- 8 Ocak 2021
- 796
- 1.762
- 63
- Konu Sahibi Loresima8989
Anaokulu kreş farkını anneler, uzmanlar cevaplamış. Ben kendi uzmanlık alanımdan baktım.
İstemiyor diyorsunuz. 28 yaşındayım kimi zaman okula da istemeden gittim hala kimi zaman işe de istemeden gidiyorum. Aile içindeki durumunuzu, çocuğun günlük hayatta okul dışında muhatap olduğu kişileri, yaptığı aktiviteleri bilemem ama bir "okul" gibi olmadığı kesin. "İstememesi" normal olarak görülebilir genele bakarsak, normal.
Ama bunun dışında yeni bir kardeş sonucu potansiyel bir regresyon da ortaya çıkabilir. Kardeş kıskançlığı varken, en çok ilgi kardeşine yoğunlaşmışken (neticede bu çocuk okula sizin tarafınızdan götürülüyordu. Şu an bebekle ilgilendiğiniz için okula götürmekte zorlanıyorsunuz. Sizin gözünüzde ihtiyaç daha çok bebekte ama çocuk bunu kendisinin ikinci plana atıldığı şekilde algılayacaktır) çocuğu okuldan almak, ileri evrede parmak emme, alta kaçırma gibi sorunlara yol açabilir.
Regresyon olmasa dahi istemediği bir şeyi, bu kadar temel bir durumda bile kabul ettirebildiğini öğreneceği için daha zorlu durumlarda çocuk karşısında çaresiz kalabilirsiniz.
Ben göndermenizi tavsiye ederim bu sebeple. Bir destek alıp gerekiyorsa.
Parmak emme daha hamileliğimde başladı şuan da çok agresif bu sebeplerden ötürü de oğlumun durumuna özel olarak değerlendirin istedim konuyu..ona yeterince vakit ayırdığımı düşünsem de şuan için okula göndermek mi göndermemek mi daha uygun olur bilmiyorum.. Danışmanlık alacağım bir yer de yok görev icabı doğudayız biz