• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anensefali bi çocuk dogurmak

ilk hamileligimdi tabiki ben de esimde cok heyecanlıydık sabırsızlıkla bekledigim gün geldi ilk kez doktora gittim kalp atışları müthiş bi seydi herşey normaldi doktor 1 hafta sonra tekrar gelmemi istedi ben 1 hafta sonra gittim doktor bi sorun oldugunu söyledi o korkuyu anlatamam altan ultrason istedi onu da yaptım doktorun yanına gittigimde kızımın anensefali oldugunu söyledi yani beyni ve kafatası gelişmemisti o an doktorun yanında kendimi tutamadımçok agladım eşim o zaman yoktu kaynanam birlikte gittik basim dönüyordu ne yapacagımı bilmiyordum 1 hafta içinde alınmasını söyledi doktor. eşime telefon actım geldi bizi aldı hastaneden eve geldigimde banyoya girdim o kadar agladım ki. aldırmaktan vazgectim çünkü ona kıyamazdım. o duyguyla neler yaşadıgımı allah bilir içinde bi canlı var ama dogdugunda elleriden kayıp gidecek 5 aylık oldu cok sancı yapıyordu artık bu tür hamilelikler sancının olacagını doktor söylemişti kanamam başlamıştı korktum eşim beni doktora götürdü hemen. düşük olacagını ögrendim ve hemen suni sancıyla doguma alındım ve bebek dogdu hiç bakmadım cesaret edemedim galiba.bebek dogdugunda eşi gelmedigi için kordonları kesmediler 1 saat beklediler eşinin gelmesini beklediler gelmeyince kordonu kesip kürtaja alındım uyandıgımda herşey bitmişti eve geldigimde o duyguyu anlatamam şu an kendimi zor tutuyorum aglamamak için allaha şükür çok saglıklı bi oglum var ama ilk hamilelik başka sadece bu tür hamilelik yaşayanlar için paylaştım:110::110:

Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Ben de 13 + 5 günlük hamileyim dün dünya başıma yıkıldı. Bebeğim e anensefali dediler. 5 doktor gezdik sonuç aynı aldırın diyorlar ama su an kalbi atıyor canlı kiyamiyorum hocalara danisiyoruz alınmaması lazım dediler. Çünkü şimdilik benim hayatî tehlikem yok. İlerde karnında da olebilir yaşarsa 9 ay ölünce ölecek miş

Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Ben de 13 + 5 günlük hamileyim dün dünya başıma yıkıldı. Bebeğim e anensefali dediler. 5 doktor gezdik sonuç aynı aldırın diyorlar ama su an kalbi atıyor canlı kiyamiyorum hocalara danisiyoruz alınmaması lazım dediler. Çünkü şimdilik benim hayatî tehlikem yok. İlerde karnında da olebilir yaşarsa 9 ay ölünce ölecek miş
yeni konu açarsanız daha çok yorum yaparlar. bu eski konu. geçmiş olsun Allah kimseyi evladıyla sınamasın

cok zor bir durum gercekten insan basına geldigini hayal ediyorda cok uzulur ama ben hep dua ettim varsa birsey Allahım onceden cıksın ben dunyaya getirerek bu kotulugu cocuguma yapamazdım diye dusunuyorum bir omur boyu onun acı cekmesini asla istemem bile bile dogurmazdım herkesin fikri baskadır tabi herseyin hayırlısı olsun herkes icin anne adaylarına yasatmasın Allah bunları

Merhaba

çok çok geçmiş olsun canım ,

Merhaba

merhaba bana da aynı teşhis kondu malesef ama ben aldırmadım kıyamadım çünkü kalbi atıyordu şu an 22 hafta 2 günlük 5.ayın sonlarındayız hareketlerini hissediyorum ilk bebeğim doktorlar her gittiğimde çok kızıyor niye aldırmadın diye sanki çok kolaymış gibi biliyorum durumunu kabullendim ama kıyamadım belki bir umut olur hiç ihtimal olmasa da zaten ölecekse kendi ölecek bana zararı da yok o yüzden pişman değilim insan bebeğine bu durumda bir çorap bile alamıyor ama nasip böyleymiş kendimi çok kaptırmamakla beraber belki bir mucize olur ins diye dua ediyorum umudumu kesmiyorum ama her duruma da hazırlıklı olmaya çalışıyorum insan düşündükçe ağlıyor ister istemez çok zor bir durum cinsiyetini de söylemiyor doktorlar kızıyor işte ama ben ismini koymak istiyordum kız ya da erkek fark eder mi hiç hele böyle bir durumda ilk kalp atışlarını duyduktan sonra insan hiç kopamıyor ben aldıramadım kıyamadım son anına kadar onu yaşamak istedim hastaneye her gittiğimde ağlayarak çıkıyorum Allah kimseye yaşatmasın yaşayanlara da sabır versin hareketlerini hissettikçe mutlu oluyor insan değişik bir duygu bu durum neden oldu nedeni ne tam belli değil folik asit eksikliği diyorlar hamilelik öncesinde de kullanmıştım artık her şeyin hayırlısı

Merhaba hanimlar sonunda dogumum gerçekleşti 25 nisanda. Oglum zeydim ile kavusamadan ayrıldık insallah rabbim cennetinde bizi kavusturur.iki yavrum ve esimle kendimizi toparliyoruz. Zor bir imtihanmis Allahim inşallah gecenlerden kabul eder hic isyan etmedim. Ben atlattim atlatmaya çalışıyorum dogumunu bekleyen veya yeni haber alan butun kardeslerime Allahtan sabir diliyorum hayati riskiniz yoksa aldirmayin zor bir imtihan ama sadece bu dunyalik yaşamıyoruz Allahin cennetinin anahtari olarak gorelim bebeklerimizi selametle...

Merhaba hanimlar sonunda dogumum gerçekleşti 25 nisanda. Oglum zeydim ile kavusamadan ayrıldık insallah rabbim cennetinde bizi kavusturur.iki yavrum ve esimle kendimizi toparliyoruz. Zor bir imtihanmis Allahim inşallah gecenlerden kabul eder hic isyan etmedim. Ben atlattim atlatmaya çalışıyorum dogumunu bekleyen veya yeni haber alan butun kardeslerime Allahtan sabir diliyorum hayati riskiniz yoksa aldirmayin zor bir imtihan ama sadece bu dunyalik yaşamıyoruz Allahin cennetinin anahtari olarak gorelim bebeklerimizi selametle...
Geçmiş olsun.ben ilk zaman hic birşey hissetmedim ama sonrasi zor geciyor.birinin bebegini görünce aglayasim geliyor.çok zor gercekten

Merhaba Elif hanim sizinle özel den de mesajlaşmıştık sizden haber bekliyordum. Çok geçmiş olsun Allah diğer evlatlariniza sağlık uzun ömür versin. Ben de 20 +2 oldum. Kaç haftalık doğum yaptınız normal mi sezaryen mi son haftalar nasıl geçti

mrb.. ben de aynı şeyleri yaşadım, benim 2. gebeliğimdi ilkinde kalp atışını bile duyamadık gelişmedi, 2.de alobar holoprosensefali denildi ve 17 haftalık oğlumu normal doğumla düşürdüm..6 ay geçti ve artık tekrar denemeye karar verdim.. sanırım korkunun ecele faydası yok. böyle desem de , çok korkuyorum, hayırlısı diyorum sadece.. inşallah isteyen herkesin sağlıklı bebekleri olur...

Bende su an ayni durumdayim. Ilk hamileligimde kalp atisi bile duyamadik. Ikincisinde 11 haftalikken kalbi durdu. Arastirildi anensefali dendi. 6 ay olacak. Tekrarlayacak diye korkuyorum.. 3 yil olmus simdi cocugun var mi?

Selamlar herkese. Bende 19 haftalik hamileyim ayni dertten muzdaribiz. Bende aldirmak istemedim dusunmedim bile cunku bana hic bi zarari yok bebegimin. Nereye kadar gider nasi sonuclanir nelerle karsilasirim hicbi fikrim yok ama O beni birakana kadar ben birakmicam insallah. Ne kadar herseye hazirlikli olsamda o minnaacik umut belki insana guc veren. Rabbim hayirlara cikarsin hayir kapilarimizi acsin insallah. Akrani nin yani sira orta damak yarikligida var denildi burnunun ortasindan baslayan. Rabbimden umit kesilmez, lutfunda hos kahrinda hos diyerek devam ediyoruz sanirim.

Selamlar herkese. Bende 19 haftalik hamileyim ayni dertten muzdaribiz. Bende aldirmak istemedim dusunmedim bile cunku bana hic bi zarari yok bebegimin. Nereye kadar gider nasi sonuclanir nelerle karsilasirim hicbi fikrim yok ama O beni birakana kadar ben birakmicam insallah. Ne kadar herseye hazirlikli olsamda o minnaacik umut belki insana guc veren. Rabbim hayirlara cikarsin hayir kapilarimizi acsin insallah. Akrani nin yani sira orta damak yarikligida var denildi burnunun ortasindan baslayan. Rabbimden umit kesilmez, lutfunda hos kahrinda hos diyerek devam ediyoruz sanirim.

Merhaba ben de aldırmadım bebeğimin durumunu öğrenince hemen araştırmalara koyuldum buraya üye oldum birçok kişiyle mesajlastik aldirmayan kişi az dogumlari hakkında bilgi sahibi oldum sagolsunlar bana yardımcı oldular ben şu an 33 haftaligim bebeğim erkek birçok doktor karşı çıktı bana sadece 1 doktor anlayışlı oldu onunla devam ediyorum Allah sizin de yardımcınız olsun çok zor bir süreç. İstanbul da mısınız

Merhaba ben de aldırmadım bebeğimin durumunu öğrenince hemen araştırmalara koyuldum buraya üye oldum birçok kişiyle mesajlastik aldirmayan kişi az dogumlari hakkında bilgi sahibi oldum sagolsunlar bana yardımcı oldular ben şu an 33 haftaligim bebeğim erkek birçok doktor karşı çıktı bana sadece 1 doktor anlayışlı oldu onunla devam ediyorum Allah sizin de yardımcınız olsun çok zor bir süreç. İstanbul da mısınız

Evt istanbuldayim bende arastirdim evet doguran cok az insan var bi umut bebegim saglikli dogdu hicbiseyi yoktu diyenle karsilasmak istiyo insan ama maalesef oyle biseye hic sahit olmadim. Benimde doktora gidesim yok cunki her gittigimde sanki en basa donuyorum her defasinda onume aldirma konusu ve doktor imzasi geliyo. Zor zannedersem bu konuda anlayisli doktor bulmak. Bi doktor mecburen sezaryen olcaksin dedi baskasi gerek yok dedi dogrusu nedir onu bile bilmiyorum. Sanki hersey normalmis gibi hayatima devam ediyorum baska turlu olmiyo cunku benim bebisimde erkek bu arada

ilk hamileligimdi tabiki ben de esimde cok heyecanlıydık sabırsızlıkla bekledigim gün geldi ilk kez doktora gittim kalp atışları müthiş bi seydi herşey normaldi doktor 1 hafta sonra tekrar gelmemi istedi ben 1 hafta sonra gittim doktor bi sorun oldugunu söyledi o korkuyu anlatamam altan ultrason istedi onu da yaptım doktorun yanına gittigimde kızımın anensefali oldugunu söyledi yani beyni ve kafatası gelişmemisti o an doktorun yanında kendimi tutamadımçok agladım eşim o zaman yoktu kaynanam birlikte gittik basim dönüyordu ne yapacagımı bilmiyordum 1 hafta içinde alınmasını söyledi doktor. eşime telefon actım geldi bizi aldı hastaneden eve geldigimde banyoya girdim o kadar agladım ki. aldırmaktan vazgectim çünkü ona kıyamazdım. o duyguyla neler yaşadıgımı allah bilir içinde bi canlı var ama dogdugunda elleriden kayıp gidecek 5 aylık oldu cok sancı yapıyordu artık bu tür hamilelikler sancının olacagını doktor söylemişti kanamam başlamıştı korktum eşim beni doktora götürdü hemen. düşük olacagını ögrendim ve hemen suni sancıyla doguma alındım ve bebek dogdu hiç bakmadım cesaret edemedim galiba.bebek dogdugunda eşi gelmedigi için kordonları kesmediler 1 saat beklediler eşinin gelmesini beklediler gelmeyince kordonu kesip kürtaja alındım uyandıgımda herşey bitmişti eve geldigimde o duyguyu anlatamam şu an kendimi zor tutuyorum aglamamak için allaha şükür çok saglıklı bi oglum var ama ilk hamilelik başka sadece bu tür hamilelik yaşayanlar için paylaştım:110::110:
Çokk geçmiş olsun özür dileyerek soruyorum ; erken haftalarda öğrenmişiniz problem olduğunu sizmi devam etmek istediniz hamileliğe.
Rabbim diğer evladınıza hayırlı uzun ömür versin inşallah.

Evt istanbuldayim bende arastirdim evet doguran cok az insan var bi umut bebegim saglikli dogdu hicbiseyi yoktu diyenle karsilasmak istiyo insan ama maalesef oyle biseye hic sahit olmadim. Benimde doktora gidesim yok cunki her gittigimde sanki en basa donuyorum her defasinda onume aldirma konusu ve doktor imzasi geliyo. Zor zannedersem bu konuda anlayisli doktor bulmak. Bi doktor mecburen sezaryen olcaksin dedi baskasi gerek yok dedi dogrusu nedir onu bile bilmiyorum. Sanki hersey normalmis gibi hayatima devam ediyorum baska turlu olmiyo cunku benim bebisimde erkek bu

bu benim 4. Gebeligim 2 düşük yaptım 3 yaşında 1 oğlum var Allahtan o bana moral oluyor
Evt istanbuldayim bende arastirdim evet doguran cok az insan var bi umut bebegim saglikli dogdu hicbiseyi yoktu diyenle karsilasmak istiyo insan ama maalesef oyle biseye hic sahit olmadim. Benimde doktora gidesim yok cunki her gittigimde sanki en basa donuyorum her defasinda onume aldirma konusu ve doktor imzasi geliyo. Zor zannedersem bu konuda anlayisli doktor bulmak. Bi doktor mecburen sezaryen olcaksin dedi baskasi gerek yok dedi dogrusu nedir onu bile bilmiyorum. Sanki hersey normalmis gibi hayatima devam ediyorum baska turlu olmiyo cunku benim bebisimde erkek bu arada
İlk bebek mi hangi hastaneye gidiyorsunuz

geçmiş olsun inşallah sağlıklı bir hamilelik sürecin olur

Son düzenleyen: Moderatör:
Slemaunaleykum geçmiş olsun.Çok zor bir karar ama siz doğru kararı vermişsiniz.bende dogurdum yaşamadı çok şükür pişman olmadım Rabbim verdiyse vardır bunda da bir hayir

Slemaunaleykum geçmiş olsun.Çok zor bir karar ama siz doğru kararı vermişsiniz.bende dogurdum yaşamadı çok şükür pişman olmadım Rabbim verdiyse vardır bunda da bir hayir

Rabbim sizede guc sabir versin. Daha once bahsettiniz mi bilmiyorum ama kac haftalikken dogumunuz oldu ve normal dogum muydu? Bide dogduktan sora bebeginizi gordunuz mu acaba?

Back