- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
terbiyeni takinBurda sosyal hakla yaşadığıma inandığınıza göre buraya daha önce gelmediniz. Daha önce yazdığım yazıyı okumadığınızı düşünüyorum zaten türkiye ye taşınma evresindeyim. Eğer gercekten gelmek istiyorsanız para karşılığı türklerle formalite evliliği yapan almanlar var
Demokratik hakkın elinden alınması olmuyor diyemezsin , tv yok evimde izlemem ki zaten 2 haftadır 1200 km uzakta bir şehire taşınma hazırlıklarındayız. Ve bütün hazırlıklarımı ev tutmaya gitme, ev eşyalarımı nakliyata teslim etme vs herşeyi seçime göre ayarladım. Oy kullanmak için 1200 km yol geldim yani. Ve oyu kullanacak kişi olarak mühürü kontrol etme doğru yerde olup olmadığına bakma görevi benim değil , o kadar adam ne diye oturuyor sandıkların başında? Benim verdiğim pusulada da mühür ön yüzdeydi mesela. Ben 1200 km yi gelmişim , 3-5 tane 70 lik IQ nun bile yapabileceği işi yapamamış adam yüzünden benim oyumun yok sayılması hak mı?O algıyı ısrarla geçerli saymaya çalışan YSK yarattı bir bakıma.
Evetciler de itiraz etmediler pek. Çünkü onlar da o oyların yüksek oranla kendi oyları olduğunu düşünüyorlar.
Seçmen açısından demokratik diyemeyiz.
O seçmen, mühürsüz kağıda tercih yapılmasının geçersiz sayıldığını günlerdir söyleyen kişilere, YSK'ya itibar etmeyerek, belki heyecan belki bilmemezlik belki de umursamamazlıktan dolayı ısrarla oy veriyorsa bu onun masum demokratik hakkının elinden alınması olmuyor ne yazık ki.
Fakat bu yasa açısından usulsüzlüktür.
O algıyı ısrarla geçerli saymaya çalışan YSK yarattı bir bakıma.
Evetciler de itiraz etmediler pek. Çünkü onlar da o oyların yüksek oranla kendi oyları olduğunu düşünüyorlar.
Seçmen açısından demokratik diyemeyiz.
O seçmen, mühürsüz kağıda tercih yapılmasının geçersiz sayıldığını günlerdir söyleyen kişilere, YSK'ya itibar etmeyerek, belki heyecan belki bilmemezlik belki de umursamamazlıktan dolayı ısrarla oy veriyorsa bu onun masum demokratik hakkının elinden alınması olmuyor ne yazık ki.
Fakat bu yasa açısından usulsüzlüktür.
İroni. Yıllardır güç iktidar ellerinde. Ama Avupa'ya boyun eğdirmek ekonomiyi düzeltmek terörü bitirmek için başkanlık dediler. Yarattıkları süper güç muazzam başkanlık rüyasının bize ne getireceğini görmeyi bekliyorum.
Vurabildiginiz tek şey gaf... Fazla söze gerek yok. Eğer ömrümüz yeterse ve bu site var olur da sizler de gelirseniz bundan on sene sonra bugünlerin acısını çıkaran bir başkana denk geldiğinizde tekrar konuşalım. Şuan size bir fanıölümsüz geliyor, o günler de çok uzak gibi geliyor. Çok uzak değil aslında. Neyse yeter bu kadar iyi gecelerYaptığım ironi yi anlamadınız. Kılıçdaroğlu'nun en büyük gafı.. çarpıtma falan yok. . Birebir aynı kelimelerle.. oo daha neler neler..
Bağlantı? İşinize geldimi her işi kılıfına uydurmanın yolunu saniyede bulmaya çalışmakta usta olmanız desem? anlar mısınız?Bağlantı ?
İkisi arasındaki bağlantıyı çözersem , belki cevaplar ... aklınızdaki bir sorucuğu ortadan kaldırırım .
1990 da ysk nın bu kararı almış olması ... kararın woowww müthiş , doğru , adil ... olduğunu göstermez .Olmadığını da göstermez .... Sadece 1990 da alınmış olduğunu gösterir :)
Konumuz ne ?
Son dk .. bu karar alındı !!! hayır 90 da alınmış. Çok basit ya .
terbiyeni takin
Bağlantı? İşinize geldimi her işi kılıfına uydurmanın yolunu saniyede bulmaya çalışmakta usta olmanız desem? anlar mısınız?
Ben de o olayı yapan kişileri konuşurum mesela. Çünkü olay kişilerden bağımsız değildir bana göre.Hakkımda bunu düşünebilecek kadar beni tanımıyorsunuz derim ...
Ayrıca çoğul takısı olarak değil de ; aramızdaki resmiyetten siz ifadesi ile konuştuğunuzu düşünürüm .
Çünkü ben olayı konuşurum her zaman .Kişileri değil.
Olay ysk ise onu konuşurum . seksen olayı çorba yapmam . Tek tek konuşurum .
Böyle biraz oradan olmadı buradan vurma çabaları bizi hiç bir yere vardırmaz .
Ve inatçıyımdır ...
Şimdi kapandı mı o konu ?
1990 da alınmış bir kararın yeni alınmış gibi lanse edilmesinden bahsetmekle , 90 larda ahhhh ahhh memleketin hali neydiii öyle demenin bağlantısı ne ?
90 da alınan kararının içeriğinin doğruluğunu konuşmuyorduk .
Sadece 90 da alındığını konuşuyorduk .
Böyle ... tek tek giderim ben . Zeka seviyem buna yetiyor ancak . Sarmayabilir tarzım ...
20 yıl önceye denk gelseydiniz gidecek hastane bulamazdınız.. lütfen youtube den arayın. 15 yıl önceki ssk hastanes ve şimdikinin farkı... yanlış iğneden kolu kesilen kızlar, rahim ameliyatında böbreği alınan kadının videolarını izleyin. Bide şimdiki hastanelerimize bakın.. bide o zamanlar ki ssk müdürüne. Hanii ssk yı batıran
SSK sistemini biliyor musunuz? Nasıl çalıştığını?
Bilmiyorsunuz. Bilseniz o dönem SSK'nın ettiği zararı da bilmiş olmanız gerekirdi.
Sigortalı çalışan, çalıştığı sürece kesilen primleri ile bir emekliyi doyurur.
Sonra bu çalışan emekli olduğunda, bir başka çalışan sigortalıdan kesilen primlerle emeklilik maaşını alır.
Yani iş istihdamı olması gerek ki sigortalı çalışan işçi sayısı artsın ekonomi gelişsin gelir artışı olsun.
Gelir azalırsa ne olur? Emekli maaşı mecbur ödenmek zorunda olduğundan SSK zarar eder.
Düşünsene 5 bin çalışan var ama 15 bin emekli. 5 bin kişi, 5 bin kişinin emekli maaşını karşılar, çalışan sayısı artmadan emekli sayısı artarsa ne olur kalan 10 bin için ( bunların parasını ödeyen) kurum zarar eder.
TurgutÖzal'ın ısrarla veto ettiği yasayı Demirel 5 bin iş günü diye milletin önüne sürerek zararın tek sebebidir.
O döneme dair Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, Başbakanlık Teftiş Kurulu, Çalışma Bakanlığı Teftiş Kurulu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu incelemeler yapmıştır ve hiçbiri yolsuzluk adına rapor sunmamıştır.
Oysa o zaman hükümetin yanlış politikası yüzünden 2 milyar açık veren SSK şimdi 80 milyar açıkla çalışıyor? Buna göre kim batırmış SSK'yı?
2 milyar nere 80 milyar nere?
20 yıl önceye denk gelseydiniz gidecek hastane bulamazdınız.. lütfen youtube den arayın. 15 yıl önceki ssk hastanes ve şimdikinin farkı... yanlış iğneden kolu kesilen kızlar, rahim ameliyatında böbreği alınan kadının videolarını izleyin.
Ben de o olayı yapan kişileri konuşurum mesela. Çünkü olay kişilerden bağımsız değildir bana göre.
Bu arada size sormuş olduğum bir "SORU" olmadığından dolayı sizden soruma cevap vermenizi bekleyenin de ben olmadığını hatırlatmak isterim.
Bu arada bir ironi üzerine konuşarak bu tarz bir cümle kurduğumu anlamamış olduğunuzu düşünmek istemem
Yapılan bazı açıklamalar 1990'larda bu kararı almanın da makul olduğunu, demokratik olduğunu içerdiğinden dolayı hem o dönemleri kötülemek, o dönemlerde demokrasi açlığı çekildiğini ifade etmek hem de o dönemlerde de bunun demokratik olarak kabul edildiğini ifade ederek bu günün kılıfına uydurmaya çalışmak benim için yeteri kadar komiktir.
Bende... Böyle tek tek cevap vermeye çalışırım işte. Ne güzel ortak yönümüz de varmış benim de zeka seviyem yalnızca bana yetiyor. Tarzınız beni sardı. İyi geceler :)
o görüntülerin hepsı montaj . iftira atıyollaoy calmakla durup duruken suclanmıyor ki cok fazla goruntu cıktı sabahtan beri insanlar ne dusunecek baska eger calındıysa tabiki tepki gosteriliyor aynı sekilde admaın biri pusulaları alsa hepsine hayır basıp oh cekse ne derdiniz bu kıskırtmak icin de yapılmıs olabilir ama insanların kafasına suphe dusuyor
görende 15 yıldır iktidarda baskası var sanır. nıye bu zamana kadar bıtmedihadi gorcez bakalım teror bitecek mi:) bitsin biz diyelim ki dediklerini yaptılar helal olsun bitmez se evetciler ne diyecek merakla bekliyoruz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?