• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
hayır dıyenlerı terorıst ılan ettıklerıne mi

yoksa her yerde '' evet'' afıslerı ve tv lerde reklamları olduguna mı yanarsın.
ne biçim bi hale geldık yahu! bu ulke bızım. tek adamı ne yapacaksınız
eger cok yakın bı zamanda öleceksenız sorun yok.
koskoca turkıyeyı tek kişi mi yonetecek. o kişi ölürse yerıne gelen kişi ya daha farklı olursa ne olacak! ahh şu dinden olaya gırıs herkesın kalbını fethedıyor işte.

öff neyse yaa. ben buraya gırmek ıstemıyorum aslında. ben de pek dil ayarı yok.
mide bulantısı yapıyor bu konular ben de
nerede gercek varsa kusmak zorunda kalıyorum.

"Evet" oyu kullanacak olan arkadaşlara o kadar soru soruyoruz neden hic cvp yok? (Slogan dışında). İki şık var ya soruları tiye alıyorlar sanırım, ya da onlar da bilmiyor neden "evet".

Bir de matematiğim çok iyi değildir ;

1 USD 1.5 TL iken 15 sene sonra 1 USD 3.75 olması ekonominin iyi gittiğine mi delalettir ?

Dolarınız varsa yaklaşık 2 katına katladınız servetinizi. Demek ki ekonomi iyi ... Peki olmayan(!) paramız TL ise dünyadaki tüm para birimleri karşısında değer kaybetmesi istikrar mıdır ?

dedim ya aklıma geliyor soruyorum ...
kesinlikle evet.
çünkü 15 yıl önceki zihniyet başta olsaydı eğer şuan dolar 3.75 değil 7.75 olurdu.

Çift baş yani Cumhurbaşkanı ve Başbakan farklı düşünce yapısına sahipse bu sorunlar ortaya çıkıyormuş ? Buradan çıkan sonuç Cumhurbaşkanı partisi ile sorun mu yaşıyor ? Yani araları kötü mü ? İyi ise her şey süper olmalı kötüyse mutluluk tablosu mu çiziliyor ?
şuanda cumhurbaşkanı ve başbaşkan aynı partiden olmasına rağmen sorun yaşanıyor.
eğer c.başkanı tayyip erdoğan başbakanın kemal kılıçdaroğlu düşünün, ülkenin başına bundan büyük zarar gelemez sanırım. işte bu durumun ortadan kalkması için söyleniyor çift başlılık kalkacak diye.
ayrıca diyorsanız ki, eskiden olduğu gibi c.başkanı bir işe yaramadan saksı misali köşkte yaşasın. böyle bir cumhurbaşkanına ülkenin ihtiyacı olduğunu kimse düşünmüyor zaten.

şuanda cumhurbaşkanı ve başbaşkan aynı partiden olmasına rağmen sorun yaşanıyor.
eğer c.başkanı tayyip erdoğan başbakanın kemal kılıçdaroğlu düşünün, ülkenin başına bundan büyük zarar gelemez sanırım. işte bu durumun ortadan kalkması için söyleniyor çift başlılık kalkacak diye.
ayrıca diyorsanız ki, eskiden olduğu gibi c.başkanı bir işe yaramadan saksı misali köşkte yaşasın. böyle bir cumhurbaşkanına ülkenin ihtiyacı olduğunu kimse düşünmüyor zaten.

siz bu seçimi karıştırdınız sanırım seçim rte seçimi değil seçim anayasa ve başkanlık seçimi. ben isim zikretmedim mevkileri söyledim ...

kesinlikle evet.
çünkü 15 yıl önceki zihniyet başta olsaydı eğer şuan dolar 3.75 değil 7.75 olurdu.

Ben bunu yazmaya utanırım... Dünya'da ki tüm para birimleri karşısında değer kaybettik ve bunu başarı gören bir zihniyet... ne diyeyim saygı duymaktan başka bir şey içimden gelmiyor...

Terör başkanlık seçiminde evet çıkıp bitmezse bu mesajlarınızı tek tek okuturum size ....

siz bu seçimi karıştırdınız sanırım seçim rte seçimi değil seçim anayasa ve başkanlık seçimi. ben isim zikretmedim mevkileri söyledim ...
evet ama mevkilerdeki isimler ya da olması muhtemel isimler de bunlar. o yüzden o şekilde örnek verdim daha iyi anlaşılması açısından.

heyooooo dolar 7 TL değil hadi sevinelim. Ben bunu yazarken utanırım 1 USD neden 1 TL olmadı diye 7 TL değilde 3.75 oldu diye sevinelim ....
ne diyelim bizi bu hale sokanlar utansın :)

kesinlikle evet.
Suan 7.75 olsaydi muhtemelen siz 15 sene onceki zihniyet olsaydi 14.75 olurdu diyecektiniz..takmissiniz 15 seneki zihniyete varsayimlar uzerine konusuyorsuniz kotu giden birsey de olsa ahh o zihniyet olsa daha fena olurdu deyip kendinizi daha iyi mi hissediyorsunuz

Ben bunu yazmaya utanırım... Dünya'da ki tüm para birimleri karşısında değer kaybettik ve bunu başarı gören bir zihniyet... ne diyeyim saygı duymaktan başka bir şey içimden gelmiyor...

Terör başkanlık seçiminde evet çıkıp bitmezse bu mesajlarınızı tek tek okuturum size ....
ama olmaz ki şimdi sitenin sahibi taraf tutarsa, bi de c.başkanına tarafsız ol derse olur mu?
tayyipi mi örnek aldınız dicem korka korka :)))

ama olmaz ki şimdi sitenin sahibi taraf tutarsa, bi de c.başkanına tarafsız ol derse olur mu?
tayyipi mi örnek aldınız dicem korka korka :)))

ben asla taraf değilim, öncelikle bunu aklınıza koyun ... yazdıklarım reel rakamlar sizin gibi varsayımlar üzerine örnekleme yapmıyorum. Geçen hafta dünyada ki tüm para birimleri karşısında TL değer kaybetti. Bu varsayım değil gerçek ... taraf tutmak değil gerçekleri yazmak bu ....

Su anda tam istedigin gibi basbakan ve cb ayni partriden.. Ayni kafadan olmanin ulkeye ne faydasini goruyorsun? Basbakanin bir ise yaramadan saksi misali konutu isgal ettigini de dusunuyor musun? Ne de olsa her konuda karari referandumu dahi beklemeye gerek gormeden cb veriyor. Oyle ise biz neden basbakana maas oduyoruz? Cumhurbaskanindan aldigi emirleri bakanlara iletsin diye mi? Telefon kullanmak daha ucuz olmaz mi?

Cumhurbaskanligi sembolik bir makamdir, bu ulkede isleri basbakan goturur, cb denetler, anayasaya aykiri gordugu kanunlari meclise geri gonderir, ya da anayasa mahkemesine. Simdi herkes ayni tarafta olunca kanunlarin anayasaya aykiri olup olmadigini kim denetleyecek? Cikan kanunda bir kesime haksizlik var ise, ya da Turkiye'nin aleyhine ise buna kim dur diyecek?

Yeni sistem cesur siyasetçiler getirir.
Yeni nesilden cesur başkanlar çıkacaktır. Başkan değil sistem teminatımız olacak. Milletin dışında bir güç olmayacak.
Güçlü Türkiye için Evet

size tek soru ; Seçilmiş millet vekili görev süresince yaptığı suçtan yargılanamazken görev süresi bitince bir suç işledi ise yargılanacak. Lakin seçilmeyen ve başkanın seçtiği kişiler(bakanlar vb bürokratlar) ömür boyu dokunulmazlık kazanacak. Hem halk seçmeyecek hemde kritik kararlara karar vermesine rağmen asla yargılanamayacak bu doğru mu ? Hiç laf kalabalığı yapmadan evet doğru veya yanlış demeniz yeterli ...

Su anda tam istedigin gibi basbakan ve cb ayni partriden.. Ayni kafadan olmanin ulkeye ne faydasini goruyorsun? Basbakanin bir ise yaramadan saksi misali konutu isgal ettigini de dusunuyor musun? Ne de olsa her konuda karari referandumu dahi beklemeye gerek gormeden cb veriyor. Oyle ise biz neden basbakana maas oduyoruz? Cumhurbaskanindan aldigi emirleri bakanlara iletsin diye mi? Telefon kullanmak daha ucuz olmaz mi?

Cumhurbaskanligi sembolik bir makamdir, bu ulkede isleri basbakan goturur, cb denetler, anayasaya aykiri gordugu kanunlari meclise geri gonderir, ya da anayasa mahkemesine. Simdi herkes ayni tarafta olunca kanunlarin anayasaya aykiri olup olmadigini kim denetleyecek? Cikan kanunda bir kesime haksizlik var ise, ya da Turkiye'nin aleyhine ise buna kim dur diyecek?
ya anlamadıgım baskanlık sisteminin b si bilinmiyordu ama insanların birden oww baskanlık sistemi bir harika moduna girmesine saskınım olay benim destekledigim kisi ne derse dogrudur dan oteye gitmiyor turkiye guclenicek mis suymus buymus kimse bunlarıı tartmıyor hala 15 seneki zihniyet deniliyor isin kotu tarafı olumsuz giden hersey icin baskanlık sisteminin olmayısını bahane ediyorlar

Mazlumu, ezileni hep sevdik .... yalan yok hep böyledir....

Hollanda'nın ve Almanya'nın geçen haftalarda bize yaptığı terbiyesizlikti değil mi ? Bende asla kabul edemiyorum. Bir bakanımıza böyle nasıl davranırlar, kabul edilir gibi değil ! Amaaaaa

Bizim de kanunlarımızda yazdığı gibi Hollanda kanunlarında da yer alan yerel veya genel seçimlere 15 gün kala hiç bir yabancı siyasi bir siyasi propaganda yapamaz ilkesi varken biz ne hakla gider adamların seçimine 3 gün kala orada olay çıkartırız ? Orada yapılan doğrumu ? Asla değil ama adamların kanunları hatta bizim kanunlarımız gereği seçime 15 gün kala böyle bir eylemde kimse bulunamaz.

Türkiye'de ki seçimlere 15 gün kala onlarda gelemez ama biz gidince böyle bir muamele ile karşılaşınca mazlum oluyoruz...

size tek soru ; Seçilmiş millet vekili görev süresince yaptığı suçtan yargılanamazken görev süresi bitince bir suç işledi ise yargılanacak. Lakin seçilmeyen ve başkanın seçtiği kişiler(bakanlar vb bürokratlar) ömür boyu dokunulmazlık kazanacak. Hem halk seçmeyecek hemde kritik kararlara karar vermesine rağmen asla yargılanamayacak bu doğru mu ? Hiç laf kalabalığı yapmadan evet doğru veya yanlış demeniz yeterli ...
Cumhurbaşkanı bile ömür boyu dokunulmaz değil, atadığı bakan nasıl dokunulmaz olsun???

Back