Anjio lütfen acil yardım

Tabiki gönlünüz ferah olsun tıp cok ilerledi demekki yüzde yüz kapanmamıski by pass a yönlendirmediler
Kasıktan boru gibi bişi sokup baloncukla patlattılar icindeki tıkanıklıgı
Bizde ilk ameliyatında korkmustuk ama sonra alıstık :)
Teşekkür ederim umarım biz de kolayca atlatırız umarım ameliyata gerek kalmaz

Fikir almak-kıyaslamak için neden olmasın?
Doktorunuzun ne derece tavsiye edildiğine bakın, hasta memnuniyetini araştırın derim esas.
Biz de birkaç doktor gezdik ama vakit kaybedilmemesi de gerekiyordu. Doktorumuzu araştırdık çevreden, tavsiye edilen bir hastanenin tavsiye edilen bir doktoruydu ve güvendik.
Haftaya bugüne gün vermişler kısa sürede araştırmam lazim

Tamam damarı açıyorlar anjio sırasında müdahale ediyorlar yazdım ya pek çok yöntem var damarı açmak için benim babama stent takmışlardı bir damarına baloncuk göndermişlerdi.Eğer açamazlarsa bypass yaptıkları durum oluyor
Anladım duruma göre değişiyor yani sagolun

Anjiyo basit bir operasyon
Damarı açmanın en kolay yolu olduğu için öncelikli anjiyo yapılır
Sanırım nadiren açılamadığı oluyor o zaman bypass yapıyorlar ama tek damar için bu ameliyatı yapacaklarını sanmıyorum
Babamın 4 damar tıkanana kadar beklediler
Anjiyodan sonra giriş yapılan bacağın üzerine damar kendini daha hızlı tamir etsin ve kan kaybı olmasın diye kum torbası koyuyorlar
Onun kıpırdamaması önemli
Biraz ağrı yapıyormuş ama dayanılmayacak kadar değil
Kum torbası alınırken bacağı sıkıca sarıyorlar
Genelde ertesi gün taburcu ediyorlar
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim umarım ameliyata gerek kalmaz anjiyo iyileşme süresi kaç gündür işten izin almam gerekecek çünkü

Öncelikle çok geçmiş olsun.Benim annemde bugün oldu korkulucak bir işlem değil. Yarım saat sürdü işlem. Koldan yaptırdı.Daha öncede olmuştu onu kasıktan yapmışlardı.Onda biraz ağrısı olmuştu.Doktoru bilekten yapılanın daha konforlu olduğunu söyledi.Gerçektende daha basit daha rahat atlattık. Acil şifalar dilerim annenize.

Teşekkür ederim umarım ameliyata gerek kalmaz anjiyo iyileşme süresi kaç gündür işten izin almam gerekecek çünkü
İlk 3 gün yanında olman yeterli bence
Sonrasında ufak tefek yardım edebilecek biri varsa tabi

Öncelikle çok geçmiş olsun.Benim annemde bugün oldu korkulucak bir işlem değil. Yarım saat sürdü işlem. Koldan yaptırdı.Daha öncede olmuştu onu kasıktan yapmışlardı.Onda biraz ağrısı olmuştu.Doktoru bilekten yapılanın daha konforlu olduğunu söyledi.Gerçektende daha basit daha rahat atlattık. Acil şifalar dilerim annenize.
Size de çok geçmiş olsun tikanik olan damar açıldı mı?bi de bilekten yada kasiktan biz tercih edebiliyor muyuz dr mu karar veriyor.kac gün refakat etmemiz gerekiyor kusura bakmayın çok soru sordum ama yeni oldu dediginiz için sorularıma kolay cvp vereceğinizi düşündüm

Anjio korkulcak birsey değil. Babam anjio olmaya gitti ve 6 damarin daha tikanik oldugunu ogrendi. 1 hafta icinde baypas oldu. Aksilik olmadigi surece korkamniza gerek yok

Bu yaz oldu annem onun da bir damarı tıkalıydı damarı açtılar aynı günde çıktık hastanedenn

Anjio korkulcak birsey değil. Babam anjio olmaya gitti ve 6 damarin daha tikanik oldugunu ogrendi. 1 hafta icinde baypas oldu. Aksilik olmadigi surece korkamniza gerek yok
Geçmiş olsun iyidir umarım anjiyo damarları açmıyor mu 6 damar tıkanıklığı önceden tespit edilmemismiydi

Geçmiş olsun iyidir umarım anjiyo damarları açmıyor mu 6 damar tıkanıklığı önceden tespit edilmemismiydi
Damarlar açılıyor mu diye ısrarla soruyorsunuz. Tedirginsiniz ama arkadaşlar gereken cevabı zaten vermişler.
Anjiyo tedaviden önce teşhiş yöntemidir. Amaç damarlardaki tıkanıklığın seviyesini öğrenmektir. Damara girmişken balon veya stend uygulaması yapılır. Damardaki tıkanıklık açılırsa ne ala ama açılmazsa doktorunuz ona göre tedavi planlar.
Acılı bir işlem değildir. Annem 3 kere babam da 6-7 kere yaptırdı.
Tek sıkıntı kasıktan yapıldığında belli bir saat kum torbasıyla yatmak.
Koldan ve MR cihazı gibi bir cihaza sokarakta yapılabiliyor. Bu yöntemler daha konforlu olmasına rağmen müdahale açısından doktorlar (görüştüğüm doktorların bana söyledikleri bu) kaşıktan yapılanıtercih eder.
Yani içiniz rahat olsun.

Bi kaç ay önce annem oldu koldan girdiler ve 15 dakikada çıktı çok basit bir işlemmiş bende sizin gibi çok korkmuştum ama basitmiş

Damarlar açılıyor mu diye ısrarla soruyorsunuz. Tedirginsiniz ama arkadaşlar gereken cevabı zaten vermişler.
Anjiyo tedaviden önce teşhiş yöntemidir. Amaç damarlardaki tıkanıklığın seviyesini öğrenmektir. Damara girmişken balon veya stend uygulaması yapılır. Damardaki tıkanıklık açılırsa ne ala ama açılmazsa doktorunuz ona göre tedavi planlar.
Acılı bir işlem değildir. Annem 3 kere babam da 6-7 kere yaptırdı.
Tek sıkıntı kasıktan yapıldığında belli bir saat kum torbasıyla yatmak.
Koldan ve MR cihazı gibi bir cihaza sokarakta yapılabiliyor. Bu yöntemler daha konforlu olmasına rağmen müdahale açısından doktorlar (görüştüğüm doktorların bana söyledikleri bu) kaşıktan yapılanıtercih eder.
Yani içiniz rahat olsun.
Teşekkür ederim cvp için. evet biraz tedirginim açıkçası onun verdiği bir gerginlik var

Geçmiş olsun .sağolun şimdi durumu nasıl faydası oldu mu
Damar %30 tıkalıymış yapılmasa da olurmuş ama yapmış bulunduklar bi kere annemin demesine göre eskiye oranda daha rahat nefes aldığını felan söylüyor yani iyi çok şükür

X