Ayyy şu kk beni bir gün öldürecek.
Ne kadar sabit fikirli insanlar var ya. Son otuz yılda yaşadığımız dünya normunu sanki dünyada tek bu varmış, insanlığın kati kuraliymis gibi benimsemişiz.
Başka bir bakış açısından bakmak mümkün değil. Toplumun baktığı bakış neyse tek ve mutlak doğrumuz o.
Başka bir dünya mümkün değil...
Evde doğum yapmak istiyorum.
"Neeeee , caahiiiil, sen anne olma, deli misin,çağ dışı "
İyi de doğum dediğin hastanede olan süreç mi? İnsanlık tarihinin başından şu son kırk elli yıla kadar doğum doğal sürecinde ilerleyen bir şey oldu. Kaldı ki gelişmiş ülkelerde nice anne bebeğin florasan ışıklı, koşturup duran on kişinin içinde dogmasindansa doula, baba ve cocuklarla beraber, kendi evinde , mumları yakıp sakin sakin hayatın doğal akışının içinde doğurmayi tercih ediyor, binlerce örnegi icin
birtofmama hesabını inceleyebilirsiniz.
Üniversiteye gitmek istemiyorum
"Neeeee, cahiil, senden zaten olmaz, deli misin"
Oysa ki bahsi geçen kız istemediği özel okula vereceği 4 yıllık parayı hayırlı bir işte kullansa belki de çok daha iyi bir çizgi çizecek. Benim çevrem sırf çocukları okusun diye kit kanaat özel okula gidip düzgün iş bulamayan insanlarla dolu. Neredeyse hepsi en az bir kere 'ulan keşke babam o kadar parayla bana iş kursaydi/beni yurtdışına yollasaydi' falan diyor.
Tabii ki insanlar okusun ama üniversite okumamak da bir seçenek ve doğru hamleler yapılırsa akıllıca bir seçenek.
Çocuğumu anaokuluna vermesem olur mu
"Neeeee , caahiiiil, sen anne olma, deli misin,çağ dışı "
Bu ne ya
sanki hepimiz anaokuluna gittik. Gelişmiş ülkelerde Millet okulsuz evde eğitim diye kendini yırtıyor gelişmiş ülkelerde. Tarihi çok da eskiye dayanmayan okul sistemini eleştiriyor, okulun çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini tartışıyor, kendilerince 'baska Türlü' bir yol arıyorlar. Ama haayir kesinlikle sabah 6da kalkilacak, okula gidilecek, o sistemde ilerlenecek. Yani alternatif düşünmek bile imkansiz.
Bu yüzden bizim toplum bence ilerleyemiyor. Çünkü yeni fikirlere inanilmaz kapalıyız. Dünya görmemis , cahil diye tanımlanacak insanlar yeni fikirlere kapalı ama dünyayı gezmiş, iyi okullarda okumuş, kitap okuyan eden insanlar da yeni fikirlere kapalı.
Konuya gelince, bunca sene kreşe gitmiş zaten. Okula çok da yabancılık çekmez. Duzenli olarak oyun gruplarına gitse , sosyalleşse sıkıntı olmaz bence.
Hatta o yaş grubu için kodlama atölyeleri var,onlara yonlendirirsiniz.
Evde kalem tutma egzersizleri yaparsınız bol bol. Aylık meraklı minik benzeri birkac dergi alır içindekileri yaparsınız, üçgen mucgen çizer,bol bol kesim yaparsınız olur biter.