• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
adamların genel seçimi var ve hiç bir Türk bakan, millet vekili gidip orada propaganda yapamaz.

Özet ; kendine yapılmasını istemediğin bir eylemi başkasına yapma !

Cumhurbaşkanı bile ömür boyu dokunulmaz değil, atadığı bakan nasıl dokunulmaz olsun???

Ben Kılıçtaroğlu'nun yalancısıyım .... Gelin karşı karşıya, sizin istediğiniz bir kanalda karşı karşıya gelelim dedi kimse kabul etmiyor ?

Cumhurbaşkanı bile ömür boyu dokunulmaz değil, atadığı bakan nasıl dokunulmaz olsun???

CUMHURBAŞKANI YARDIMCILARI VE BAKANLARIN CEZAİ SORUMLULUĞU

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında görevleri ile ilgili suç işledikleri iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek. Meclis, önergeyi en geç 1 ay içinde görüşecek ve üye tam sayısının 5'te 3'ünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilecek.

Soruşturma açılmasına karar verilmesi halinde, Meclisteki siyasi partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının 3 katı olarak gösterecekleri adaylar arasından her siyasi parti için ayrı ayrı ad çekme suretiyle kurulacak 15 kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılacak.

Komisyon, soruşturma sonucunu belirten raporunu 2 ay içinde Meclis Başkanlığına sunacak. Soruşturmanın bu sürede bitirilememesi halinde, komisyona 1 aylık yeni ve kesin bir süre verilecek. Rapor Başkanlığa verildiği tarihten itibaren 10 gün içinde dağıtılacak, dağıtımından itibaren 10 gün içinde Genel Kurulda görüşülecek. TBMM, üye tam sayısının 3'te 2'sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek.

Yüce Divan yargılaması 3 ay içinde tamamlanacak. Bu sürede tamamlanamazsa bir defaya mahsus olmak üzere 3 aylık ek süre verilecek, yargılama bu sürede kesin olarak sonlandırılacak. Bu kişilerin görevde bulundukları sürede, görevleriyle ilgili işledikleri iddia edilen suçlar bakımından, görevleri bittikten sonra da Yüce Divanda yargılanacak.

Yüce Divanda seçilmeye engel bir suçtan mahkum edilen cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakanın görevi sona erecek. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, göreviyle ilgili olmayan suçlarda yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlerden yararlanacak.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

Ben Kılıçtaroğlu'nun yalancısıyım .... Gelin karşı karşıya, sizin istediğiniz bir kanalda karşı karşıya gelelim dedi kimse kabul etmiyor ?
Onun en son yaptığının gaf değil, düpedüz cahillik olduğunu kendi camiası da kabul etti.

Onun en son yaptığının gaf değil, düpedüz cahillik olduğunu kendi camiası da kabul etti.

O cahil bana da cevap veremedi. O zaman size de hemen sorayım, başkanlığa geçtiğimizde terör zart diye bitecek mi ?

1 TL 1 USD olacak mı ? Vergilerimle yapılan köprüden bedava geçebilecek miyim ?

Yeni sistemde Cumhurbaşkanının bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor.

Cumhurbaşkanı "sorumsuz" olmaktan çıkıyor.

Yüce Divan'da mahkum olursa Cumhurbaşkanlığı görevi sona eriyor.

Geçiniz bunları cesaret varsa karşı karşıya gelecekler, mıllet de duyacak kim ne demiş. Ayrıca gaf yapıyor ya Kılıçdaroğlu sürekli iyi ya, canlı canlı karşı karşıyayaken görürüz,anti kılıçdaroğullarının da hoşuna gider izlemek gaf yapar diye beklerler ama kendilerine güvenmiyor karşı taraf demek ki,

Son düzenleme:
Yeni sistemde Cumhurbaşkanının bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılıyor.

Cumhurbaşkanı "sorumsuz" olmaktan çıkıyor.

Yüce Divan'da mahkum olursa Cumhurbaşkanlığı görevi sona eriyor.

Hangi maddeyle oluyor bu maddeleri yazın

Terör zaten Avrupadan besleniyor.
En son isviçre'de Erdoğan'ı öldür afişi ve gösterisi yaptılar.

tam da aklıma bu geldi.
kılıçtaroğlu daha referandumla c.başkanı ve başbakanın olmadığını kavrayamamışken.
hal böyleyken nasıl karşısına geçilir de başkanlık sistemi tartışılır ki?
dil sürçmesi değil, resmen bilmemezlik çünkü

Terör zaten Avrupadan besleniyor.
En son isviçre'de Erdoğan'ı öldür afişi ve gösterisi yaptılar.
tam da aklıma bu geldi.
kılıçtaroğlu daha referandumla c.başkanı ve başbakanın olmadığını kavrayamamışken.
hal böyleyken nasıl karşısına geçilir de başkanlık sistemi tartışılır ki?
dil sürçmesi değil, resmen bilmemezlik çünkü

bakın gene karıştırdınız seçim RTE ve KK arasında geçmiyor ? burada RTE'yi seçmeyeceksiniz, Anayasa değişikliği, başkanlık seçimi bu. Seçimde evet önde çıkarsa RTE başkan olacak anlamı çıkmıyor.

Cahile mühlet verilir ki, hakkında hiçbir bilgisi olmayan şeyleri iyice döksün.

teror 15 senedir bitmemis baskanlık sistemi gelsin bitecek denilmesi benim kararımı nasıl etkileyebilir ki evet yonunde elle tutulur ne var ortada hicbirsey hayır cıksa bircok evetci sizin yuzunuzden oldu yoksa bitecekti diyecek kdr gecmisini unutmus vaziyette

Siz bir de 16 Nisandan sonra görün doları. Sonuç ne çıkarsa çıksın adım gibi emin 5 lirayı görecek. Hadi bakalım merkez bankası rezervleri çok düştü, banka notları düştü, kimse borç vermiyor, olan borçlar nasıl ödenecek? Allah akıl fikir versin inşallah.
Tek isteğim hayırlısı neyse o olsun herkes için, ülkem için.

neyse ben gittim yeterince soru sordum ve cevap alamadım.

neyse ben gittim yeterince soru sordum ve cevap alamadım.
evet ama siz de aynı şeyi yapıyorsunuz.
sürekli burada da ve dışarda evetçiler illa açıklasın neden evet dediklerini deniyor.
o zaman hayırcılar niye açıklamıyor?
tek adam olmasın ya da tayyip i sevmiyorumdan başka bir açıklama duymuyoruz bizde.
yani neden hep evet diyenler açıklama yapmak zorunda bırakılıyor. ben mantıklı açıklama yapan bir hayırcı göremedim.
diyorsunuz ki, dolar 1 tl olucak mı? bu çok ütopik bir beklenti değil mi? sonuçta bir asır önce kurulmuş ülkeyi 10 sene de avrupa ülkelerinin seviyesine getirmesi beklenemez.
ayrıca dediğiniz tayyip ölümlü ama bu sistem kalıcı. o giderse yerine başka biri evet diyenlerin istemediği biri geçerse ne yapıcaksınız diyorsunuz ya, cevabını vereyim.
zaten gelicek bu sistemle ve evet diyeceğimiz sistemle hiçbir şekilde milletin zararına bir yönetim biçimi olmayacak. olmayacağın için de başkan kim olursa olsun, bize yani millete olumsuz bir sonuç çıkaramayacak.
tek adam deniliyor, hiç bir şekilde padişahlık sistemi vs. gibi birşey değil. anayasa değişikliğinde ülkenin temel yapısını değiştiricek maddeler yer almıyor. sadece koalisyon kurabilmek için çıkan kavgalar, birbirlerinin kafasına atılan anayasa kitapçıkları vs gibi ülkeyi zora sokacak ikilemler ortadan kalkıyor. anlatılmaya çalışıldığı gibi ülkenin idaresi tek bir adamın eline geçmiyor yani. asıl yönetim milletin eline geçiyor.
umarım sorunuzun cevaplarını alabilmişsinizdir.

Bu arada Kazen Kazen keşke herkes sizin gibi seviyeli bir şekilde bu konuyu tartışabilse...

evet ama siz de aynı şeyi yapıyorsunuz.
sürekli burada da ve dışarda evetçiler illa açıklasın neden evet dediklerini deniyor.
o zaman hayırcılar niye açıklamıyor?
Ben kendi adıma açıklayayım. Cumhurbaşkanıyla herhangi bir alıp veremediğim yok. Daha önceden oy da verdim, yeri geldi savundum da ama son 2 yıldır hiçbir siyasi fikri savunmuyorum.
Hayır diyeceğim, peki neden diyeceğim? "
18 yaşındaki bakan çocuklarının koltuklara gelip torpilin daha da büyüklerinin yapılmasını istemediğim için, hayır diyeceğim gariban çocuklar askerde ölüp yine o torpilli bakan çocuklarının "askerlikten muaf olmalarını" istemediğim için, hayır diyeceğim çünkü bundan 10 yıl sonra istemediğim birinin bana istemediğim bir şeyi dayatmasını kabul etmeyeceğim için ( bknz; başörtüsü yasağı, 28 şubat )
Hayır diyeceğim çünkü yöneticilerin kendi yargıçlarıyla iş başına gelmelerini istemediğim için.

Sahi siz neden Evet diyordunuz?

Back