasta bir süre yatırılır; sohbet muhabbet bu yatış süresinin dolmasını beklersiniz yani çok bi esprisi yok.
Tıkalı damar anjiyo işlemiyle açılabilir de açılamayabilir de.
Açılmazsa hasta bypassa alınır.
Anlıyorum tedirgin olmanızı ama bunlar artık eskisi kadar zor işlemler değil.
Babam anjiyo ve ardından bypassa girdi... Şimdi çivi gibi maşallah.
Tabiki gönlünüz ferah olsun tıp cok ilerledi demekki yüzde yüz kapanmamıski by pass a yönlendirmedilerAnladım annem de kilolu zaten.peki anjiyo damarları açıyor mu
Teşekkür ederim .elimde değil korktum başka dr a danışalım mi
Tamam damarı açıyorlar anjio sırasında müdahale ediyorlar yazdım ya pek çok yöntem var damarı açmak için benim babama stent takmışlardı bir damarına baloncuk göndermişlerdi.Eğer açamazlarsa bypass yaptıkları durum oluyorYani anjiyo tedavi etmiyor mu tani amaclı mı yapılıyor ilaçlı filmde damar tikanik çıkmış
Teşekkür ederim araştırırım sagolunBabam da 3-4 kere oldu anjiyo. Zor bir işlem değil. Yalnız o kasık yerine koldan girilmesini tercih ediyordu şuan hatırlayamadığım bir sebepten. Biraz fark alıyorlar ama daha rahat oluyor öyle diyordu. Bir de ilaçlı stent ilaçsız stent olayı var. Tabi en iyi doktorunuz bilir bunu belki hastaya göre değişir önerip önermemesi ama ilaçlı stentler tekrar tıkanmıyormuş.