• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anasınıfında Şiddet

Konuyu tesadüfen gördüm ve açıkçası öğretmenleri suçlayanları çok kırıcı buldum...
Sonuçta anaokulu diğerleri gibi değil, bir sürü küçük çocuk ne kadar söz dinletebilirsinki...
Öğretmen arkasını dönüp diğeriyle ilgilendiği zaman çocuklar birbirlerini incitebilirler, aynı şey evde de yaşanabilir komşunun çocuğu kaşla göz arasında çocuğunuzu incitebilir....
Bence çocuk anaokuluna kırılmasın incitilmesin herşey onun emrinde olsun düşüncesiyle gönderilmemelidir. Anaokulu çocuğun hayatı tanıma safhasıdır. Biraz kendini korumayı, kendi başına yemeyi içmeyi öğrenmeli.
Ben anaokulu öğretmeni değilim ama birgün durakta beklereken iki arkadaşın konuşmalarına şahit oldum... Çocuğun velisi kızlara emir veriyormuş çocuğumun zeytinlerinin çekirdeğini çıkarıp verin diye!!
Ya olabilirmi böyle bişey madem o kadar hizmet bekliyor evine özel hizmetçi alsın, çocuğun öğretmeni hangi birinin zeytin çekirdeğini çıkaracak?
Ha tabi tamamende öğretmenleri savunduğum yok, onlarda dikkat etmeli ama yakarım yıkarımda bence yanlış...

Burda biz ailelere çok büyük görevler düşüyor Şiddete hayır diyoruz ama gidip öğretmene şöyle yaparım şunu yaparım bunu yaparım demek kolay arkadaşlar Peki çocuğumuz bizden gördüklerinin aynısını uygulamayacakmı biz onların aynası deyilmiyiz.Bence bu işin temeli ailede bitiyor

Burda biz ailelere çok büyük görevler düşüyor Şiddete hayır diyoruz ama gidip öğretmene şöyle yaparım şunu yaparım bunu yaparım demek kolay arkadaşlar Peki çocuğumuz bizden gördüklerinin aynısını uygulamayacakmı biz onların aynası deyilmiyiz.Bence bu işin temeli ailede bitiyor

Bu çocuklarımız yarın ilkokula başlayacak birbirlerine teneffüste yaptıklarını bir görseniz düşen düşene her düşen çocuğun velisi okulu yıkmaya kalksa ozaman okulda eğitim verilebilirmi ben kesinlikle öğretmenlere suç bulmuyorum bu konuda benım oğlum mağdur ama öğretmen gerçektende elinden geleni yaptı ayrıca en fazla ne yapıbilirki öğretmen 5 yaşındaki çocuğa sorarım sizlere önemli olan aile malesef bizler çocuklarımızın kötü bir hareketini bile görmezden geliyoruz burdaki veli de öyleydi çocuğu süperdi veliyle konuştuğum zaman o kadar büyük bir tepki aldımki ama saolsun öğretmenimiz olayı çözdü

selam başlığı görünce hemen bende yazmalıyım diye düşündüm.. benimde oğlum ana sınıfına bu sene başladı çokta severek gidiyor..fakat okuldaki şiddet hiç bitmiyor 2 haftadır bu sorunu çözmeye çalışıyorum ilgilenir akıl verirseniz menun olurum..
oğlum öğlenci grubunda okuyor. ve öğlenci grubu iki şube b ve c şubeleri. oğlum b sınıfında c sınıfında bir öğrenci okulun açıldığı ilk bir ay sorun çıkarmış bu çocuk sınıfta bi çocuğun karnına diğerinin dudağının alt kısmına kalem batırmış birinide duvara vurmuş kulağı kocaman şişmiş bu sınıfın velileri şikayetçi olmuşlar idare çocuğun bi süre daha denenmesini uygun görüp bizim sınıfa göndermiş çocuğu akannehir işte o günden beri çocuk oğlumla aynı sınıfta ve ben tedirgindim.. ilk vukuatı oğlumun giysisini boydan boya boyamak oldu.. annesiyle konuşmayı denedim ama baktım cevaplar garip ne olmuş öldümü oğlun gibi bende bununla muhatap olunmaz işim var deyip kaçtım kadının yanından öğretmeniyle görüştüm oda evet adaptasyon sürecindeyiz bazı sorunlar oluyo ama düzelicek inşallah demişti ama düzeldimi hayır geçen hafta oğlum kolunda kocaman bir kesikle geldi eve sebebini ne yaptıysak söyletemdik öğretmeni denedi anane teyze kimseye solemiyo nasıl olduğunu sadecee bilmiyorum diyip ağlıyor ağlamasa bu kadar üzerine düşmezdik ama hem ağlayıp hemde ne olduğunu bilmiyorum diyince endişeleniyoruz doğrusu.. bu hafta p.tesi günüde gözünün altında bir yarayla geldi bunu diğer sınıftan gelen çocuk yaptı dedi nasıl dedim elindeki şeyi istedim oda hayır deyip kalemi batırmış.. ya gözüne gelseydi aman allahım..:1shok:işte bu bardağı taşıran son damla oldu kaç gündür sonuç bekliyorum ama idare bişey yapamayacakalarını söylüyor.. öğretmense ben sözü geçen biri değilim pasif kalıyorum elimden gelen bişi yok diyor yani idareye söz anlatamadığını söylüyor.. çocuğu göz hapsinde tuttuğunu böyle bişeyin bir daha olmayacağını söylüyor.. yardım edin ne yapmalıyım..

Bence idareye gidin siz şikayette bulunun bir öğretmenin ben pasif kalıyorum demesi bana göre çok acı bir şey ne demek ozaman sınıfta herkes birbirinin gözünü çıkartsın birbirini kessin önemli olan çözüm yolu bulabilmek ıdare veliyle ortak bir çalışma yürütsün bizdeki çocukları rehberlik psikoloğa yönlendirdi şimdi 2 çocukta ilaç kullanıyor önemli olan çare bulabilmek.Anlattığın şeyleri o kadar iyi anlayabiliyorumki sanki benim oğlum gibi hissettim birisi ona vursa söylemez yüzünü kım çizdi desem hatırlamıyorum bilmiyorum diyor 2 yaşındaki kuzeni onu iktirdi diye ağlıyor gerçektende çocuk yetiştirmek çok zor

sevgili veliler hepiniz haklısınız annesiniz ama öğretmene yüklenmek ne kadar doğru sonuçta anneye ceza veremez oğlunuz yaramaz okula alamama denemez aileyi eğitemez
bu olay sadece ailede biter öğretmen sadece sınıfıyla ilgilenir daha fazlasını beklemeyin
ki o çocuklar minicik durdan anlamıyor hoş ben tüm sınıf seviyelerini biliyorum hepsi aynı
tek diyeceğim öğretmene yüklenmeyin inanın öğretmen daha sıkıntıda yaramaza daha fazla vakit ayırmak zorunda kalıyor

Konuyu tesadüfen gördüm ve açıkçası öğretmenleri suçlayanları çok kırıcı buldum...
Sonuçta anaokulu diğerleri gibi değil, bir sürü küçük çocuk ne kadar söz dinletebilirsinki...
Öğretmen arkasını dönüp diğeriyle ilgilendiği zaman çocuklar birbirlerini incitebilirler, aynı şey evde de yaşanabilir komşunun çocuğu kaşla göz arasında çocuğunuzu incitebilir....
Bence çocuk anaokuluna kırılmasın incitilmesin herşey onun emrinde olsun düşüncesiyle gönderilmemelidir. Anaokulu çocuğun hayatı tanıma safhasıdır. Biraz kendini korumayı, kendi başına yemeyi içmeyi öğrenmeli.
Ben anaokulu öğretmeni değilim ama birgün durakta beklereken iki arkadaşın konuşmalarına şahit oldum... Çocuğun velisi kızlara emir veriyormuş çocuğumun zeytinlerinin çekirdeğini çıkarıp verin diye!!
Ya olabilirmi böyle bişey madem o kadar hizmet bekliyor evine özel hizmetçi alsın, çocuğun öğretmeni hangi birinin zeytin çekirdeğini çıkaracak?
Ha tabi tamamende öğretmenleri savunduğum yok, onlarda dikkat etmeli ama yakarım yıkarımda bence yanlış...

çok tebrik ederim duygularımıza tercuman oldunuz gerçekten
malesef veliler sınıfta sadece kendi çocukları varmış gibi davranmamızı bekliyor ben anaokul öğretmeni değilim branş öğretmeniyim ama malesef veliler öğretmenlerden ikinci bir anne olmasını bekliyorlar

evet biz sizlerin yanlış eğittiniz terbiye veremediğiniz çocuklara çobanlık yapıyoruz.bayılıyo muyuz sanıyosunuz yaramaz çocuklara problemli velilere.öğretmenin kolunu kırarmış gelde kır bakalım.unutmayın çocuklarınız bize emanet ööğretmeni böle aşağılayıp saçma sorunlarla yorarsanız o da sinirlenir bu da çocuğunuzza yansır.(bu sözlerimin sahipleri belli edep sınırını aşanlar!)

evet biz sizlerin yanlış eğittiniz terbiye veremediğiniz çocuklara çobanlık yapıyoruz.bayılıyo muyuz sanıyosunuz yaramaz çocuklara problemli velilere.öğretmenin kolunu kırarmış gelde kır bakalım.unutmayın çocuklarınız bize emanet ööğretmeni böle aşağılayıp saçma sorunlarla yorarsanız o da sinirlenir bu da çocuğunuzza yansır.(bu sözlerimin sahipleri belli edep sınırını aşanlar!)

sizi kınıyorum!!!
eğitimci sıfatı çok yüce,kutsal ve toplumun temelini yansıtan önemli hatta kavram olarak çok kapsamlı bir meslektir.
bu saymış olduğum vasıflara sahip olan,değerli öğretmenlerimin dışında,birde sizler gibi
kendine ÇOBAN sıfatını yakıştıran ,değerli,kıymetli çocuklarımızdan hayvanmış gibi bahseden mesleğini sadece mecbur olduğu için yapan ve tam manasıyla mesleğini icra edemeyen siz sayın öğretmen arkadaşım,öncelikle kendinize saygı duyun!!!
tartışacaksanız eğer ,seviyeyi koruyun.
kimse kimseyi aşşağılayamaz doğru!siz profosyonel olmalısınız..işiniz bu.biz de aile eğitimi aldık.sizin saçma sorunlar dediğiniz 5_6 yaş grubu çocuğun ileriki hayat döneminin alt yapısı herbir sorun yamuk bir tuğla!!!
temel sağlam olmazsa,bina ya sallanır,yada yıkılır!sonra aileler suçlu neden ilgilenilmedi.şiddet eğilimi,kötü alışkanlıklar hep çocukluk çağında yaşanan olaylara dayanır!
sizin gibi mesleğine saygı duymayan,eğitimciler oldukça biz hep yaşam boyu evlatlarımızın arkasında gölge olucaz...
Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.
( Mustafa Kemal Atatürk )

saygılar...

Öğretmenliği giyinip süslenip okulda salınmak olarak anlayanları 1 günlüğüne öğretmen yapmalı bakalım çocuklara ne kadar sözünü dinletebilecek olayları hemen çözebilecekmi
okadar kolay değil uzaktan göründüğü gibi bırak anaokulunu lise öğrencileri bile laf anlamıyo bazen
oyüzden öğretmenleri suçlayanları kınıyorum ilk olarak
ikinciside öğretmen arkadaşımızın çobanlık gibi bir sıfatı bu mesleğe yakıştırmasına da çok üzüldüm.Sizin için bu meslek çobanlık etmekmi sadece hiç mi bir amaca hizmet etmiyorsunuz

uff anneler zaten hıc bısıyı kabul etmez neden hıc bı anne cocoug yapmıs oldugu seyıkabul etmez..
cocuk sıddete egımlı ve destek alması gerekır ogretmen ne kadar oyun dısı yapsada olmaz..
sızde yardımcı olun cocuga destek verınkı sıddete egılımı gecsın dıye..guzelce anlatın konusun cocukla..

Pes yani bir konu açtım biri kol kırar biri çobanlık yapmak zorunda değiliz der maşallah veliden şikayetçi olan öğretmenler +öğretmenden şikayetçi olan veliler çözüm üreteceğine yağmış gürlemiş eee şimdi büyükler bu kadar şiddet yanlısıyken 5 yaşındaki çocukların şiddet kullanması normal Konuyu açtığıma pişman oldum Ayrıca kar adlı arkadsım profılınde eğitimci yazıyor söylermisin hangi veli bir anaokulunda başkasının çocuğunu alıpta konuşabilir ?? varmı böyle bir şey özelde yada devlette .Ayrıca konumu kitletiyorum kişisel kavgalar olsun diye açılmış bir konu değil

Back