• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ani gelen misafir

Canangul133

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
1.292
1.322
133
Merhaba,

İki tane küçük çocuğum var, kreş çağında, eşimde vardiyali çalıştığı için evim her zaman düzenli olmuyor,

Genelde daginiktir, bir odada yatan eşim, bir odada çocukların oyuncak v.s dağınıklığı

Evimize de cok fazla gelen giden olmadığı için açıkçası rahatim biraz.

Fakat burada yakin bir akrabamız var, uzun zamandan beri küstük, geçen aylarda konuşmaya başladık,

Sorun şu ki, iki defadan beri çat kapı habersiz geliyorlar,

Mesela bir kere akşam caya gelmek isterdiler, kabul ettim, öğlen vaktinden çıkıp geldiler, mutfağım falan daginikti, daha akşam için hazırlık yapıyordum üstüne geldiler.

Dünde sabah 10 gibi yatıyorduk daha, müsaitseniz size bayramlaşmaya gelecegiz dediler, tamam dedim,
Telefonu kapattım baktım zil çalıyor, kapidalar,

Pijamayla falan açtım, uyku sersemi,
Birde diyorlarki, şimdi bunlar nerden çıktı diyeceksiniz ehe eheee.

Eşim bir daha kabul etme dedi, kibarca nasil bunu dile getirebilirim

Yada bu normalmi

Merhaba,

İki tane küçük çocuğum var, kreş çağında, eşimde vardiyali çalıştığı için evim her zaman düzenli olmuyor,

Genelde daginiktir, bir odada yatan eşim, bir odada çocukların oyuncak v.s dağınıklığı

Fakat burada yakin bir akrabamız var, uzun zamandan beri küstük, geçen aylarda konuşmaya başladık,

Mesela bir kere akşam caya gelmek isterdiler, kabul ettim, öğlen vaktinden çıkıp geldiler, mutfağım falan daginikti, daha akşam için hazırlık yapıyordum üstüne geldiler.

Dünde sabah 10 gibi yatıyorduk daha, müsaitseniz size bayramlaşmaya gelecegiz dediler, tamam dedim,

Yada bu normalmi
Mesafe koymanizin zamani gelmis

Eviniz her an derli toplu da olsa, eşiniz vardiyalı çalışmasa da, çocuklarınız küçük olmasa da kimse çatkapı gelemez, ne münasebet yani.
Asla normal değil şu davranışlar, resmen yüzsüzlük ve sınır ihlali. Hiç ayıp olur, yeniden küsülür falan diye düşünmeyin, çizin sınırı.

Saat on da bayramlaşmaya mı gelinir ya 😆
iki çocukla yorgun argın çekilme.

Aslında tam cat kapı gelmiyorlar. En azından öncesinde haber veriyorlar. Müsiat değilim demek zor olmamalı. Aradıkları zaman hayır diyebilirsiniz. Çok güzel bir kelimedir hayır.

Merhaba,

Yada bu normalmi
Ayyy çat kapı gelmeyi adet edinmişsiniz galiba ehe ehe ehhhe de sende 😅

Merhaba,

Yada bu normalmi
Çok ayıp ya. İnsan 1 gün önceden arayıp haber verir. Sınırınızı koyun rahatsız olduğunuzu söyleyin. 2 çocuğunuz var. Belki üstünüz başınız müsait değil. Çocuğunuz olmasa yine aynı şeyi söylerdim. Kimsenin böyle çat kapı gelme hakkı yok. Bunlar evin önüne gelip öyle haber veriyorlar ve doğru yaptıklarını sanıyorlar herhalde." Şimdi bunlar nerden çıktı diyeceksiniz ehe ehee" dediklerinde
" evet nerden çıktınız keşke biraz daha geç haber verseydiniz, gözüm yollarda kaldı, çok erken haber verdin " deseydiniz.

Maşallah saat 10 da enerjileri varmış.

Akrabalık dereceleri nedir acaba ? Kardeşim olsa o saatte gelebilir fakat onun dışında ki akrabalar olsa garip karşılarım.
Aynen öyle, erkek olan amca tarafından akraba olur, eşide kuzenim, iki taraflı akraba olunca sabah direkt bana mi geldiler anlamadım, çok hayır demeyi bilmiyorum aslında, ondan böyle oluyor

Ben çat kapı gelinmesine karşıyım ama bayram gibi bir günde bu olabilir. Bari bayramda hazırlıklı olun. Diğer normal günlerde ise kabul etmeyebilirsiniz. Benim evim de dağınıktır. Çat kapı gelen olursa (ki bir kaç kere oldu) kapalı bir balkonum var (orası dağılmıyor) Oraya alıyorum. Zaten beni tanıyanlar çat kapı gelinmesinden hoşlanmadığımı biliyor. Önceden arasalar bari ayıp olmayacak kadar toparlarım. Bazen de yakında bir kafe var, açık açık söylüyorum, ev müsait değil gelin orada size kahve ısmarlayım diye.

Çok ayıp ya. İnsan 1 gün önceden arayıp haber verir. Sınırınızı koyun rahatsız olduğunuzu söyleyin. 2 çocuğunuz var. Belki üstünüz başınız müsait değil. Çocuğunuz olmasa yine aynı şeyi söylerdim. Kimsenin böyle çat kapı gelme hakkı yok. Bunlar evin önüne gelip öyle haber veriyorlar ve doğru yaptıklarını sanıyorlar herhalde." Şimdi bunlar nerden çıktı diyeceksiniz ehe ehee" dediklerinde
" evet nerden çıktınız keşke biraz daha geç haber verseydiniz, gözüm yollarda kaldı, çok erken haber verdin " deseydiniz.
Evim dağınıkti gerçekten çok utandım, kafaya taktım, gece hiç uyumadım, gelir gelmez lavaboya gitme yarışı başlıyor birde, evinizde gidin işte, içeri girer sırayla lavaboya gidiyorlar neyseki banyom her zaman temizdir

Ben çat kapı gelinmesine karşıyım ama bayram gibi bir günde bu olabilir. Bari bayramda hazırlıklı olun. Diğer normal günlerde ise kabul etmeyebilirsiniz. Benim evim de dağınıktır. Çat kapı gelen olursa (ki bir kaç kere oldu) kapalı bir balkonum var (orası dağılmıyor) Oraya alıyorum. Zaten beni tanıyanlar çat kapı gelinmesinden hoşlanmadığımı biliyor. Önceden arasalar bari ayıp olmayacak kadar toparlarım. Bazen de yakında bir kafe var, açık açık söylüyorum, ev müsait değil gelin orada size kahve ısmarlayım diye.
Bayram da geleceklerini hiç düşünmedim, onun için rahat rahat uyudum, evim 2+1 fakat çok çabuk dağılıyor, zaten bir odayı eşim zapetti. Onun için genelde dağınık oluyor, balkonum da çok minik 2 sandalye sığıyor sadece, keşke biraz büyük olsaydı

Bayram da geleceklerini hiç düşünmedim, onun için rahat rahat uyudum, evim 2+1 fakat çok çabuk dağılıyor, zaten bir odayı eşim zapetti. Onun için genelde dağınık oluyor, balkonum da çok minik 2 sandalye sığıyor sadece, keşke biraz büyük olsaydı
Ben laf arasında tüm tanıdıklarıma söylüyorum, bana gelecekseniz önceden mutlaka arayın, benim sağım solum belli olmuyor, dışarıda olabilirim veya evim müsait olmayabilir diye.
Söyle kafamıza esti geçerken uğradık devri bitti artık. Telefon diye bir şey var arasınlar.

Evim dağınıkti gerçekten çok utandım, kafaya taktım, gece hiç uyumadım, gelir gelmez lavaboya gitme yarışı başlıyor birde, evinizde gidin işte, içeri girer sırayla lavaboya gidiyorlar neyseki banyom her zaman temizdir
Ne alaka lavaboya gidiyorlar uzaktan mi geliyorlar desem saat onda uzaktanda gelmezler

Back
X