Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
benim icin basortulu bir kadın istedigi heryerde ozgurce yasayabilir ben cogunlukla bizi batı hayranlıgı ve ozentisiyle suclayıp ilk fırsatt amerikaya veya avrupaya gidip yerlesenlerden bahsettim orda bile seriat istiyoruz diyenlerin gosterileri oldu cok anlamsız degil mi sizce de madem oyle neden ordasın..ben ulkemde rahatca giyinebilmek yasamak istiyorum ama olmuyor siz sanıyorsunuzki hep kapalılara baskı var ben elbise giydigim icin ki dizimin hizasındaydı kısa bile olsa kimseyi baglamaz ya hos bu sebeple bana musalla tasına nasıl yatıcaksın yok efenim baska bir zaman ramazan ayında boyle nasıl giyinebiliyorsun gibi laflar duydum bunda kimlerin payı var peki sorarım..daha bugun sevgilileri otobuste kameraya alan birinin haberi okudum sitede hayat tarzına saygı isterken baskalarınada saygı gosterecekler kapalı tanıdıgım arkadasım cok boyle dusunuyorlarsa onlarıda elestiriyorum soyle birsey de var kapalı diye rahatsız edilen kadınlar oldugunda onlarıda savunurum tek istedigim su hayatta baskalarının inancını hayat tarzını giyiminin sorgulanmaması

Haberin linkinde vereyim..

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...otobusteki-sevgilileri-kameraya-cekti.996334/

aynı söylemde ısrarcısınız yani arabistana gitsinler:)
inanaın bu şekilde hiçbirşey çözüm bulmayacak aynı tas aynı hamam
Yo beni ilgilendirmezdi aslında. Ama hem batıyı eleştirip ,onlar din düşmanı vs diye camurlasmak sonra da oralara gidip yaşamak ziyadesiyle iki yüzlülük. Benim de ikiyüzlü olanlara tahammulum yok. Batı kotuyse onalrdan dost olmazsa ne işin var orada madem. Şeriat isteyen şeriat kurallarının olduğu ülkeye gitsin madem.

baş örtülü bir kadınım ama arabistandaki gibi bir yönetim istemiyorum e ne olacak şimdi yer yarılsada içinemi girsem acaba ya nasıl çözsek bu sorunu :)20 yıl önceki söylemler bunlar hala aynı şey geldigimiz nokta ortada bir dönüp bakın isterseniz bu noktadan geçmişe böyle olmasında sizin gibi söyleyenlerin ne kadar payı var

Geçenlerde dualı bir mevlütteydim,vaaz veren zat erkeğe 10 tane kadını reva gördü..
4 tane asıl,6 tane yedek ..
Bu zihniyetin bu ülkede ne işi var sizce..
Uçakla yada diğer ulaşım aracıyla yolculuk eden kızlarımızada lafı çaktı,şeriatımızda bunlar yok dedi..
Alın size örnek işte..

Geçenlerde dualı bir mevlütteydim,vaaz veren zat erkeğe 10 tane kadını reva gördü..
Uçakla yada diğer ulaşım aracıyla yolculuk eden kızlarımızada lafı çaktı,şeriatımızda bunlar yok dedi..
Alın size örnek işte..

Siz ne dediniz? Dediği de doğru, Ortodoks islamda yok kadınların velileri olmadan uzağa yolculuk yapmaları falan. Sorun bu İslami yorumun, evet İslami farklı farklı yorumlayan bir sürü düşünce okulu var, Anadolu'da etkin olmaya başlaması.

benim icin basortulu bir kadın istedigi heryerde ozgurce yasayabilir ben cogunlukla bizi batı hayranlıgı ve ozentisiyle suclayıp ilk fırsatt amerikaya veya avrupaya gidip yerlesenlerden bahsettim orda bile seriat istiyoruz diyenlerin gosterileri oldu cok anlamsız degil mi sizce de madem oyle neden ordasın..ben ulkemde rahatca giyinebilmek yasamak istiyorum ama olmuyor siz sanıyorsunuzki hep kapalılara baskı var ben elbise giydigim icin ki dizimin hizasındaydı kısa bile olsa kimseyi baglamaz ya hos bu sebeple bana musalla tasına nasıl yatıcaksın yok efenim baska bir zaman ramazan ayında boyle nasıl giyinebiliyorsun gibi laflar duydum bunda kimlerin payı var peki sorarım..daha bugun sevgilileri otobuste kameraya alan birinin haberi okudum sitede hayat tarzına saygı isterken baskalarınada saygı gosterecekler kapalı tanıdıgım arkadasım cok boyle dusunuyorlarsa onlarıda elestiriyorum soyle birsey de var kapalı diye rahatsız edilen kadınlar oldugunda onlarıda savunurum tek istedigim su hayatta baskalarının inancını hayat tarzını giyiminin sorgulanmaması
farklı bir istegimiz yok aynı şeyi istiyoruz istedigimiz gibi yaşamak kimsenin özgürlügüne engel olmadan..
ayrıca demokrası islamın ruhunada gayet uygun bir yönetim şekli, gerçekten uygulanırsa batıdaki herşey kötü degil uygulama güzelse kimin söylediginin veya kimin yaptıgının bir önemi varmı insanların şahsi hayatları da kendini ilgilendirir beni degil herkes istedigi gibi yaşasın tabi bende isredigim gibi yaşayım hiç problen yok bence
bakın ben kimseyi bir yere kovmadım her ülkenin kendine göre şartları ve kültürü vardır bu kültür içerisinde herşey çözülür insanlar mutlu olsun yeterki ama her kesim mutlu olsun ...kimse kimseyi biryere kovmasın artık

Son düzenleme:
Alın size örnek işte..
istemeyen gitmesin zorlamı götürüyorlarmış onları isteyenede karışmasınlar

Siz ne dediniz? Dediği de doğru, Ortodoks islamda yok kadınların velileri olmadan uzağa yolculuk yapmaları falan. Sorun bu İslami yorumun, evet İslami farklı farklı yorumlayan bir sürü düşünce okulu var, Anadolu'da etkin olmaya başlaması.

Sonrada adamı susturmuşlar tamam deyip,tabi bizler şok olduk beyin devrelerimiz yandı resmen..
İslamı herkes kendi kafasına göre yorumlarsa işin içinden çıkılmaz hale gelir..

farklı bir istegimiz yok aynı şeyi istiyoruz istedigimiz gibi yaşamak kimsenin özgürlügüne engel olmadan..
ayrıca demokrası islamın ruhunada gayet uygun bir yönetim şekli, gerçekten uygulanırsa batıdaki herşey kötü degil uygulama güzelse kimin söylediginin veya kimin yaptıgının bir önemi varmı insanların şahsi hayatları da kendini ilgilendirir beni degil herkes istedigi gibi yaşasın tabi bende isredigim gibi yaşayım hiç problen yok bence
bakın ben kimseyi bir yere kovmadım her ülkenin kendine göre şarları ve kültürü vardır bu kültür içerisinde herşey çözülür insanlar mutlu olsun yeterki ama her kesim mutlu olsun ...kimse kimseyi biryere kovmasın artık
kovma olayı degil aslında bu ben kapalı birini gorunce durduk yere git arabistana demem ki:) cıkıp bana avrupayı elestirir ordaki hayatın rahatlıgından bahseder insanların ahlaksızlıgından falan filan sonra gider oraya bende derim ki orda isin ne git arabistana:) olay bu yani ben istedigim gibi giyinip ozgur olmak istiyorum ama arabistana gidiyorum:) nasıl tezatlık bundan bahsediyoruz

Hangi devirde yaşıyoruz artık,madem bunu savunuyorsun kalkıpta orada bunu söylemenin manası nedir..
Şeriatı savunan bir tipti o kişide...

Alın size örnek işte..
seriat nedir Allahın kuralları seriatla yonetim sekli insanları zorla Allahın kurallarına uymak zorunda bırakmıyor mu hani dinde zorlama yoktu..yani devamlı bir celiski ustelik din somurulmeye oyle acık ki goruldugu uzere herkes bir seyler sallıyor ya adamlar karın olunce 24 saat iliskiye girebilirsin diye fetva veriyor biride cıkıp Allah bize beyin vermis kullanalım demiyor

Hangi devirde yaşıyoruz artık,madem bunu savunuyorsun kalkıpta orada bunu söylemenin manası nedir..
Şeriatı savunan bir tipti o kişide...
bana göre yanlış söylemiş arkadaşım
aynı şey işte ona göre kadınlar evde oturmalıdır kesin.. bu saga sola çekiştirme beni rahatsız ediyor zaten biri der kadınlar evde otursun öbürü der baş örtülüysen bunu yapamazsın ...
bırakın artık insanlar istedigi gibi yaşasın ve kendi hassasiyetlerini kendisi belirlesin
yani özgür olsun bakın biz kadınlar demekkki anlaşabiliyormuşuz özetle aynı şeyi istiyoruz;)

seriat nedir Allahın kuralları seriatla yonetim sekli insanları zorla Allahın kurallarına uymak zorunda bırakmıyor mu hani dinde zorlama yoktu..yani devamlı bir celiski ustelik din somurulmeye oyle acık ki goruldugu uzere herkes bir seyler sallıyor ya adamlar karın olunce 24 saat iliskiye girebilirsin diye fetva veriyor biride cıkıp Allah bize beyin vermis kullanalım demiyor

Buda kendince salladı herşeyi konuştu durdu..
İşte o fetvaları veren zavallılar varya,kadınları nasıl görüyorlar belli değilmi..
Bunalr zavallı tipler ..

bana göre yanlış söylemiş arkadaşım
aynı şey işte ona göre kadınlar evde oturmalıdır kesin.. bu saga sola çekiştirme beni rahatsız ediyor zaten biri der kadınlar evde otursun öbürü der baş örtülüysen bunu yapamazsın ...
bırakın artık insanlar istedigi gibi yaşasın ve kendi hassasiyetlerini kendisi belirlesin
yani özgür olsun bakın biz kadınlar demekkki anlaşabiliyormuşuz özetle aynı şeyi istiyoruz:KK66:

Artık kadınlara neler söyleniyor görüyoruz değilmi..
Buna sebep olanlar utansın birazda..

Metenol senin gıbı düşünenlerin oranı inşallah çoğalır ama dini baskı aracı olarak kullanan, ve kullanmak isteyen bir sürü insan var. Hep bana özgürlük diyen bir kesim. Bu ülkenin başı açık kadınları azınlık ülkede artık, türban sorunu diye bir şey kalmadı bunun üzerıne oynanmasın artık. Geçmişte Sünnilerin türbanları olanlarının bır sorunları vardı evet ama dinsel başka baskı yoktu ki hala yok, gittikleri camilerin arazısı devlet tarafından veriliyordu- veriliyor , elektrik su paraları belediye tarafından karsılanıyor, inamların maaşı diyanet bütçesinden gidiyor kı bir çok bakanlığım bütçesinden büyük bütçesi var, okullarda zorunlu öğretilen dinleri, yetmezmiş gibi devlet bütçesi tarafından devlet okulu olarak açılan imam hatipler ve ilahiyat fakülteleri var. Sünniler dışında kalan insanların vergileri de var verilen bu hizmetlerin içinde ama adamlar sıfır hizmet alıyorlar verdikleri bu vergi karşılığında. Devlet tarafsız durmuyor yani, sözde laik ülke, özde değil. Üstelik onların sadece kadını da değil, erkekleri de bürokrasi ve Ordu'da yüksek mevkilere getirilmiyor. Ve baskı gördüğünü söyleyerek , statükocu Kemalizmi eleştirdiğini ve iyi şeyler yapacağım diyerek iş basına gelen siyasal islamcı bu parti, bu sorunları çözmek yerine katmerleşecek derinleşmesine sebep oldu, çözdüğü tek sorun türban sorunu, kimseye danışmadan , toplantı düzenlemeden, fikir alımdan gerekli yasayı pat diye geçirdi çözmek istediği için, ama diğer insanların sorunlarını çözmek yerine, okulları küçük camiye çevirdi resmen, hatibe güya o grupların temsilcileri ile toplantı düzenliyor. yapılan şeyler toplumsal yaraları derinleştirmek dışında bir katkı sağlamıyor ve sağlamaz. Ama ben şaşırmıyorum olanlara , sonuçta " el elin eşeğini türkü çığırarak ararmış" diye bir söz var.

Son düzenleme:
kimse kimseye kendi inancını vede kendi inandigı şekilde dayatmazsa,benim gibi yaşamassan yaşama hürriyetin,çalışma hürriyetin,okumahürriyetin, bu ülkeye hizmet etme hürriyetin yok demezse ve benim gibi düşünmüyor diye ülkeden kovmaya kalkmazsa ve farklı düşünenler birbirine tahammül edebilirlerse sanırım herşey çözülecek
ve benim anladıgım demokraside bu kimseye benim gibi olmak zorundasın demeden istedigin gibi yaşayabilmek

Oy kullanmayı düşünmüyorum. Yani ne evet ne hayır..

kimse kimseye kendi inancını vede kendi inandigı şekilde dayatmazsa,benim gibi yaşamassan yaşama hürriyetin,çalışma hürriyetin,okumahürriyetin, bu ülkeye hizmet etme hürriyetin yok demezse ve benim gibi düşünmüyor diye ülkeden kovmaya kalkmazsa ve farklı düşünenler birbirine tahammül edebilirlerse sanırım herşey çözülecek
ve benim anladıgım demokraside bu kimseye benim gibi olmak zorundasın demeden istedigin gibi yaşayabilmek

Soylediklerine katilmakla beraber, devlete alimlarda din, dil, etnik kimlik degil, liyakatin onemli olmasi lazim. Siradan insanlarin ne soyledikeri cok onemli degil, devlet bir sistem olarak butun vatandaslarina esit mesafede duracak ki, butun bu sorunlar cozulsun.

Soylediklerine katilmakla beraber, devlete alimlarda din, dil, etnik kimlik degil, liyakatin onemli olmasi lazim. Siradan insanlarin ne soyledikeri cok onemli degil, devlet bir sistem olarak butun vatandaslarina esit mesafede duracak ki, butun bu sorunlar cozulsun.

Dil,din,etnik kimlik ayrımı yapılmamasını bırakın sırf yakını olduğu için bakan yapılan kişiler var. Örnek Aile ve kadından sorumlu bakan.Babası Ramazan Sayan ile Cumhurbaşkanı çok yakın arkadaş.Sürekli görüştükleri birisi.Hatta elimizde büyümüş kızımız deniliyor.Sırf bu yakın ilişkiden dolayı bakan koltuğuna getirilen bu kadının beni temsil etmesini istemiyorum.Kafa sallamaktan ve piyon olmaktan başka yaptığı birşeyde göremedim.

Yine bir tanesi damadı.

Yine Tübitağın başına getirilen hayvanat bahçesi müdürü.

Liyakatın lesi yok.

Dil,din,etnik kimlik ayrımı yapılmamasını bırakın sırf yakını olduğu için bakan yapılan kişiler var. Örnek Aile ve kadından sorumlu bakan.Babası Ramazan Sayan ile Cumhurbaşkanı çok yakın arkadaş.Sürekli görüştükleri birisi.Hatta elimizde büyümüş kızımız deniliyor.Sırf bu yakın ilişkiden dolayı bakan koltuğuna getirilen bu kadının beni temsil etmesini istemiyorum.Kafa sallamaktan ve piyon olmaktan başka yaptığı birşeyde göremedim.

Yine bir tanesi damadı.

Yine Tübitağın başına getirilen hayvanat bahçesi müdürü.

Liyakatın lesi yok.

Farkındayım ama elden bir şey gelmiyor.

TBMM Genel Kurulu'nda AKP yine skandal bir önergeye imza attı. AKP'liler tecavüzcü ile mağdurun evlenmesi durumunda tecavüzcünün cezasını erteleyen yasa önergesi verdi. Önergenin görüşülmesi teklifi sert tartışmaların ardından akşam saatlerinde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

CHP ve MHP'nin itirazlarına rağmen AKP'nin son dakikada Meclis'te oylattığı önergenin görüşülmesi yine AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi.

Önergenin oylamalarında ise iki turda da 184 oy sayısına ulaşılamayınca önergenin görüşülmesi Salı gününe bırakıldı.

CHP'li Hürriyet: 12 yaşındaki kız çocucuğu bile tecavüzcüsüyle evlendirilebilir

BirGün'e konuşan CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "Çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere zorla erken evlendirilmelerin önü açılacak. Önergede yaş sınırı bile yok. Bu önergeye göre 12 yaşındaki kız çocuğu bile tecavüzcüsüyle velendirilebilir. Evlilikten kaynaklı failin ceza almasının önüne geçiliyor. Bu düzenlemeyi geçirmemek için çalışıyoruz" dedi.

Önergenin tam metni şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz.

"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir"

Bu önerge bu kadın bakanken verildi ve kabul edildi :kusmuk:Halkın tepkisiyle geri çektiler.

Son düzenleme:
Keşke seçim sonucu da Kadınlar Kulübü anket sonucu gibi çıksa...

Back