• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
ooo keşke daha önce baksaymışım.
Kuralları nereden öğrenebilirim değişen bişey oldu mu Mune?
Hemen yazayım hayatım, üslup, küfür, hakaret, yasalara aykırı yazılar yasak, polemik siyasi görüşlerle alakalı olduğu sürece serbest, yani siz karşıt görüşle sadece fikir üzerinden tartışabilirsiniz ama tartışma kişiselleşir, kişisel sataşmaya dönerse kırmızı kart:duduk::mapus:

Evet diyecek arkadaşlara bir soru sormuştum diyelim ki gün geldi akp gitti hdp geldi ve demirtaş başkan oldu.adamın niyeti ve görüşleri belli.

Bunun sorumluluğuna ve yaşanacaklara da evet diyor musunuz?

Ona da halkın iradesi saygı duyarız diyen oldu. gerçekten saygı duyanlar olabilir ama çoğunun içlerinden onları da seçtirmeyiz alimallah dediklerini biliyorum. İçlerindeyim çünkü.
Ayrıca sanrım göz ardı ediliyoruz çünkü hiç bir mesajıma cevap gelmiyor evet diyen arkadaşlardan.

Ona da halkın iradesi saygı duyarız diyen oldu. gerçekten saygı duyanlar olabilir ama çoğunun içlerinden onları da seçtirmeyiz alimallah dediklerini biliyorum. İçlerindeyim çünkü.
Ayrıca sanrım göz ardı ediliyoruz çünkü hiç bir mesajıma cevap gelmiyor evet diyen arkadaşlardan.
verecek yanıtları yoktur da ondan.
Biat etmek böyle bişey işte.
Sorgulamadan teslim olmaktır.

çok dikkat ediyorum bu arkadaş sürekli birilerini kışkırtıp yasaklatıyor.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım size soruyorum. kk' nın genel sorunu bu, başta terbiyesiz yazan kişi neden hemen engellenmiyor?
ve bu üyeyi için bin defa yaşanmış bir durum. kaç kere gördüm ki, herkesi kışkırtıp sonunda milleti de engelletiyor.
seviyesine koruyamayanlar girip burda bari milletin sinirleriyle oynamasın. vazgeçmiyorda .
Kiskirtayim mi seni
Banlatayayim mi
Forumdan mahrum birakayim mi
Napican Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ye mi sikayet edicen:KK53:

Yooo gayet görüyorlar ama verecek bir cevaplari yok.

iki kez sordum aynı şeyi cevap yok.

sonra da cahilce bir kişiye bakarak mı evet diyorsunuz deyince kızıyorlar.

iki kez sordum aynı şeyi cevap yok.

sonra da cahilce bir kişiye bakarak mı evet diyorsunuz deyince kızıyorlar.
İstemediğimiz kişilerin gelmesi için yüzde 50 oy alması gerekmiyor mu?Velev ki istemediğimiz kişi o kadar oya sahipse başkan olamasa da ,yine bu sistemle hükümeti kuramayacak mı?Kurduğunda olacaklar ,yine aynı ölçüde sakıncalı değil mi?

Hepimiz biliyoruz 7 Haziran seçimlerini.HDP barajı aşmıştı.Parlamenter sistemde bir parti yüzde 10,20 alsa da koalisyona girip hükümetin parçası olabiliyor.Ama bir parti yüzde 40 alsa da 276 milletvekili çıkaramayınca yüzde 10 oy alan partiyi bile yürütmeye ortak etmek durumunda.O zaman yaşananlar malum.CHP nin başbakanlık teklif ettiği Devlet Bahçeli teklifi kabul etseydi HDP yüzde 13 aldığı için hükümet ortağı olacaktı.PKK desteği de varken HDPden bakan dahi olacaktı.Devletin gizli bilgilerine de sahip olacaklardı.Yani o kadar oyu olsa bu sistemde de tehlike.:KK66:
Girmeyeyim diyorum dayanamıyorum.:olamaz:Nolar beni alıntılamayııın sonra cevap yazmak zorunda kalıyorum,çok işim var çoooook:skandal:

İstemediğimiz kişilerin gelmesi için yüzde 50 oy alması gerekmiyor mu?Velev ki istemediğimiz kişi o kadar oya sahipse başkan olamasa da ,yine bu sistemle hükümeti kuramayacak mı?Kurduğunda olacaklar ,yine aynı ölçüde sakıncalı değil mi?

Hepimiz biliyoruz 7 Haziran seçimlerini.HDP barajı aşmıştı.Parlamenter sistemde bir parti yüzde 10,20 alsa da koalisyona girip hükümetin parçası olabiliyor.Ama bir parti yüzde 40 alsa da 276 milletvekili çıkaramayınca yüzde 10 oy alan partiyi bile yürütmeye ortak etmek durumunda.O zaman yaşananlar malum.CHP nin başbakanlık teklif ettiği Devlet Bahçeli teklifi kabul etseydi HDP yüzde 13 aldığı için hükümet ortağı olacaktı.PKK desteği de varken HDPden bakan dahi olacaktı.Devletin gizli bilgilerine de sahip olacaklardı.Yani o kadar oyu olsa bu sistemde de tehlike.:KK66:
Girmeyeyim diyorum dayanamıyorum.:olamaz:Nolar beni alıntılamayııın sonra cevap yazmak zorunda kalıyorum,çok işim var çoooook:skandal:

senin bahsettiğin parlamenter sistem başkanlık sistemi değil.ayrıca bu ülkede hdp nin % 50 oy alamayacağının garantisini kimse veremez.

alıntılamazsak nasıl tartışacağız

Öncelikle çok çok yanlış düşünüyor çok da tehlikeli şeyler söylüyorsun. İstemediğiniz kişinin şu anda hükümet kurması ile sizin getirmek istediğini başkanlık sisteminde başkan olması arasındaki dağlar kadar farkı anlatmaya çalışıyoruz zaten. Şu an elinizi kolunuzu bağladığını iddiaa ettiğini çok seslilik ve denetleme mekanizması o zaman da istemediğiniz insanların elini kolunu bağlayacak, istedikleri gibi at koşturmalarını engelleyecek. Çok engelledi zamanında gördük diyeceksin biliyorum ama işte ondan beter bir sistem getirmeye çalışıyorsunuz. Şu anda da zaten sizinkileri denetleyemiyoruz. Ülkenin kalan son mal varlıklarını da varlıklar fonu adı altında denetlenemeyen bir mekanizmaya cukkaladılar. Ama haram zıkkım olsun.

İnanamıyorum deynepnaz, halkın iradesi halkın iradesi diyorsun ama o halkın oy verdiği bir partinin mecliste sesinin olmasını tehlikei buluyorsun istemiyorsun. Bu nasıl bir mantık. Emin ol bazen faşistliğim tutar, özellikle şehit verdiğimiz dönemlerde böyle ülkenin doğusundan soğurum ama bu beni mantıksız mantıksız konuşmaya itmez. Demokrasi nedir, çok seslilik nedir, halkın iradesi nedir cidden bilmiyorsunuz. İşte bu yüzden de sadece çoğunluğun sesi olsun diyorsunuz.

Ya cidden şu mesajını aç bir daha oku. Ben ne yazmışım de. Ama en azından teşekkür ederim dürüstçe ifade etmişsin. Lafı dolandırmamışsın. Sadece biz olalım diğerleri olmasın demişsin. En azından dürüstlüğün için sağol.

Ayrıca cevap ver zaten. Cevap yazmak zorunda kalmak kötü bir şey mi? Konuşa konuşa anlaşacağız. Anlat mesala bize evet demenin vatan millet sevmeyle ilgisi nedir tam olarak? Açıklayabilir misin bunu?

% 40 alan parti 276 mv cikarip iktidar olamiyor diye kafaya takmak yersiz. % 60, % 40 tan buyuktur, sebep bu olabilir mi acaba? Bu milletin en az % 50si tarafindan desteklense iktidar, kotu mu olur? Ne yapak yani, koalisyon olmasin diye butun diger partileri kapatip tek partili secim mi yapalim?
Siz gercekten de bu anayasaya evet deyin, tam istediginiz gibi, tek partili, cok demokratik! bir sistem getiriyor.

UGUR DUNDAR'IN BIR YAZISI PAYLASMAK ISTEDIM :)
El freninin yanındaki boşlukta üst üste duran yandaş gazetelerden, taksici kardeşin siyasi görüşünü hemen anladım.

Ama belki yakıt ikmali sırasında istasyondan bedava almış olabilir diye düşünerek, hiç ses etmedim.
Çok geçmeden beni yoklamak amacıyla kendisi topa girdi:
“Abi ne olacak bu anayasa mevzusu?..” .
“Ne olacağı var mı, Devlet Bahçeli Bey'in veciz bir şekilde tanımladığı gibi, fiili durum hukuki çerçeveye sokulacak” dedim.
Dikiz aynasından rahatlamış ve onaylayan gözlerle baktığını görünce, tahminimden emin olmak için sordum:
“Senin siyasi görüşün nedir kardeş?”
– Allah'a bin şükür “Reis”ciyim abi. Ya sen?
“Herhalde yani! Başka kimi destekleyebilirim ki? İnşallah 1 Kasım'da olduğu gibi bu sefer de istediğimizi alacağız!”
Hay yaşasın benim abim be!.. Bu ülke teröristlere, İsrail, Ermeni döllerine kalmamalı.
“Vallahi ben 2002'den beri Ak Parti'ye atıyorum oyumu. Onlar sayesinde çok şükür ayda 100-150 bin lira kazanıyorum” deyince, hafiften sarsılır gibi oldu.
Devam ettim:
“Kardeş, 3 arabam, 4 evim var. Çocuklarım da yurtdışında okuyor. Anlayacağın keyfimiz yerinde çok şükür!..”
Meraklanmıştı:
“Abim ayıptır sorması ama sen ne iş yapıyorsun?” deyince “Gaziantep'te fabrikam var. Ayakkabı imal ediyorum. Eskiden sigortalı işçi maliyeti yüzünden ayda 50 bin lirayı zor kazanıyordum. Sonra Türk işçileri çıkardım, Suriyelileri çalıştırmaya başladım. Ne sigorta ne başka bir şey! Adamlar ayda 300 liraya talim ediyor, biz de kazancımıza bakıyoruz!.. Bir de nankörler kalkmış, ekonominin bozulduğundan söz ediyorlar. Bunların alayı hain be! Yaşasın istikrar” dedim!
Suratının iyice düştüğünü görünce aynı hızla devam ettim:
“Allah bozmasın, şu iktidar başımızda olduğu sürece, kazancımız hep tıkırında gider. Allah onlardan bin kere razı olsun!..”
Ses seda çıkmayınca “Sen ne kadar kazanıyorsun? Ev, araba çocuk falan var mı?” diye sordum.
– Abi biz kiradayız. Ellerinden öper 2 çocuğumuz var!
“Allah bağışlasın, yollasana onları yurtdışına! Güzelce okurlar, İngilizce falan öğrenirler!..”
– Abi biz devlet okulunda zor okutuyoruz, yurtdışına nasıl gönderelim?..
“Ama öyle deme! Ak Parti sayesinde her türlü imkanımız var! Şükretmesini bilmek lazım. Merak etme, hele bir “Evet” çıksın, her şey daha iyi olacak! O zaman sen de çocukları Amerika'da okutacaksın! Beni hatırlayıp ‘Abi demişti' dersin!..”
Artık ses gelmiyordu.
Durmak yok, sallamaya devam diye düşündüm:
“Hanım doğum günü hediyesi olarak benden BMW araba istiyor ama, fabrikayı büyütmem lazım……Yani daha çok para kazanmalıyım!.. O nedenle ben ve işçilerim topyekün ‘Evet'çiyiz!..”
Uçuk kaçık her şeyi söylüyordum:
“Bizim çocuklar da her 6 ayda bir telefon değiştirmeye alıştılar. 3 bin…3 bin gidiyor! Az para değil ama, istikrar sayesinde yolluyoruz bir şekilde… Evet çıkarsa 6 bin bile olsa fark etmez!..”
Şoförün suratı fırtınalı havalardaki televizyon ekranları gibi donmuştu!..

* * *

Neyse ineceğim yere geldim. Kendisine okkalı bir bahşiş bırakırken “Evet için çak bakalım” dedim. Kolu titreyerek kalktı. “Çak” yaptı ama hiç ses çıkmadı! Arabadan uzaklaşırken, adamın bana öyle bir bakışı vardı ki, hayatım boyunca unutamam!,

Öncelikle çok çok yanlış düşünüyor çok da tehlikeli şeyler söylüyorsun. İstemediğiniz kişinin şu anda hükümet kurması ile sizin getirmek istediğini başkanlık sisteminde başkan olması arasındaki dağlar kadar farkı anlatmaya çalışıyoruz zaten. Şu an elinizi kolunuzu bağladığını iddiaa ettiğini çok seslilik ve denetleme mekanizması o zaman da istemediğiniz insanların elini kolunu bağlayacak, istedikleri gibi at koşturmalarını engelleyecek. Çok engelledi zamanında gördük diyeceksin biliyorum ama işte ondan beter bir sistem getirmeye çalışıyorsunuz. Şu anda da zaten sizinkileri denetleyemiyoruz. Ülkenin kalan son mal varlıklarını da varlıklar fonu adı altında denetlenemeyen bir mekanizmaya cukkaladılar. Ama haram zıkkım olsun.

İnanamıyorum deynepnaz, halkın iradesi halkın iradesi diyorsun ama o halkın oy verdiği bir partinin mecliste sesinin olmasını tehlikei buluyorsun istemiyorsun. Bu nasıl bir mantık. Emin ol bazen faşistliğim tutar, özellikle şehit verdiğimiz dönemlerde böyle ülkenin doğusundan soğurum ama bu beni mantıksız mantıksız konuşmaya itmez. Demokrasi nedir, çok seslilik nedir, halkın iradesi nedir cidden bilmiyorsunuz. İşte bu yüzden de sadece çoğunluğun sesi olsun diyorsunuz.

Ya cidden şu mesajını aç bir daha oku. Ben ne yazmışım de. Ama en azından teşekkür ederim dürüstçe ifade etmişsin. Lafı dolandırmamışsın. Sadece biz olalım diğerleri olmasın demişsin. En azından dürüstlüğün için sağol.
Cogunlukcu demokrasiyi benimseyince boyle guduk bir demokrasi anlayisi orraya çıkıyor. Cogulcu anlayisi benmiseyebilseler sorun kalmayacak. Ondan da zerre umudum yok.

ya da hayır demenin vatan haini olmakla ilgisi ne?
Halkın iradesine tabii ki saygı duyarım.Tabii ki dğer partilere oy verenlerin de sesi çıkmalı.Ben diğer partiler için demiyorum ki.Mune dahil çoğu kişi ya Demirtaş ileride başkan olursa ,istemediğiniz biri olursa örneğini vermedi mi?Çoğu kişi bundan çekindiğini söylemedi mi?Onun için o örneği verdim.Eeee ne anlandım şimdi bu işten ben.
Gerçekten siyasete girmek istemiyorum ,geriyor beni artık yazılanlar.

Back