• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Tek tek saydınız galiba hepsi evet.. bu mümkün mü? Sen evet mi basacaksın al sana mühürsüz oy.

İşte etik oldukları için bilmeden sadece kurallara uygun olması adına itiraz ediyorlar.
Yoksa mühürsüz oyların çoğu hayır da çıkabilir.
Bunu kimse bilmiyor.

Beşiktaş gibi bir ilçenin seçim sonucuna itiraz eden kendini değil hukuku düşünüyordur.

Tek tek saydınız galiba hepsi evet.. bu mümkün mü? Sen evet mi basacaksın al sana mühürsüz oy.

Sen de tek tek saydın sanırım hepsinin Evet olmadığını? Anlamıyor musun. Ysk mühürsüz pusula, zarf hakkında uyarı yaptır. Burada kaç kişi mühre dikkat edilecek diye birbirini uyardı. Sonra ne tesadüftür ki tarafsız olması gereken YSK'ya Akp'li üyeler tarafından kabul edilmesi gerektiği bildirisi gitti ve tam da 16 Nisan'da bu karar bir anda değiştirildi. Peki bunu Hayır adına yapılsaydı kabul edecek miydin?

Artık 'reis' ne istediyse verildi. Başkanlıksa başkanlık. Artık terörü dış mihrakları dize getirme zamanı. Çıkan sonuçta sevindiğim kısım artık bahane kalmadı. Bekliyoruz bakalım şu mucize "evet" in ülkemize getireceklerini. Artık mağdur edebiyatı dönemi bitti. Bırakın ssk yı kılıçtarı tüp şeker kuyruklarını.

Emin misin????

İşte etik oldukları için bilmeden sadece kurallara uygun olması adına itiraz ediyorlar.
Yoksa mühürsüz oyların çoğu hayır da çıkabilir.
Bunu kimse bilmiyor.

Beşiktaş gibi bir ilçenin seçim sonucuna itiraz eden kendini değil hukuku düşünüyordur.
Işte onlarda seçmenin suçu yok bunda. Neden demokratik hakları elinden alınsın neden oyları boşu boşuna geçersiz sayılsın üstelik kanunda yerdi varken diye oyların sayılması için direttiler.. ama öyle bi algı oldu ki sanki bütün oylae evetti .

Bu sadece bi örnekti.. ben o zaman çocuktum doğru ama araştırma yapabiliyorum şükür. . Ayrıca 20 sene önce su mu akıyordu ki çeşmeden su içicez?? Daha yazardım ama gerçekten bi daha buraya uğramak istemiyorum. Herkes toplanmış bikaç iktidara oy veren üyeyi almış karşısına.. Allah ne verdiysr laf sokuyo.. sanki ülkenin başında onlar var.. her lafa verecek bi cevabım var ama vaktim yok iyi geceler. ..

ay şimdi bende merak ettim kaç yaşındasın?
ayrıca hangi çeşmeden su içiliyor ?
asıl önceden çeşmeden su içiliyordu şimdi içilmiyor..
devlet hastanelerine gelince prof ları türlü oyunlarla kaçırtmadan önce gayet iyi idiler 15 yılda onada el atıp berbat hale getirmeyi başardılar..
cerrahpaşayı bilirmisin dökülüyor..

şu ssk yı batırma işini kim yazdı takip edemedim ama pek komik olmuş..
varlık fonuna henüz taze aktarılan devlet kurumlarının hangileri alelacele yabancılara satıldı onuda yazaymış iyiymiş..
tek taraflı yan taraflı haber kaynaklarını okuyup dinleyip bilgi sahibi olunmaz ..

biride yazmış hollandaya karşı oyumun resmini çektim diye.. reizlerinin hollandaya sattıklarının da resmini çekmiş mi bugüne kadar acaba.

Sen de tek tek saydın sanırım hepsinin Evet olmadığını? Anlamıyor musun. Ysk mühürsüz pusula, zarf hakkında uyarı yaptır. Burada kaç kişi mühre dikkat edilecek diye birbirini uyardı. Sonra ne tesadüftür ki tarafsız olması gereken YSK'ya Akp'li üyeler tarafından kabul edilmesi gerektiği bildirisi gitti ve tam da 16 Nisan'da bu karar bir anda değiştirildi. Peki bunu Hayır adına yapılsaydı kabul edecek miydin?

''Tercih yerine Evet mührü basılı oy pusulaları ile sandık kurulu mührü oy pusulalarının ön yüzüne basılanlarının ve oy pusulalarının arka yüzüne basılmakla birlikte mürekkep fazlalığı nedeniyle mührün ön yüzüne yansıdığı oy pusulalarının geçerli sayılıp sayılamayacağı hakkında Yüksek Seçim Kurulunca verilen 2017/559 sayılı karar.''

Yukarıdaki madde bugün alınan 16 Nisan 2017 tarihli ysk 559. maddesidir .

Bugün alınan kararın mühürsüz pusulalarla ilgisi yoktur .

''Tercih yerine Evet mührü basılı oy pusulaları ile sandık kurulu mührü oy pusulalarının ön yüzüne basılanlarının ve oy pusulalarının arka yüzüne basılmakla birlikte mürekkep fazlalığı nedeniyle mührün ön yüzüne yansıdığı oy pusulalarının geçerli sayılıp sayılamayacağı hakkında Yüksek Seçim Kurulunca verilen 2017/559 sayılı karar.''

Yukarıdaki madde bugün alınan 16 Nisan 2017 tarihli ysk 559. maddesidir .

Bugün alınan kararın mühürsüz pusulalarla ilgisi yoktur .
Kaçtır yazılıyor anlamıcaklar yine..

Bu sadece bi örnekti.. ben o zaman çocuktum doğru ama araştırma yapabiliyorum şükür. . Ayrıca 20 sene önce su mu akıyordu ki çeşmeden su içicez?? Daha yazardım ama gerçekten bi daha buraya uğramak istemiyorum. Herkes toplanmış bikaç iktidara oy veren üyeyi almış karşısına.. Allah ne verdiysr laf sokuyo.. sanki ülkenin başında onlar var.. her lafa verecek bi cevabım var ama vaktim yok iyi geceler. ..

Ben gördüm diyorum sen araştırıyorum diyorsum.Sene 1978 annem 3 ay hastanede senen 1980 3 ay.Ondan sonra

babam defalarca yattı.Benim kadar bilemezsin o dönemi yırtınma.

İster uğra ister uğrama.Biz de at gözlüğünü takıp gelenlere etrafı anlatacaz diye yırtınmaya bayılmıyoruz.

Işte onlarda seçmenin suçu yok bunda. Neden demokratik hakları elinden alınsın neden oyları boşu boşuna geçersiz sayılsın üstelik kanunda yerdi varken diye oyların sayılması için direttiler.. ama öyle bi algı oldu ki sanki bütün oylae evetti .

O algıyı ısrarla geçerli saymaya çalışan YSK yarattı bir bakıma.
Evetciler de itiraz etmediler pek. Çünkü onlar da o oyların yüksek oranla kendi oyları olduğunu düşünüyorlar.

Seçmen açısından demokratik diyemeyiz.
O seçmen, mühürsüz kağıda tercih yapılmasının geçersiz sayıldığını günlerdir söyleyen kişilere, YSK'ya itibar etmeyerek, belki heyecan belki bilmemezlik belki de umursamamazlıktan dolayı ısrarla oy veriyorsa bu onun masum demokratik hakkının elinden alınması olmuyor ne yazık ki.
Fakat bu yasa açısından usulsüzlüktür.

Neyi sorduğunuzu anlamadım :)

Mağdur edebiyatının bittiğine, bahane kalmadığına emin misin???

Valla mağdur edebiyatı hiç bir zaman bitmez. Mesela şimdi eskiden şöyleydi böyleydi. Tü, kötü eski sistem, 15 yıldan önceki dönemler kötü falan diyenler Ysk eskiden de kullandı diye 1990'lı yıllara gider olmuş :)

O algıyı ısrarla geçerli saymaya çalışan YSK yarattı bir bakıma.
Evetciler de itiraz etmediler pek. Çünkü onlar da o oyların yüksek oranla kendi oyları olduğunu düşünüyorlar.

Seçmen açısından demokratik diyemeyiz.
O seçmen, mühürsüz kağıda tercih yapılmasının geçersiz sayıldığını günlerdir söyleyen kişilere, YSK'ya itibar etmeyerek, belki heyecan belki bilmemezlik belki de umursamamazlıktan dolayı ısrarla oy veriyorsa bu onun masum demokratik hakkının elinden alınması olmuyor ne yazık ki.
Fakat bu yasa açısından usulsüzlüktür.
Bana göre de dikkatsizlikten gözden kaçma olasığı ,yoksa görüp ,görmemek haksızlığa baş kaldırmamak çok üzücü...

İroni. Yıllardır güç iktidar ellerinde. Ama Avupa'ya boyun eğdirmek ekonomiyi düzeltmek terörü bitirmek için başkanlık dediler. Yarattıkları süper güç muazzam başkanlık rüyasının bize ne getireceğini görmeyi bekliyorum.

Valla mağdur edebiyatı hiç bir zaman bitmez. Mesela şimdi eskiden şöyleydi böyleydi. Tü, kötü eski sistem, 15 yıldan önceki dönemler kötü falan diyenler Ysk eskiden de kullandı diye 1990'lı yıllara gider olmuş :)

Bağlantı ?

İkisi arasındaki bağlantıyı çözersem , belki cevaplar ... aklınızdaki bir sorucuğu ortadan kaldırırım .

1990 da ysk nın bu kararı almış olması ... kararın woowww müthiş , doğru , adil ... olduğunu göstermez .Olmadığını da göstermez .... Sadece 1990 da alınmış olduğunu gösterir :)

Konumuz ne ?

Son dk .. bu karar alındı !!! hayır 90 da alınmış. Çok basit ya .

20 yıl önceye denk gelseydiniz gidecek hastane bulamazdınız.. lütfen youtube den arayın. 15 yıl önceki ssk hastanes ve şimdikinin farkı... yanlış iğneden kolu kesilen kızlar, rahim ameliyatında böbreği alınan kadının videolarını izleyin. Bide şimdiki hastanelerimize bakın.. bide o zamanlar ki ssk müdürüne. Hanii ssk yı batıran
SSK'yi Kilicdaroglu batirmadi. Mudurlerin dokunulmazligi olmaz, atarlardi iceri, yok bir cezasi.. SSK AKP doneminde borclari 10 katina ciktigi halde hala inatla ayakta ustelik, hala batmadi. Ama bak sizin reisin sectigi ve basiniza basbakan atadigi Binali'nin gecmisinde neler var:

binali.jpg

Reisinize deginmeye gerek yok, herkesin malumu, belediye baskani iken yargilanmasi gereken zaten 60 dosya vardi, zaman asimina ugramistir herhalde 15 yillik dokunulmazlik zirhi yuzunden, 17-25 Aralikta gucu sayesinde gene yargilanmaktan kurtuldu. Siz bunlarin hepsini hazmettiniz, hala Kilicdaroglunun mudurlugu ile mi ugrasiyorsunuz? Aciyorum size.

Son düzenleme:
Back