• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bu arada Kazen Kazen keşke herkes sizin gibi seviyeli bir şekilde bu konuyu tartışabilse...
Ben kendi adıma açıklayayım. Cumhurbaşkanıyla herhangi bir alıp veremediğim yok. Daha önceden oy da verdim, yeri geldi savundum da ama son 2 yıldır hiçbir siyasi fikri savunmuyorum.
Hayır diyeceğim, peki neden diyeceğim? "
18 yaşındaki bakan çocuklarının koltuklara gelip torpilin daha da büyüklerinin yapılmasını istemediğim için, hayır diyeceğim gariban çocuklar askerde ölüp yine o torpilli bakan çocuklarının "askerlikten muaf olmalarını" istemediğim için, hayır diyeceğim çünkü bundan 10 yıl sonra istemediğim birinin bana istemediğim bir şeyi dayatmasını kabul etmeyeceğim için ( bknz; başörtüsü yasağı, 28 şubat )
Hayır diyeceğim çünkü yöneticilerin kendi yargıçlarıyla iş başına gelmelerini istemediğim için.

Sahi siz neden Evet diyordunuz?

Sayın @beyazzgul bakın sayın J Janet Jak Esim öyle güzel sormuş ki bu soru üzerine söyleyecek söz yok.

Ama aklımda kalmasın yazayım, velev ki demirtaş denen adam veya Sayın Kılıçtaroğlu bu yetkilerle başkan olursa ne yapacaksınız ? Mümkün mü bu ? Mümkün ....

Bugün binali yıldırım dedi ki arkadaşlar pkk hayır diyo feto hayır diyo ülkemizin gelişmesini istemeyen düşman bazı ülkeler hayır diyo peki siz niye hayır diyorsunuz.....

Ben kendi adıma açıklayayım. Cumhurbaşkanıyla herhangi bir alıp veremediğim yok. Daha önceden oy da verdim, yeri geldi savundum da ama son 2 yıldır hiçbir siyasi fikri savunmuyorum.
Hayır diyeceğim, peki neden diyeceğim? "
18 yaşındaki bakan çocuklarının koltuklara gelip torpilin daha da büyüklerinin yapılmasını istemediğim için, hayır diyeceğim gariban çocuklar askerde ölüp yine o torpilli bakan çocuklarının "askerlikten muaf olmalarını" istemediğim için, hayır diyeceğim çünkü bundan 10 yıl sonra istemediğim birinin bana istemediğim bir şeyi dayatmasını kabul etmeyeceğim için ( bknz; başörtüsü yasağı, 28 şubat )
Hayır diyeceğim çünkü yöneticilerin kendi yargıçlarıyla iş başına gelmelerini istemediğim için.

Sahi siz neden Evet diyordunuz?
bakan çocukları 18 yaşında olunca mı başa geçebiliyor? burda yaşın 18 e inmesinin bu söylediğiniz şeyle hiçbir alakası yok. sonuçta yaşın bir önemi yok . her durumda isterlerse şuanki sistemde de çocuklarını milletvekili çok güzel yapabilirlerdi. ayrıca şuan halihazırda c.başkanının damadı zaten bakan oldu. yani bu bir açıklama değil.
zorla dayatma konusuna gelince. siz kendiniz söylemişsiniz zaten açıkça. böyle bir başkanlık sistemi yokken yaşadık biz 28 şubatları. yani başörtüsü asıl bu sistemle yasaklandı. başörtülülü hiçbir kamu kurumuna alınması. yani başkanlık sistemi zorla bişey yaptıracak diye birşey yok. şuandaki sistemle zaten herşeyi zorla yaptırıyorlardı.
asıl başkanlık sistemiyle bu söylediklerinizin önüne geçilecek.
ayrıca kendisinin seçim hakkını bile millete veren adam milletin elinden yetkisini alır mı? bence almaz..
bu ve diğer nedenlerle EVET...

bakan çocukları 18 yaşında olunca mı başa geçebiliyor? burda yaşın 18 e inmesinin bu söylediğiniz şeyle hiçbir alakası yok. sonuçta yaşın bir önemi yok . her durumda isterlerse şuanki sistemde de çocuklarını milletvekili çok güzel yapabilirlerdi. ayrıca şuan halihazırda c.başkanının damadı zaten bakan oldu. yani bu bir açıklama değil.
zorla dayatma konusuna gelince. siz kendiniz söylemişsiniz zaten açıkça. böyle bir başkanlık sistemi yokken yaşadık biz 28 şubatları. yani başörtüsü asıl bu sistemle yasaklandı. başörtülülü hiçbir kamu kurumuna alınması. yani başkanlık sistemi zorla bişey yaptıracak diye birşey yok. şuandaki sistemle zaten herşeyi zorla yaptırıyorlardı.
asıl başkanlık sistemiyle bu söylediklerinizin önüne geçilecek.
ayrıca kendisinin seçim hakkını bile millete veren adam milletin elinden yetkisini alır mı? bence almaz..
bu ve diğer nedenlerle EVET...

Ben Evet demenizin nedenini açıklayan bir şey göremedim yazınızda, sadece bana cevap vermişsiniz. Neyse hayırlısı!

-Meclisi feshetme (seçimleri yenileme)
-Olağanüstü hal ilan etme
-Kanun hükmünde kararname çıkarma
-Devlet politikasını belirleme
-Meclise mesaj verme
-Meclisin tatilde toplanmasına karar verme
-Meclisteki partisinin vekillerini seçme
-Anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12 tanesini seçme
-Hsk üyelerinin 13 üyesinden 6 tanesini seçme(diğer 7'sini de kendi partisi seçecek)
-Savaş dışında orduya hükmetme
-Üst düzey devlet görevlilerini atama
-Devlet görevlilerini atama usullerini belirleme
-Devlet görevlilerini işinden atma
-Olağanüstü hal yetkisini kendi vekilleriyle uzatma
-Sınırsız cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilme

Bunlar şimdilik aklıma gelenler. Bunca yetkiyi bir kişiye vermek, kötü niyetli birisinin başkan olması durumunda ülkeyi kaosa sokması demektir. Her an işinizden atılabilirsiniz. Parti tutmuyorsanız yükselemezsiniz. Bu yanlışa hayır demek akp'yi iktidardan uzaklaştırmaz. Buna hayır deyip yine akp ye oy atabilirsiniz. Bu bir parti seçimi değil ülkenin nasıl yönetileceği seçimidir. Geleceğinizin hiç mi önemi yok sizin için.

Sosyal medyada dolasan, anayasa maddelerini de eklemis bir yazi, hosuma gitti, buraya da kopyalayayim dedim, sade ve aciklayici:

1. Cumhurbaşkanının taraflı olmasını, bir partinin genel başkanı olmasını doğru buluyor musunuz ? (Madde 101)
EVET ( ) HAYIR ( )
2. Cumhurbaşkanının eşini, oğlunu, damadını ya da seçilmemiş herhangi bir kişiyi sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atayabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
EVET ( ) HAYIR ( )
3. Cumhurbaşkanlığı makamının hastalık, yurtdışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda halkın seçmediği bir cumhurbaşkanı yardımcısının ülkenin başına geçerek tüm yetkileri kullanabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
EVET ( ) HAYIR ( )
4. Cumhurbaşkanının kendisini yargılama yetkisine sahip tek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12 sini bizzat atamasını, 3 üyeyi de genel başkanı olduğu parti aracılığı ile Meclis’te seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
5. Aynı zamanda bir parti lideri olan Cumhurbaşkanının, hakim ve savcıları atayan, görevden alan ve görev yerini değiştiren HSYK’nın 13 üyesinden 6’sını doğrudan kendisinin atamasını, 7’sini ise partisinin çoğunluğu elinde bulundurduğu TBMM’ye seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
6. Cumhurbaşkanının hem partisinin il başkanını, hem valiyi, hem de mahkeme heyetini atamasını doğru buluyor musunuz? ( Madde 101, 104, 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
7. Bir partinin üyesi/tarafı olan cumhurbaşkanının atadığı hakim ve savcıların, yani adaletin bağımsız ve tarafsız olacağını düşünüyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
8. Yüzde 51 ile seçilmiş cumhurbaşkanının yüzde 100 oyla seçilmiş meclisi feshedebilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 156)
EVET ( ) HAYIR ( )
9. Cumhurbaşkanının tek başına OHAL ilan edebilmesini, OHAL süresince ülkeyi kararnamelerle yönetmesini, Cumhurbaşkanı istemedikçe meclisin toplanmamasını doğru buluyor musunuz? (Madde 119)
EVET ( ) HAYIR ( )
10. Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağını Cumhurbaşkanının tek başına karar vermesini doğru buluyor musunuz? (Madde 161)
EVET ( ) HAYIR ( )

Tarafsizliginiz gercekt en gozlerimi yasartiyo..

fikirlerimi beyan etmek tarafımı göstermez. Aklıma gelen her soruyu sormalıyım ...

bana laf sokmak yerine keşke kendi fikirleriniz (varsa) yazabilseniz keşke

sorularımıa cevap veremeyince saldırmak etik değil ...

RTE başkan seçilince terör bitmez ise, 1 TL 1 USD olmaz ise ben göz yaşlarınızı silerim ...

Ya Kazen biz zaten su an "hayir" olan bir evrede yasiyoruz, fiilen evete cevirdiler ulkeyi, resmilestirmek istiyorlar sadece. Ayrica koalisyonlar da iyidir, hem de cok iyidir, senin sayende ona da cevap vereyim. O koalisyonlar olmasaydi, kendi fikirleri disinda bir tane adam devlette gorev alamazdi ki nitekim de getirilen yazili sinav sonrasi "mulakat" ile buna dogru gidiyoruz. Demokrasi istiyorsaniz secim barajini dusureceksiniz, oyle halkin yuzde 30 unun oyunu alip, koltuklarin yuzde 50 sine talip olmak olmaz.

RTE başkan seçilince terör bitmez ise, 1 TL 1 USD olmaz ise ben göz yaşlarınızı silerim ...
Bakın erdogan başkan olunca terör bitecek söylemi yada ak partinin bu vaadi kadar vahim bir cümle olamaz.bunun altını eşelersek nerelere gider bu cümle.

Peki başkanlık için hayır çıkarsa ne olacak yine her yerde bombalar mı patlayacak?bu cümlenin tersi bunu animsatmiyor mu?

Ayrica evette çıksa hayirda çıksa dolar yükselecek düşmesi mümkün değil.düşecek diyenler hangi ülkede ikamet ediyorlar bilmiyorum.

Hükümet namına bir şey kalmadı ki şu günlerde, ohal ile yönetiliyoruz, referandum sonucunda da evet çıktığında resmi tek adamlığı yaşayacağız, hayır çıkarsa da gayri resmi olarak ohal ile yönetilmeye devam edeceğiz. İki ucu da çok bilinmeyenli denklem. Ama elbette ki hayır daha hayrımıza bir karardır.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor.

Cumhurbaşkanı "sorumsuz" olmaktan çıkıyor.

Yüce Divan'da mahkum olursa Cumhurbaşkanlığı görevi sona eriyor.

tamam cb şimdi şu anda kendisine açılmış milyon tane davadan yargılanmayı kabul etsin bende evet i basmazsam nooption değilim..
bundan 14 yıl önce ilk seçim vaatleri dokunulmazlıkları kaldırmaktı hatırlatırım..

bana kalırsa siz tayyip erdoğanı fazla hafife alıyorsunuz ..oldukça zeki bir adamdır kendi topuğuna sıkacağına inanıyor olamazsınız..

bilal erdoğan nerede? italya? kenya?

vatan millet toprak sevdasına, 15 temmuz adına bizlerden evet demenizi istiyorlar ama cb süresi dolup ta referandum da evet çıkmazsa ilk kaçacak olan cb dır..

Halk Oylamamızın konusu: Anayasa yapma ve Sistem değişikliği. İlerde başkan Andavallı olur Deli olur vs diyorlar. OLMAYACAK. 50 tane filtreden geçecek çünkü.

tamam cb şimdi şu anda kendisine açılmış milyon tane davadan yargılanmayı kabul etsin bende evet i basmazsam nooption değilim..
bundan 14 yıl önce ilk seçim vaatleri dokunulmazlıkları kaldırmaktı hatırlatırım..

bana kalırsa siz tayyip erdoğanı fazla hafife alıyorsunuz ..oldukça zeki bir adamdır kendi topuğuna sıkacağına inanıyor olamazsınız..

bilal erdoğan nerede? italya? kenya?

vatan millet toprak sevdasına, 15 temmuz adına bizlerden evet demenizi istiyorlar ama cb süresi dolup ta referandum da evet çıkmazsa ilk kaçacak olan cb dır..
Cumhurbaşkanımız kaçacak olsa, 15 temmuz gecesi Biga semalarında "sizi güvenli bölgeye götürmeliyim" diyen pilotu dinlerdi en azından. Onda teslim olmayacak bir irade gördüm diyor. Pilotun kendi lafı. Teklifinden mahçup bile hissetmiş.

Cumhurbaşkanımız kaçacak olsa, 15 temmuz gecesi Biga semalarında "sizi güvenli bölgeye götürmeliyim" diyen pilotu dinlerdi en azından. Onda teslim olmayacak bir irade gördüm diyor. Pilotun kendi lafı. Teklifinden mahçup bile hissetmiş.

ben evet çıkacağını düşünüyorum ola ki hayır çıkarsa bu dediğim yaşandığında beni hatırlayın lütfen..
bunlar hep danışıklı dövüş ne yazık ki ne sizin nede benim bilemediğimiz çok entrikalar dönüyor ülkemiz üzerinde..

ben evet çıkacağını düşünüyorum ola ki hayır çıkarsa bu dediğim yaşandığında beni hatırlayın lütfen..
bunlar hep danışıklı dövüş ne yazık ki ne sizin nede benim bilemediğimiz çok entrikalar dönüyor ülkemiz üzerinde..

hayır çıkarsa yeniden seçim yapmayacak mıyız?
evete kadar yolu var diye biliyorum ben

Sosyal medyada dolasan, anayasa maddelerini de eklemis bir yazi, hosuma gitti, buraya da kopyalayayim dedim, sade ve aciklayici:

1. Cumhurbaşkanının taraflı olmasını, bir partinin genel başkanı olmasını doğru buluyor musunuz ? (Madde 101)
EVET ( ) HAYIR ( )
2. Cumhurbaşkanının eşini, oğlunu, damadını ya da seçilmemiş herhangi bir kişiyi sayı sınırlaması olmaksızın yardımcı ve bakan olarak atayabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
EVET ( ) HAYIR ( )
3. Cumhurbaşkanlığı makamının hastalık, yurtdışına çıkış ya da ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda halkın seçmediği bir cumhurbaşkanı yardımcısının ülkenin başına geçerek tüm yetkileri kullanabilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 106)
EVET ( ) HAYIR ( )
4. Cumhurbaşkanının kendisini yargılama yetkisine sahip tek mahkeme olan Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinden 12 sini bizzat atamasını, 3 üyeyi de genel başkanı olduğu parti aracılığı ile Meclis’te seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
5. Aynı zamanda bir parti lideri olan Cumhurbaşkanının, hakim ve savcıları atayan, görevden alan ve görev yerini değiştiren HSYK’nın 13 üyesinden 6’sını doğrudan kendisinin atamasını, 7’sini ise partisinin çoğunluğu elinde bulundurduğu TBMM’ye seçtirmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
6. Cumhurbaşkanının hem partisinin il başkanını, hem valiyi, hem de mahkeme heyetini atamasını doğru buluyor musunuz? ( Madde 101, 104, 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
7. Bir partinin üyesi/tarafı olan cumhurbaşkanının atadığı hakim ve savcıların, yani adaletin bağımsız ve tarafsız olacağını düşünüyor musunuz? (Madde 159)
EVET ( ) HAYIR ( )
8. Yüzde 51 ile seçilmiş cumhurbaşkanının yüzde 100 oyla seçilmiş meclisi feshedebilmesini doğru buluyor musunuz? (Madde 156)
EVET ( ) HAYIR ( )
9. Cumhurbaşkanının tek başına OHAL ilan edebilmesini, OHAL süresince ülkeyi kararnamelerle yönetmesini, Cumhurbaşkanı istemedikçe meclisin toplanmamasını doğru buluyor musunuz? (Madde 119)
EVET ( ) HAYIR ( )
10. Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağını Cumhurbaşkanının tek başına karar vermesini doğru buluyor musunuz? (Madde 161)
EVET ( ) HAYIR ( )

soruların hepsini okudum, cevap veriyorum HAYIR HAYIR HAYIR.

Şimdi şurdan biri çıkıp, bu sorulara evet diyebilecekmi acıkcası çokda merak ediyorum???

Back