• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı yemek derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben nedense ameliyat oldugu icin ustune asiri dusulmus bir dedigi iki edilmemis bu sebeple nazli ve ozguvensiz bir cocuk gordum. Yemek yrmeme isi de saglik degil sizin ustune dusup her istedigini vermenizle alakali duruyor. Sizin biraz geri cekilmeniz lazim.
+1
Ve çocuğun tek şansı okulda biraz kendini bulması ama orada da korumacı tavra devam...

Esimi anlatır kayınvalidem, 5 yasina kadar sut ve makarna harici bir şey yememiş
5 yaşındayken hacca gitmişler 1 ay,
Teyzesine bırakmışlar bizimkini,
Teyze de açsa yer değilse yemez kafasında biri.
Döndüklerinde pırasadan, ispanaga, etten tavuğa kadar her şeyi yemeye baslamis.

Birazcık açlık iyidir 🤷🏻‍♀️

Ogretmenden ozel ilgi bekliyorsunuz gibi bir hava sezdim sizde ama yapmayin bunu,uzulursunuz.

Ben nedense ameliyat oldugu icin ustune asiri dusulmus bir dedigi iki edilmemis bu sebeple nazli ve ozguvensiz bir cocuk gordum. Yemek yrmeme isi de saglik degil sizin ustune dusup her istedigini vermenizle alakali duruyor. Sizin biraz geri cekilmeniz lazim.
Her dediğini yapmıyorum gerçekten babası gel seni seveyim dese bile utanır başını öptürür uysal Bi çocuk

Minimun15 kisilik sinifin en az 10 u sizin cocugunuz gibi istahsiz ve yemek yemiyordur.Beslenme saati muhtemelen 45 dk-1 saat arasi oluyor.Ogretmenler teker teker yedirme sanslari yok.Ogretmen hadi ali/hadi ayse yemegini yiyorsun hemen illaki diyorlardir ama baslarinda durup yedirme durumu olmuyor..Anasinifi malesef boyle.Alisacaksiniz bu duruma.

Bu zaten Türk annelerin yaptigi en büyük hata. Kizim 2.5 yasinda ana sinifina basladi ve simdi bile ögretmenleri "baze seyleri yanliz yapmasina izin verin" diyorlar. Yani yanliz basina mont giymesi, tuvalete gidip pantalonunu indirme gibi seyler.

Bizlerde bakiyorum, çoçuk 4-5 yasinda anne halen yedirme derdinde, çoçuk tek basina birseyler yapmaya zorlaniyor. Hiç kizima yemek diye pesinden düsmedim mesela. Yemek yerse yer, yemez ise sofra kalkiyor. Kizimda bunu biliyor. Yemediginde, tok oldugunuda biliyorum.

Evet hepimiz anneyiz, hepimiz endiseliyiz fakat bazen mantikli düsünmemiz lazim. Annelik iç güdüsü daima çoçugun iyiligini düsünmüyor.

Hiç düsündünmü çok üstüne düstügünden dolayi sessiz ve savunmasiz bir çoçuk oldugunu? Yani halen saglik ile alakali diyorsun ki degil. Bilerek tam belirtmiyorsun.

Cocuk gayet yiyebiliyor fakat tercih etmiyor. Sende bir dedigini iki etmediginden dolayi alisti.

Bende kizim ana okuluna basladiginda ilk hafta ekstra ekmek arasi yolluyordum (okulda sicak yemek yiyor) fakat ögretmeni gayet yemegini yedigini söylediginden beri yollamiyorum. Hani annelik iç güdüsü tamam fakat bir yerde güvenmende lazim. Oglun aç olsa ayirten anlardin.

Barsak ameliyatı geçiren insanların bir kısmı her şeyi yemeye devam edebilir

Sizin çocuğa neler yasak? Doktor neleri asla yemesin dedi?

Hiç düsündünmü çok üstüne düstügünden dolayi sessiz ve savunmasiz bir çoçuk oldugunu? Yani halen saglik ile alakali diyorsun ki degil. Bilerek tam belirtmiyorsun.

Cocuk gayet yiyebiliyor fakat tercih etmiyor. Sende bir dedigini iki etmediginden dolayi alisti.

Bende kizim ana okuluna basladiginda ilk hafta ekstra ekmek arasi yolluyordum (okulda sicak yemek yiyor) fakat ögretmeni gayet yemegini yedigini söylediginden beri yollamiyorum. Hani annelik iç güdüsü tamam fakat bir yerde güvenmende lazim. Oglun aç olsa ayirten anlardin.
Size neden yalan söyleyim ki ameliyat izi hala war

Çocuğunuzun bir sağlık sorunu yok anladığım kadarıyla. Bazı gıdaları almasına engel bir durum mevcut değil. İki sene önce ameliyat olmuş geçmiş bitmiş, şu an sağlıklı. Sadece çoğu çocuk gibi yemek seçiyor ve az yiyor muhtemelen. Bu kadar üstüne düşmeniz yanlış. Arkadaşlarıyla birlikte eninde sonunda yiyecek.

Hep anlatırım yemeyen bir çocuktum. Annemi delirtirdim yemek yüzünden. Neredeyse liseye kadar böyle gitti. Günlerce yemek yemediğimi bilirim. Yemek seçmezdim ben sadece yemek yemeyi sevmezdim, hala sevmem. Ne oldu? Ölmedim, sağlıksız değilim, boyum posum yerinde. Biraz kendi haline bırakın çocukları, acıkınca yiyecekler.

Çocuğunuzun bir sağlık sorunu yok anladığım kadarıyla. Bazı gıdaları almasına engel bir durum mevcut değil. İki sene önce ameliyat olmuş geçmiş bitmiş, şu an sağlıklı. Sadece çoğu çocuk gibi yemek seçiyor ve az yiyor muhtemelen. Bu kadar üstüne düşmeniz yanlış. Arkadaşlarıyla birlikte eninde sonunda yiyecek.

Hep anlatırım yemeyen bir çocuktum. Annemi delirtirdim yemek yüzünden. Neredeyse liseye kadar böyle gitti. Günlerce yemek yemediğimi bilirim. Yemek seçmezdim ben sadece yemek yemeyi sevmezdim, hala sevmem. Ne oldu? Ölmedim, sağlıksız değilim, boyum posum yerinde. Biraz kendi haline bırakın çocukları, acıkınca yiyecekler.
Umarım öyle olur

Size neden yalan söyleyim ki ameliyat izi hala war

Tamam amelyat oldu fakat bu onun özel beslenecegi anlamina gelmiyor. Yani sagligini tehlikeye atan besinler var mi? Doktor özel diyet uygula dedi mi?

Bu sorulari bilerek cevaplamiyorsun iste. Cünkü doktor öyle birsey demedi. Cocuk evde istedigini yiyip yada yemiyor. Bunuda sen amelyat olmasina bagliyorsun. Bagirsaginda ne sorun vardi bu arada?

Süt çorba çikolata ama oglum peynir zeytin vs yemez varsa yoksa makarna pilav tavuk ve döner
Yasak şeyleri yemesin, tamam.

Ama peynir zeytin yemiyorsa ve makarna pilav yiyorsa ve siz bunları yemezsen makarna yok demediyseniz, kusura bakmayın da biraz şımartmışsınız.

Ne yiyeceğine o karar veremez

Üstüne düşerim çünkü çok sessiz ve savunmasız bir çocuk, içine kapanık
üstüne düştüğünüz için savunmasız ve sessiz bir çocuk zaten...
siz üzerine düştükçe artacak bu hal ve özellikle ergenlikle beraber pısırık bir yetişkin olamaya başlayacak.

Yasak şeyleri yemesin, tamam.

Ama peynir zeytin yemiyorsa ve makarna pilav yiyorsa ve siz bunları yemezsen makarna yok demediyseniz, kusura bakmayın da biraz şımartmışsınız.

Ne yiyeceğine o karar veremez
Öğretmenden de aynı şımarıklığa göz yummasını beklemeyin. Önüne ne konursa yemeyi öğrensin

Peki çocuğa sordunuz mı

Yani koyduğum yemeği neden yemedin diye

Onunki farklı mı gelmiş arkadaşlarının yanında çıkarmaya mı çekinmiş üşenmiş mi çantasında bulamamış vs vs

Çocuk derdini anlatacak yaşta bence önce bir ona sorun neden yememiş sizin koyduğunuz muhtemelen de sevdiği yiyeceği

Biz çocukken dışarıdan yemek vs kültürü yoktu annesi çalışan çocuk da azdı

Benim annen çalışırdı babam bazen kendi iş yerinde kantinden tost yaptırırdı beslenmeme ilkokul 4-5 falan

Arkadaşların merak eder bazısı bana da versene vs derdi o tostu yemek işkence olurdu bu nedenle yemezdim acıkmadım derdim

Özetle öğretmenden önce çocuğunuzdan nedenleri dinleyin sonra öğretmenle paylaşın

Bir de çocukları başkasının yemeği iyi değildir gibi bir kültürle yetiştirmeyin ne bulurlarsa yemeyi öğrensinler

Çevremde çok var ayy şimdi acaba ne yağı koyacak içine diğer veli diyen

bir öğün farklı yahut açık yazayım kalitesiz malzeme ile yapılmış yemek yese bir şey olmaz

Yine örnek bizim çocukluğumuzdan iç Anadolu'da zeytinyağı bilinmez en fazla salataya konulurken bize zeytinyağlı yemekler çok kötü gelirdi kek vs margarinle yapılır ayçiçek yağı bile konulmazdı şimdi herkes herşeye zeytinyağı koyuyor

Çocukları azıcık bırakmak lazım seçmemesi gerektiğini öğrenir

Sağlığı için şu zararlı diye doktor listeniz varsa bunu zaten öğretmenle bu aşamaya kadar paylaşmış olmanız gerekirdi

Tamam amelyat oldu fakat bu onun özel beslenecegi anlamina gelmiyor. Yani sagligini tehlikeye atan besinler var mi? Doktor özel diyet uygula dedi mi?

Bu sorulari bilerek cevaplamiyorsun iste. Cünkü doktor öyle birsey demedi. Cocuk evde istedigini yiyip yada yemiyor. Bunuda sen amelyat olmasina bagliyorsun. Bagirsaginda ne sorun vardi bu arada?
Çorba çikolata ve süt yasak ama oglum makarna pilav tavuk ve döner yiyor bagırsak düğümlenmesi kağıtta invajinasyon ameliyat diye geçiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back