canım eskiden olsa kesinlikle oku işini yarar derdim açıkta kalmzsın derdim ama artık herkes bilinçlenior okul öncesinin önemi zamanla daha da ok anlaşılacak ve deblete üni mezunlarını atıolar,özelde lise mezunu olarak çalışabilirsin ama hiç memnun kalmazsın canım
kızlar size bir sorum olucak..
ben hep üniversite okumak istedim ama kısmet olmadı..
ben şimdi düz lise mezunuyum ve şuan 3sene içerisinde açıköğretim yoluyla meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitrme imkanına sahibim. kaydımı yaptırıyım diyorum ben.
hem düz lise mezunu hemde meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunu olacağım bu durumda, sizce sadece lise ile kalsa bile bana bir faydası olurmu? avantaj olurmu?
aslında üniversite olarakta dışardan bitirmek istiyorum ana sınıfı öğretmenliği vs...
fikirleriniz nelerdir?
beni aydınlatırsanız çoook sevinirimm...:asigim:
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
öncelikle okudğunuz bölümün türkiyeyle denkliğini almanız gerekiorr...denklik olursaa kpssye girip atanabilirsinizz ama denklik yoksaa atanamazsınızz sadece özellerde çalışabilirsinizzkizlar ben alman vatandasiyim. burada okul öncesi okudum. 1 hafta sonra 1 yillik stajyerligime baslayacagim. bitirdikten sonra türkiyeye kesin dönüs yapmayi planliyorum.
benim sadece özelde calisma imkanim var, degil mi? devlet olmasi icin kpss girip atama beklemem gerekiyor sanirim. ki zaten kpss giremiyorum bu durumda?
slm canım eğer üniversite okumakta kararlıysa oku derim devam et yani ama lise olarak çoook çok faydasını görmezsin
hadi
bir yerde işe başladın diyelim sana okumamış vasıfsız gözüyle bakılmasını ister misin?
--hayııır
o halde kararını ona göre ver
başarılar
merhabalar benim kızım 4 yaşında bü yıl özel bir anaokuluna başladı ilk gün hiç problem çıkarmadı ikinci gün çok ağladı benim yanımda kal diyor bugün ise miz mizlandi ama düne göre güzel di benim sorum pazartesi servisle gidecek nasıl yapıcam bilmiyorum tek başına servise binecegini hiç sanmıyorum nasıl bir tutum sergilemem lazım birde ağladığı gün sınıflarında bir çocuk çok ağlıyordu ondan etkilenmiş olabilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Herkese merhaba,
İlköğretim okullarının ana sınıflarında bir günde kaç saat eğitim yapılır bilen var mı? Bizim okulumuzda yemek dahil 3,5 saat yapılıyor. 3.5 saatten sonrası için de etüt parası isteniyor. üstelik etüt parası olarak milli eğitimin belirlediği gibi dönemlik 220 TL değil, 400 TL istiyorlar. İtiraz ediyoruz, veremeyiz diyoruz. Ama bir müdür yardımcımız var, kocası üst düzey savcı olduğu için herşeyi yapabileceğini, başına hiç bir iş gelmeyeceğini sanan... vermek zorundasınız diyor başka birşey demiyor. Ankara'nın ortasında yaşadıklarımıza inanamanıyorum. Velilerin bu kadından çekinmelerine hiç hiç inanamıyorum. Cuma günü valiliğe gideceğim şikayet için. Ancak önce ana sınıflarında kaç saat zorunlu vs. gibi bilgileri netleştirmem lazım.
şimdiden çok teşekkürler
merhabalar benim kızım 4 yaşında bü yıl özel bir anaokuluna başladı ilk gün hiç problem çıkarmadı ikinci gün çok ağladı benim yanımda kal diyor bugün ise miz mizlandi ama düne göre güzel di benim sorum pazartesi servisle gidecek nasıl yapıcam bilmiyorum tek başına servise binecegini hiç sanmıyorum nasıl bir tutum sergilemem lazım birde ağladığı gün sınıflarında bir çocuk çok ağlıyordu ondan etkilenmiş olabilir mi cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
benim de oğlum beş yaşında geçen yıl anaokulunda beş yaş grubuna gitti... Önceden resim yapmayı çok severdi... özellikle okula gittikten sonra resim yapmak istemiyor bütün yaz boyunca az resim yaptı... çizgi çalışması yapmayı da pek sevmiyor... ama matematiği seviyor toplama, çıkartma yapıyoruz... bilgisayarda zeka oyunları oynuyoruz... önceden boyama yapmayı sevmiyordu kendi resim yapmayı seviyordu şimdi az da olsa boyama yapıyor... en çok sevdiği kağıtları makasla kesip şekil verip onları yapıştırmak... bu yıl yine aynı okula gidecek, okulunu çok seviyor... resim yapmaya nasıl ikna edebilirim... oysa resim yapmayı da biliyor yaptığı zaman güzel yapıyor... babaannesi yazı tahtası da aldı onu çok sevdi ama yine de resim yapmak değil de karalamak istiyor
kızım bu ay 4 yaşına giriyor bir haftadır anaokuluna başladı(özel)çok içine kapanık ve tutuk kreşte yemeğini bile yardımsız yemiyor etkinliklere katılyor ama içinden çok sessizmiş ve ben çok üzülüyorum evde tam tersi bir çocuk çok hareketli hatta yaramaz bile denebilir.okulda neden böyle oldu anlamadım kimseyle konuşmuyormuş lütfen cvp yazın kreşi değiştirsemmi bilemiyorum?kızıma nasıl davranmalıyım öğretmenleri nasıl davranmalı?