Analar bi el atın bana da

2 yaşından önce kesmek istemiyorum. Gündemimde yok yani sütten kesme şu an. Ama 2 yaşında vahiy de gelmez heralde dimi çocuga birden bıraktırabileyim. Azaltmak lazım. Daha doğrusu emmeden de uyumaya alışması lazım

Niye 2 yasina bu kadar takiliyorsun ki? Artik yeterici kadar besin verdin çoçuga. Gece emme ihtiyacida yok. Normal tam yagli süt verirsende iyi olur.

Cocugun her istegine evet demek ile iyi anne olunmuyor. Yanlis anlama, seni kötü annelik ile itham etmiyorum. Ancak anne oldugumuzda, kiyamadigimizda, iyi birsey yaptigimizi saniyoruz ki degil. Keske evladini daha önce uyku egitimine, tek basina yatmaya alistirsaydin. Bu konuda 6 aylik bebek, 19 aylik bebekten daha kolay alisiyor. Zaman ilerledikçe anne için daha zor oluyor.

Bence baba artik biberon versin ve öyle yatirsin, öyle odadan çiksin ve aglarsa her 5-10-20-25 dakika içeriye girsin onu teselli etmeye. Aynisini sen yaparsan, dayanamayip, yine gögüs verirsin. Yani uyku egitimi verilsin. Bu süreci biraz hafitletme adina yalanci memede verilebilir.

Ayni zamanda iyi bir pedagogtanda destek alabilirsin bu süreci en güzel nasil atlatabilirsin diye.

Topa tutanı topun ağzına koyup salacaksın uzaya. Dünyada işleri yok onların salla gitsin onları 😜 dil gelişimi sıkıntılı ya bi uzmana götür bence. Dayanamama konusunda ben de dayanamıyorum. Benim kızım 17 aylık 5 dkdan fazla emdiği için iki göğsüm de yara oldu ama sizinki kadar yapışmadığı için çok sorun etmedim ben. Ama bence yavaştan meme bıraktırma çalışmalarına başla. Bi de bebek hep senle mi mesela kaç saat ayrı kalıyo senden ayrı olarak babayla bi yerlere gidip bi kaç saat duruyo mu
Kızım hep benle. Bazen görümcem yakınımda oturuyor o alıyor. 2 saat kalıyor onlarla.ama geçen bir kaza yaşanmış artık onlar da almaya korkar zannımca😟
1 ay daha gözlemlicem bakalım dil gelişimi aynı devam ederse uzmana götürcem. Topa tutulcak ne var anlamadım ben de anlamlandıramadım ve baya uzulmüştüm kötü yorum yapanlar yüzünden neyse işte. Tesekkürler bu arada.

Sütten kesince asla uyumayacak sandığınız çocuklar sabaha kadar mışıl mışıl uyuyorlar endişelenmeyin.

Ilk gün direnir, ağlar saatler sürer uykuya dalması, gece uyanır nasıl uykuya dalacagini bilmediğin için tekrar ağlama krizi yaşar.

Bir iki bir iki biberonsuz , sütsüz uyur gider.
Ben ona bile razıyım hatta bi iki kere deneyim dedim gece emmelerini bırakmayı,. ama babasına bakarak aglıyo eşimde aglatma meme ver diyo sonra başlıyoruz tartişmaya kızım korkmasın dıye mecbur veriyorum

Kızım hep benle. Bazen görümcem yakınımda oturuyor o alıyor. 2 saat kalıyor onlarla.ama geçen bir kaza yaşanmış artık onlar da almaya korkar zannımca😟
1 ay daha gözlemlicem bakalım dil gelişimi aynı devam ederse uzmana götürcem. Topa tutulcak ne var anlamadım ben de anlamlandıramadım ve baya uzulmüştüm kötü yorum yapanlar yüzünden neyse işte. Tesekkürler bu arada.
Bağlanma konusunda bi sıkıntı var maalesef.. O yüzden memeye çok düşüyor. En büyük önerim kreş olabilir hem sosyalleşir hem dil gelişimi olumlu yönde artar hem bağımlılığı azalır.. Müsaitse durumun bir kaç saatlik oyun grubu vs gibi şeyler düşünebilirsin..

Bi de şeyi merak ettim otizmle ilgili bişeyler biliyo musun bu konuda bişey dikkatini çekiyo mu

Ben ona bile razıyım hatta bi iki kere deneyim dedim gece emmelerini bırakmayı,. ama babasına bakarak aglıyo eşimde aglatma meme ver diyo sonra başlıyoruz tartişmaya kızım korkmasın dıye mecbur veriyorum

Kaç aylık ? Ben gece gündüz birlikte kestim.

Ancak gece sütten kesilen çocuklar daha sağlıklı bir uykuya sahip oluyorlar , tabi annelerde :)

Eşinizle net anlaşmaniz lazım.

Kaç aylık ? Ben gece gündüz birlikte kestim.

Ancak gece sütten kesilen çocuklar daha sağlıklı bir uykuya sahip oluyorlar , tabi annelerde :)

Eşinizle net anlaşmaniz lazım.
14 aylık gayet de toplu bir bebek yani ihtiyacı yok gece emmesine zaten memeye güvenip yemek yemeyi bıraktı bu günlerde yanında birisini görünce geliyo meme diye aglamaya başlıyor eşime diyorum karışma bir iki aglar bırakır , bana diyo ki nasıl vıcdanın var aglatıyosun boş yere tabi bemde ipler kopuyo öyle deyinve

19 aylık bir bebeğin 5 saat emmesi, günde tek öğün ek gıda alması hiç normal değil. Belli bir aydan sonra anne sütü çoğu vitamini karşılayamıyor (isteyen araştırabilir) bol bol meyve sebze kahvaltı çorba vs tüketmesi lazım. Bu şekilde beslenme tarzınızı sürdürürseniz ilerili yaşlarda diyabete zemin hazırlarsınız maalesef

Bağlanma konusunda bi sıkıntı var maalesef.. O yüzden memeye çok düşüyor. En büyük önerim kreş olabilir hem sosyalleşir hem dil gelişimi olumlu yönde artar hem bağımlılığı azalır.. Müsaitse durumun bir kaç saatlik oyun grubu vs gibi şeyler düşünebilirsin..

Bi de şeyi merak ettim otizmle ilgili bişeyler biliyo musun bu konuda bişey dikkatini çekiyo mu
Ben zihin engelliler bölümüm değil ama malesef onlarla çalıştım. Ücretli öğretmenlik davası. Otistik öğrencim de oldu az çok biliyorum yani. Zekasıyla ilgili bir şüphem yok. Hatta gayet zeki bir çocuk bana göre. Bizim ilçede oyun grubu var mı hiç bilmiyorum. Bence oral dönemi çok şiddetli yaşayan bir çocuk benimkisi. Ve en büyük hatam küçükken emzik için çok fazla uğraşmamam oldu. Doğar doğmaz dili aranmaya başladı çresmen. Kimi çocukda emme refleksi düşük oluyor ya benimkinde de yuksek. Herşeyi ağzına götürme davranıso da var tabi. Ağzı eli boş duramıyor.

Çünkü alışmış
Memeyi uyku arkadaşı yapmış
Benim oğlumda memeye öyle yapışıktı ki ayni düşünceler beynimi yakıyordu
Bir gün çok yorulmuştu uyumamıştı
Kendi ters döndü pispisladim uyudu ondan sonra hic meme vermedim ve bıraktı.tabi biz 26 aylıktik.artık bırakmasi gerekiyordu.yavaş yavaş azaltin.iyice yorulsun.kendi uyumak istesin.1 saat memede durmak nedir yahu ? Yenidoğan mi ? Yazık size

19 aylık bir bebeğin 5 saat emmesi, günde tek öğün ek gıda alması hiç normal değil. Belli bir aydan sonra anne sütü çoğu vitamini karşılayamıyor (isteyen araştırabilir) bol bol meyve sebze kahvaltı çorba vs tüketmesi lazım. Bu şekilde beslenme tarzınızı sürdürürseniz ilerili yaşlarda diyabete zemin hazırlarsınız maalesef
Yanlış anlaşıldı galiba. 3 öğün ek gıda veriyorum. Arada da kuru yemiş ya da meyve veriyorum ama yedikleri çeşitler çok az hep aynı şeyleri yiyor. Çesidi arttırmak için 4 gün saat 4 e 5 e kadar hiçbirşey vermedim başka şeyleri de yesin diye.

Çünkü alışmış
Memeyi uyku arkadaşı yapmış
Benim oğlumda memeye öyle yapışıktı ki ayni düşünceler beynimi yakıyordu
Bir gün çok yorulmuştu uyumamıştı
Kendi ters döndü pispisladim uyudu ondan sonra hic meme vermedim ve bıraktı.tabi biz 26 aylıktik.artık bırakmasi gerekiyordu.yavaş yavaş azaltin.iyice yorulsun.kendi uyumak istesin.1 saat memede durmak nedir yahu ? Yenidoğan mi ? Yazık size
Aynen oyle alıştı. Alışkanlık oldu. Ama beb de biraz daha büyümesini bekliyeceğim sütten kesmek iöin.

Birkaç hafta önce annemde kaldık. Gece emdi saatlerce uyuyamadı. Artık emmek de istemedi. Kriz başladı ağlıyor çırpınıyor. Annem aldı. Ben tabi bir önceki günden de hiç uyumadığı için tükenmiş haldeydim. Verdim anneme gömdüm kafamı yastığa. 1 saat filan geçmiştir. Desim imkansız gerçek oldu annem uyuttu heralde. Sonra annemim tuvaleti gelmiş tuvalet için çıktı baktım benimki de ortalıklarda dolanıyor. Cin gibi bana bakıyor. Kendini sallatmazdı hiç o gün annem sallayınca sesi kesmiş. Ama uyumamış tabi. Yine memede uyuttum. O gunden sonra ben de bazen sallayabiliyorum hatta sallanırken biraz daldığı da oldu ama tabi hemen uyanıp meme istedi. Yani küçük değişiklikler olsa da azıcık iğneyle kuyu kazmak gibi bizim durum.
Bir de bana çok düşkün evet. Birkaç aydır babasına gülüyor oynuyor daha önce babaya bile gitmek istemezdi. Çok anneci. 7 aylıkken anne dedi ondan sonra her an anne. 15 aylık baba demeyi öğrendi anca. Koca danam.

Niye 2 yasina bu kadar takiliyorsun ki? Artik yeterici kadar besin verdin çoçuga. Gece emme ihtiyacida yok. Normal tam yagli süt verirsende iyi olur.

Cocugun her istegine evet demek ile iyi anne olunmuyor. Yanlis anlama, seni kötü annelik ile itham etmiyorum. Ancak anne oldugumuzda, kiyamadigimizda, iyi birsey yaptigimizi saniyoruz ki degil. Keske evladini daha önce uyku egitimine, tek basina yatmaya alistirsaydin. Bu konuda 6 aylik bebek, 19 aylik bebekten daha kolay alisiyor. Zaman ilerledikçe anne için daha zor oluyor.

Bence baba artik biberon versin ve öyle yatirsin, öyle odadan çiksin ve aglarsa her 5-10-20-25 dakika içeriye girsin onu teselli etmeye. Aynisini sen yaparsan, dayanamayip, yine gögüs verirsin. Yani uyku egitimi verilsin. Bu süreci biraz hafitletme adina yalanci memede verilebilir.

Ayni zamanda iyi bir pedagogtanda destek alabilirsin bu süreci en güzel nasil atlatabilirsin diye.
Ben doğru bulmuyorum. Ağlatarak uyku eğitimi vermeyi. ve tercih etmedim. Ağlatmadan uyku eğitimi verebilseydim verecektim zaten ama olmadı

Benim oglum da inanilmaz meme bagimlisi bir cocuktu. Sut de cok boldu bende garip bir sekilde,emdikce gelirdi. Asla emmeden uyuyamazdi. Sizinkinin aynisi yani :KK66: sabrettim, kesmedim sutten. Krese basladiginda kendisi birakti ben bebek degilim dedi :KK66: 3,5 yasina kadar emmis bir cocuk anasi olarak doktorlar kis mevsimi baslangicinda,ev tasindigi donemde,yatak ve oda ayirma doneminde,kardes dunyaya geldiginde,okula basladigi donemde,bez birakma doneminde asla memeden kesmeyin diyor. Bilginiz olsun :KK66: kolayliklar dilerim.
Ayyy aynı mı olcaz acaba. Nolur olması 3.5 yasına kadar dayanamam. En geç 2.5 da bırakmayı planlıyorum. Emmeden uydu yani dimi hiç gecelerce ağlama olmadı mı. Nasıl oldu süreç biraz daha açabilirmisiniz

Ayyy aynı mı olcaz acaba. Nolur olması 3.5 yasına kadar dayanamam. En geç 2.5 da bırakmayı planlıyorum. Emmeden uydu yani dimi hiç gecelerce ağlama olmadı mı. Nasıl oldu süreç biraz daha açabilirmisiniz
Ya keske ayni olsak bence :KK66: ben cocugun kendi kendine ikna olmasindan yanayim. Hic ilkokula kadar meme isteyencocuk gormedim mesela 😂
Ben dogumdan itibaren inanilmaz bunaldim emzirme konusunda. Cok zorlandim. Memesiz ve kucaksiz duramayan,bensiz bes saniye duramayan bir cocuktu. Sizinkinin yaslarinda saatlerce ugrasirdim uyutmak icin. Bes dakika gecmeden arkamdan gelirdi. Geceleri uykusundan uyanir avaz avaz aglardi meme diye :KK66: hey gidi gunler. Simdi ozluyorum o bebek hallerini inanin.
2,5 yas dolaylarindaydi,cok yoruldugu zamanlar yaninda yatardim oyle uyurdu az emmeye basladi geceleri. Sonra 3 yasindayken wc egitimi gundemimize girdi ve ben emzirmeye devam ettim kesmek icin israr asla etmedim. 3,5 yasinda krese basladi ve bebekolmadigi gercegiyle yuzlesti :KK66: yoruldugu icin de yataga yatirdigim an uyumaya basladi kendiliginden. Ben o gunlere kadar asla yilmadan her gece banyosunu yaptirdim,dislerini fircalattim,pijamasini giydirdim ve kitabimizla beraber yataga girdik. Bir suru kitap aldik. Uykusu geldigi an uyumaya kendisi gidiyor artik. Disleri kendi fircaliyor,banyosunu kendisi yapiyor artik,pijamalarini zaten uzun suredir kendisi giyiyor. Bunlarin hepsinin rituel oldugunu sonunda anladi. Bence denemenize deger :KK66:

Merhaba kk hatunları. Benim 19 aylık olacak bir çocuğum var. Dün bir hesap ettim günde 5 6 saatimi emzirerrk geçiriyorum. Resmen yeni doğandan gibi sürekli emzirme halindeyim. Artık kollarım uyuşuyor dizlerim titriyor. Fiziksel olarak çok zorlanmaya başladım.
Bir de bir buçuk saat emziriyorum mesela akşam anca dalıyor uykuya. Gündüz de oyle bir saat daha da fazla emziriyorum uyusun diye. Şimdi 1.30 saat emzirdim daldı dedim bıraktım yataga iki dakika geçmesi geldi ardamdan. O an orta çaplı bir dünyam başıma yıkılıyor tabii.😟😟
Gündüz uyutamazsam bütün gün huysuz oluyor zaten sürekli bir emzirme uyutma girişimim 4 e 5 e kadar çok huysuzlanıyorsa sürüyor. Bir de emmeden asla ve kata uyumuyor. Biraz biraz gece uykusunda pışpışla uyumaya alıştı ama 10 kez uyanıyorsa ikisinde pışpış işe yarıyor. Size sorum ben bu çocuğu nasıl sütten kesecem. Akşam uykusuna hiçbir gece ve gündüz emmeden 1 saatten az emmeden hatta geçmedi. Babası ya da annem denedi bazı zamanlar. Asla susmadan ağlıyor uyutmak imkansız. O kadar korkuyorum ki emzirmeyi bırakınca napcam ben. Geçenlerde bir çocuk gördüm misafirlikte herkeain içinde aldı yastığını hadi yat uyu oğlum desi anası 2 dakikaya uyudu. Bunları görüp şahit olunca nerde sorun var diye düşünüyorum. Benimle aynı sorunu yaşayan anneler var mı neler yaptı ız nasıl hallettiniz. Birşeyler duymaya çok ihtiyacım var
Sorun daha ilk başta. Doğduğunda o şekilde uyuttunuz. Biraz büyüyünce de işinize geldi memede uyutmasi. Dört beş aylik olana kadar iyiydi de. Ama işte büyüdü. O yüzden uzmanlar memede unutmayın diyorlar. Yapilacak tek sey kararli olmak. Agladi diye yaptiginiz her geri adim onu bu konuda daha da sabitleyecek. Bence bi uyku danışmanına gidin kararlı olamıyorsanız.

14 aylık gayet de toplu bir bebek yani ihtiyacı yok gece emmesine zaten memeye güvenip yemek yemeyi bıraktı bu günlerde yanında birisini görünce geliyo meme diye aglamaya başlıyor eşime diyorum karışma bir iki aglar bırakır , bana diyo ki nasıl vıcdanın var aglatıyosun boş yere tabi bemde ipler kopuyo öyle deyinve

Eşinizle önceden konusacaksiniz , üç gün karışmaması gerektiğini anlatın. Başka yolu yok.

2.5 yasına kadar emerek uyudu oğlum.
Sonra yaşadığım bir rahatsızlıktan ötürü antibiyotik kullanmaya başlayınca mecburen kestim. Ilk gece biraz zorlandı ama sonra el mahkum alıştı. Yani sizin kararlılığınızı görürse o da alışacaktır. Yeter ki siz dayanamayıp tekrardan emzirmeyin.

X