- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.683
- 40
- Konu Sahibi sedeflidondurma
Gece emzirmeyi ve emerek uyutmayi biraktirmalisiniz bı an önce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bağlanma konusunda bi sıkıntı var maalesef.. O yüzden memeye çok düşüyor. En büyük önerim kreş olabilir hem sosyalleşir hem dil gelişimi olumlu yönde artar hem bağımlılığı azalır.. Müsaitse durumun bir kaç saatlik oyun grubu vs gibi şeyler düşünebilirsin..
Bi de şeyi merak ettim otizmle ilgili bişeyler biliyo musun bu konuda bişey dikkatini çekiyo mu
Bizimkinin de doğdu doğalı uykusu çok sorunluydu. Yeterki uyusun diye bir takla atarak emzirmediğim kaldı. Şimdi beni yargılamak kolay ama memeyi ağzından çıkarınca çığlık çığlığa ağlıyordu. Bu tarz bir bebeği olmayanlar tabi tam olarak empati yapamayacaklardır. 7 aylık olana kadar bir saat ayakta sallanarak emziriyordum. Oyle uyuyordu sadece. Hatta bir ara mehtwr marşı açıp iki geri bir ileri yapıyordum tam huniliktim. Sonra kucağımda oturup sallayarak hafif hafid uyutmaya alıştı. Zaten bel fıtıgım vardı belim kopuyordu o ayakta emzirme günlerini hatırlamak bile istemiyorum. Evet beş saniye bensiz durmuyordu. Bunlar benim kısmen iyi zamanlarım aslında o günleri düşününce. ben 3.5 yaşa kadar emzirmenin psikolojik etkisinden çekinirim ve buna cesaret edemem açıkcası.5 yaşında tuvalet eğitimi verilmemiş cocuğa nasıl bakıyorsunuz peki. Anal dönem aşılmış oluyor. 2.5 yasa kadar benim sınırım belli. Ağlasa da etse de bir şekilde krese mi veririm annemden destek mi alırım halletmeye çalısacağım.Ya keske ayni olsak bence ben cocugun kendi kendine ikna olmasindan yanayim. Hic ilkokula kadar meme isteyencocuk gormedim mesela
Ben dogumdan itibaren inanilmaz bunaldim emzirme konusunda. Cok zorlandim. Memesiz ve kucaksiz duramayan,bensiz bes saniye duramayan bir cocuktu. Sizinkinin yaslarinda saatlerce ugrasirdim uyutmak icin. Bes dakika gecmeden arkamdan gelirdi. Geceleri uykusundan uyanir avaz avaz aglardi meme diye hey gidi gunler. Simdi ozluyorum o bebek hallerini inanin.
2,5 yas dolaylarindaydi,cok yoruldugu zamanlar yaninda yatardim oyle uyurdu az emmeye basladi geceleri. Sonra 3 yasindayken wc egitimi gundemimize girdi ve ben emzirmeye devam ettim kesmek icin israr asla etmedim. 3,5 yasinda krese basladi ve bebekolmadigi gercegiyle yuzlesti yoruldugu icin de yataga yatirdigim an uyumaya basladi kendiliginden. Ben o gunlere kadar asla yilmadan her gece banyosunu yaptirdim,dislerini fircalattim,pijamasini giydirdim ve kitabimizla beraber yataga girdik. Bir suru kitap aldik. Uykusu geldigi an uyumaya kendisi gidiyor artik. Disleri kendi fircaliyor,banyosunu kendisi yapiyor artik,pijamalarini zaten uzun suredir kendisi giyiyor. Bunlarin hepsinin rituel oldugunu sonunda anladi. Bence denemenize deger
5 yasinda tuvalet egitimi almamis cocuk yoktur,ogrenememis cocuk vardir sanirim. Gunumuzdeki uzmanlar bunun sorunlu cocuk oldugunu soyler yumusatilmis dille. Ama ben 36 yasina girdim ve benim cocuklugumda 5 yasinda olup da bez baglanan cocuk nadir de olsa vardi ve gunumuzdeki kadar anormal karsilanmiyordu inanin,ha bu demek degildir ki 5 yasinda olup wc egitimini halledememis cocuk olsun sorun degil. Algisinda sorun vardir,kaprisli zor cocuk vardir,illa ki bir aciklamasi vardir. Uzmanlarin ne dedigi benim icin evet cok onemli ama bazi noktalarda da kendi beynimi ve ic sesimi dinliyorum ben. Tipki 3,5 yasina kadar emzirdigim gibi hicbir uzman evet emzir dark demezdi bana 3,5 yasa kadar. Ama benim cocugum boyleydi ve onun iyiligi icin bu yolun dogru olduguna karar verdim. Sizin cocugunuzu da en iyi siz tanirsiniz,ona gore kararlar verirsiniz mesela.Bizimkinin de doğdu doğalı uykusu çok sorunluydu. Yeterki uyusun diye bir takla atarak emzirmediğim kaldı. Şimdi beni yargılamak kolay ama memeyi ağzından çıkarınca çığlık çığlığa ağlıyordu. Bu tarz bir bebeği olmayanlar tabi tam olarak empati yapamayacaklardır. 7 aylık olana kadar bir saat ayakta sallanarak emziriyordum. Oyle uyuyordu sadece. Hatta bir ara mehtwr marşı açıp iki geri bir ileri yapıyordum tam huniliktim. Sonra kucağımda oturup sallayarak hafif hafid uyutmaya alıştı. Zaten bel fıtıgım vardı belim kopuyordu o ayakta emzirme günlerini hatırlamak bile istemiyorum. Evet beş saniye bensiz durmuyordu. Bunlar benim kısmen iyi zamanlarım aslında o günleri düşününce. ben 3.5 yaşa kadar emzirmenin psikolojik etkisinden çekinirim ve buna cesaret edemem açıkcası.5 yaşında tuvalet eğitimi verilmemiş cocuğa nasıl bakıyorsunuz peki. Anal dönem aşılmış oluyor. 2.5 yasa kadar benim sınırım belli. Ağlasa da etse de bir şekilde krese mi veririm annemden destek mi alırım halletmeye çalısacağım.
Tesekkürler. İnsallah bu kadar tepkili olmaz ve en az hasarla atlatırız. Bir karar verince dönmemeliyim.haklısınız.2.5 yasına kadar emerek uyudu oğlum.
Sonra yaşadığım bir rahatsızlıktan ötürü antibiyotik kullanmaya başlayınca mecburen kestim. Ilk gece biraz zorlandı ama sonra el mahkum alıştı. Yani sizin kararlılığınızı görürse o da alışacaktır. Yeter ki siz dayanamayıp tekrardan emzirmeyin.
Tesekkürler yorumunuz için. Evet çok haklısınız. Kendi iç sesime ve kızımdan aldığım sinyallere göre belirlenecek galiba bizdeki durum da. Şimdiye kadar hep öyle oldu zaten. İyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum yetişkin oldugunda anlıyacagız artık5 yasinda tuvalet egitimi almamis cocuk yoktur,ogrenememis cocuk vardir sanirim. Gunumuzdeki uzmanlar bunun sorunlu cocuk oldugunu soyler yumusatilmis dille. Ama ben 36 yasina girdim ve benim cocuklugumda 5 yasinda olup da bez baglanan cocuk nadir de olsa vardi ve gunumuzdeki kadar anormal karsilanmiyordu inanin,ha bu demek degildir ki 5 yasinda olup wc egitimini halledememis cocuk olsun sorun degil. Algisinda sorun vardir,kaprisli zor cocuk vardir,illa ki bir aciklamasi vardir. Uzmanlarin ne dedigi benim icin evet cok onemli ama bazi noktalarda da kendi beynimi ve ic sesimi dinliyorum ben. Tipki 3,5 yasina kadar emzirdigim gibi hicbir uzman evet emzir dark demezdi bana 3,5 yasa kadar. Ama benim cocugum boyleydi ve onun iyiligi icin bu yolun dogru olduguna karar verdim. Sizin cocugunuzu da en iyi siz tanirsiniz,ona gore kararlar verirsiniz mesela.
Hayirli evlat olsun,niyeti ve akli guzel olsun insallah. Diger her seyin cozumu var.Tesekkürler yorumunuz için. Evet çok haklısınız. Kendi iç sesime ve kızımdan aldığım sinyallere göre belirlenecek galiba bizdeki durum da. Şimdiye kadar hep öyle oldu zaten. İyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum yetişkin oldugunda anlıyacagız artık
Aminnnn inşallahHayirli evlat olsun,niyeti ve akli guzel olsun insallah. Diger her seyin cozumu var.
2 yaşına kadar bıraktırmak istemiyorum ya her gün kısır da yese yanına kuru üzüm badem fındık çorba ekleyip bi şekilde bişeyler yiyor sonuçta. Kilosu da normal. O yuzden bıraktırmayı gundeme almıyorum daha.Masallah iyi emmisben 1 yasinda biraktrmistm buyuk cocugumu cunku artik ek gidaya gevmesi gerekiyodu ve memeyi bisey saniyordu istahini kapatiyordu.. senin yerinde olsam biraktirirum memeyi..
Bilemedim anne baba dışında kelime söylememesi normal gelmedi sadece ihtimalleri değerlendirmeye çalışıyorumBenim çocuğumda hemen hemen aynı sedeflidondurma ile otizm konusuna neden değindiniz bu konuda anlamadım?
Yok artık. Daha 19 aylık ya... ne bağlanma sorunu , be sosyalleşmesi, ne otizmi... çok abartılı bir yorum olmuş.Bağlanma konusunda bi sıkıntı var maalesef.. O yüzden memeye çok düşüyor. En büyük önerim kreş olabilir hem sosyalleşir hem dil gelişimi olumlu yönde artar hem bağımlılığı azalır.. Müsaitse durumun bir kaç saatlik oyun grubu vs gibi şeyler düşünebilirsin..
Bi de şeyi merak ettim otizmle ilgili bişeyler biliyo musun bu konuda bişey dikkatini çekiyo mu
Bu benim yorumum kendimce sorular sordum fikir yğrüymeye çalıştım. Lğtfen kendi yorumlarınızla ilgileniniz en nihayetinde burası demokratik bi ülke ve düşünce özgürlüğü var. Bi her yorumcuyu rahatsız eden tip çıkmasa şaşıracam şurda ya. Öff hep aynı terane çok sıkıldım kk dan. Hayır haddini hududunu bilmeyen insanlar burda neden bu kadar çok???Yok artık. Daha 19 aylık ya... ne bağlanma sorunu , be sosyalleşmesi, ne otizmi... çok abartılı bir yorum olmuş.
16/18-24/26Merhaba kk hatunları. Benim 19 aylık olacak bir çocuğum var. Dün bir hesap ettim günde 5 6 saatimi emzirerrk geçiriyorum. Resmen yeni doğandan gibi sürekli emzirme halindeyim. Artık kollarım uyuşuyor dizlerim titriyor. Fiziksel olarak çok zorlanmaya başladım.
Bir de bir buçuk saat emziriyorum mesela akşam anca dalıyor uykuya. Gündüz de oyle bir saat daha da fazla emziriyorum uyusun diye. Şimdi 1.30 saat emzirdim daldı dedim bıraktım yataga iki dakika geçmesi geldi ardamdan. O an orta çaplı bir dünyam başıma yıkılıyor tabii.
Gündüz uyutamazsam bütün gün huysuz oluyor zaten sürekli bir emzirme uyutma girişimim 4 e 5 e kadar çok huysuzlanıyorsa sürüyor. Bir de emmeden asla ve kata uyumuyor. Biraz biraz gece uykusunda pışpışla uyumaya alıştı ama 10 kez uyanıyorsa ikisinde pışpış işe yarıyor. Size sorum ben bu çocuğu nasıl sütten kesecem. Akşam uykusuna hiçbir gece ve gündüz emmeden 1 saatten az emmeden hatta geçmedi. Babası ya da annem denedi bazı zamanlar. Asla susmadan ağlıyor uyutmak imkansız. O kadar korkuyorum ki emzirmeyi bırakınca napcam ben. Geçenlerde bir çocuk gördüm misafirlikte herkeain içinde aldı yastığını hadi yat uyu oğlum desi anası 2 dakikaya uyudu. Bunları görüp şahit olunca nerde sorun var diye düşünüyorum. Benimle aynı sorunu yaşayan anneler var mı neler yaptı ız nasıl hallettiniz. Birşeyler duymaya çok ihtiyacım var
16-26 ay (2 ay falan artı, ekşi olabilir) arasi bebeklerin memeye aşırı düştüğü zamanlar. Genelde bütün anneler bu dönemde sizinkine benzer şekilde yakınır. Sebeblerini bilmek rahatlatir belki sizi. 18 aya kadar biz algısı olan bebek yavaş yavaş anneden ayrı bir birey olduğunu fark etmeye başlar. Bu da kaygı yaratır anne ile halâ biz olmak ister ve anneye yapışır. Ayrıca bu aylarda emme refleksleri azalmaya başlar ve bu da daha çok emmelerine neden olur.Merhaba kk hatunları. Benim 19 aylık olacak bir çocuğum var. Dün bir hesap ettim günde 5 6 saatimi emzirerrk geçiriyorum. Resmen yeni doğandan gibi sürekli emzirme halindeyim. Artık kollarım uyuşuyor dizlerim titriyor. Fiziksel olarak çok zorlanmaya başladım.
Bir de bir buçuk saat emziriyorum mesela akşam anca dalıyor uykuya. Gündüz de oyle bir saat daha da fazla emziriyorum uyusun diye. Şimdi 1.30 saat emzirdim daldı dedim bıraktım yataga iki dakika geçmesi geldi ardamdan. O an orta çaplı bir dünyam başıma yıkılıyor tabii.
Gündüz uyutamazsam bütün gün huysuz oluyor zaten sürekli bir emzirme uyutma girişimim 4 e 5 e kadar çok huysuzlanıyorsa sürüyor. Bir de emmeden asla ve kata uyumuyor. Biraz biraz gece uykusunda pışpışla uyumaya alıştı ama 10 kez uyanıyorsa ikisinde pışpış işe yarıyor. Size sorum ben bu çocuğu nasıl sütten kesecem. Akşam uykusuna hiçbir gece ve gündüz emmeden 1 saatten az emmeden hatta geçmedi. Babası ya da annem denedi bazı zamanlar. Asla susmadan ağlıyor uyutmak imkansız. O kadar korkuyorum ki emzirmeyi bırakınca napcam ben. Geçenlerde bir çocuk gördüm misafirlikte herkeain içinde aldı yastığını hadi yat uyu oğlum desi anası 2 dakikaya uyudu. Bunları görüp şahit olunca nerde sorun var diye düşünüyorum. Benimle aynı sorunu yaşayan anneler var mı neler yaptı ız nasıl hallettiniz. Birşeyler duymaya çok ihtiyacım var
Benim yorumum diye vurguladığınız cümlelerdeki doğruluk payı burayı okuyan kimbilir kaç anne tarafından dikkate alınıyor ister istemez. Sizin hatıra defterinizde bir sayfaya yazılıyor değil yani. Kaynana konusu olsa neyse de burda bir bebek sözkonusu.Bu benim yorumum kendimce sorular sordum fikir yğrüymeye çalıştım. Lğtfen kendi yorumlarınızla ilgileniniz en nihayetinde burası demokratik bi ülke ve düşünce özgürlüğü var. Bi her yorumcuyu rahatsız eden tip çıkmasa şaşıracam şurda ya. Öff hep aynı terane çok sıkıldım kk dan. Hayır haddini hududunu bilmeyen insanlar burda neden bu kadar çok???
Aah bu arada sözğm meclisten dışarı genel bir "yorum" oldu.
Ha bi de bu benim "yorumum"! Cidden size ne??!!
Hanımefendi öyle pat diye ağlata ağlata bebek memeden koparılmaz. Meme sadece beslenme aracı değildir. Bebekler, çocuklar da bireydir. Empati yapmak lazım. Bebeklerin birşeye alışması 3 gün falan da değildir. Ağlaya ağlaya ancak öğrenilmis çaresizlik yaşar.Bebekler için bir şeye alışma ya da bir şeyi unutma 3 gün sürer. Sabırla inatla 3 gün devam ederseniz sütten kesersiniz. Ya da farklı bi alışkanlık kazandırabilirsiniz. Merak ettim 19 aylık gelişimi nasıl herhangi bi farklılık var mı mesela dil gelişimi sosyal gelişimi vs
Garip değil normal olanı o. Emdikce gelir süt. Memeler depo değil, üretim yapan fabrika. Sadece bazı memelerin süt tutma kapasitesi fazla, bazısı az olur.Benim oglum da inanilmaz meme bagimlisi bir cocuktu. Sut de cok boldu bende garip bir sekilde,emdikce gelirdi. Asla emmeden uyuyamazdi. Sizinkinin aynisi yani sabrettim, kesmedim sutten. Krese basladiginda kendisi birakti ben bebek degilim dedi 3,5 yasina kadar emmis bir cocuk anasi olarak doktorlar kis mevsimi baslangicinda,ev tasindigi donemde,yatak ve oda ayirma doneminde,kardes dunyaya geldiginde,okula basladigi donemde,bez birakma doneminde asla memeden kesmeyin diyor. Bilginiz olsun kolayliklar dilerim.
Benim yorumum diye vurguladığınız cümlelerdeki doğruluk payı burayı okuyan kimbilir kaç anne tarafından dikkate alınıyor ister istemez. Sizin hatıra defterinizde bir sayfaya yazılıyor değil yani. Kaynana konusu olsa neyse de burda bir bebek sözkonusu.
Omg çok haklısınız hanımlar! MuneHanımefendi öyle pat diye ağlata ağlata bebek memeden koparılmaz. Meme sadece beslenme aracı değildir. Bebekler, çocuklar da bireydir. Empati yapmak lazım. Bebeklerin birşeye alışması 3 gün falan da değildir. Ağlaya ağlaya ancak öğrenilmis çaresizlik yaşar.