• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana kucağı kullanan var mı?

Benimde bi arkadaşımın yaklaşık 5 aylık bebeği var..onu ziyarete gittiğimde ham ev tipi ana kucağı vardı hemde oto koltuğu+ana kucağı olandan vardı..evde bebiş ikisindede mutlu mutlu duruyor ve uyuyordu :)) hatta annesi arada tahta olan beşiğine filan yatırıyorum bakalım ne yapıcak diye ama orayı sevmediğini yani bu ana kucaklarında daha rahat ettiğini söylemişti.zaten bizde gözümüzlede görmüştük..
Bende oto koltuğu+ana kucağı olanlardan aldım oğluşuma kraft tan..zaten otomobilimiz var mecburuz bi yönden yani..k.validemlerde aynı sokakta kaşrı apartmanımızda oturuyorlar.onlarada gidip gelirken kullanırım..ordada içinde durur..koltuk üstünde sağda solda sürekli yatacak halde değiller sonuçta..böyle yakın yerlere giderkende taşıma amaçlı bence kullanışlı..ben özellikle hafif olan bişey istedim ve aldım.bebek arabasındada aynı şekilde en hafiflerinden aldım yine kraft tan..yani sonuç olarak bencede gerekli ana kucakları ;)

Ben de ev tipi ana kucağı kullanıyorum. Hamileyken almıştım ve ilk iki ay çok gereksiz bir şey almışım diye düşünmüştüm. Çünkü kızım ana kucağının içinde 1 dakika bile durmuyordu..
Ama 2. ayından itibaren önce üzerindeki ayıcıkları fark etti, onlara dokunmaya çalıştı falan derken ana kucağının içinde durmaya başladı.
Şimdi 4. ayımızı doldurduk hala kullanıyorum...Yemek yaparken ana kucağına koyup mutfağa götürüyorum bir yandan onla konuşunca işlerimi yapmama izin veriyor bıcırık, evde nerede işim vars aoraya rahatça taşıyabiliyorum kuzumu.
Ya da başka bir eve giderken mutlaka yanıma alıyorum böylece kızım yerini yadırgamadığı için rahat uyuyor.
Ben memnunum iyi ki almışım diyorum.

en çok kullandığım ve resmen hayatımı kurtaran bir ürün ana kucağı.şiddetle tavsiye ederim :1:

canım ben doğmadan önce kraftın dondysini aldım
bebek sık emerken benm yatağımın yanında yatırdım yaklaşık ilk 4-5 ay kadar onda yattı
kendisi kuruyorsun sallanıyor müzikli filan.
ben de sık sık emzirdim
şimdi mama koltuğu olarak kullanıyoruz ittiriyorsun tekerlekli her yere gidebiliyor
ama ana kucağından farklı bir şey tabii
mama sandalyesi de alacaktık o da aradan çıkmış oldu
şimdi ben mutfakta iş yaparken oğluşum da orda oturup oynuyor önüne oyuncak koyuyorum:) baya oyalanıyor onda.
ben memnun kaldım dha da kullanır 2-3 yaşa kadardı sanırım.
farklı bir alternatif işte buna da bir bakın belki işinize yarar.

bu arada bizim oto koltuğu hem ana kucağı şeklinde olanlardan. ama ben onu evde hiç kullanamadım açıkçası, evde bir kez koydum benim sıpa indi:) daha 3-4 aylıkken hem de . kıpırdana kıpırdana kaydırdı kendini. bağlamamıştım da. sonra arabaya koyduk oraya sabitledik öylece kaldı gerek de duymadım dondy varken

merhaba bende oğluşum doğduğundan beri casaul marka resimdeki anakucağını kullaNıyorum ve çok memnunum Ayağımla oğlumu sallArken yemeğimi yapıyorum normalde otururken bile kullaNıyorum ve çok seviyor kesinlikle bende tavsiye ederim çünkü beniöm kurtarıcım oldu..:66: $images.jpg

otomobil icin olan ana kucagini "alayim mi acaba?" diye sormak bosuna, zira otonuz varsa almaya mecbursunuz. cocugu otomobilde kucaginizda tasimaniz hem tehlikeli hem kanunen yasak. unutmamak gerekir ki otomobil tipi ana kucagi sadece ama sadece biryerden biryere giderken en fazla yarim saatligine kullanilmali cunku bebegin hassas belini zedeleyebilir. yani oto tipi ana kucagi alayim bebegim butun gun icinde uyusun diye dusunmeyin *bebeginize kendi ellerinizle buyuk zarar verirsiniz*
ev tipi ana kucagi oldukca kullanisli oluyor ama bel sirt egiminin cok fazla olmamasi lazim, yani bebek cok egilip bukulmemeli ve beline yuk binmemeli. herseyde oldugu gibi bunda da bebegi tum gun yatirmamak lazim. yani bebek icin en iyisi sert minderli duz zeminde yatmak. ev tipi ana kucaginda da 20-30 dk tutup sonra oyun parkina veya yatagina koymak lazim.

otomobil icin olan ana kucagini "alayim mi acaba?" diye sormak bosuna, zira otonuz varsa almaya mecbursunuz. cocugu otomobilde kucaginizda tasimaniz hem tehlikeli hem kanunen yasak. unutmamak gerekir ki otomobil tipi ana kucagi sadece ama sadece biryerden biryere giderken en fazla yarim saatligine kullanilmali cunku bebegin hassas belini zedeleyebilir. yani oto tipi ana kucagi alayim bebegim butun gun icinde uyusun diye dusunmeyin *bebeginize kendi ellerinizle buyuk zarar verirsiniz*
ev tipi ana kucagi oldukca kullanisli oluyor ama bel sirt egiminin cok fazla olmamasi lazim, yani bebek cok egilip bukulmemeli ve beline yuk binmemeli. herseyde oldugu gibi bunda da bebegi tum gun yatirmamak lazim. yani bebek icin en iyisi sert minderli duz zeminde yatmak. ev tipi ana kucaginda da 20-30 dk tutup sonra oyun parkina veya yatagina koymak lazim.

Bence bu cok dogru degil. Ben doktoruma sormustum ayni soruyu, doktorumun dedigine gore oto tipi ana kucakları, bebegin anne karnindaki durus pozisyonunu sagladigi ve bele yuk bindirmedigi icin saglikliymis. Yurt ici ve yurt disi seminerlere ve kongreere katilan bir doktor oldugu icin bu soyledigine cok guveniyorum. Gunduz uykusunu burada uyutabilirsin demisti bana. Duz yatakta yarim saatte uyanan bebegim, oglen uykusunu oto koltugunda uyursa 2 saat kadar surdurebiliyor. Bence kullanilabilir. Ben mutfakta cok kulanliyorum yemek hazirlarken bebegim gozumun onunde olsun die. Tek tehlike, emniyet kemerini takmadığınız zaman bebeginiz kendisini oto koltugundan rahatlıkla dısari atabilir, buna cok dikkat etmek ve bebegi bagli degilken oto koltugu icinde yuanlız bırakmamak lazım.

selam anneler
2 yaşında oğlum var bebekken ne sallanan beşik ne oto koltuğu tarzı nede salıncak şeklindeki oturaklar hiçbiri işimize yaramadı
her çocuğun zevki farklı oluyor sanırım benim oğluma bişeyi beğendiremedim
sonra dandik bir anakucağı aldık 35 liraya almıştık hatta
oğlum nerdeyse her fırsatta içindeydi
uyuyakalıyordu bazen
farklı kademelerde ayarı vardı yatabiliyor oturabiliyordu çok kullandım
şimdi ikizlerim olacak,beşik almayacam iki tane ankucağı almayı düşünüyorum
şimdi iki tane bebek olacka kucağımda ayağımda vs sallayamam mecburen anakucağı gibi bişeye alışmalarıı sağlayacam
ama kararsızım hangisinden alsam diye şu nasıl sizce
sanki bebek içinde daha rahat eder gibi yatak gibi çok güzel görünüyor ama

Son düzenleme:
Bence bu cok dogru degil. Ben doktoruma sormustum ayni soruyu, doktorumun dedigine gore oto tipi ana kucakları, bebegin anne karnindaki durus pozisyonunu sagladigi ve bele yuk bindirmedigi icin saglikliymis. Yurt ici ve yurt disi seminerlere ve kongreere katilan bir doktor oldugu icin bu soyledigine cok guveniyorum. Gunduz uykusunu burada uyutabilirsin demisti bana. Duz yatakta yarim saatte uyanan bebegim, oglen uykusunu oto koltugunda uyursa 2 saat kadar surdurebiliyor. Bence kullanilabilir. Ben mutfakta cok kulanliyorum yemek hazirlarken bebegim gozumun onunde olsun die. Tek tehlike, emniyet kemerini takmadığınız zaman bebeginiz kendisini oto koltugundan rahatlıkla dısari atabilir, buna cok dikkat etmek ve bebegi bagli degilken oto koltugu icinde yuanlız bırakmamak lazım.

Siz her soylenen/yazilana inanip inanmamakta serbestsiniz ancak biraz arastirip cevap yazmanizi tavsiye ederim. Zira araba icin ana kucagi ureticileri bile kullanim kilavuzunun bir kosesine "sadece bebegi arabada tasirken kullanin" diye not dusuyor.
sizin icin ben arastirdim ve sunu buldum:
When talking to parents with reflux babies, the most common way to put baby to sleep was in their car seat or chair. Health professionals whilst being sympathetic, will warn of the concerns for a baby who is put to sleep in their car seat, buggy or chair seat for more than 4 hours at a time – simply because the ‘well’ or ‘bucket’ design may cause pressure on the baby’s developing spine and head. Car seats in particular are built to withstand impact and made of strong, inflexible materials, so after a while can’t be that comfortable for baby. The way around this is to investigate using a lifting device – Wedge in the cot, pram or moses basket or Bed Blocks under the cot or bed..

Siz her soylenen/yazilana inanip inanmamakta serbestsiniz ancak biraz arastirip cevap yazmanizi tavsiye ederim. Zira araba icin ana kucagi ureticileri bile kullanim kilavuzunun bir kosesine "sadece bebegi arabada tasirken kullanin" diye not dusuyor.
sizin icin ben arastirdim ve sunu buldum:
When talking to parents with reflux babies, the most common way to put baby to sleep was in their car seat or chair. Health professionals whilst being sympathetic, will warn of the concerns for a baby who is put to sleep in their car seat, buggy or chair seat for more than 4 hours at a time – simply because the ‘well’ or ‘bucket’ design may cause pressure on the baby’s developing spine and head. Car seats in particular are built to withstand impact and made of strong, inflexible materials, so after a while can’t be that comfortable for baby. The way around this is to investigate using a lifting device – Wedge in the cot, pram or moses basket or Bed Blocks under the cot or bed..

canım sana katılıyorum bak benim ilk doğumumda bizde tecrübesizdil bir arkadaş övdüde övdü işte
oto koltuğu hemde evdede kullanılır rahattır vs dedi bizde aldık
doğumda hastaneye bile götürdük çocuğu öyle taşırız diye
doktorum onu gördü buna koymayın bebek daha yeni ilk 6 ay beline dikkat edin
kendi başına oturmaya başlayana kadar belinin bükülmemesine dikkat edin dedi
yeni doğmuş bebeği oturur vaziyette taşımayın dedi
hakikatende öyleydi ben hiç kullanamadım

ama evde kullandığımız anakucaklarının yatar pozisyonuda olduğundan daha kullanışlı
ben ahsen kullandım ve ikiszlerim olacak şimdi onlarada alıp kullanıcam
hatta benim kullandığım çok haiffti annemlere felan gezmeye giderken yanımıza alıyorduk iyi oluyordu
çok kullanışlı gelmişti bize çok kullandım vallahi

ana kucagina bebegi cok uzun sure yatirmamakla ilgili internette cok sayida bilgi mevcut. bakin bunu da bir ana kucagi ureticisinin sayfasindan aldim. ingilizce bilmek durumunda degilsiniz ama google translate ile kolayca cevirebilirsiniz: Ergonomic - Stokke® Turkey
Babies develop their strength when lying flat on a play mat, either on their back or on their stomach. They use their own power to move and develop naturally. It is recommended that seating and reclining products should never be used for prolonged periods of time, including Stokke® products.

canım sana katılıyorum bak benim ilk doğumumda bizde tecrübesizdil bir arkadaş övdüde övdü işte
oto koltuğu hemde evdede kullanılır rahattır vs dedi bizde aldık
doğumda hastaneye bile götürdük çocuğu öyle taşırız diye
doktorum onu gördü buna koymayın bebek daha yeni ilk 6 ay beline dikkat edin
kendi başına oturmaya başlayana kadar belinin bükülmemesine dikkat edin dedi
yeni doğmuş bebeği oturur vaziyette taşımayın dedi
hakikatende öyleydi ben hiç kullanamadım

ama evde kullandığımız anakucaklarının yatar pozisyonuda olduğundan daha kullanışlı
ben ahsen kullandım ve ikiszlerim olacak şimdi onlarada alıp kullanıcam
hatta benim kullandığım çok haiffti annemlere felan gezmeye giderken yanımıza alıyorduk iyi oluyordu
çok kullanışlı gelmişti bize çok kullandım vallahi

yasadigimiz yerde polis kontrolleri cok oluyor onun icin ben arabada ana kucagini mecbur kullaniyorum. onun disinda evde de bir tane var (hediye geldi), onu da kullaniyorum bebegim seviyor diye. evdeki hafif egimli sallanan koltuk gibi. yukarida arkadasin gonderdigi resimdekine cok benziyor.. sadece cok uzun sure tutmamaya gayret ediyorum. ordan oyun halisina aliyorum, ordan yatagina felan. oyle gunu geciriyoruz.

ana kucagina bebegi cok uzun sure yatirmamakla ilgili internette cok sayida bilgi mevcut. bakin bunu da bir ana kucagi ureticisinin sayfasindan aldim. ingilizce bilmek durumunda degilsiniz ama google translate ile kolayca cevirebilirsiniz: Ergonomic - Stokke® Turkey
Babies develop their strength when lying flat on a play mat, either on their back or on their stomach. They use their own power to move and develop naturally. It is recommended that seating and reclining products should never be used for prolonged periods of time, including Stokke® products.

Google translate nasil da cevirirdi ya bu kadar uzun metni,prolonged time derken cok uzun sureler kast ediliyor heralde siz de google ile beni dogrularsiniz. Kalkip da gece uykusunu uyutmayin tabi ama evin icindeki farkli mekanlarda goreceginiz islerde, bebeginizi duz diye yemek masasinin ya da bangonun uzerine koyamayacaginiza gore, bir sure oto koltugu ya da ana kucaginda tutabilirsiniz. Ya da benimki gibi kusan bir bebeginiz varsa midesinden rahatsiz olan bebeginizi egimiğiyle rahat ettirdiği için ana kucagina yatirabilirsiniz. Ha bir de tabi su var, internette kimin yadigi belli olmayan bilgiye guvenecegime, doktorumun verdigi bilgiye inanirim

Back