Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
terbiyeni takin

Demokratik hakkın elinden alınması olmuyor diyemezsin , tv yok evimde izlemem ki zaten 2 haftadır 1200 km uzakta bir şehire taşınma hazırlıklarındayız. Ve bütün hazırlıklarımı ev tutmaya gitme, ev eşyalarımı nakliyata teslim etme vs herşeyi seçime göre ayarladım. Oy kullanmak için 1200 km yol geldim yani. Ve oyu kullanacak kişi olarak mühürü kontrol etme doğru yerde olup olmadığına bakma görevi benim değil , o kadar adam ne diye oturuyor sandıkların başında? Benim verdiğim pusulada da mühür ön yüzdeydi mesela. Ben 1200 km yi gelmişim , 3-5 tane 70 lik IQ nun bile yapabileceği işi yapamamış adam yüzünden benim oyumun yok sayılması hak mı?

Bir de bu mühürsüz oylar sadece" evet" miymiş? Böyle bir bilgi mi var diyeceğim daha sandıklar açılmayı bırak kapanmadan YSK açıklamasını yapmış.

Keşke yaşanmasaydı böyle bir durum orda hem fikirim ama yaşanmışsa oy kullanan insanın suçu ne tam olarak? Neden sayılmasın?

Götüreceklerini göreceğiz.2019 da başka biri cumhurbaşkanı olursa o zaman çok gülecem.

Öyle ya da böyle, zorla Başkanlığı aldınız farzedelim. Şimdi gelelim beklentilerimize. . . Madem demokratik bir seçim olduğunu düşünüyorsunuz hemen başlıyoruz kalkınmaya değil mi?

Yarın dolar düşer o zaman hı ne dersiniz?

Bu bir hafta içerisinde doların düşmesini bekliyorum Güçlü Türkiye'den yoksa tam tersi mi olacak? Rekorları mı göreceğiz yarından itibaren.

Görelim bakalım önümüzdeki bir iki ay içerisinde Referandumda duran bombalar Başkanlık'la tamamen bitiyor mu? E bitecek dediniz, söz verdiniz öyle değil mi?

Ekonomimiz güçlendi, size inanıyorum... Asgari ücreti en az 1800 bekliyorum sizlerden, yarından itibaren.

Eh benim gibi pek çok öğretmenin atamaları 2023'den yeni sistemde bir kaç ay içerisine alınır mı dersiniz?
Bana ne kabul etmiyorum ,2023'de dediğiniz atamalar çift başlılık dönemindeydi, milletimiz Başkanlığı seçti o zaman 2023'ü neden bekleyeceğiz ki? O eski Türkiye'deydi.

18 yaşını doldurmuş bir kaç akrabam var onları da milletvekili yapacağız inşallah. Siz de yapın iyi olur.

Ee şimdi Başkanımız verilen şu Yunan adalarına da bir açıklama yapar ne dersiniz? Vatana ihanet suçu diyorlar bunun için ama olur mu canım bir cb elbette kendi toprak parçasını Yunanlılara verebilir, bu normaldir mi diyeceğiz? Eee biliyorsunuz artık Başkanımızı yargılayacağız, millete hesap vermeyecek miydi? Sarayın önünde açıklama yapar mı bize, Başkan oldu millete teslim etti sonuçta kendini?

Aynı fikirdemiyiz ?

Yaptığım ironi yi anlamadınız. Kılıçdaroğlu'nun en büyük gafı.. çarpıtma falan yok. . Birebir aynı kelimelerle.. oo daha neler neler..
Vurabildiginiz tek şey gaf... Fazla söze gerek yok. Eğer ömrümüz yeterse ve bu site var olur da sizler de gelirseniz bundan on sene sonra bugünlerin acısını çıkaran bir başkana denk geldiğinizde tekrar konuşalım. Şuan size bir fanıölümsüz geliyor, o günler de çok uzak gibi geliyor. Çok uzak değil aslında. Neyse yeter bu kadar iyi geceler

Bağlantı? İşinize geldimi her işi kılıfına uydurmanın yolunu saniyede bulmaya çalışmakta usta olmanız desem? anlar mısınız?

Bağlantı? İşinize geldimi her işi kılıfına uydurmanın yolunu saniyede bulmaya çalışmakta usta olmanız desem? anlar mısınız?

Hakkımda bunu düşünebilecek kadar beni tanımıyorsunuz derim ...

Ayrıca çoğul takısı olarak değil de ; aramızdaki resmiyetten siz ifadesi ile konuştuğunuzu düşünürüm .

Çünkü ben olayı konuşurum her zaman .Kişileri değil.

Olay ysk ise onu konuşurum . seksen olayı çorba yapmam . Tek tek konuşurum .

Böyle biraz oradan olmadı buradan vurma çabaları bizi hiç bir yere vardırmaz .

Ve inatçıyımdır ...

Şimdi kapandı mı o konu ?

1990 da alınmış bir kararın yeni alınmış gibi lanse edilmesinden bahsetmekle , 90 larda ahhhh ahhh memleketin hali neydiii öyle demenin bağlantısı ne ?
90 da alınan kararının içeriğinin doğruluğunu konuşmuyorduk .
Sadece 90 da alındığını konuşuyorduk .

Böyle ... tek tek giderim ben . Zeka seviyem buna yetiyor ancak . Sarmayabilir tarzım ...

Ben de o olayı yapan kişileri konuşurum mesela. Çünkü olay kişilerden bağımsız değildir bana göre.

Bu arada size sormuş olduğum bir "SORU" olmadığından dolayı sizden soruma cevap vermenizi bekleyenin de ben olmadığını hatırlatmak isterim.

Bu arada bir ironi üzerine konuşarak bu tarz bir cümle kurduğumu anlamamış olduğunuzu düşünmek istemem

Yapılan bazı açıklamalar 1990'larda bu kararı almanın da makul olduğunu, demokratik olduğunu içerdiğinden dolayı hem o dönemleri kötülemek, o dönemlerde demokrasi açlığı çekildiğini ifade etmek hem de o dönemlerde de bunun demokratik olarak kabul edildiğini ifade ederek bu günün kılıfına uydurmaya çalışmak benim için yeteri kadar komiktir.

Bende... Böyle tek tek cevap vermeye çalışırım işte. Ne güzel ortak yönümüz de varmış benim de zeka seviyem yalnızca bana yetiyor. Tarzınız beni sardı. İyi geceler :)

Daha önce başka birine yazmıştım. SSK'nın o dönem batmadığını. Size de nasip olsun.

Benim annem 30 sene önce gerekli imkanlar olmadığından çocuğunu kaybetmiş.
Bugünün teknolojisi olsaydı kaybetmeyeceğini şuan ki kadın doğumcusu anlatıyordu.

Sizin bu sağlık hususunda saydığınız yanlışlıklar ve hatalar şuan olmuyor mu sanıyorsunuz peki?
Felçler, ölümler sadece o döneme mi aitti.
Teknolojiyi Erdoğan mı getirdi? Yoksa zamanla ulusal sermayeye dahil olarak mı gelişti.

Kayınvalidem 5 aydır ayağından rahatsız ve 3 farklı doktora gittik. 3. olan çare olabildi. 4.5 ay ise yanlış tedavi yöntemi sonucu ayağına alet takıldı.
4 sene önce hastanenin umursamazlığı yüzünden kuzenim çok sıkıntılar çekti.

Gecenin 2 sinde acile gidip 1 saat sonra muayene edilmem reform mu?
Bakın acil diyorum. Sıra beklemekten daha çok fenalaşıp sedyeye yatırılmak.

Bugün hormon sorununuz olduğunda endokrinolojiye, böbrek sorununuzda nefrolojiye ve onun gibi birçok bölüme doğrudan gidemiyorsunuz. Diğer bölümler de kafasına eserse gönderiyor. Örneğin zayıflamak için devlet hastanesinde diyetisyene gitmek için önce dahiliye o gerekli görürse diyetisyen. Senelerdir zayıflayamayan teyzemi dahiliye gerek yok diye geri yolluyor..
Yine birçok bölüm sana ertesi güne randevu veremiyor. Haftalar, aylar sonraya alınan randevulardan haberdar mısınız?

Kadın doğum için 8 gün sonraya randevu aldığımı biliyorum. Neyse ki özel sağlık sigortası yaptırdık, kurtulduk ileri tarih ve kan tahlil sırası beklemekten.

Yani siz hayatı toz pembe mi görüyorsunuz cidden merak ediyorum.

Tüm bunlar üzerine konuşulabilir elbette ...

Ama :)

Hiç birisi o kararın bu gün alınmadığı gerçeğini değiştirmez .

Ben sadece bunu yazdım . Buradaki yorumlardan bağımsız ... çünkü iki renkli bir kağıdın bir tarafına damga basıyor olma ortak noktası ... beni burdaki tüm aynı renge damga basanların yorumlarından mükellef tutmaz :)

Iyi geceler ....

Boşuna daha fazla konuşmaya gerek yok, Türkiye yıkılma dönemine girdi. Çıkan sonuç ve hukuksuzlukları gördükçe hala naif bir şekilde haktan, hukuktan, demokrasiden bahsedenlere gülüyorum. O dönem geçti, bitti. Hukukun üstünlüğü, şeffaf seçim falan bunlar hikaye artık. Ha niye böyle derseniz sayfalarca yazarım bazı üstün zekalı arkadaşlar yine anlamaz kendimi hiç yormayacağım. Tek bildiğim Türkiye olarak evet vereniyle de hayır vereniyle de çöküş sürecine girdik. İyimser gözlüklerinizi çıkarın. Adaletin ve hukukun sağlanmadığı yerde başka hiçbir şey de olmaz. Olmayacak.

Bu sonuc kesinlestigi takdirde artik Turkiye Demokratik, Laik bir Hukuk Devleti olarak anilmayacak. Rejim degismis, diktatorluk rejimine gecilmis olacak.. Kim derdi ki Ataturk'un kurdugu Cumhuriyet birgun bu hale gelecek.. Bir Ortadogu ulkesi haline donusecek.. Inanilmaz..

Bura ile de yavas yavas vedalasmanin zamani geliyor. Yakinda butun muhalif seslerin susturulmasi amaciyla sosyal medyanin ruhuna fatiha okuturlar bunlar nasilsa. Face'ler, Twitter'lar, Eksisozlukler bu millete luks bundan sonra. Bakalim tek tabanca kalmis muhalif Halk TV ve Sozcu gazetesinin kapatilip gazetecilerin Silivriye gonderilmesi ne kadar zaman alacak. Hukmu kalmayan CHP ve eger bundan sonra sozunden cikarsa MHP gibi siyasi partilerin kapanmasini da bekliyorum. Tek adam, tek parti, tek ses, bu millete yeter de artar bile.

o görüntülerin hepsı montaj . iftira atıyolla

İçim sıkılıyor, çok önemli bir oylamaydı, fakat neler yaşamış zamanında bu millet, belki kötü zamanlardan geçeceğiz maalesef ama nedendir bilmem çok da kötü, umutsuz hissetmiyorum. Umarım, inşallah...

hadi gorcez bakalım teror bitecek mi:) bitsin biz diyelim ki dediklerini yaptılar helal olsun bitmez se evetciler ne diyecek merakla bekliyoruz:)
görende 15 yıldır iktidarda baskası var sanır. nıye bu zamana kadar bıtmedi
aslında söylenecek gercek olan sözler var ama! degmez kendımı yakmaya hiç için. nasıl olsa bazı ınsanlar gerceklerı bılıyor. gercek olan gercekleri.
kan donduracak olan gerceklerı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…