Anasınıfı yemek derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esen21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
74
17
38
30
İyi günler hanımlar,
Benim ilk çocuğum anasınıfına yeni başladı.Bugün ilk toplantı oldu tabi..
{benim oglum 2 sene önce bağırsak ameliyatı geçirdi ve yemek falan pek herşeyi yemiyor} ben bugün öğretmene açıkladım durumu toplantıda. her veli birgün yemek getirecekmiş.
Ama ben oğlum yemez herseyi bilginiz olsun dedim.
biz yardım ederiz dedi.
Aç kalmaz inşallah dedim.
Açlıktan kimse ölmez dedi bana ve 2 gündür baslenmesine kattığım yemek aynı şekilde eve geldi.Ya yemek getiren velilerin yemeğini yemezse ki büyük ihtimalle yemez ve öğretmen de bana yedi derse. Napmam lazım ve bu cevaba da çok sinirlendim bana akıl verin lütfen

yemek ayırt etme durumu sağlıkla mı alakalı keyfi mi?
herşeyi filan yemiyor dediğiniz şey eğer keyfi olarak yemek ayırt ediyorsa o anasıfındaki her çocuk yemek ayırt ediyodur zaten. sizin çocuğa özel muamele gösteremezler.

Okusanız yazmıştım zaten saglıkla alakalı

Ama 2 gündür yemek beslenme çantasında eve geliyor üstünde duruyoruz diyorlar gözüme mi inanayım ona mı

Sizin verdiklerinizi değil diğer velilerin getirdiklerini yiyordur. Başka şeyler yiyordur. Hiç bir öğretmen çocuk yemediyse yedi demez.

Çocuğunuzun yasak yiyecekleri mi var, keyfi mi yemiyor yemediklerini?

Yasakları varsa, her gün kendiniz hazırlayın gönderin.
Yok keyfi yemiyorsa, çocuklarla birlikte zamanla yer. Bu kadar üstüne düşmeyin.
Üstüne düşerim çünkü çok sessiz ve savunmasız bir çocuk, içine kapanık

Siz böyle korumacı olmaya devam ederseniz öyle olmaya da devam edecek.
Bırakın biraz ac kalsın, en azından acıktım demeyi öğrenir.
Çocuklar annelerine daha nazlıdır, zamanla alışır, arkadaşları ile yer her şeyi.

Hiç düsündünmü çok üstüne düstügünden dolayi sessiz ve savunmasiz bir çoçuk oldugunu? Yani halen saglik ile alakali diyorsun ki degil. Bilerek tam belirtmiyorsun.

Cocuk gayet yiyebiliyor fakat tercih etmiyor. Sende bir dedigini iki etmediginden dolayi alisti.

Bende kizim ana okuluna basladiginda ilk hafta ekstra ekmek arasi yolluyordum (okulda sicak yemek yiyor) fakat ögretmeni gayet yemegini yedigini söylediginden beri yollamiyorum. Hani annelik iç güdüsü tamam fakat bir yerde güvenmende lazim. Oglun aç olsa ayirten anlardin.

Minimun15 kisilik sinifin en az 10 u sizin cocugunuz gibi istahsiz ve yemek yemiyordur.Beslenme saati muhtemelen 45 dk-1 saat arasi oluyor.Ogretmenler teker teker yedirme sanslari yok.Ogretmen hadi ali/hadi ayse yemegini yiyorsun hemen illaki diyorlardir ama baslarinda durup yedirme durumu olmuyor..Anasinifi malesef boyle.Alisacaksiniz bu duruma.

Geçmiş olsun yavrunuza.

Çocuğunuzun, durumuna özel bir diyet mi uyguladığı yoksa yemek konusunda seçici mi olduğu yazdıklarınızdan tam anlaşılmıyor. Seçiciyse, benim kızım da öyleydi, zamanla kreşte her şeyi yemeye başladı. Yemediğinde de öğretmeni söylerdi, ona göre evde takviye yapardık. Ama bir diyet uyguluyorsa, o gün okulda ne yendiğini bilmeye özellikle hakkınız var. Kızımın böyle özel bir durumu yok ama okulda çıkan menüler bize aylık olarak veriliyor. Sizde menü olmaz belki ama veliler önceden ne pişireceklerini okula bildirebilirler.

Çocuğum çekingen, sessiz, o yüzden korumalıyım, kollamalıyım psikolojisi sezdim biraz sizde. Bunu çocuğunuza hissettiriyor musunuz bilmiyorum. Öyle bir şey varsa lütfen kendinizi törpüleyin. Yoksa kabuğunu hiç kıramaz, açılması zor olur.

Bana biraz mızmız alıştırıyorsunuz gibi geldi doğrusu. 2 sene önceki ameliyat yani sanki 2 hafta önce olmuş. Orada yesin de alışsın yemeye. Açılsın çocuk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…