• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hangi ara karar verildi buna,16 nisana kadar beklemede demişlerdi..

Parti seçimi değilki bu,anayasa değişimi yaşananlar..
Biliyorum ama bizim burada ki partililer (hepsi dahil) yanlış anladılar galiba bildiğin genel seçim havası yaptılar insanlara

Muhursuz oylarimi anlatiyorsunuz hala:) bence bosverin ya dunden beri soyleniyor kimse de cikip bu yanlisdi demedi o kesimden gunlerce anlatsaniz yine de onlara gore dogru..

Orda dogru diyosun bu normal rutin secimler gibi degildi cok onemliydi o aciklama benide huzursuz etti.

Sinek kucuktur ama mide bulandirir derler ya onun gibi.

Ama her secimde bir hile lafi olur kabul edelim. Ne elektirigi biter ne cuvali bunlara inanmiyorum artik.

Tabiki hepimiz dikkatli olmaliyiz ama sonucta onlar gorevli olarak farkli sorumluluktalar.
Gelen gidiyo aksama kadar onlar sabit.
Mesela tel yasak sozde ama kimse ses etmiyo.
Resim cekersen kabinden ses olursa anlarlarsa sadece sorun oluyo.
Yoksa sessiz cek yani.
Onlar uyarmali herkesi dimi?

Dedim ya bu seferde elektirik diyen yok.
Boyle isimize geldigi gibi olmamali ya.
Kanun kanundur kural kuraldir.
Usulsuz olmussa iptal et ben tekrar oy kullanayim raziyim.
Yine ayni cikicaktir ama muhuru tam olucaktir
sonuç aynı olursa kabul zaten , ama ben öyle olmayacağını düşünüyorum .

Ne milli iradesi ya? Şaka mısın? Şunca hileye, ysk'nın usülsüzce evetleri geçerli saymasına rağmen hakkınızla kazandığınızı mı düşünüyorsun? Yediğiniz hakların hesabı sorulur elbet.
O haklarımız bunca insanın emeği elbette onlardan sorulacak herşeyin hesap günü var İlahi adalet var...Millet İradesiymiş sandıkta hukuksuzluk oy çalmanın adı millet iradesi oldu
Biliyorum ama bizim burada ki partililer (hepsi dahil) yanlış anladılar galiba bildiğin genel seçim havası yaptılar insanlara
Genel algıyı öyle verdiler insanlara haklısın yoksa Anayasa konuşulsaydı kimse bu işe EVET demezdi onlarda biliyordu bunu...

Muhursuz oylarimi anlatiyorsunuz hala:) bence bosverin ya dunden beri soyleniyor kimse de cikip bu yanlisdi demedi o kesimden gunlerce anlatsaniz yine de onlara gore dogru..

Şayet Hayır kazansaydı,şu mühürsüz pusulalar için evetçiler neler derlerdi neler..
Kavga bile çıkartıp adamların üzerlerine yürürlerdi..

..
ya daha önce yazmadım ama sizin nezdinizde yazayım zira artık çok sıkıldım şu başörtüsü olayından ki konumuz bile bu değilken her sıkışıldığında yaptığınız bu mağdur edebiyatı içimi şişiriyor..

bu ülkede sol hiç bir zaman iktidar olmadı . başörtüsü ile giremediğiniz yerlerin hesabınıda artık chp ye yüklemekten vazgeçin.. komik oluyor zira.. hükümet olamamış iktidar olamamış tarafa bu nefret nereden geliyor acaba?

özala sorun demirele sorun tansuya sorun vs. vs.. bu sorularınızın muhattabı ben değilim . 42 yaşındayım ve ben muhalefetim . hiç bir zaman iktidar olamadım dolayısıyla oğlunun yemin törenine gidemeyen annenin hesabını bana değil bunca zaman sağı iktidara taşıyanlara sorun..
bu anlamsız savunmanızın muhattabı ben değilim ..

1993 sonrasında oy kullanmaya başladınız ... Bence Türkiye tarihinin iktidar dönemlerini bir kez daha araştırın . Tabii Demokratik SOL partiyi sol bir parti olarak görmüyorsanız .. bilemem .

Bence de bu konularının konuşulması gereksiz ... ama konuşuluyorsa da doğru argümanlarla konuşalım .

Şayet Hayır kazansaydı,şu mühürsüz pusulalar için evetçiler neler derlerdi neler..
Kavga bile çıkartıp adamların üzerlerine yürürlerdi..
hayır cıkmadı diye boyle yapıyorsunuz kabullenin diyorlar anlamıyorlar ki gercekten boyle seyler olmadan evet cıksa nette dolanan bir suru goruntu olmadan cıksa icimiz rahat olurdu ama haksızlık yapıldıgı hissi insanı sinirlendiriyor dedigin gibi aynı sey onlara yapılsa tepkilerini az cok tahmin edebiliyoruz..vicdanlarıyla basbasa kalsınalr ne diyelim

Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. - Mustafa Kemal Atatürk

Muhalefet cephesinde en sinir olduğum şey bu.

Umutsuzluk.

Anlıyorum yapılan yasa dışı uygulamalar zaten hepimizi bezdirdi.

Ancak bu bir pes etme noktası mıdır?

Hemen ülkede şeriatı ilan ediyorsunuz, facebookta kara çarşaflardan/takkelerden hangisini giysem paylaşımları.

Bunca kabullenme/sinme olamaz.

Son ana kadar hiçbir mücadele bırakılmamalıdır. YSKnın kendi açıklaması 11-12 gün bu tutanak değerlendirmelerinin süreceğidir.

Ülkemizin hayrına sonuç çıkar mı? Yüksek ihtimalle hayır.

Ama bu süreçte muhalefetin avukatlarının yapması gereken bu yolsuzluğa karşı hayır oyu veren kesimin haklarını savunmaktır.

Ayağa kalkın, umutlu olun. Lütfen.

hayır cıkmadı diye boyle yapıyorsunuz kabullenin diyorlar anlamıyorlar ki gercekten boyle seyler olmadan evet cıksa nette dolanan bir suru goruntu olmadan cıksa icimiz rahat olurdu ama haksızlık yapıldıgı hissi insanı sinirlendiriyor dedigin gibi aynı sey onlara yapılsa tepkilerini az cok tahmin edebiliyoruz..vicdanlarıyla basbasa kalsınalr ne diyelim

Aleni haksızlıklar var ortada mühürsüz oy pusulaları hani yasaktı ne oldu peki..
Vicdan deme sakın olduğunu zannetmiyorum asla..

Bende buna deyindim. Bizden isteyen hic olmadi bir dolu resim gorduk whtsap durumlarinda.

Yani kuralsa kuraldir nasil kisisel insiyatif kullaniliyor bilmiyorum.

Benden istiyorlarsa düğer vatandaşlardan da istecekler bu kadar basit işte..

..

1993 sonrasında oy kullanmaya başladınız ... Bence Türkiye tarihinin iktidar dönemlerini bir kez daha araştırın . Tabii Demokratik SOL partiyi sol bir parti olarak görmüyorsanız .. bilemem .

Bence de bu konularının konuşulması gereksiz ... ama konuşuluyorsa da doğru argümanlarla konuşalım .

Sonra basortu ornekleri verilince hatirlatilinca magdur edebiyati deniyor.
Hangi edebiyat?
O zaman elektirik kesintiside ayri bir edebiyat demek hep o soyleniyor ya...

Sol partili basbakan kovmadimi basortulu milletvekilini?
Sol partininde oldugu iktidar kapatmadimi ortulu okunmasin diye okullari?

Tabiki sol gorus dusmanlik yapti bu kadar konusulmasida bu yuzden.

İyide o zaman niye her yerde AK Parti bayrağı CHP bayrağı vardı madem parti olayı değildi niye bayraklar yani burda genel seçimmiş gibi hava yaratildi
Canım ben ne CHP bayrağı ne de Kılıçdaroğlunun resmini gördüm İstanbul'da.

Ben yazmıştım o mesajı seni neden bu kadar rahatsız etti anlamadım.

Ben hiç bir seçimde gönül rahatlığıyla oy veremedim, oylarım güvende diyemedim. Bkz plakasız araçlar, çuvalla götürülen oy pusulaları, kediler, trafolar falan filan.

Ayrıştırma demişken propagandaların başından itibaren hayır diyenler terörist, hayır diyenler vatan haini, cehennemlik, hayır diyenlerin karıları evetçilere helal diyenler ayrıştırmamış bir hayırlı olsun demekle biz ayrıştırmışız.

Evetçilerin devlet için millet için evet propagandası gibi hayırlı olsun da bizim kullandığımız bir cümleydi. Niye bu kadar rahatsız etti?

Tarihimizde görmediğimiz ayrıştırılmayı bu hükümetle gördük biz.

Beni neden rahatsız ettiğini yazmıştım.

Oyunuzun güvende olduğunu hissettiniz madem sonuç mu değiştirdi fikrinizi ?

Son cümleniz zaten içler acısı. Ben çok daha beterini bizzat hukumetten.

Bunu yapan belli kesimden karşılıklı halk.
Burada bile ona göre gruplanma yapılıyor.
Terörist diyene karşılığını yine kendiniz veriyorsunuz.
Belli kesimden halk kendi içlerinde boğuluyor.
Ben o iki kesimden de değilim.
Diyen sensin ve karşı tarafında duranlar. Kozlarını onlarla paylaş. Aynı dili konuşuyorsunuz çünkü.
Hayırlı olsun madem kullandığınız bir söz , devam edin öyleyse.

Aleni haksızlıklar var ortada mühürsüz oy pusulaları hani yasaktı ne oldu peki..
Vicdan deme sakın olduğunu zannetmiyorum asla..

Benden istiyorlarsa düğer vatandaşlardan da istecekler bu kadar basit işte..
oyle gerekmis:) buda nasıl bir acıklamaysa artık cocuguna yapsan ne demek oyle gerekti diye sorar yani

Back