• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anasınıfında Şiddet

GokyuzundeDans

GÖZLERİMDE GECE OLDU
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
2.006
5
116
A.B.D.
Selam arkadaşlar bu sene oğlum anaokuluna başladı malesef sorunlarda ilk günden başladı.Oğlum çok istekli gerçektende severek ve isteyerek gidiyor okuluna yanlız sınıfında bir çocuk sürekli şiddet eğilimli herkese zarar vermeye çalışıyor vuruyorda öğretmenımız ceza veriyor oyuna katmıyor yada yanında oturtuyor bir şekilde yine aynı huylarına devam ediyor Anne kesinlikle ve kesinlikle çocuğunun şiddet eğilimlisi olduğunu kabul etmıyor aksıne oğlunu üstün zekalı ilan etmiş durumda şu an dün oğlumun kolunu ısırmış akşam gösterdi çocuk ve bayağı bir morartmış içim yandı ben evladıma bir fiske vurmamışken bu çocuğun böyle yapması benı resmen soğuttu öğretmenın ceza vermesi bir işe yaramıyor çocuk yine aynı yine aynı bana bi akıl verin nasıl bir yol izlemem gerekli ???senağlama sürekli sormakta istemıyorum çocuğum sıkılıyor aynı soruları sormamdan mafoldumben sınıfın kapısındada bekleyemem ki ......

ızmirde değilde istanbulda olsaydınız benim patronumun oğlu sanıcaktım şiddet gösteren çocuğu tabii bide o anaokulu diilde birinci sınıfa gidiyor.Ama ana okulundaykende aynı şekildeydi aşırı derecede yaramaz ve bunun sebebide o çocuğun o yaşında her dediğini her istediğini yapmaları tabiiki ne kadar yanlış davrandıklarının farkında değiller patronum daha o yaştaki oğlu bi telefon açsın anında evinde bitio her istediğini yapıolar ve şımartıyolar şimdide ilkokula başladı özel bir okulda okuldaki çocuklardan birini ısırmış ve ailesi şikayet etmiş 2 kere toplantı yaptı okul uyarmaya çalışıyolar ama çocuk daha bu saatten sonra değişmez sanmıyorum birde çocuğun babası diğer çocuklar için onlar robot gibi ne denilse yapıo die sanki o çocukların hatasıymış gibi Allah yardımcın olsun bu tarz çocukların geleceğini pek parlak göremiyorum ne yazıkki aileleride anlıyacaklar ama çok geç olucak :(

Olan dayak yiyen çocuklara oluyor aile kesinlikle kabul etmıyor kaldıki çocuk annenin yanında kaşla göz arasında çocuklara tekme atıyor hala veli iddaa ediyor sonrada sinirlendi ondan yapıyor diyor Ve anne çocuğun üstün zekasından bahsediyor ve çocuğun ismi polat yani aile nerde şiddet içerikli film nerde pc de şiddet içeren oyun var bunlarla büyütmüşler onlara göre bu çok normal ama ben aşırı derecede rahatsızım bu olaylardan çocuğuma nasıl yaklaşacağım onu bilmıyorum öğretmenıne şikayet et diyorum ediyor öğretmen ben onunla konuşcam diyormuş sadece konuşacak aileyle beraber bu işi çözmeye kimse yanaşmıyor malesef

Çok üzüldüm canım içim acıdı resmen.Benim oğlumda ana sınıfına gidiyor.Çok şükür bizde böyle

bir durum yok.

Böyle bişey varsa eğer sürekli öğretmenle görüşmelisin çocuğun ailesini uyarırsın daha olmadı müdüre çık

ve durumu anlat ve bir çözüm yolu bulsun.

Yorumlar için çok teşekkürler dün oğluma sordum bir şey yapmadı diyor Öğretmenımızın daha ilk görevi sözleşmeli bir öğretmen ilk zamanlar söyledim ceza veriyor anneyle konuştu ama yok neymiş şimdi anne isyanda çocuğu okuldan soğumuş hafta sonları zehir olmuş çünkü öğretmen ilgilenin demiş tv yasaklamışlar hafta sonu veli isyanda ama şikayetlerden dolayı isyanda çocuğu sorunlu bir çocuk olduğu için değil Eğer bu haftada aynı şeyler tekrarlanırsa idareye bildirmeyi düşünüyorum ama idarede bir şey yapmaz diyorlar

ay çok gıcık bi durum, zaten bu tip çocuklar belli başlı olur, bence hemen müdürle konuş. benim oğlumun asla şiddet eğilimi yoktur, hatta karşılık bile vermek istemez ona rağmen anaokulunda başına böyle bişey gelince acayip sinir oluyorum. Geçen sene oğlumun sınıfındada vardı böyle bi tip, sürekli oğlumu o çocukla oynamamasını arkadaşlık etmemesi konsunda uyarıyordum, veli toplantılarda tüm veliler bu çocuktan şikayet ediyordu ama ilginçtir çocugun anne babası kesinlikle veli toplantılarına ve diğer etkinliklere katılmıyorlardı. Bence sevgi eksikliği var bu çocuklarda. ama o çocukların sorunlu oluşlarının bedelini neden bizim çocuklarımız ödesin ki. Şimdi yine aynı çocuk var oğlumun sınıfında, geçen gün sordum anne yaz tatilinde akıllanmış artık kavga çıkarmıyor dedi ama ben yinede takipteyim tabii

önemli olan çocuğun ailesinin farketmesi sadece öğretmenin yapacaklarıyla olacak bişi değil. onun içinde zordur eminim. böyle aileler çocuklarıyla gurur duyuyor aslan oğlum diyerek daha da şımartıyorlar. aileler tedavi edilmeli ancak o zaman çocuklar düzelir. öğretmen gençse dinlemiyor olabilir veliler yalnız idareye gitmenizde öğretmeni üzebilir çünkü idare de öğretmeni çağırıp hocam bu sorunu çözün diyecektir. biraz sabredin öğretmen mutlaka bir yolunu bulacaktır okulun rehberlik servisinden yardım isteyerek çocuğu ve ailesini gözlem altına alabilir böylelikle aile de çocuğunun psikolojik bir vaka olduğunu görünce hemen tutumlarını değiştiricecektir ve çocukta da davranış problemi önemli ölçüde hallocaktır diye düşünüyorum

Tekrar teşkler yorum yazan arkadaşlar Sorunlarımız halloldu sayılır rehberlik servisinden yardım alındı 2 ailede doktora sevk edildi hiperaktiv tanısı konulmuş şu anda çocuklarda ve ilaç kullanılıyor ilacı aldıkları için sakinler şu an sınıfta hiç bir şekilde kavga vurma olayları olmuyormuş bu sabah annesiyle konuştum aklınız kalmasın dedi ilaç kullanıyoruz gelişmeler var dedi buda benı memnun etti açıkcası oğlumda zaten söylüyor hiç bir şey olmuyor diyor

Selam arkadaşlar bu sene oğlum anaokuluna başladı malesef sorunlarda ilk günden başladı.Oğlum çok istekli gerçektende severek ve isteyerek gidiyor okuluna yanlız sınıfında bir çocuk sürekli şiddet eğilimli herkese zarar vermeye çalışıyor vuruyorda öğretmenımız ceza veriyor oyuna katmıyor yada yanında oturtuyor bir şekilde yine aynı huylarına devam ediyor Anne kesinlikle ve kesinlikle çocuğunun şiddet eğilimlisi olduğunu kabul etmıyor aksıne oğlunu üstün zekalı ilan etmiş durumda şu an dün oğlumun kolunu ısırmış akşam gösterdi çocuk ve bayağı bir morartmış içim yandı ben evladıma bir fiske vurmamışken bu çocuğun böyle yapması benı resmen soğuttu öğretmenın ceza vermesi bir işe yaramıyor çocuk yine aynı yine aynı bana bi akıl verin nasıl bir yol izlemem gerekli ???senağlama sürekli sormakta istemıyorum çocuğum sıkılıyor aynı soruları sormamdan mafoldumben sınıfın kapısındada bekleyemem ki ......

Ah canım benim aynı durum benim başımada geldi:sinifsinif:
Seni çok iyi aynlıyorum:gitme:
Oğlum daha okulun 4.gününde geldiğinde banyo yaptırmak için üzerini çıkardığımda omuzunda kocaman bir morlukla karşılaştım..akannehir
Sorduğumda önce söylemek istemedi sonra anlattı yavrum dili döndüğünce;
Oyun odasında oyuncaklarla oynuyorlarmış,sonra öğretmeni oyuncakları toplayın demiş,oğlumda dağıttığı oyuncakları toplarken o zebani çocuk gelip önce oğlumu itiklemiş benim oyuncağım o diyerek omuzunu öyle bir ısırmış ki..
Tabi o an o morluluğu görür görmez hemen öğretmeni aradım,tlf kapalı idi.Ertesi gün okula gittim ve şikayetimi dile getirdim.Öğretmenin tek söylediği şey hemen kızıp öfkelenmeyin:gitme:sakin olun :gitme:ben nasıl öfkelenmem,nasıl sakin olabilirimki böyle bir durumsaÇok üzgünüm çoook
O çocuğun annesini çağırtıp konuşmak istedim öğretmeni buna da müsade etmedi,ve en son öğretmene bu ilk başıma gelen bir olay ama ikinci defa bu kadar sabırlı olmayabilirim,eğer böyle bir olay daha yaşarsam olabileceklerden siz sorumlsunuz dedimsenağlama
Ve oğlumun anlattığına göre çok yaramaz ve çok haylaz birçocukmuş öğretmen ceza veriyormuş bu haylaz çocuğa ama nereye kadar.
Bence böyle bir çocuğu sınıfa almamaları gerekiyor,çocuklarımızın düzenini bozuyorsa ve zarar veriyorsa almasınlar böyle çocukları canım:mymeka:
Yani yaram tekrar kanadı resmen:a015:
Ne diyelim Rabbim çocuklarımıza kendini koruma gücü versin inşallah.:Saruboceq:

benim kızımda sınıfta okadar sessiz ve çekingenki öğretmenine daha aktif olmasını istediğimi söyledim bizim öğretmende sınıfın en yaramaz çocuğunun yanına otutturmuş çocuk kızıma bi kaç kere vurmuş kızım eve geldiğinde anlattı anne melih beni dövüyo dedi bende sen neyaptın kızım kendini korumadınmı dedim anne o çok güçlü dedi bende sen daha güçlüsün ama farkında değilsin dedim ama öğretmenin neden böyle yaptığını anlayamadım gittim söyledim öğretmende böyle sosyalleşeceğini söyledi ama hakikaten benim kız 1 haftadır kendini ezdirmiyo şimdi kareteyede verdik pazartesi cuma karateteye gidiyo kendine güveni geldi yani
ben şiddete karşıyım ama kendini dövdürmesin korumasınıda bilsin canımı yakanın canını yakarım a.s

benim staja gitiiğim okulda da böyle bir sorun vardı burda öğretmenin tutumu önemli bizim hoca ısrarlı davrandı ve durum milli egitime gitti ve o problemli çocuğu başka okula verdiler

Esasında burda ailelerede çok büyük görev düşüyor öğretmen bir yere midahale edebiliyor ceza veriyor yanına oturtuyor ama anne baba olarak bizler eğer çocuklarımızda herhangi bir psikolojik bir durum varsa bunu kabul etmeyeliz bizim sınıfımızdaki anne hiç bir şekilde çocuğunun eksi yanlarını görmüyordu ve kabul etmiyordu aksıne çocuğunu destekleyici haraketler yapıyordu Buda çocuğun daha agresif olmasına neden oluyordu.Diğer çocukta ise aileden sürekli şiddet görmüş anne baba şiddetle eğitim vermeye alışmış yazık çocukta bu durumu normal karşılıyordu Şükür bitti artık 2 çocuktada bayağı bir gelişme var Oğlumda zaten kendine farkli bir grup kurmuş onlarla oynuyor

Son düzenleme:
Benim kızımda bu yıl anasınıfına başladı. Benimde en büyük korkularımdan biri idi. Çünkü benim kızımda kendini hiç savunamayanlardan. Sürekli dayak yer gelir diyordum. Ama Allahtan ögretmenimiz çok tecrübeli çok güzel taktikleri var ve cezadan yana değil. Konuşarak hallediyor. Zaten öğretmenimizde söylemişti ilk hafta bu yılki öğrencilerim çok sakin ve akıllılar diye.Ama bende şiddetle karşılaşsaydım sanırım tavrım çoooook farklı olabilirdi.

Aynen senin gibi yapardım gulu rana öğretmenler orda neyin bekçisi acaba..Sadece giyinip süslenip ortalarda salınsınlar başka yaptıkları bişey yok ondan sonra hemen sinirlenmeyin..Biz evlatlarımızı onlara emanet ediyoruz..Başkasının kafadan sorunlu çocuğu gelip öğretmenlerinin olduğu yerde çocuğumun kolunu ısıracak..Ben o öğretmenin kolunu ısırmak değil koparıp eline veririm..
Böyle olaylarla karşılaşan anneler lütfen ama lütfen sessiz kalmayın..

bir tane de bizde var aynından anne babası polis çocuğun
ama en azından kabul ediyorlar sorunu fakat çözüm için bişey yapmıyorlara.s

Aynen senin gibi yapardım gulu rana öğretmenler orda neyin bekçisi acaba..Sadece giyinip süslenip ortalarda salınsınlar başka yaptıkları bişey yok ondan sonra hemen sinirlenmeyin..Biz evlatlarımızı onlara emanet ediyoruz..Başkasının kafadan sorunlu çocuğu gelip öğretmenlerinin olduğu yerde çocuğumun kolunu ısıracak..Ben o öğretmenin kolunu ısırmak değil koparıp eline veririm..
Böyle olaylarla karşılaşan anneler lütfen ama lütfen sessiz kalmayın..

ben anasınıfı öğretmeni değilim ama kızım gidiyor,öğretmenin işi çok zor anladığım kadarıyla siz sadece yorumlamışsınız konuyu bilmeden.öğretmenin sizin gözünüzdeki yeri çok garibime gitti.kimseye Sadece giyinip süslenip ortalarda salınsınlar başka yaptıkları bişey yok diye hakaret edemezsiniz.ayrıca çok komik olan farkında değilsiniz galiba öğretmen=bekçi diye bir meslekte yok.
amacım kimseyi eleştirmek değil ama yazdıklarınız ve özelliklede uslubunuz çok kırıcı...

ben anasınıfı öğretmeni değilim ama kızım gidiyor,öğretmenin işi çok zor anladığım kadarıyla siz sadece yorumlamışsınız konuyu bilmeden.öğretmenin sizin gözünüzdeki yeri çok garibime gitti.kimseye Sadece giyinip süslenip ortalarda salınsınlar başka yaptıkları bişey yok diye hakaret edemezsiniz.ayrıca çok komik olan farkında değilsiniz galiba öğretmen=bekçi diye bir meslekte yok.
amacım kimseyi eleştirmek değil ama yazdıklarınız ve özelliklede uslubunuz çok kırıcı...

öğretmen bekçi değil tabi. ama anaokulu bu kücük yaş çocuklarını öğretmeni de diğer branş öğretmenleri gibi olamaz herhalde. tabiki dikkat edecek dayak yedirmeyecek. yaramaz çocuğa dur diyecek. yada sosyal olmayan çocuğa yardımcı olacak. toplu yaşamayı öğretecek. değilmi? yoksa tutardık bakıcı okula falan yollamazdık. mis gibi sıcak evde dururdu çocuklarımız. hasta da olmazlardı. ha beğenmeyen işi sevmeyen de zaten yapmasın eğitim işi bu. sevmeden yapılmaz zaten.
ha bu arada aynı şekilde branş öğretmenleri de okulda nöbetçi(bekçi yani :)) oluyorlar ordada sorumlu değillermi. Allah korusun çocuklar kavga ettiğinde yada ne bileyim bir çocuk merdivenden kaydığında falan. bekçilikten farkı ne. ha birde bekçi olmak kötümü. yapılmayacak bir meslekmi. kırılacak ne var anlayamadım yani.

Ya galiba anlamak istemiyorsunuz yada anlamadınız orda bekçiliği kötüleyen bir tek cümle ya da kelime yazılmış mı?dikkat edip korumak ayrı,bekçilk ayrı şey.tabi kimse istemez çocuğunun dayak yemesini ama bunu söylemenin de bir uslubu var.ayrıca nöbet tutarken sadece bekçilik mi yapılıyor sizce?bir okulda kaç kez nöbet tuttunuz merak ettim.o zaman bekçiler daha iyi öğretmen olur,onlar daha iyi korurlar çünkü.
savunduğunuz yazının tamamını okumadınız galiba öğretmenin kolunu koparıp eline vermek ne demek?eeee sonra da çocuklar şiddte yanlısı diye dert yanarız.çocuk gördüğünü öğrenir.
ayrıca polemiğe girmek gibi bir isteğim yok.cevapta yazmıcam.herkesin doğrusu kendine.benim söylemek isytediğim sadece çok çirkin bir üslup olması idi.mesela 5-6 yıl önce b.eğt.dersinde çocuk oynarken düştü ve dişi kırıldı ama bekçiliğimi kötü yaptığım için veli gelip benim dişimi kırıp elime vermedi,merdivenden düştüler diye de okulda şimdiye kadar hiç bir öğretmeni merdivenden atmadılar kısacası daha hiç bir öğretmenin kolu,bacağı... kırılmadı.
benim kızım da anasınıfına gidiyor ve saçını çekmişler,sandalyeden itmişler ben şimdi gidipte öğretmenişn saçını mı yolayım yani söylemek istediğim kırıcı olmadan yapılabilir bazı şeyler.
tüm çocuklarımız inşallah hayırlı,sağlıklı,başarılı bir yıl geçirirler...

Son düzenleme:
Back