• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anensefali bi çocuk dogurmak

Sempatik hatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
154
5
118
İstanbul
ilk hamileligimdi tabiki ben de esimde cok heyecanlıydık sabırsızlıkla bekledigim gün geldi ilk kez doktora gittim kalp atışları müthiş bi seydi herşey normaldi doktor 1 hafta sonra tekrar gelmemi istedi ben 1 hafta sonra gittim doktor bi sorun oldugunu söyledi o korkuyu anlatamam altan ultrason istedi onu da yaptım doktorun yanına gittigimde kızımın anensefali oldugunu söyledi yani beyni ve kafatası gelişmemisti o an doktorun yanında kendimi tutamadımçok agladım eşim o zaman yoktu kaynanam birlikte gittik basim dönüyordu ne yapacagımı bilmiyordum 1 hafta içinde alınmasını söyledi doktor. eşime telefon actım geldi bizi aldı hastaneden eve geldigimde banyoya girdim o kadar agladım ki. aldırmaktan vazgectim çünkü ona kıyamazdım. o duyguyla neler yaşadıgımı allah bilir içinde bi canlı var ama dogdugunda elleriden kayıp gidecek 5 aylık oldu cok sancı yapıyordu artık bu tür hamilelikler sancının olacagını doktor söylemişti kanamam başlamıştı korktum eşim beni doktora götürdü hemen. düşük olacagını ögrendim ve hemen suni sancıyla doguma alındım ve bebek dogdu hiç bakmadım cesaret edemedim galiba.bebek dogdugunda eşi gelmedigi için kordonları kesmediler 1 saat beklediler eşinin gelmesini beklediler gelmeyince kordonu kesip kürtaja alındım uyandıgımda herşey bitmişti eve geldigimde o duyguyu anlatamam şu an kendimi zor tutuyorum aglamamak için allaha şükür çok saglıklı bi oglum var ama ilk hamilelik başka sadece bu tür hamilelik yaşayanlar için paylaştım:110::110:

canım geçmiş olsun,çok şükür ki şimdi oğlun var sağlıklı bi şekilde dünyaya gelmiş...Allahım hepimizin çocuklarına sağlık versin bunun ötesi yoook

Canim gercekten cok zor.aldirma kararo veya yasamla bagdasmayan bir bebegi dogurma.
Allah herkese dogru karar alma gucu versin.
Saglikli cocuklarimiza sukretmek gerekiyor

ilk hamileligimdi tabiki ben de esimde cok heyecanlıydık sabırsızlıkla bekledigim gün geldi ilk kez doktora gittim kalp atışları müthiş bi seydi herşey normaldi doktor 1 hafta sonra tekrar gelmemi istedi ben 1 hafta sonra gittim doktor bi sorun oldugunu söyledi o korkuyu anlatamam altan ultrason istedi onu da yaptım doktorun yanına gittigimde kızımın anensefali oldugunu söyledi yani beyni ve kafatası gelişmemisti o an doktorun yanında kendimi tutamadımçok agladım eşim o zaman yoktu kaynanam birlikte gittik basim dönüyordu ne yapacagımı bilmiyordum 1 hafta içinde alınmasını söyledi doktor. eşime telefon actım geldi bizi aldı hastaneden eve geldigimde banyoya girdim o kadar agladım ki. aldırmaktan vazgectim çünkü ona kıyamazdım. o duyguyla neler yaşadıgımı allah bilir içinde bi canlı var ama dogdugunda elleriden kayıp gidecek 5 aylık oldu cok sancı yapıyordu artık bu tür hamilelikler sancının olacagını doktor söylemişti kanamam başlamıştı korktum eşim beni doktora götürdü hemen. düşük olacagını ögrendim ve hemen suni sancıyla doguma alındım ve bebek dogdu hiç bakmadım cesaret edemedim galiba.bebek dogdugunda eşi gelmedigi için kordonları kesmediler 1 saat beklediler eşinin gelmesini beklediler gelmeyince kordonu kesip kürtaja alındım uyandıgımda herşey bitmişti eve geldigimde o duyguyu anlatamam şu an kendimi zor tutuyorum aglamamak için allaha şükür çok saglıklı bi oglum var ama ilk hamilelik başka sadece bu tür hamilelik yaşayanlar için paylaştım:110::110:
Cok zor bir durum ayni seyi bende yasadim 1 seneden fazla zaman gecti uzerinden. Ancak kabullenip yuzlesmeye basladim bu gercekle. ve ilk defa paylasiyorum. tekrar denemeye korkuyorum ama baska secenegim yok galiba. siz de saglikli bir bebeginizin oldugunu yazmissiniz. Bunu duyduguma cok sevindim demek ki ümit var bizim icin de. Allah size de sabirlar versin, kimseye yasatmasin rabbim.

çok çok geçmiş olsun bende bir benzerini yaşadım...ama benimkisi spina bifida ydı..ntd adı altında hepsi..bana folik asit eksikliği denildi..şimdi bende hamileyim ve çok korkuyorum..tekrar edermi diye..Allahım bu sefer aynı acıyı vermez inş. hiç kimseye...sağlıklı bir oğlum var demişsin Allahım size bağışlasın...hamilelik öncesi ne yaptın anlatırmısın biraz...

çok çok geçmiş olsun bende bir benzerini yaşadım...ama benimkisi spina bifida ydı..ntd adı altında hepsi..bana folik asit eksikliği denildi..şimdi bende hamileyim ve çok korkuyorum..tekrar edermi diye..Allahım bu sefer aynı acıyı vermez inş. hiç kimseye...sağlıklı bir oğlum var demişsin Allahım size bağışlasın...hamilelik öncesi ne yaptın anlatırmısın biraz...

Melekci sen kac haftalik hamilesin insallah saglikla kavusursun bebegine. bende korktum ayni seyleri yasamaktan hep erteledim.tekrar denemeye cesaret edemedim ama cok istiyorum bu arada nerdeyse bir senedir folik asit kullaniyorum hayirlisi deyip baslicaz insallah

Melekci sen kac haftalik hamilesin insallah saglikla kavusursun bebegine. bende korktum ayni seyleri yasamaktan hep erteledim.tekrar denemeye cesaret edemedim ama cok istiyorum bu arada nerdeyse bir senedir folik asit kullaniyorum hayirlisi deyip baslicaz insallah

mrb.. ben de aynı şeyleri yaşadım, benim 2. gebeliğimdi ilkinde kalp atışını bile duyamadık gelişmedi, 2.de alobar holoprosensefali denildi ve 17 haftalık oğlumu normal doğumla düşürdüm..6 ay geçti ve artık tekrar denemeye karar verdim.. sanırım korkunun ecele faydası yok. böyle desem de , çok korkuyorum, hayırlısı diyorum sadece.. inşallah isteyen herkesin sağlıklı bebekleri olur...

mrb.. ben de aynı şeyleri yaşadım, benim 2. gebeliğimdi ilkinde kalp atışını bile duyamadık gelişmedi, 2.de alobar holoprosensefali denildi ve 17 haftalık oğlumu normal doğumla düşürdüm..6 ay geçti ve artık tekrar denemeye karar verdim.. sanırım korkunun ecele faydası yok. böyle desem de , çok korkuyorum, hayırlısı diyorum sadece.. inşallah isteyen herkesin sağlıklı bebekleri olur...

O korku hep oluyor maalesef. ben simdi tekrar hamileyim önceki gibi bir durum yok su anda iyi gidiyor ama baska bir problem olur mu diye soru isaretleri oluyor ister istemez. Olumlu dusunmek lazim galiba korkunun faydasi yok senin de dedigin gibi. Bir de Dua ediyorum surekli o beni rahatlatiyor Allah herkesin evladini bagislasin saglikli evlat nasip etsin isteyen herkese

Bir yakınım yaşadı aynı acıyı, 1 sene sonra tekrar hamile kaldı, o 1 sene boyunca folik asit, b12 D Vitamini ne varsa depoladı herşeyi vücudunda (doktor tavsiyesiyle), şimdi çok tatlı bir kızı var :) Allah o kadar güzel bir kız çocuğu verdi ki inanamazsınız. Sakın korkmayın tekrar aynı şeyi yaşarım diye. Öyle bişey yok yani. Allah'ın takdiri Anensefali, sadece sabır ve güç istiyor alındıktan sonra 4-5 ay kadar... Allah yardımcısı olsun yaşayan herkesin...

bu başlığı okudugumda yazmadan duramadım:( çünkü aynı şeyi ilke bebeğimde ben de yaşadım...15 haftalıktı bebeğim drmuz bu durumu fark ettiğinde. suni sancı ile düşük yaptım, böyle olması gerekiyordu çünkü bebeğimin maalesef yaşama şansı yoktu:( inanılmaz bir acıydı .... yaklaşık 5 ay sonra yeniden hamile kaldım,, sürekli korku içinde yine aynı şeyin olup olmayacağını düşündüm.. tabi ki risk diğer hamilelere göre daha fazlaydı ama ben sürekli dua ettim.. çok uzun bi hamilelik oldu benimki bu düşüncelerden dolayı ama çok şükür bebeğim sağlıkla dünyaya geldi:)))Rabbime binlerce kez şükürler olsun.. umudumuzu yitirmemek lazım hiçbir zaman.. şimdi kızım bana bi gülücük atıyo dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum.. isteyen herkese sağlıklı bebekler versin Yüce Allahımm

Allah sabır versin hepimize inşallah sen kaç haftalıkken öğrendin bu durumu?

12 haftalik ken bende Bebeğimi aldir dim anensefali teşhisi kondu doktor sebepsiz diyor ben çok korkuyorum tekrar yaşamaktan ikinci gebelikten önce doktor hangi testleri yaptı size neler önerdi

Benimde ilk gebeligimdi tabi cok sevincli ve heyecanliydim muayeneye gittigimde 12 haftalıktken bebeğimin anensefali olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı benim dünyadaki en büyük sınavımdı herşeye rağmen bebeğimi aldırmadim bu hamilelik suresi tabiki çok zor geçti ama inaninki ALLAH sabrını veriyor 5sinci ayimda bebegimin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendim :(8 aylıkken suyum geldi hastaneye gittim hemen doğuma alındım normal doğumla bebeğimi doğurdu bebeğim kuveste kaldı 5gun sonra bebeğim öldü :KK43:suan ustunden 1ay gecti Allahim kimseye tasiyamacagi yükü vermesin .

Benimde ilk gebeligimdi tabi cok sevincli ve heyecanliydim muayeneye gittigimde 12 haftalıktken bebeğimin anensefali olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı benim dünyadaki en büyük sınavımdı herşeye rağmen bebeğimi aldırmadim bu hamilelik suresi tabiki çok zor geçti ama inaninki ALLAH sabrını veriyor 5sinci ayimda bebegimin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendim :KK43:8 aylıkken suyum geldi hastaneye gittim hemen doğuma alındım normal doğumla bebeğimi doğurdu bebeğim kuveste kaldı 5gun sonra bebeğim öldü :KK43:suan ustunden 1ay gecti Allahim kimseye tasiyamacagi yükü vermesin .
Buse hanım çok geçmiş olsun Allah sabır versin yaşayan herkese bende anensefali gebesiyim şu an 8 aya yeni girdim ve 1 haftadır inanılmaz sancılı siskin bir durumdayım siz hangi hastanede doğuma alindiniz acaba ve doğum zor muydu ?

Benimde ilk gebeligimdi tabi cok sevincli ve heyecanliydim muayeneye gittigimde 12 haftalıktken bebeğimin anensefali olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı benim dünyadaki en büyük sınavımdı herşeye rağmen bebeğimi aldırmadim bu hamilelik suresi tabiki çok zor geçti ama inaninki ALLAH sabrını veriyor 5sinci ayimda bebegimin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendim :KK43:8 aylıkken suyum geldi hastaneye gittim hemen doğuma alındım normal doğumla bebeğimi doğurdu bebeğim kuveste kaldı 5gun sonra bebeğim öldü :KK43:suan ustunden 1ay gecti Allahim kimseye tasiyamacagi yükü vermesin .
Bende suan aynı durumdayım acısı cook zor bi hafta oldu

Allah kolaylık versin cnm :(ben gaziosmanpasa da yıldız teknik üniversite hastanesinde doğum yaptım doğumum herkes gibi zordu ama yinede çok zor geçmedi çok şükür

Allah sabır versin. Gerçekten bebeğini kaybetmek bu dünyada yaşanabilecek en büyük acılardan biri. Ben de ilk bebeğimi kaybettim. 8 Eylül'de. 36 haftalık hamileyken ve hiçbir sorun yokken oğlum anne karnındayken öldü. Ve hiç bir sebep bulunamadı... Rabbim bize sabır versin. Sanırım bizim de bu dünyadaki sınavımız bu...

Back