• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu yuva

Deepikapr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014
388
62
73
İstanbul
Günaydın hanımlar.

Ben anaokulu yuva gibi yerlerde çalışmak istiyorum. Bunun için çocuk gelişimi mezunu olmam gerektiğini biliyorum ama o bölümü okumadım şu an başka bir bölümde uzaktan okuyorum. Çocuklarla vakit geçirmeyi onlarla oyun oynamayı çok seviyorum. Sık sık bulunduğum ortamlarda çocuklar bana emanet edilir ve onlarla çok eğleniriz. Bizi görenler sen bu işi yapmalisin derler sürekli. Evet bir eğitimci kadar bilgim yok ama kendimi geliştirebilirim. Hem de evde boş zamanımı bu şekilde değerlendirmek istiyorum. Biliyorum diplomam olmadığı için böyle bir şansım çok az. Ama imkansiz değil. Birkaç arkadaşıma bu yönde teklifler geldi ama onlar gitmek istemediler yapmak istemedikleri için. Malesef benim oturduğum yere çok uzak olduğu için ben gidemedim. Şu an oturduğum yere yeni taşındım çevremde böyle yerler var mı onu da bilmiyorum.

Merak ediyorum benim gibi bu mesleği sevip bölümünü okumadan bu işi yapanlar var mı? Zorlandınız mı ? Öyle 3 4 çocuğa bakmakla koca sınıfa bakmak bir olamaz biliyorum ama elimden geleni yapacağima inanıyorum. Teşekkürler şimdiden.

Hiç tasvip ettiğim bir şey değil ama ilgili alan mezunu olmayıp da o şekilde çalışan çok. Bence yapılmadı gereken en fazla yardımcı öğtetmenlik olmalı.

Hiç tasvip ettiğim bir şey değil ama ilgili alan mezunu olmayıp da o şekilde çalışan çok. Bence yapılmadı gereken en fazla yardımcı öğtetmenlik olmalı.

Ben de o şekilde bir konum istiyorum zaten. Yardımcı ablalık yapabilirim. Ögretmenlere yardımcı olabilirim. Çocuklarla oyun oynayabilirim. O şekilde bir konum düşünüyorum.

Ben takıntılı bir anne olarak söylüyorum ki bu işin okulunu okuyanlar yapsınlar o görevi
Size birşey demek değil amacım

Biz yeni başladık krese,oğlum kolay uyum sağladı, öğretmenimiz cok cok iyi şükürler olsun ama günde 2 kez arıyorum bazen okuldan gelince oğlum bir şeyler diyor onu sormak için arıyorum
Valla sabır işi bu bence
Bende çocukları cok severim 3 çocuğum var ve çoğu kişi çocuğunu bana emanet eder ama ben asla öyle bir işe girmeye cesaret edemem şahsen

Öğretmenlerin işi zaten cok zor ama okul öncesi öğretmenlik daha başka bana göre hepsinin ellerinden öpüyorum

İş bulursunuz da maal ve konum olarak yükselmek için diploma şart.

Benim oğlumun kreşinde çok başarılı bir lise mezunu vardı, yardımcı öğretmendi, mükemmel biriydi bence, lisansını 2. Öğretimde bitirip ana öğretmen oldu sonradan. Siz de böyle bir kariyer planı yapabilirsiniz. Bu kadar hevesliyseniz muhakkak danışın daha deneyimli kişilere.

Ben coxuk gelisimciyim bi okulda staj yapyorm inanin zor yani ayrintilari bilmek lazim ben hergun yeni seyler ogreniyorum okudugm dersler haricinde kreslerde yardimci ablalik yapabilirsn ben bi kresde kisa donem ogretmenlik yaptim yanimdaki yardmci ortaokul mezunuydu mesela senim ogrenim durum ne olur niye olmasin kreslere basvur

Ben takıntılı bir anne olarak söylüyorum ki bu işin okulunu okuyanlar yapsınlar o görevi
Size birşey demek değil amacım

Biz yeni başladık krese,oğlum kolay uyum sağladı, öğretmenimiz cok cok iyi şükürler olsun ama günde 2 kez arıyorum bazen okuldan gelince oğlum bir şeyler diyor onu sormak için arıyorum
Valla sabır işi bu bence
Bende çocukları cok severim 3 çocuğum var ve çoğu kişi çocuğunu bana emanet eder ama ben asla öyle bir işe girmeye cesaret edemem şahsen

Öğretmenlerin işi zaten cok zor ama okul öncesi öğretmenlik daha başka bana göre hepsinin ellerinden öpüyorum

Çok haklısınız sadece bu meslek için değil her meslekte işini iyi bilenlerin yapması hepimiz için iyi olur. Ben yıllar önce yanlış meslek seçimi yaptığım için şimdi bu haldeyim. Bir şekilde bu alana yönelmek istiyorum. Gerekirse kurslarda ya da açıköğretimde de şansımı deneyip kendimi geliştirmek istiyorum. Kaygınızı anlıyorum meslek bilmek en güzeli ama ben de elimden geleni yaparak ilerlemek istiyorum. Çok sağ olun yorumunuz için.

İş bulursunuz da maal ve konum olarak yükselmek için diploma şart.

Benim oğlumun kreşinde çok başarılı bir lise mezunu vardı, yardımcı öğretmendi, mükemmel biriydi bence, lisansını 2. Öğretimde bitirip ana öğretmen oldu sonradan. Siz de böyle bir kariyer planı yapabilirsiniz. Bu kadar hevesliyseniz muhakkak danışın daha deneyimli kişilere.

Teşekkür ederim ben de böyle olaylar yaşayanlarla konuşabilmek için konuyu açtım. İlerlemek için elimden geleni yapmaya çalışacağım.

Çok haklısınız sadece bu meslek için değil her meslekte işini iyi bilenlerin yapması hepimiz için iyi olur. Ben yıllar önce yanlış meslek seçimi yaptığım için şimdi bu haldeyim. Bir şekilde bu alana yönelmek istiyorum. Gerekirse kurslarda ya da açıköğretimde de şansımı deneyip kendimi geliştirmek istiyorum. Kaygınızı anlıyorum meslek bilmek en güzeli ama ben de elimden geleni yaparak ilerlemek istiyorum. Çok sağ olun yorumunuz için.
Sadece çocuklarla ilgilenmek güzel bence
Ama benim gibi velilerde oluyor:(
Yani burası zordur diye düşünüyorum:(
Rabbim hayırlısı olani nasip etsin size

Ben coxuk gelisimciyim bi okulda staj yapyorm inanin zor yani ayrintilari bilmek lazim ben hergun yeni seyler ogreniyorum okudugm dersler haricinde kreslerde yardimci ablalik yapabilirsn ben bi kresde kisa donem ogretmenlik yaptim yanimdaki yardmci ortaokul mezunuydu mesela senim ogrenim durum ne olur niye olmasin kreslere basvur

Ben de önce yardımcı ablalık yaparak başlamak istiyorum. Az çok tecrübe ederim diye düşünüyorum. Zor olduğunu biliyorum ama severek yapınca değiyor benim için. Ögrenciyim şu an zaten başka bir bölüm okuyorum.

kız meslek liselerinin dışarıdan çocuk bakıcılığı vs eğitimleri oluyordu

adını tam bilemedim ama kadınlar arasında böyle diyorlardı

yardımcı ablalık için bazı yerler kabul edebilir

oğlumun kreşinde yardımcı ablalar da en azından önlisans okuyordu açık öğretimden

yardımcı teyze olmak hoşunuza gider mi mesela,

komşum devlet anaokulunda mutfak toplayan kişi ,

yani çocuklara servis açıyor, masaları topluyor siliyor vs vs

çocuklarla da iç içe

sigortası maaşı yatıyor, haftada 5 gün çalışıyor

iş yoğun ama iyi diyor

kız meslek liselerinin dışarıdan çocuk bakıcılığı vs eğitimleri oluyordu

adını tam bilemedim ama kadınlar arasında böyle diyorlardı

yardımcı ablalık için bazı yerler kabul edebilir

oğlumun kreşinde yardımcı ablalar da en azından önlisans okuyordu açık öğretimden

yardımcı teyze olmak hoşunuza gider mi mesela,

komşum devlet anaokulunda mutfak toplayan kişi ,

yani çocuklara servis açıyor, masaları topluyor siliyor vs vs

çocuklarla da iç içe

sigortası maaşı yatıyor, haftada 5 gün çalışıyor

iş yoğun ama iyi diyor

Her türlü şeye açığım amacım elimde az da olsa bir tecrübem olması.

Günaydın hanımlar.

Ben anaokulu yuva gibi yerlerde çalışmak istiyorum. Bunun için çocuk gelişimi mezunu olmam gerektiğini biliyorum ama o bölümü okumadım şu an başka bir bölümde uzaktan okuyorum. Çocuklarla vakit geçirmeyi onlarla oyun oynamayı çok seviyorum. Sık sık bulunduğum ortamlarda çocuklar bana emanet edilir ve onlarla çok eğleniriz. Bizi görenler sen bu işi yapmalisin derler sürekli. Evet bir eğitimci kadar bilgim yok ama kendimi geliştirebilirim. Hem de evde boş zamanımı bu şekilde değerlendirmek istiyorum. Biliyorum diplomam olmadığı için böyle bir şansım çok az. Ama imkansiz değil. Birkaç arkadaşıma bu yönde teklifler geldi ama onlar gitmek istemediler yapmak istemedikleri için. Malesef benim oturduğum yere çok uzak olduğu için ben gidemedim. Şu an oturduğum yere yeni taşındım çevremde böyle yerler var mı onu da bilmiyorum.

Merak ediyorum benim gibi bu mesleği sevip bölümünü okumadan bu işi yapanlar var mı? Zorlandınız mı ? Öyle 3 4 çocuğa bakmakla koca sınıfa bakmak bir olamaz biliyorum ama elimden geleni yapacağima inanıyorum. Teşekkürler şimdiden.
Kusura bakmayin ama sevmekle hakkını vererek yapmak arasında dağlar kadar fark var .
Sizin çocuğunuz var mi
Eğitimsiz birine emanet edebilirmisiniz al bunu eğit diye
O işi yapmak için once bizim eğitilmemiş lazım ki sonra faydalı olalım
Sonra yalan yanlis şeylerle içinizden gelenlerle minicik beyinlere telafisi olmayan tecrübeler yaşatmak istemezsiniz hhalde.
Yardımcı olabilirsiniz yemege vs. ama öğretmenlik çok ayrı bir dunya

Şimdi diyenler olabilir yapanlar muhtese m mi bende derimki o bunun eğitim görmüş hali bir de görmese ne olur siz düşünün

Her türlü şeye açığım amacım elimde az da olsa bir tecrübem olması.

o zaman kapı kapı gez

ihtiyaç var mı de

hatta numaramı bırakayım ihtiyaç olursa arayın de

özellikle özel kreşlerde bazen aniden işten ayrılabiliyor o yardımcı teyzeler

elinin altında böyle bir numara olan müdür de ilk iş o kişiyi arıyor zira kreş bu düzenin bozulmaması lazım

bir de asıl mevsim Ağustos sonu olur

o aralarda da iş ara

hiç boşuna bakmayın. insanın iliğini kemiğini sömürüp para vermeden belli bir kaç ay sonra çıkartıyolar. malesef devlette ogretmen olmadıgınız surece okul oncesı boş, sadece sömürü. ben yardımcı ogretmenlik ,sınıf ogretmenlıgı de yaptım. çalışacağınız kurumdaki insanların çok anlayışlı olması lazım. ha onlar işi biliyorlar diye sürekli ezerler. malesef okul öncesinin durumu senelerdir böyle. yani çalışayım kendimi geliştireyim, az bi para kazanayım diye bi şey söz konusu değil, tabi herkes aynı diye bir kural yok ama geneli böyle okul öncesinin.3, 5 çalıştırırlar sonra para vermeden çıkartırlar ki zaten okul öncesi stajerlerle işlerini halletmeye çalışıyor genellikle. kimseyi bulamadıklarında ararlar sizi ama sonu hüsran oluyor malesef tecbüreliyim bu konuda :) inşallah çok iyi insanlarla ve eğitim kurumuyla karşılaşırsınız fakat okul öncesi eğitim kurumlarının durumu çok vahim.

Son düzenleme:
Back
X