• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Mune abla hiç bir şekil de ne çantam istendi ,ne telefonum,ne kalemim bunlar son'a doğru gittim diye oldu desem 3 'de verdim oyumu bunlar sorgulanmalı ama nerde ...

Canımın içi bizde gittiğimizde saat 15:00 civarlarıydı, ufak bir çantam vardı onu da almayacaktım ama evin anahtarı dönüşte alışveriş yaparım diye bir miktar para koymak için mecbur aldım yanıma, telefonumu da çantanın içine koydum, ismim geçen sandığın olduğu sınıfa girdiğimde erkek görevlinin ilk söylediği çantanızı masanın üstüne bırakın oldu, bıraktım telefonunuzu da bırakın dedi, çanta minik ya içinde olduğunu tahmin etmedi sanırım, açtım çantayı telefon içinde dedim, fotoğraf çekmesinler diye mi bu uygulama dedim kadın görevli gülerek evet dedi, ben bilinçli bir vatandaşım öyle birşey yapmam, zaten telefonumda foto çekemez alın inceleyin bile dedim düşün artık:)

Akıllı telefonum bile olsa yapmam böyle gösterişlere gerek yok, tercihini yapar görevlilere kolay gelsin der çıkarsın.

Sınıflarda toplanmadı mı telefonlar diye sorulmuş. Ben gittiğimde beklerken içeriden kamera sesi geldi. Ben de kimliğimi teslim etmiş telefonumu da önlerine koymuştum. İstememişlerdi oysaki.

"Kontrol etmediniz galiba" dedim. Cevap vermediler. O sırada diğer taraftan da flaş çaktı. İnanılır gibi değil gerçekten.

"Üstünüze düşen görevi yapmadığınız için size hakkımı helal etmiyorum" dedim girdim içeri. Çıkınca da fotoğraf çekmeyince çabuk oluyor tabi dedim. Çok sinirlendim çünkü. Güvenemedim sonrasında beşte oradaydım. Sayım sırasında da kaldım.

Oy fotoğrafını isteyen, tehdit eden amirler, müdürler varken buna göz göre göre izin verilmesi inanılmaz cidden. Bilmiyorum bizim ülkemizde hiçbir şeye saygı duyulmuyor. Kurallar, kanunlar her şey ama her şey hiçe sayılıyor. Sürekli ayaklar altında eziliyor. Hiçbir şey usulüne uygun değil. Bugünkü seçimler de doğal olarak öyleydi. Hakkımızda hayırlısı olsun artık.

Canımın içi bizde gittiğimizde saat 15:00 civarlarıydı, ufak bir çantam vardı onu da almayacaktım ama evin anahtarı dönüşte alışveriş yaparım diye bir miktar para koymak için mecbur aldım yanıma, telefonumu da çantanın içine koydum, ismim geçen sandığın olduğu sınıfa girdiğimde erkek görevlinin ilk söylediği çantanızı masanın üstüne bırakın oldu, bıraktım telefonunuzu da bırakın dedi, çanta minik ya içinde olduğunu tahmin etmedi sanırım, açtım çantayı telefon içinde dedim, fotoğraf çekmesinler diye mi bu uygulama dedim kadın görevli gülerek evet dedi, ben bilinçli bir vatandaşım öyle birşey yapmam, zaten telefonumda foto çekemez alın inceleyin bile dedim düşün artık:)

Akıllı telefonum bile olsa yapmam böyle gösterişlere gerek yok, tercihini yapar görevlilere kolay gelsin der çıkarsın.

bendende çanta falan istemediler . ama zarfı sandığa atarken benim ufaklık atmak istedi eşimde dur fotosunu çekeyim dedi izin vermediler. bir standardı yok sanırım.. zaten dünya uzaya biz hala yaya.. dijital ortamda yapmak seçimi işlerine gelmez tabi.. neyseki boyamıyorlar artık bizi o kadar gelişebildik..

Müslüman ve demokrasi kelimeleri ağızlarından düşmez. Ama;
Nerede hile nerede şaibe varsa hepsi orada.

Nasıl utanmazlar.
Nasıl yüzleri kızarmıyor.
Nasıl dinden, ahlaktan söz ederler.
Nasıl adalet isterler.
Nasıl bir cesaretleri ve vicdanları var.

Mühürsüz oy ne olursa olsun geçersizdir.
YSK nasıl oluyor da bunu kabul ediyor.

Nasıl hak hukuk bilmeyen insanlarsınız.
Hatta ne biçim insanlarsınız siz ya hu?
Nasıl!

Kendi çalıp,, Kendi oynamak denir buna . Hep aynı nakaratlar yedikmi hayır

Cumhuriyetimiz,haklarimiz,özgürlügümüz elden gitti havai fişekler patlatiliyor ülkemde Allahim sen akil,fikir ihsan eyle bu insanlara firsat verme bizi zalimin zulmünden bi tek sen korursun.Aydinlik gunlerimiz karardi.
Hakkimizda hayirlisi artik..

Aynen abla zaten tercihimiz her ne olursa olsun göstermek ,çekmek değil sorun oralar da yasak uygulanıyorsa buralarda da uygulanmalı benim semtim haricinde de yaşanmış bunlar sadece ben olsam neyse ney derdim ama nafile ,işine geldiği gibi resmen...

Kendi çalıp,, Kendi oynamak denir buna . Hep aynı nakaratlar yedikmi hayır

Kendi çalıp kendi oynamak derken?
Nasıl bu kadar fütursuzca konuşabiliyorsunuz?

Yedik mi derken fetöcüleri devletin bütün kurum ve kuruluşlarına yerleştirip her dediğini yiyen sizsiniz bunu neden yemiyorsunuz anlayamadım?

Olmaz mı? Avrupada yaşayan evetçi bir tanıdığıma ülkeye dönmeyi düşünüyor mu diye sordum. Arka arkaya süratle öyle bir hayır deyişi vardı ki. Hayır kelimesini ancak kendi hakları ellerinden alınacaksa kullanır bunlar.
Bunlar ülke düşmanı, iki yüzlü tipler işte. Sanki demokrasiden zarar görüyormuş yaşadığı yerde de, ülkesini koruyor demokrasiden sanırsın! Halbuki dalga geçmeye, bitiş seyretmeye oy kullanıyorlar. Bir kısmı dediğiniz gibi, diğer kısmı da " eee kem küm, döneceğiz filanca filanca işlerimizi halledince" diye kıvırırlar. Zaten dünya lideri olmuş, daha da güçlü olacağını sandıkları Türkiye'ye döndük, bilet aldık dönüyoruz diyen babayiğide rastlanılmadı daha.

Mune abla hiç bir şekil de ne çantam istendi ,ne telefonum,ne kalemim bunlar son'a doğru gittim diye oldu desem 3 'de verdim oyumu bunlar sorgulanmalı ama nerde ...

Bu fotoğraf bence en masumu isterseniz bir de buna bakalımEki Görüntüle 1983210

Maalesef başka bir olaya şahit oldum :KK43:
Yaşlı bir teyze iki tane genç kadın ve yanlarında bir erkek !!!
Kabine teyze oğluyla girmek istedi neymiş okuma yazma bilmiyormus!!!!
Hayır dedim itiraz ettim renkte mi bilmiyor dedim.
Sandık görevlilerine neden müsaade ediyorsunuz derken girdi ve çıktılar.
O iki genç kadında kabine giderken dönüp soruyorlar o erkeğe nereye basacagiz diye!!!!!
Vahhhh vahhh dedimm.

Down sendromlu birine oy kullandırmışlar. Benim olmadığım bir sınıfta.
17 yaşında daha seçmen olmayan birini müşahit yapmışlardı itiraz ettim. Kavgacı tiplerdi ama gerekli maddeden sonra sandık başkanını ikna edemediler.
Evet basılı iki adet pusula çıkan kağıdı kabul ettirmeye çalışıp dilekçeye kadar gittiler. Tutanak baskısı yaptılar.
Evet mührü basılı sadece çemberin bir kısmı hayıra taşmış oyu kabul ettik. Ama başka bir sandıkta hayırı geçersiz saymışlar.

Adalet bir gün bunlara da lazım olacak.

Kaldıki devletin bütün imkanları seferber edilip hayır çalışmalarının engellenmesine rağmen %50 'yi ikna edemiyorsan sen zaten mağlup olmuşsun demektir.

YSK nın bağımsız olmadığını bugün nasıl gördüysek yarın bütün organların birer birer bunlara bağlı olacağını ve bağımsızlığın(tarafsızlığın) baş harflerinin bile olmayacağı günlerde bizim onlar için de HAYIR dediğimizi anlayacaklar.

Allah'ın adaleti şaşmaz değil mi ablacım ? :KK66:

Sınıflarda toplanmadı mı telefonlar diye sorulmuş. Ben gittiğimde beklerken içeriden kamera sesi geldi. Ben de kimliğimi teslim etmiş telefonumu da önlerine koymuştum. İstememişlerdi oysaki.

"Kontrol etmediniz galiba" dedim. Cevap vermediler. O sırada diğer taraftan da flaş çaktı. İnanılır gibi değil gerçekten.

"Üstünüze düşen görevi yapmadığınız için size hakkımı helal etmiyorum" dedim girdim içeri. Çıkınca da fotoğraf çekmeyince çabuk oluyor tabi dedim. Çok sinirlendim çünkü. Güvenemedim sonrasında beşte oradaydım. Sayım sırasında da kaldım.

Oy fotoğrafını isteyen, tehdit eden amirler, müdürler varken buna göz göre göre izin verilmesi inanılmaz cidden. Bilmiyorum bizim ülkemizde hiçbir şeye saygı duyulmuyor. Kurallar, kanunlar her şey ama her şey hiçe sayılıyor. Sürekli ayaklar altında eziliyor. Hiçbir şey usulüne uygun değil. Bugünkü seçimler de doğal olarak öyleydi. Hakkımızda hayırlısı olsun artık.

Çok yazık ya, hangi oyu kullanırsan kullan seçimin ne olursa olsun bunlar ve mühürsüz pusulaların sayılması göz ardı edilmemeli:KK43:

bendende çanta falan istemediler . ama zarfı sandığa atarken benim ufaklık atmak istedi eşimde dur fotosunu çekeyim dedi izin vermediler. bir standardı yok sanırım.. zaten dünya uzaya biz hala yaya.. dijital ortamda yapmak seçimi işlerine gelmez tabi.. neyseki boyamıyorlar artık bizi o kadar gelişebildik..
Bizim burada daha titiz çalışıyorlar o zaman, Cumhurbaşkanlığı seçimi için gittiğimizde de aynı şeyler talep edilmişti, biz zaten çantayla falan girmeyiz kabine, bırakın derler bırakırız, mevzuat neyse ona uyarız ama uymayanların fotoları ortada, bir yaptırım olacak mı? Üzgünüm sanmıyorum.

Hırsızlık sizde hayırlı mı sayılıyor ?
Kaybeden pehlivan güreşe doymazmış...arkadaş 15 yıldır yapılan bütün seçimleri kaybettiniz millete çamur atacağına biraz calisinda sizde görelim hep biz yapalım siz yararlanın sonra hırsız diyin hadi yaaaa kafanı kullan biraz

adam çıktı öyle gerekti diye mesnetsiz bir açıklama yaptı ya şaka gibi..

Valla bizi halktan saymıyorlar madem, madem haklarımız çiğneniyor inceldiği yerden kopsun madem. Bizde öyle gerekti diyelim. Bu nedir ya sürekli hak hukuk diyelim, demokrasi diyelim sonra verelim elimizdeki tüm yetkiyi böyle saçma sapan bir şekilde.

Ben çektim mune ben çektim.ben hollandaya inat,ben isvicreye inat,,ben Fransa'ya inat çektim,,ben Almanya'ya inat çektim ve bu konuda sucluysam sucumu kabul ediyorum

Back