• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı yemek derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Süt çorba çikolata ama oglum peynir zeytin vs yemez varsa yoksa makarna pilav tavuk ve döner

Süt tamam, çikolata da tamam çorba neden yasak? Bağırsak ameliyatlarından sonra ilk yedirilen şey hoşaf suyu, ikincisi çorba.

Dünyadaki en zararlı besinlerden olan makarnayı döneri ve tavuğu çocuğunuza yedirirken endişelenmiyor musunuz mesela? Hani üzerine çok düşen bir annesiniz ya. Sadece yemesi önemli sanırım yediğinin muhteviyatı çok önemli değil.

Çorba çikolata ve süt yasak ama oglum makarna pilav tavuk ve döner yiyor bagırsak düğümlenmesi kağıtta invajinasyon ameliyat diye geçiyor

Cocugun süt alerjesimi var? Anlayamadim döner gibi agir yemekleri yemesi mübah fakat çorba gibi hafif yemesi niye yasak? Cikolata ve sütten dolayi süt alerjisi diye düsündüm fakat çorba buna uyumuyor.

Doktorun bunu dediginden eminmisin? Yoksa oglun çorba felan sevmiyormu diye böyle alistiniz? Cünkü çok mantiksiz. Et, bagirsak için en agir seydir mesela. Onun sindirimi saatlerce sürüyor.

Bir dert yaz bin ah işit

Arkadaşım biz senin için çocuğun için diyoruz kötü niyetli değiliz emin ol ki. İnsan bazen içinde olduğu durumu, yanlışını görmez. Annesin sen de çocuğun için en iyiyi istersin ama aşırı korumak da zarar verir demek istediğimiz bu. Yanlış anlayıp kırılma. Biraz sabret okul dönemi yeni başladı belki de çocuğun yemeye içmeye alışacak sen de mutlu olacaksın. Yemiyor ki zaten diye bakma olaya. Toplum içinde olmaya, arkadaşlarıyla olmaya alışsın.

Bir dert yaz bin ah işit

Ama siz konuyu yazarken oğlum ameliyat oldu süt çorba çikolata yememesi gerekiyor

Öğretmen ile konuştum her gün bir veli yemek getirecek o da ne bulursa yer dedi şeklinde açsaydınız yorumlarımız farklı olurdu

Siz diyorsunuz ki herşeyi yemiyor hiçbiri yemiyor

10 yaşındaki de peynire yahut haşlanmış yumurtaya bayılmıyor aç kalmamak için yiyor işte

Alışacak ama lütfen aç kalmasın diye abur cubura yönlendirme 10 güne önüne konulanı yemeyi öğrenir tabii eve geldiğinde de normal öğüne beklemeli yani kapıdan girince sevdiği şeyler olacaksa kolay kolay yemiyorlar

Bir dert yaz bin ah işit
Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun ve tüm evlatları annelerine bağışlasın, üyelerin söyledikleri doğru aslında, belki siz alınıp güveniyorsunuz ama çocuğunuz aslında çok da yememesi gereken şeyleri yerken yemesi gerekenleri yemiyor, süt çikolata yasak olabilir ama peynir zeytin bile yememesi sizin üstüne çok düşmeniz sebebiyledir, ameliyat oldu, sessiz de bir çocuk, annelerin çocukları aç kalınca üzülmeleri de söz konusu olunca aman yesin de makarna pilav yesin önemli değil deyip ne yiyorsa onu yapıp yedirmişsiniz.
Oysa sağlıklı ve dengeli bir beslenme için sebzede yemesi lazım, aç kalsa ne olur denmiş, inanın bir şey olmaz evet siz anne olarak üzülürsünüz çocuğunuz aç kaldı diye ama anaokulunda yavaş yavaş yeme alışkanlığı kazanır, bir süre çekinir utanır, yemez ama sonra kalabalıkla yemek yemek hoşuna gider, hele de tek çocuksa ve evde öğünlerini hep tek yiyorsa kalabalık cazip geliyor, iştahları açılıyor çocukların.

İcine kapanik ve sessiz cocuklar okulda oyle davranmiyor. Evdeki cocukla disaridaki cocuk arasinda cok fark var oncelikle bunu dusunun derim. Yemek konusunda da ilk gunler ogretmen darlamak istemez cocugunuzu. Sonrasinda herkes yemek yerken sizin cocugunuz da sizin yolladiklarinizi yer. Sürü psikolojisi cunku

Benim oğlum da bu sene anaokuluna başladı. Çok yemek seçen bir çocuk. Okulda yapılıyor yemek. Yoğurt Çorbası çıkmış yememiş mesala. Masaya dahi oturmamış. Öğretmeni bu konuda suçlayamam, o kadar çocuğun içinde oğlumun sevdiği şeyleri kollayıp ona göre yemek çıkaramaz kimse. Öğretmeni de yediğini söyledi ama yemediğine eminim bu arada. Yemek konusunda zorlamadığını söyledi. Aç geldiği gün karnım aç diyor öğlen fazlasıyla yiyor.
Biraz aç kalsın bırakın, aç kalmak istemiyorsa yemek zorunda

Sız cocugunuza her gun beslenme koyun

Yani oyle sayılır hemen hemen seçici biraz zorla yedirseler büyük ihtimalle kusar
zorla kimse yemek yediremez, yedirmez de. öğretmenin tek tek öğrencilere yemek yedireceğini sanmam. yani yemek alışkanlığı sizin verebileceğiniz bişey.

İcine kapanik ve sessiz cocuklar okulda oyle davranmiyor. Evdeki cocukla disaridaki cocuk arasinda cok fark var oncelikle bunu dusunun derim. Yemek konusunda da ilk gunler ogretmen darlamak istemez cocugunuzu. Sonrasinda herkes yemek yerken sizin cocugunuz da sizin yolladiklarinizi yer. Sürü psikolojisi cunku
dark benim kız tek çocuk, evde mızmızlanıp yemediği ne varsa dışarıda kalabalıkla yiyordu :))) kız 24 yaşına geldi hala evde maydanoza bibere soğana burun büker ama kalabalıkta hapır küpür yer, ki küçükken herşeyi yemezdi, illa süt içecek öyle bir hasta oldu ki doktor sütü keseceksiniz dedi, ben eşime rağmen canavar annelik rolünü üstlenip çocuk ateşli mateşli demedim sütü kestim 2 gün ağladı 3. gün yemek yemeye başladı, bazen çocuğun sağlığı için sert olmak gerekiyor.

İyi günler hanımlar,
Benim ilk çocuğum anasınıfına yeni başladı.Bugün ilk toplantı oldu tabi..
{benim oglum 2 sene önce bağırsak ameliyatı geçirdi ve yemek falan pek herşeyi yemiyor} ben bugün öğretmene açıkladım durumu toplantıda. her veli birgün yemek getirecekmiş.
Ama ben oğlum yemez herseyi bilginiz olsun dedim.
biz yardım ederiz dedi.
Aç kalmaz inşallah dedim.
Açlıktan kimse ölmez dedi bana ve 2 gündür baslenmesine kattığım yemek aynı şekilde eve geldi.Ya yemek getiren velilerin yemeğini yemezse ki büyük ihtimalle yemez ve öğretmen de bana yedi derse. Napmam lazım ve bu cevaba da çok sinirlendim bana akıl verin lütfen
Hastalığından dolayı endişe ediyorsunuz beslenme geri geliyormuş anlıyorum ama sizde çocuğunuzu anlayın yeni bi ortama girdi hele ki içine kapanık bi çocuk için daha zor.. ortama alışsın arkadaşlarına alışsın kurallara uymayı öğrensin zaten yer ki.. ben hiç bir çocuğun açken yemek yemediğini görmedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back