ziyagillerdenmiyimneyim
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 29 Mart 2023
- 2.301
- 1.725
- 29
-
- Konu Sahibi ismira_1923
Ay ben bundan çok muzdaribim yaaNiye anlatmasın? Anne çocuk arasında bir iletişim ya da bağlanma problemi yoksa çocuk her şeyi anlatır. Evde olanları da bize anlatıyorlar genelde
Konunuzun ilk kısmını okudum sadece. 4 yaşında oğlum var bu sene anaokuluna verdim. Çocukta bende rahatladım. güzel ve verimli vakit geçiriyor . Arkadaşları oldu gayette mutlu. Evde TV dongusunden kurtuldu. İlgi alanları bile değişti. Sürekli boyalarla ve resimlerle haşır neşir eve geldiği zaman daKızlar selam. 4 yaşında ve 8 aylık 2 oğlum var. 3 ay sonra ise başlıyorum. Ananemiz yani annem çok iyi bakıyor çocuklara sagolsun. Ama babam çok aksi adam. Büyük oğlumla iyi anlaşıyor ama en ufak bseyde annemle tartışıyorlar. Sesini hemen yukseltip bağırıyor. Asabi biri. Şimdi çocuğumun yanında boyle şeyler yaşansın istemiyorum. Annem diyor ki daha çok küçük 5 yaşında anaokuluna verirsin. Ama ikisine bakamaz annem. Mutlaka birini dede oyalicak. Ayrıca babamla da aramız çok iyi değil. Ters inat agresif ve her zaman kendi dedikleri doğru kabul eden bir adamdır. Annem de 5 yaşında anaokuluna ver. Başına bisey gelir. Daha çok küçük diyip duruyor. Zaten çocuklarım konusunda takıntılıyım. Aman başına bisey gelmesin diye hep endişeliyim. Annem de böyle yapınca anaokuluna veresim gelmiyor. Siz olsanız ne yapardınız. Abartı mi sizce düşüncelerim. Dedesi sonucta. 5 yaşına kadar 1 sene daha vakit geçirirse agresif tavırlarından etkilenir mi. Ayrıca çok da güzel oyalıyor. Oglum da dedesini çok seviyor. Ama annemle hic anlasamiyorlar. Ayni evde 2 torun anane dede. Nasil olcak. Bilmiyorum hiç. Off çok zor. Disardan bakınca çözüm anaokulu gibi duruyor ama ben anne olarak kendim hazır hissetmiyorum sanırım daha. Bir de başına bisey gelirse bana gelip anlatır mı bilmiyorum. Sadece benim oğlum mu sanki okula başlıyor. 4 yaşında hem. Herkes küçükken kreşe verip ise gidiyor saçmalama diyorum ama yine de korkuyorum hep olumsuz düşünceler kafamda. Anne olarak beni anlarsınız umarım. Siz olsanız ne yapardiniz
Aynı ikilemi kızımda yasadım, üstelik sağlık problemleri var iken. 4 yasına kadar babane baktı güzel de baktı ama benim de kayınpederim evdeydi dediğiniz gibi biri. Torunlarını cok seviyorlardı ama evde her an bir bağrıs cagrıs gerginlik sonra birden mıtlulukKızlar selam. 4 yaşında ve 8 aylık 2 oğlum var. 3 ay sonra ise başlıyorum. Ananemiz yani annem çok iyi bakıyor çocuklara sagolsun. Ama babam çok aksi adam. Büyük oğlumla iyi anlaşıyor ama en ufak bseyde annemle tartışıyorlar. Sesini hemen yukseltip bağırıyor. Asabi biri. Şimdi çocuğumun yanında boyle şeyler yaşansın istemiyorum. Annem diyor ki daha çok küçük 5 yaşında anaokuluna verirsin. Ama ikisine bakamaz annem. Mutlaka birini dede oyalicak. Ayrıca babamla da aramız çok iyi değil. Ters inat agresif ve her zaman kendi dedikleri doğru kabul eden bir adamdır. Annem de 5 yaşında anaokuluna ver. Başına bisey gelir. Daha çok küçük diyip duruyor. Zaten çocuklarım konusunda takıntılıyım. Aman başına bisey gelmesin diye hep endişeliyim. Annem de böyle yapınca anaokuluna veresim gelmiyor. Siz olsanız ne yapardınız. Abartı mi sizce düşüncelerim. Dedesi sonucta. 5 yaşına kadar 1 sene daha vakit geçirirse agresif tavırlarından etkilenir mi. Ayrıca çok da güzel oyalıyor. Oglum da dedesini çok seviyor. Ama annemle hic anlasamiyorlar. Ayni evde 2 torun anane dede. Nasil olcak. Bilmiyorum hiç. Off çok zor. Disardan bakınca çözüm anaokulu gibi duruyor ama ben anne olarak kendim hazır hissetmiyorum sanırım daha. Bir de başına bisey gelirse bana gelip anlatır mı bilmiyorum. Sadece benim oğlum mu sanki okula başlıyor. 4 yaşında hem. Herkes küçükken kreşe verip ise gidiyor saçmalama diyorum ama yine de korkuyorum hep olumsuz düşünceler kafamda. Anne olarak beni anlarsınız umarım. Siz olsanız ne yapardiniz
Özellerde de yok ama özel hem saat olarak hem de veli öğrenci iletişimi olarak çok daha iyi. Bizim sınıfta 1 öğretmen 1 yardımcı öğretmen dönüşümlü koridorda da 3 yardımcı abla vardı çok rahat ettim ben ve her soruma içtenlikle dönüş yaptılar hatta ben ara verip aramadığım zaman onlar aradı her gün görünce de bilgi verdiler. Sağlık durumundan ötürü endişeliydim ya söylemezlerse kızım anlatmaz diye. Pedagoga götürdüm ve o da dedi ki evde öğretmencilik oynayın o öğretmen olsun ne olursa anlatır. Gerçekten öyle oldu karakterler üstlendik okulda öğretmen ve öğrencilerin tutumu nasılsa bize aktardı çok sükür problem yasamadıkKızlar değerli yorumlariniz için hepinize teşekkür ederim. Anane ve dede tablet telefon vermiyor. Hatta ikisi de oyun oynuyor ama dededen yana sıkıntım vardı. Konuyu açarken yukarda detaylarini yazmıştım. Doğru olanin anaokulu olduğunu aslında yazarken ben de biliyordum. Benimki annemden kaynaklı bir evham durumu oldu. Annemin bu pimpirikli halleri bana da geçiyor ister istemez. Tek endişem başından olumsuz bisey geçse bana anlatır mı. Ondan korkuyorum. Annem de bundan endişe ediyor zaten. Kameralı anaokulu yok galiba devlet yasaklamış. Özel okullarda kamera var mıdır biliyor musunuz. En azından ilk zamanlar izleyip ortamı görüp bir fikrim olsa yeterli olacak benim için.
Okuduğum en güzel yorum olabilir. KatılıyorumÇocukların üst soyları ile güzel ilişkiler kurmasını seviyorum ama bir bireyin temel bilgilerğ öğrenme yaşı da 5 yaşına kadar sanırım. O yaşa kadar iletişimi, paylaşmayı, akranları ile kendini ve çevreyi tanımayı öğrenir. Eğitilir. Çünkü oradaki kişiler, (öğretmenler ya da oyun ablaları) aileden değildir ve çocuklar daha dikkatle alır verilen eğitimi.
Büyükanne ve dedeleri ile de zaman geçirip, kendi iradesiyle tanıyıp sevsin çocuk büyüklerini. Kendilerinin bakıcısı bilinci ile değil, büyükanne/dede olarak sevsin. Bu daha sağlıklı bir iletişim şekli.
Bakma yükümlülüğü olduğu zaman, çocuğa olan davranışta ister istemez farklı yansımalar olacaktır. Hiçbir kaygı olmadan sevgiyle kurulan iletişim başka, sorumluluğunu aldığı çocukla ilgilenmek başka.
Kreşe gitmeleri daha doğru duruyor.
Evet anneme gerçekten bunu da teklif ettim. Kabul etti ama annem yoruluyor. Evden çıkmak istemiyor bazen. Bazen de gelirim diyor. Zorlamak istemiyorum. Sonuçta onun da hayatı kendine. Babam gerçekten huysuz ve anlaşılması güç biri. O da farkında. Yakın zamanda tartışma olunca hemen diyor sizin evde bakaym ben artık diye. Ama sonra ortalık durulunca yoruluyorum size gel git demeye basliyor. Ev çok yakın bu arada. Yürüme mesafesi 2 dk bile surmez4 yaştaki bir çocuk zaten derdini anlatir, anlatamıyorsa bir sorun var demektir ki bu evde uyaran eksikliği de olabilir pek tabii. Ben tereddüt etmenize bile şaşırdım tabii ki kreşe gidecek. Ayrıca agresif bir bireyle büyürse bir çocuk ya o kişiyi model alır ya da içe dönük birine dönüşür. 8 aylık bebeğiniz için de bahsettiğiniz ortam uygun görünmüyor. Buyuk krese giderken Anneniz size gelse tek başına baksa 8 aylık bebeğinize daha iyi olur bence.
Oğlum aşırı konuşan biri ve herseyi anlatır ama şimdi okul ortamında olumsuz bisey yaşayıp korkar anlatmaz gibi düşündüm. Standart olan herseyi anlatacağına kuşkum yokNiye anlatmasın? Anne çocuk arasında bir iletişim ya da bağlanma problemi yoksa çocuk her şeyi anlatır. Evde olanları da bize anlatıyorlar genelde
Evet mutlaka ev ortamı ile okul asla kiyaslanamaz. Sadece anane olarak ilgili diye belirtmek adına söyledim. Yoksa çalışmayan anne olsam ben bile çocuğuma okul ortamindaki gelişmeyi sağlayamam. Sizinle aynı fikirdeyimÖyle kitap okumakla etkinlikle olur mu sizce? Bu çocuğun yaşıtlarıyla sosyalleşmesi, kurallara uymayı öğrenmesi, kendi işlerini halledecek beceriye ulaşması, akran öğrenmesi ne olacak?
Bu da ayrı bi konu evet. Yarım gün diyen var tam gün diyen var. Siz deneyimleyip yarım gün daha doğru diye düşündünüz sanirim4 yasinda ogullarim.Kres tabiki ama kesinlikle yarim gun diyorum.Tam gun 4 yas icin uzun ve gerek yok.
Kızlar değerli yorumlariniz için hepinize teşekkür ederim. Anane ve dede tablet telefon vermiyor. Hatta ikisi de oyun oynuyor ama dededen yana sıkıntım vardı. Konuyu açarken yukarda detaylarini yazmıştım. Doğru olanin anaokulu olduğunu aslında yazarken ben de biliyordum. Benimki annemden kaynaklı bir evham durumu oldu. Annemin bu pimpirikli halleri bana da geçiyor ister istemez. Tek endişem başından olumsuz bisey geçse bana anlatır mı. Ondan korkuyorum. Annem de bundan endişe ediyor zaten. Kameralı anaokulu yok galiba devlet yasaklamış. Özel okullarda kamera var mıdır biliyor musunuz. En azından ilk zamanlar izleyip ortamı görüp bir fikrim olsa yeterli olacak benim için.