Anaokulu mu yoksa anane dede evi mi

İki oğlum var biri 33 aylık biri 29 aylıkken başladı kreşe. Hiç pişman değilim. Çok faydasını gördüm.

Büyük oğluma babanne bakmıştı 1 yaşından 2.5 yaşına kadar. Gönderirken de daha çok küçük ben bi sene daha bakardım diye mızırdandı biraz. Hatta durup düşünüp ağlıyorum diyodu.

4 yaş için kesinlikle anaokulu. Hele ki bahsettiğimiz bağırmalı bağırmalı bir de üstüne artık bebekli bir ortamda.

Kamera olup da sizin dersleri izlemeniz gibi bir durum söz konusu değil. Ama gerekli olma ihtimaline karşı çoğu özel kurumda kamera var diye biliyorum. Devlet anaokuluna hiç göndermedim bilgim yok.

Acabaya bile gerek olmayan bir konu. Tabi ki anaokuluna verin çocuğunuzu. 4 yaş küçük falan da değil. O tamamen sizin kafanızda olan bir şey. Ayrıca gönderme deseler bile anne babanıza da yazık. Biri bebek iki çocukla uğraşmak kolay mı?

Konunuzun ilk kısmını okudum sadece. 4 yaşında oğlum var bu sene anaokuluna verdim. Çocukta bende rahatladım. güzel ve verimli vakit geçiriyor . Arkadaşları oldu gayette mutlu. Evde TV dongusunden kurtuldu. İlgi alanları bile değişti. Sürekli boyalarla ve resimlerle haşır neşir eve geldiği zaman da

Ben çocuğumu 3 yaşında kreşe başlatmıştım. 6 ay önce başlayan çocukla bile arasında fark vardı. Kreş gerçekten çocuğun gelişiminin önemli bir parçası.

4 yaş erken değil hatta tam zamanı bence hiç düşünmeden gidip bi anaokuluyla görüşün ve başlatın. Anneanne de sadece küçükle ilgilenir hem çok yorulmamış olur hemde herkes için bu durum daha verimli olur

Aynı ikilemi kızımda yasadım, üstelik sağlık problemleri var iken. 4 yasına kadar babane baktı güzel de baktı ama benim de kayınpederim evdeydi dediğiniz gibi biri. Torunlarını cok seviyorlardı ama evde her an bir bağrıs cagrıs gerginlik sonra birden mıtluluk bişey olmaz okulda aklım kalmasından iyidir dediim ama umdugum gibi olmadı. Kucukken bakmaları ile bir olmuyor cocuk biraz anlamaya baslayınca malesef pek iyi olmadı karakter olarak ta biraz yansıdı malesef. 5 yasında anaokuluna verdim rahatlık varmış çok memnun oldum ve 4 yasında vermediğime pişmanım sizin bir de ufaklık var kesinlikle anaokulu diyorum

Özellerde de yok ama özel hem saat olarak hem de veli öğrenci iletişimi olarak çok daha iyi. Bizim sınıfta 1 öğretmen 1 yardımcı öğretmen dönüşümlü koridorda da 3 yardımcı abla vardı çok rahat ettim ben ve her soruma içtenlikle dönüş yaptılar hatta ben ara verip aramadığım zaman onlar aradı her gün görünce de bilgi verdiler. Sağlık durumundan ötürü endişeliydim ya söylemezlerse kızım anlatmaz diye. Pedagoga götürdüm ve o da dedi ki evde öğretmencilik oynayın o öğretmen olsun ne olursa anlatır. Gerçekten öyle oldu karakterler üstlendik okulda öğretmen ve öğrencilerin tutumu nasılsa bize aktardı çok sükür problem yasamadık

4 yaş artık akrana ihtiyaç olan yaş. Bence oldukça da ideal hatta ben 3 buçuk da vermeyi düşünüyorum. İkizler şu an 2 buçuk yaşında tek olsalardı bu yıl da anaokuluna verirdim. Şimdi birbirleriyle de oynuyorlar diye bakıcı ablamiz var ama iki çocuğa birden bakmak mümkün değil bence. Büyük de heveslidir muhtemelen okula. Bence verin.

Okuduğum en güzel yorum olabilir. Katılıyorum

Evet anneme gerçekten bunu da teklif ettim. Kabul etti ama annem yoruluyor. Evden çıkmak istemiyor bazen. Bazen de gelirim diyor. Zorlamak istemiyorum. Sonuçta onun da hayatı kendine. Babam gerçekten huysuz ve anlaşılması güç biri. O da farkında. Yakın zamanda tartışma olunca hemen diyor sizin evde bakaym ben artık diye. Ama sonra ortalık durulunca yoruluyorum size gel git demeye basliyor. Ev çok yakın bu arada. Yürüme mesafesi 2 dk bile surmez

Niye anlatmasın? Anne çocuk arasında bir iletişim ya da bağlanma problemi yoksa çocuk her şeyi anlatır. Evde olanları da bize anlatıyorlar genelde
Oğlum aşırı konuşan biri ve herseyi anlatır ama şimdi okul ortamında olumsuz bisey yaşayıp korkar anlatmaz gibi düşündüm. Standart olan herseyi anlatacağına kuşkum yok

Öyle kitap okumakla etkinlikle olur mu sizce? Bu çocuğun yaşıtlarıyla sosyalleşmesi, kurallara uymayı öğrenmesi, kendi işlerini halledecek beceriye ulaşması, akran öğrenmesi ne olacak?
Evet mutlaka ev ortamı ile okul asla kiyaslanamaz. Sadece anane olarak ilgili diye belirtmek adına söyledim. Yoksa çalışmayan anne olsam ben bile çocuğuma okul ortamindaki gelişmeyi sağlayamam. Sizinle aynı fikirdeyim

4 yasinda ogullarim.Kres tabiki ama kesinlikle yarim gun diyorum.Tam gun 4 yas icin uzun ve gerek yok.
Bu da ayrı bi konu evet. Yarım gün diyen var tam gün diyen var. Siz deneyimleyip yarım gün daha doğru diye düşündünüz sanirim

Ne geçebilir mesela başından? Çekindiğiniz şey ne? O yaş çocuğu elbette başından geçeni anlatır. Konuşmasıyla ilgili bir pronlemi mi var çocuğunuzun? İlk zamanlar bizzat gider görürsünüz oryantasyon süreci oluyor. Kameradan çocuğunuzun sınıfını izlemenizse olabilecek bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…