Anal fissür

bluerose96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
112
82
Selam arkadaşlar üç haftadan beri anal fissürüm var geçmek bilmedi her wc ihtiyacımda kanıyor doktor iki tane krem verdi fakat işe yaramiyor gibi hissediyorum bunu yaşayan ve geçen var mı?

Bende yaşıyorum ilk olduğu zaman doktorum el yapımı bir krem vermişti 21 gün kullandırdı o zaman düzeldi . Ama tabi o anlık düzeldi . Sonra en küçük sorunda kabız olmasam bile ortaya çıkıyor geçmedi 7 sene oldu galiba

Benim ikinci dogumumdan sonra olmustu ameliyat oldum 6 sene oldu bir daha hic olmadi sezeryandan 1 hafta sonra hemde ama simdi iyi ki olmusum diyorum ameliyat olmasam hala cekiyo olabilirdim gecmis olsun

Benim ikinci dogumumdan sonra olmustu ameliyat oldum 6 sene oldu bir daha hic olmadi sezeryandan 1 hafta sonra hemde ama simdi iyi ki olmusum diyorum ameliyat olmasam hala cekiyo olabilirdim gecmis olsun
Geçmiş olsun. Ne tür bir ameliyat acaba. Birinde bir zehir verilip uyusturuluyormus yirtik olsa bile aci hissedilmiyormus digerinde o bolgede biraz kesi yapilip yirtilan bolgeye mudahale ediyorlarmış

zeytinyagi kullanin.
Kaliteli bir zeytinyagina pamuk bandirin, fissurlerin uzerine yerlestirin ve gece o sekilde uyuyun. Bir kac gun icinde gececektir. Gun icinde de zeytinyagi ssurmeye calisin.

Kanama iğne ucu şeklinde mi yoksa damla damla mı? Benim damla damlaydı ve peçeteyi oldukça kirletiyordu. Önceden hemen geçmişti 2 kere daha olmuştum. En son 1 ay önce oldu ve en ufak sert dışkılamasa kanadı. Doktor anoskopla baktı ve iç hemoroid teşhisi koydu bana. Ben çok hareketsizdim ondan oldu galiba çünkü sıcak su oturması, fitil, daflon, egzersiz ve doğru besenmeyle(bol su) 1 haftadır kanamıyor. Bazen acaba bende de mi yırtık vardı acaba diyorum. Ama bende hiç acı yok sadece kaşıntı ve kanama var. Size de tavsiyem bol su için, kabız kalmayın ve düzenli sıcak suya oturun.

Kesinlikle kabiz olmamak gerekiyor. Dupalac şurup veriyor genellikle doktor. Ama bazı zaman öyle bir illet hale geliyor ki afedersin ishal olsan yine kanama acıma oluyor. Belli bir zaman sonra kroniklesiyor galiba. O zaman en iyi çözüm sanırım ameliyat..
Kabızlık için şunu onerebilirim tabi ki de bol şu kirli gıdalar hareket ettikten sonra akşam 7-8 tane kayisiyi sıcak su ile ıslatıp bırakın sabah kalkınca önce kayisilarini sonra suyunu için. Geçmiş olsun.

Beslenmeniz nasıl? Bol bol lifli gıdalar tüketin, suyu bol için. Kremlerin yanında bunlara da dikkat ediyor musunuz?

Geçmiş olsun. Ne tür bir ameliyat acaba. Birinde bir zehir verilip uyusturuluyormus yirtik olsa bile aci hissedilmiyormus digerinde o bolgede biraz kesi yapilip yirtilan bolgeye mudahale ediyorlarmış
Benim lazerle kesilerek alindi daha sonra agrim sancim olmadi tam ayrintisini da bilmiyorum acikcasi ama sonradan tekrarlamadi

Ameliyati zormuydu bende dogumdan sonra oldu normsl dogum yaptim 6ay oldu artik dayanilcak gibi degil ameliyat dusunuyorum bebeklede basil olcsk bilmiyorum

Ameliyati zormuydu bende dogumdan sonra oldu normsl dogum yaptim 6ay oldu artik dayanilcak gibi degil ameliyat dusunuyorum bebeklede basil olcsk bilmiyorum
Hayir ben ağrim çok olur sandim ama hic agrim sancim olmadi ama tabi kisiye göre doktorun ameliyat sekline göre degisir bunu doktorunuzla konusmaniz daha iyi olur ben zaten sezeryanli oldugum icin agrilarim zaten vardi belki siddeti az oldugundan anlamadim gecmis olsun

Lis ameliyati olan var mi aramizda? Ya da tanidigi yapitran? Gaz ve diski tutamama gibi sorunlar olabiliyormus bu beni cok korkutuyor. Ameliyattan memnun olan var mi

Arkadaslar ben çok çektim denemedigim şey kalmadı. En pahalı kremler bile fayda etmedi rectoderm kullandım. Deli gibi baş ağrısı yapio. Ve daha neler neler. Şimdi biraz daha iyiyim şükürler olsun. Ama dikkat etmek lazım. Ben şunları yapiorum anestol Pomad bepantnol suruorum. Vazelin ve lanolin karıştırıp suruorum. Bazen 4 unu de karıştırıyorum. Sabahları manisa yapımı zeytinyağı aldım bir abla dan onu iciorum. Onun elde yaptığı kantaron yagi var rengi kırmızı o Baya iyi gelio topluyor. Lifli gıdalar bol su. Kabiz kalinmayacak. Ama hakiki kantaron yagi en iyi gelen. Aktarlarda olanlar ole deil. Elde yapılmış en iyisi. Eskiden hergun aglardim şimdi biraz daha iyim. İnşallah daha iyi olur. Ama geçer mi tam o belli deil. Ameliyat ta Tam Çözüm deil dediler. Bole idare edecem artık.

Bitkisel kremler yağlar kronikte ise yaramiyor gecici cozum olarak soyluyorlar diyenler var. Ameliyatla gecmeyen var diyen var.. ne hastalikmis arkadas kesin kurtulusumuz yok mu sundan 😔

bende bugün gittim çatlak çıktı :KK43: kolonoskopi istedi, ne zamana gün verir bilmem yarın belli olacak :KK43:

Bitkisel kremler yağlar kronikte ise yaramiyor gecici cozum olarak soyluyorlar diyenler var. Ameliyatla gecmeyen var diyen var.. ne hastalikmis arkadas kesin kurtulusumuz yok mu sundan 😔
Bi de arkadaşım stres yapma o çok tetikliyor hemen acı başlıyor. Ben çok stresli bu dönemde başladı bu iş. Her stresten nüks edio. Sürekli zeytinyağı yiyorum. Arkadaşım 10 yıl çekti lazerle ameliyat oldu iyiymiş şu an

Benimde tam duzelmedi sadece geçici rahatlama var. Bende bilmiorum nasıl geldi başımıza bu iş. Bir başladı mı en az 5 saat agri. Ameliyata da kötü diyen var bakirkoy de bir yer var ayakta tedavi ediolarmis.

Sizle ayni durumdayim. Artik hayat enerjim bitti yani surekli mutsuzum. Izmirde tedaviye basladim botox yapildi 2 ay olucak hemen hemen. Hicbi ise yaramadi. Benimki derinmis zaten doktor da gosterdi bana. Kapanmasi mumkum degil dogal yollarla senin icin tek cozum ameliyat dedi. Beni korkutan tekrarlamasi degil ameliyat sonrasi gaz ve diski tutamama ihtimali. Yoksa su an olurum hic beklemem

X