Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

Ben zaten soyledim ogretmene asla vermem toplanti yapacaklar ordada söyleyeceğim yolunacak kaz gibi goruyorlar sanki bizleri
bir tane daha öğretmen istesinler sözleşmeli. devlet öder onun maaşını. bizimde öğrenci sayısı arttı ve öğretmen gelecek bir tane daha . bu öğretmen neyden bahsediyor anlamadım ben

bir tane daha öğretmen istesinler sözleşmeli. devlet öder onun maaşını. bizimde öğrenci sayısı arttı ve öğretmen gelecek bir tane daha . bu öğretmen neyden bahsediyor anlamadım ben
Bende anlamadim vallahi neyapmaya calistiklarini. Bide devlet anaokulu allahim yarabbim

Benim kizimda ikibyil once gittiginde 8o tl verdik bunun icinde yemegi temizlite yardimci ablalarin ucreti dahildi her ay makbuzumizu veriyorlardi
temizlik malzemelerini okul basinda biz almistik poset poset
O zaman bizede stajyer ogretmenden bahsedilmis ucretini bizim verecegimiz soylenmisti
sonra gerceklesmedi durum
yaninolagan disi bir durim degil

Ever meb e şikayet ederseniz öğretmen sorun yaşar ve stajyer alınmaz. Ama bir de öğretmen açısından düşünün. 20 çocuk ne tuvalete gitmeleri bitiyor ne el yıkamalari. Tek başına gitse çocuk bişey olsa sorumlu öğretmen. E ne yapsın sınıfta durup eğitim mi versin giden çocukla mi ilgilensin. Bir etkinlik yaptirsa her birine tek tek nasıl yapılacağını göstermeye kalksa gün biter. Kısacası anasinifinda yardimci şart. Ama devlet vermiyor biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Birden fazla sınıfı olan okullarda toplanan para sigortasiyla beraber bir çalışanın asgari ücretine yetiyor. Bir yardimcida iki sinifa yetiyor. Ama sınıf azsa para hem çocukların mutfak masrafı hem çalışana yetmiyor. Sonra ogretmenle veli karşı karşıya geliyor. Buraya kadar ogretmene hak verdim de 2 stajyer istemesi ni çözemedim.

Bizimde oyle olacak soyledikleriyle kalacaklar stajerin maasini biz neden verelimki. Zaten butun masraflari biz karsiliyoruz temizlik malzemesinden kitaplarina kirtasiye malzemelerine kadar herseyi biz aliyoruz ayriyetten 100tl aylik aidat veriyoruz. Istiyolarsa okulu evlatlik alalim :)

ilkokul bunyesinde anaokullarının belli bir kayıt parası var ve yardımcı ablalar onunla tutuluyo
ama atıyorum kayıt parası 300 tl(mebin belirlediği) ama yetmiyo onlar 400 alıyo şikayet ederseniz 100 tlye arada derede hemen bi bağış yaptım diye kağıt imzalatıyolar.şikayet hakkınız var ama nekadar yaptırımı olur bilmiyorum.ama aylık eğer yemek parası falan yoksa 100 tl çok
bide bunun yemeği yok ek dersi var oooo
o paraya kız meslek liselerinin kreşine gönderirsiniz üstelik başında iki tane ana sınıfı öğretmeni olur yardımcı kızların dışında

Bu nasıl bir okul? Çok saçma. Stajyerlerin maaşını kesinlikle okul karşılar ve onlarada sigorta yapar. Ama veliden KESİNLİKLE ücret alınmaz bunun için. Hem meslek lisesi mezunu(devlet anaokulunda staj yapmış biri), hem de anaokulunda öğretmenlik yapmış biri olarak söylüyorum bunu. Aylık 100 tl ne ayrıca zaten? Yarı özel anaokulları 75 TL alıyor. Ama devlet okulunda kayıt ücreti adı altında verilen paradan başka istenen aidatı ilk kez duydum. Böyle okullara, müdürlere, öğretmenlere vs neyse prim vermeyin. Şikayetinizi 147(Milli Eğitim Şikayet hattı)na bildirin, anında ilgilenirler.

20 kisilik sinif tek ogun kahvalti sadece verdikleri. Ayrica tek kurus masraf etmiyorlar herseyi biz aliyoruz bizim sinifta yardimci kadinda var yarim gun zaten

Haklisuniz cnm bizim kabul edilmedi olmadi sizde ayni sekilde yapin bizim ogretmene stajyer dusmemis bu teklif verildi bizede anlamsuz gelmisto
Ogretmen gitti sinra zaten basedemedi sanirim

Bir de şöyle bir durum var. Alacağı elemanı sigortasız çalıştıracak. Eğer şikayet olursa 10 bin lira cezası var. Bu riski göze alması büyük cesaret. Burda idarenin de suçu var. Çalışanın parasini aidatlardan vermeli ama mudurler anasinifini gelir kapısı olarak görüyor. Onlarda haklı devlet ödenek gondermiyor eleman vermiyor o okulu kim temizleyecek boya badanasini kim yapacak. Müdür haklı öğretmen haklı veli haklı. .. Iki ucu pis degnek.

20 kisilik sinif tek ogun kahvalti sadece verdikleri. Ayrica tek kurus masraf etmiyorlar herseyi biz aliyoruz bizim sinifta yardimci kadinda var yarim gun zaten
Sınıfta yardimci kadın varsa öğretmen 2 stajyer de istiyorsa ona sorun ne iciyosa banada yollasın. Neyin kafası ki bu. Kendi hiç teşrif etmesin okula madem

Kayit parasi istemediler fakat kapiya guvenlik koyucaz 150tl bagis istiyoruz dediler

Sınıfta yardimci kadın varsa öğretmen 2 stajyer de istiyorsa ona sorun ne iciyosa banada yollasın. Neyin kafası ki bu. Kendi hiç teşrif etmesin okula madem
Gece gece guldurdun beni canim moralim duzeldi vallahi bencede hic gelmesin sinifa. Ya bide ilk ben atiliyorum hep hakkimizi savunuyorum okulda mimlenicem ya

Bizde 60 TL aidat ödeyeceğiz stajyer gelecek dediler çok şükür para falan istemediler bizim sinifta 20 kişilik öğretmen gayet iyi idare ediyor ama cocuklarin WCye gidip gelmeleri sikintili

Gece gece guldurdun beni canim moralim duzeldi vallahi bencede hic gelmesin sinifa. Ya bide ilk ben atiliyorum hep hakkimizi savunuyorum okulda mimlenicem ya
Atılın hiç çekinmeyin öyle şey mi olur. Bir kişi yardimci fazlasıyla yeter. Ben hiç yardimci yok saniyorum. Yardımcı kadının dağıtacağı bir kahvaltı var. Onun dışında zaaten çocuklara tuvalete gittiğinde refakat edecek etkinlik sırasında nadiren yardım edecek. Stajyere gerek yok ki o zaman. Öğretmeninizin yaptığı düpedüz simariklik.

Okulunuzda yemek veriliyor mu..? Yemek veriliyor ise 100 lira normal. Ama öğretmen olarak söylüyorum. 20 çocuk içinde hiperaktif ve engelli bir çocuk yoksa stajyere gerek yok kanaatimce. Ayrıca okul stajyere para ödemek zorunda değil.1 tane yardımcı alsalar 2 sınıfa yeterli . Aydat parası ortalama 80 tl yemek veren kurumlarda. okul 20 liralık karda çok rahat o karını stajyerede Yardımcıyada verebilir. Ayrıca öğretmenin gezilere harcarım demesi banada mantıklı gelmedi. 150 TL bana çok yüksek meblağ geldi. Zaten veli çocuk için ortama 150 liralık ihtiyaç listesi vede en az 50 TL kitap parası ödemiştir. Ki bunun 23 nisanı var. Bu ülkede askeri ücretle geçinen aileler var. Okul öncesi eğitimin gelişmeme sebeplerinden biri de bu.Bu yüzden bazı meslektaşlarıma çok kızıyorum.

Bizde 60 TL aidat ödeyeceğiz stajyer gelecek dediler çok şükür para falan istemediler bizim sinifta 20 kişilik öğretmen gayet iyi idare ediyor ama cocuklarin WCye gidip gelmeleri sikintili
Canim sen hangit sehirdesin merak ettim doğrusu. Bizim aidatla 40tlbi fark var sizle. Kafam çok karıştı ben istanbuldayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…