Ana okulu hakkında ki dününcelerinizi öğrenebilirmiyim?

buse67zeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
1.963
101
163
İstanbul
merhaba arkadaşlar kızımın anaokulu yaşı geldi ama çok kararsız kaldım kızım içine kapanık kendi hakkını savunamayan bir çoçuk göndersem iyimi olur kötümü olur bilemedim sizlerle paylaşmak istedim bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürker...

merhaba arkadaşlar kızımın anaokulu yaşı geldi ama çok kararsız kaldım kızım içine kapanık kendi hakkını savunamayan bir çoçuk göndersem iyimi olur kötümü olur bilemedim sizlerle paylaşmak istedim bu konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürker...

günaydın,
tam da bu sebeplerden ötürü vermelisiniz okula.kendine güveninin gelmesi için,sosyalleşmesi için,paylaşmayı,arkadaş olmayı,kendi işlerini kendi halledebilmeyi öğrenmesi,sorumluluk sahibi olması için.yaşı kaç kızınızın bilmiyorum ama ben ekimde 3 yaşını bitirecek oğlumu gönderiyorum bu sene okula,yani oyun gurubuna. o da paylaşmayı sevmiyor,güzel alışkanlıklar edinsin evde olacağına okula yeni şeyler öğrensin diye gönder,yorum yarım gün..
ilk başlarda zorlansa da mutlaka faydası olacaktır. sonuçta ilkokula hazırlık yapmalı.yoksa ikokulda çok ezilir.

Merhaba canım bence de gönder benim kızım 27 aylikken krese başladı ki başladığında içlerinden en küçüğü benim kızımdi once kendinden küçüklerden bile korkar ailemiz disinda bir tanıdıktan kaçar korkardi ve kendini ifade edemezdi ama simdi maşallah tam bir cadı seni suya götürür susuz getirir bu farkı herkez anladı gerçi kardesi doğalı biraz huy değiştirdi ama inşallah yavaş yavaş düzeliyor okulun cok faydası olur tabi gönderdiğin ortamı araştıracaksın

Eğer çocuğunuzun saydığınız problemlerini aşmasını istiyorsanız mutlaka yollayın..
Evde siz onu sadece oyalayabilirsiniz.
Bu yaşta birey olduğunu kanıtlaması,sosyalleşmesi,sorumluluk alması,yardımlaşması,paylaşması vb. gerekir..
Bu da ancak okul öncesi eğitimle mümkündür.
Yalnız öğretmen de tabii çok önemli faktör.Öğretmeninize bu konuyu söylerseniz ki o zaten birkaç gün içinde söylemesenizde durumu farkedecek, size ve çocuğunuza gereken desteği yapacaktır..

Back