- 2 Aralık 2015
- 31.734
- 105.741
- 598
Ben vatan haini olarak görmüyorum.Bu sorunun muhatabı ben değilim.ya da hayır demenin vatan haini olmakla ilgisi ne?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben vatan haini olarak görmüyorum.Bu sorunun muhatabı ben değilim.ya da hayır demenin vatan haini olmakla ilgisi ne?
Halkın iradesine tabii ki saygı duyarım.Tabii ki dğer partilere oy verenlerin de sesi çıkmalı.Ben diğer partiler için demiyorum ki.Mune dahil çoğu kişi ya Demirtaş ileride başkan olursa ,istemediğiniz biri olursa örneğini vermedi mi?Çoğu kişi bundan çekindiğini söylemedi mi?Onun için o örneği verdim.Eeee ne anlandım şimdi bu işten ben.
Gerçekten siyasete girmek istemiyorum ,geriyor beni artık yazılanlar.
Onlar açık açık demezler. Vatanını milletini düşünen evet diyor derler. Sonra demek istediğini anlayanlara carlarlar. Suç yine bize kalırya da hayır demenin vatan haini olmakla ilgisi ne?
UGUR DUNDAR'IN BIR YAZISI PAYLASMAK ISTEDIM :)
El freninin yanındaki boşlukta üst üste duran yandaş gazetelerden, taksici kardeşin siyasi görüşünü hemen anladım.
Ama belki yakıt ikmali sırasında istasyondan bedava almış olabilir diye düşünerek, hiç ses etmedim.
Çok geçmeden beni yoklamak amacıyla kendisi topa girdi:
“Abi ne olacak bu anayasa mevzusu?..” .
“Ne olacağı var mı, Devlet Bahçeli Bey'in veciz bir şekilde tanımladığı gibi, fiili durum hukuki çerçeveye sokulacak” dedim.
Dikiz aynasından rahatlamış ve onaylayan gözlerle baktığını görünce, tahminimden emin olmak için sordum:
“Senin siyasi görüşün nedir kardeş?”
– Allah'a bin şükür “Reis”ciyim abi. Ya sen?
“Herhalde yani! Başka kimi destekleyebilirim ki? İnşallah 1 Kasım'da olduğu gibi bu sefer de istediğimizi alacağız!”
Hay yaşasın benim abim be!.. Bu ülke teröristlere, İsrail, Ermeni döllerine kalmamalı.
“Vallahi ben 2002'den beri Ak Parti'ye atıyorum oyumu. Onlar sayesinde çok şükür ayda 100-150 bin lira kazanıyorum” deyince, hafiften sarsılır gibi oldu.
Devam ettim:
“Kardeş, 3 arabam, 4 evim var. Çocuklarım da yurtdışında okuyor. Anlayacağın keyfimiz yerinde çok şükür!..”
Meraklanmıştı:
“Abim ayıptır sorması ama sen ne iş yapıyorsun?” deyince “Gaziantep'te fabrikam var. Ayakkabı imal ediyorum. Eskiden sigortalı işçi maliyeti yüzünden ayda 50 bin lirayı zor kazanıyordum. Sonra Türk işçileri çıkardım, Suriyelileri çalıştırmaya başladım. Ne sigorta ne başka bir şey! Adamlar ayda 300 liraya talim ediyor, biz de kazancımıza bakıyoruz!.. Bir de nankörler kalkmış, ekonominin bozulduğundan söz ediyorlar. Bunların alayı hain be! Yaşasın istikrar” dedim!
Suratının iyice düştüğünü görünce aynı hızla devam ettim:
“Allah bozmasın, şu iktidar başımızda olduğu sürece, kazancımız hep tıkırında gider. Allah onlardan bin kere razı olsun!..”
Ses seda çıkmayınca “Sen ne kadar kazanıyorsun? Ev, araba çocuk falan var mı?” diye sordum.
– Abi biz kiradayız. Ellerinden öper 2 çocuğumuz var!
“Allah bağışlasın, yollasana onları yurtdışına! Güzelce okurlar, İngilizce falan öğrenirler!..”
– Abi biz devlet okulunda zor okutuyoruz, yurtdışına nasıl gönderelim?..
“Ama öyle deme! Ak Parti sayesinde her türlü imkanımız var! Şükretmesini bilmek lazım. Merak etme, hele bir “Evet” çıksın, her şey daha iyi olacak! O zaman sen de çocukları Amerika'da okutacaksın! Beni hatırlayıp ‘Abi demişti' dersin!..”
Artık ses gelmiyordu.
Durmak yok, sallamaya devam diye düşündüm:
“Hanım doğum günü hediyesi olarak benden BMW araba istiyor ama, fabrikayı büyütmem lazım……Yani daha çok para kazanmalıyım!.. O nedenle ben ve işçilerim topyekün ‘Evet'çiyiz!..”
Uçuk kaçık her şeyi söylüyordum:
“Bizim çocuklar da her 6 ayda bir telefon değiştirmeye alıştılar. 3 bin…3 bin gidiyor! Az para değil ama, istikrar sayesinde yolluyoruz bir şekilde… Evet çıkarsa 6 bin bile olsa fark etmez!..”
Şoförün suratı fırtınalı havalardaki televizyon ekranları gibi donmuştu!..
* * *
Neyse ineceğim yere geldim. Kendisine okkalı bir bahşiş bırakırken “Evet için çak bakalım” dedim. Kolu titreyerek kalktı. “Çak” yaptı ama hiç ses çıkmadı! Arabadan uzaklaşırken, adamın bana öyle bir bakışı vardı ki, hayatım boyunca unutamam!,
Ay bunu ugur Dündar yazdım mı demiş? Bu eksi sözlükten bir üyenin yazısıydı seçim önce yazmıştı hem de
Hep ayı duygu sömürüsü yapılıyor. Daha dün Ergenekon ve Balyoz dan tutuklananlara üzüldüğüm için beni vatan haini ilan etmişlerdi. Yine Antidemokratik Saçılım pardon Demokratik Açılım'ın saçma olduğunu, çingenenin açtığı fala benzediğini söylediğimde beni vatan haini, kan akmasını seven biri olarak suçlamışlardı.ya da hayır demenin vatan haini olmakla ilgisi ne?
Hep ayı duygu sömürüsü yapılıyor. Daha dün Ergenekon ve Balyoz dan tutuklananlara üzüldüğüm için beni vatan haini ilan etmişlerdi. Yine Antidemokratik Saçılım pardon Demokratik Açılım'ın saçma olduğunu, çingenenin açtığı fala benzediğini söylediğimde beni vatan haini, kan akmasını seven biri olarak suçlamışlardı.
İşine gelmeyenler işine gelmeyenleri istediği gibi suçlamaktadır.
Soyle bir problem var, ciddi olarak Ergenekon diye bir orgut var ama, sagolsun akp isi sulandirip, bunu muhalifleri temizlemek icin kullandi, sevgili kankasi cemaat ile. Ozellikle orduda onlerini tikayabilecek, belirli bir dini grubu hedef alarak yaptilar bunu, bir suru gazetecci, sucsuz insan ve ordu mensubu asker, ki cogunun bu ergenekon ile baglantisi yoktu. bunlarin yuzunden itibarlarini, sagliklarini ve hayatlarini kaybettiler. Eger eski cemaatciler ile konusursaniz, eskiden deli gibi orduya adam hazirladiklarini soyluyorlar. ne ile mi bingo " calinti sorular " ile.
Ben senin gibi dusunmuyorum cozum sureci hakkinda mesela, oyle veya boyle kurt sorunu cozulmek zorunda. Turkiye'nin onunu tikayan bir sey bu, artik kronik bir yara halini almis bu sorun cozulmek zorunda. Ama samimi, icten ve gercekten cozum odakli adimlar atarak. Bizim neslimiz siddetin icine dogdu, yeter artik, vadesi tamamlanmadan olen insan gormek istemiyorum. Babalar cocuklarini degil, cocuklar babalarini gommeli..
Türkiye de kürt sorunu yoktur. Ben kürdüm. Senin benimle bir sorunun mu var. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşıyım ve kimseye bir sorun yaratmıyorum. Beni sorunlu biri olarak lanse edenlerin hepsine hakkımı helal etmiyorum. Ne demek kürt sorunu?
Türkiye'deki tek sorun İmralı'daki yaratığın ve onun tetikçilerinin çıkardığı terördür.
sozcu gazetesinde canimAy bunu ugur Dündar yazdım mı demiş? Bu eksi sözlükten bir üyenin yazısıydı seçim önce yazmıştı hem de
Bu yazısı referanduma uyarlanmış hali
Edit:6 kasım daki yazısında yazının ekşi sözlükte yayınlandığını ,alıntı yaptığını belirtmiş
Kime dedin anlamadım ? Nameaver ve sen açıklayıcı yazdınız zaten, yazıyı uyarlamış dediğiniz gibi.ay yani ne demek istiyorsun anlamadim
tamam sorun yok :)Kime dedin anlamadım ? Nameaver ve sen açıklayıcı yazdınız zaten, yazıyı uyarlamış dediğiniz gibi.
Sizin burcu hn a yaptıgınız gereksiz atarları şaşkınlikla okuyorum, bence sakinleştiriciyi siz almalısınız.Hanımefendi bir sakinleştirici almanızı tavsiye ederim. Fikirlerinizi ifade ediş tarzınızın ne kadar çirkin olduğunun farkında mısınız! Kendinize gelin ya hu!