• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosetez yaptırma konusunda kararsızlık

sana katılıyorum..öyle kur-an dan falan ayetlere gerek yok...aldırmak ya da aldırmamak tamamen sana kalmış bir fikir..bunu kimseye de sorma canım..kimse de sana akıl vermesin bu konuda..ben senin yerinde olsam,birkaç doktora görünür,eğer amniyosentez gerekliyse de yaptırırdım...illaha başına kötü birşey gelecek diye bir kayıt yok..herşey iyi olur da diyemeyiz..allah ın taktiridir bazı şeyler..onun izin verdiği kadar olur herşey bunu unutma toparlan ve kendine gel...

Kurandan ayete falan gerek yok demissin, buna karar verme hakkini kendinde nerden buldun? Kimseninde kimseye sunu yap bunu yapma demeye hakki yok. Herkes kendi dusuncesini paylasiyor Kalachakra ile ve bu da benim dusuncem. Ve evet ben bunu Kuran ayeti ilede pekistiririm. Cunku cok ama cok hassas bir konu. Cok anne cocugum sakat dogacak diye kalkip bebegi aldiriyor. Ben Kalachakraya doktora gitme, yada amniyosentez yaptirma demedim. Eger ortada doktorlar tarafindan teshis edilmis gercekler varsa, ve annenin hayati tehlikedeyse iste o zaman aldirma soz konusu olur. Ama bunun disinda bebegi sakat yada Down sendromlu diye aldirmak buyuk gunahtir siz ne derseniz deyin, bu gercegi degistiremezsiniz. Bende iste cok anne adayinin dustugu bu yanlisa dikkat cekmek istedim. Ve evet, eger Allah bir zorluk verirse "MUHAKKAK" yaninda kolayliginida verir, bu Kuran ayeti ile sabittir, ustelik iki kezde ard arda tekrarlanmis. Lutfen kimse kimsenin dusunce ozgurlugunu kistlamaya calismasin. Burda arkadasimiz yol gostermemizi istemis, bende bunu yaptim.

Son düzenleme:
arkadaşlar kimse kimseye aldır veye aldırma diyemez kaldıki dr lar bile sen bilirsin diyor. neden bu konuyu tartıştınız ki. ben de amniosentez yaptırdım allaha şükür temiz çıktı. kötü çıksa aldırırmıydım bilmiyorum ama 2 türlü de düşündüm o zaman.yani bu kişiye göre değişir. bize düşen teselli ve moral vermektir herhalde.birde dua etmek. diimii

kalachakra nerelerdesin amniosentez yapıldımı sonuç iyidir umarım.ki ben öyle olduğuna inanıyorum. cevapla da rahatlat bizi.

arkadaşlar herşeyden öte buradaki amaç herkesin fikrini özgürce dile getirip düşüncelerimizi sevinçlerimnizi üzüntülerimizi paylaşmaktır akıl ver yada verme olayı değildir siz nasıl fikirlerinizi dile getirerek yaptır bence yada yaptırma bence diyorsanız bebekim arkadaşımızında en az sizin kadar buna hakkı vardır birbirinize laf yetiştireceğinize iğneleyeceğinize sadece kalachakra arkadaşımıza fikrinizi söylemeniz yeterli olacaktır neticede o hiçbirimizin dediğiyle değil kendi düşünüp vereceği karara göre hareket edecektir ve lütfen yüce kuran-ı kerimi basitçe dile alarak konu etmeyelim Allah başınıza gelen her şer ve hayırda kuran-ı bize rehber kılmadımı bebekimde bu konu hakkında orde geçen ayetleri dile getirmiş buna neden tepki verdiğinizi hala anlamış değilim neyse sonuç olarak herkes burda düşüncesini söylemekte özgürdür ister dergiden konuyla ilgili yazıları okurum istersemde kuran-ı kerimden ayet okurum buna ancak ve ancak kalachakra arkadaşımız cevap vermeli sizler değil kalachakra arkadaşım benim fikrimde şudur kesinlikle birçok doktora görünmelisin ve amniosentez sonucu negatif bile olsa aldırmayacağını söylüyorsun o zaman yapmana ne gerek varki acabalarla yaşamamalısın çünkü o çocuğun sağlığına doktorlar değil yaradan karar veriyor diyelim sendromlu dediler ve sen aldırdın o zaman hiçmi acaba demeyeceksin belkide sağlıklıydı ve ben aldırdım diye hiçmi pişmanlık duymayacaksın bence bu soruyu kendine sormalısın çok uzun oldu biliyorum ama son olarak şunu söylemeliyimki benim teyzemede aynısını dediler kesinlikle aldırmalısın teyzemde Rabbim bana bu bebeği karnıma hasıl ettiyse sendromluda olsa bi bildiği vardır dedi ve bu dünyadaki imtihanından kurtuldu çünkü bebişi sapasağlam doğdu ve hala grip bile olmuş değil;)karar senin biz sadece fikirlerimizi paylaşır senin ereceğin kararada saygı duyarız daha doğrusu böyle olmalı;)

arkadaşlar kalachakrayı merak etmişsiniz. kendisi gelmedi bugün ama ben onun yerine yazayım sizee..
amniyosentezi başarılı geçti, moralide gayet iyiii.
işe gidebiliyor.. sonuçlar henüz çıkmadı. ama herşey iy gelicek inşallah.
haberiniz olsun, içiniz rahatlasın detayları yazar bugün gelince:))
kalachakracıım öptüüm , senin yerine yazdım ama merak etmiş arkadaşlarr..

Canim Zor Durumdasin Ama Bence Yaptir Bişey Cikarsada Sorun Yapma Bence Allahin Takdiri Bu.....
Ne Olursa Olsun O Senin Cocugun Bence Bişey Ciksa Bile Aldirma....
Allahin Bu Sana Bi Imtihani.........

canlarım benim :)))) evet ben size haber vermeyi unuttum... kusuruma bakmayın nolur.. gerçi tosbacım bilgi vermiş sizlere ama bide benden duyun istedim. yaptırdım amniyosentezimi cuma günü. çok başarılı geçti. Hiçbişey sandığım vede korktuğum gibi değildi. amniyosenteze girmeden önce bikaç doktora daha sordum. herkes aynı fikirdeydi. "yaptır" İlk önce 4 boyutlu ultrosonda bebeğimin fiziksel özelliklerine baktırdım, sonrasındada amniyosenteze girdim. ve o gün şimdiye kadar oğlum olacağını sanarken, kızımın olacağını öğrendim :))) sonuçlarım 20 gün sonra çıkıcak. Allah'ın izniylede güzel neticelerle döneceğim sizlere... Hepinizden Allah razı olsun. Beni bu kadar merak etmeniz vede ilgilenmeniz gerçekten çok duygulandırdı. Heleki benim için dua etmişsiniz yaa... Ne güzel bişey yaaa :(((( Canlarım benim :'((((
Ama sunu söyleyim. Gerçektende amniyosentezin; uzman ellerde yapıldığı sürece hiç bir riski yok. Burdan amniyosentez yaptırcak arkadaşlara açık açık önerebilirim yaptırmalarını....
Ben

kalachakra arkadaşım bak neye niyet neye kısmet cinsiyeti farklıymış. hayırlı olsun canısı. çok kolay dimi acı da yok risk te. düşünsene benim ikiz ikisine de tek iğneyle girildi. biraz zorladı tek iğneyle olması okadar. allah ın koruduğunu kimse koruyamıyor.senin adına sevindim en azından için rahatladı dimi.fetal anomali testi temiz çıktı herhalde.ben sonuçların da iyi çikacağına inanıyorum. neye inanırsan öyle oluyo.sen kalbini ferah tut.hayırlısıyla sonucunu bildirirsin bize de. kendine dikkat et öptüm.

Söze nerden başlıcağımı bilmiyorum, kafamın içi sepet gibi:çok üzgünüm:

Bu hafta cuma amniyosentez için randevum var. Ama ben hala yaptırıp yaptırmamakta bir karara varamadım.. Herkes bişey söylüyor...
Allah korusun bebeğimde herhangi bir problem varsa, ve amniyosentez sonucunda bu çıkarsa ben bebeği aldıramam ki... Sonuçlar çıkana kadar bebeğim 6 aylık oluyor... Ve zaten suan bile bebeğimin hareketlerini karnımda çok net hissedebiliyorum. Onu düşündükçe ağlıyorum.Allahın verdiği bi cana nasıl kıyabilirim ben.:çok üzgünüm:

Acaba diyorum amniyosentezi yaptırmayıp doğuma kadar beklesem mi?... Sonra diyorum; Acaba pişman olurmuyum ki neden yaptırmadım diye? (yaptırmasamda kein bunun pişmanlığını yaşıcam) Bebeğimde bişey olmasa bile, hamileliğim boyunca acaba bebeğimde bişey varmı diye şüphe edicem ve stresli bir anne olucam... Ve bunu doğum sonuna kadar bebeğimede yansıtcam...( Acaba, acaba, acaba.... Hep acabalarla geçen bir hamilelik dönemi.... Off Allahım:çok üzgünüm:)
İçimi ferahlatmak için bisürü seyler aklıma geliyor, çevremden örnekler gösteriyorum kendime ama sonuçta annesin... İçine bi kurt düştü mü kurtulabilene aşk olsun...
İnanın hamilelikten hiç bişey anlamıyorum, en güzel günlerim bile ağlayarak geçti... Çok strese girdim... Ne zor seymiş anne olmak yaa...
2 günden daha kısa bir zamanım kaldı ama hala yaptırıp yaptırmamakda bi karara varamadım...
Kızlar ne olur bana sizde bu konuda fikirlerinizi söyleyin... Gerçekten suan görüşlerinize o kadar çok ihtiyacım varki... İnanın kendimi uçurumun kenarında gibi hissediyorum, düştüm düşücem... :çok üzgünüm:

canım geçmiş olsun öncelikle Ankarada yaşıyormuşsun Eyüp EKİCİ ye gittinmi git bi ultrasona baktır amniyosenteze gerek yok adam 1 numara kesinlikle inşallah bişey çıkmaz ama o amniyosentez olmadan biliyo ne var ne yok...

kalachakra arkadaşım bak neye niyet neye kısmet cinsiyeti farklıymış. hayırlı olsun canısı. çok kolay dimi acı da yok risk te. düşünsene benim ikiz ikisine de tek iğneyle girildi. biraz zorladı tek iğneyle olması okadar. allah ın koruduğunu kimse koruyamıyor.senin adına sevindim en azından için rahatladı dimi.fetal anomali testi temiz çıktı herhalde.ben sonuçların da iyi çikacağına inanıyorum. neye inanırsan öyle oluyo.sen kalbini ferah tut.hayırlısıyla sonucunu bildirirsin bize de. kendine dikkat et öptüm.

canım çok saolasın... kalbim gerçekten çok ferahladı... yaptırmasaymışım çok pişman olucakmışım gerçekten... sizler sayesindede moral buldum, daha kararlı hale geldim... gerçekten hepinizden Allah razı olsun...

canım geçmiş olsun öncelikle Ankarada yaşıyormuşsun Eyüp EKİCİ ye gittinmi git bi ultrasona baktır amniyosenteze gerek yok adam 1 numara kesinlikle inşallah bişey çıkmaz ama o amniyosentez olmadan biliyo ne var ne yok...

bebekteki kromozom rahatsızlıklarının ultrason ile anlaşılması mümkün değildir, sadece %60 teşhis koyabilir, %100 sonucu amniyosentez(bebeğin tüm kromozom haritasının çıkartılması) işlemi verebilir..

doğrudur canım ama bu doktoru bir araştırın derim, altında imzası olan raporun üstüne hiç bir doktor yorum yapmıyormuş...

canımcım dr'la ilgili bişey söylemedim, elbetteki çok iyidir, elbetteki başarılı bir hekimdir.
ama aynı sorunu bende yaşadım, gitmediğim prof, gitmediğim uzman kalmadı down sendromu şüphesi olan bebeklerin teşhisini ultrason koymuyor.
amniyosentez koyuyor onu demek istedim.
çünkü down sendromlu bir bebeğin doğduğunda normal bir bebkten farkı yok.
zihinsel sorun demek, genetik sorun demek, genetik sorun dışardan anlaşılmıyor, kromozom testi yapılması gerekiyor.
eminim eyüp hocada aynı şeyi söyleyecektir.

Sevgili kalackara moralinin düzelmesine ve amniyosentazi yaptırmana çok sevindim.İyi olacak göreceksin bizde seninle kutlayacağız bunu.bide bebekim rumuzlu arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlamamışsın kendine göre yorumlar yapıyorsun.ben senin ona problem varsa aldırmamalısın kuran bunu söylüyor demenin bu psikolojideki birine haksıslık etmek olduğunu söyledim.evet herkesin inancı kendine allah korusun benim bebeğimde olsa belki bende aldırmam ama kimseyede aldırma demem.demeye hakkım yok.din alimi kesimeyin herkesin evinde kuran var harkesin gönlünde rabbim var. dini konuları alet etmeyin buraya...

Sevgili kalackara moralinin düzelmesine ve amniyosentazi yaptırmana çok sevindim.İyi olacak göreceksin bizde seninle kutlayacağız bunu.bide bebekim rumuzlu arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlamamışsın kendine göre yorumlar yapıyorsun.ben senin ona problem varsa aldırmamalısın kuran bunu söylüyor demenin bu psikolojideki birine haksıslık etmek olduğunu söyledim.evet herkesin inancı kendine allah korusun benim bebeğimde olsa belki bende aldırmam ama kimseyede aldırma demem.demeye hakkım yok.din alimi kesimeyin herkesin evinde kuran var harkesin gönlünde rabbim var. dini konuları alet etmeyin buraya...

arkadaşım sanırım hala burda olmamızın amacını anlamış değilsin hepimizin burdaki amacı kalackara arkadaşımıza moral vermek dua etmek değilmiydi herkes kendi fikirlerini söylemek için buraya yazıyor dimi şimdi ben kalackara ya dua edeceksem fikirimi söyleyeceksem ister kuran-ı kerimden ayetlerle fikrimi açıklamak isterim ister dergi yada kitaptan amaç burda paylaşımsa herkesin hürce düşüncesini ortaya koymaksa neden buna karışılıyor anlamış değilim hala iğnemelerin peşindesiniz yapmayın lütfen herkes destek olsun fikrini söylesin duasını etsin yeter başkalarının düşüncesine müdahale etmenin hiçbir anlamı yok hatta uzatmanında kalackara arkadaşm senin adına çok sevindim Rabbim kızını(eminim sana çok büyük sürpriz olmuştur)hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin öpüyorum tatlım;)

Hala sunu yapamazsin bunu yapamazsin devam. Kurandan ayetle ornek vermek ne zamadan beri din alimi kesilmek oluyor. Herkesin evinde Kuran vardir muhakkak ama okuyan yok, onunla yasayan yok. Kurandan ornek vermenin din alimi kesilmek oldugu gibi bir sacmalikta kimseden duymamistim. Istedigim yerden ornek veririm benssenb nin de belirttigi gibi. Ister Kurandan ayet, ister gazete dergiden makale. Sanane bundan. Kurandan ornek vermekle psikolojik baski yaptigimi soylemissin. Simdi bende sana o zaman basimiza psikolojik danisman kesilme deyim. Nasil oldu?? Hem herkesin inanci kendine diyorsun hem benim inancima, Kalachakraya yazdiklarima karisiyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu????Eee cevabima nasil cevap yazacaktinki boyle sacmalamissin iste. Ben aldirma dedim ve demeyede devam ediyorum cunku ne kadar buyuk gunah oldugun biliyorum bunun. Kimse bir daha bunu diyemezsin demesin lutfen. Ben diyorum yinede derim. Burada herkes dusuncesini hurce paylasabilir. Benim dusunceme karisarak, bunu diyemezsin diyerek sen bana karismis oluyorsun, karisamazsin! kimseye hemde! Verdigin ornekleme ile de bilgi ve tecrube seviyeni anlamis oldum. Bir daha cevap yazmicam bundan dolayi.

Kalachakra arkadasim, ins. hayirlisi ile guzel bir sonuc gelir. Ins. bebisini kucagina sapasaglam alirsin. Dunde senin icin dua ettim, bugunde edicem canim.

Son düzenleme:
Bende son defa yazıyorum çünkü sayfa amacını aşmış oldu bu kirlilikten dolayı kalackaracım senden özür dilerim.Sanada gelince benim bilgi ve tecrübemi rabbim sınasın senin gibi at gözlüğüyle etrafına bakan birinden nasihat alıcak diilim.

Back