• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosetez yaptırma konusunda kararsızlık

canım bu kadar kötü düşünme allahın takdiri.bak canım benim arkadaşımın ablasınıda bu şekilde oldu ve çocuğunu aldırmayacam dedi ve aldırmadı çocuk doğduğunda sapa sağlamdı herşeyi normaldi.kurban olduğun allahım böyle şeylerle insanları sınıyor.sen sen ol sakın isyan etme allahın dediğin olur sakın o güzel canını sıkma ve olumlu düşün tamam mı tatlım.:)

çok zor bir durum sanırım. ama üzülme. herşey olacağına varır. bu konuda benimde hiç bilgim olmadığı için şaşkınlıkla okudum yazılanları. ben inanıyorum kötü şeyler olmayacak ve lütfen sen o kötü şeyleri aklından çıkar ve bebeğine yansıtma... öpüyorum

Pek fazla tecrübem olmadığı için ne yazacağımı bilemiyorum ama es geçmek istemedim. Umarım herşey seni mutlu edecek şekilde gelişir. Umarım şuanda duyduğun hüzün ve endişe yerine tatlı bir sevinç ve bebişini kucağına alacağın günün heyecanına bırakır. Herşey gönlünce olsun. Dualarımız senin ve tatlı yavrun için olacak.

sevgili arkadaşım senin için çok zor bir karar olsa gerek ama ben ne olursa olsun amniyosentezi yaptırmandan yanayım hep soru işaretiyle yaşamak çok zor benim yeğenim down sendromlu 4 boyutlu ultrasyonla felan anlaşılmıyor ablam proflardan çıkmazken anlamadılar ama tek diyeceğim önce amniyosentezini yaptır inşallah temiz çıkacak daha yaşın çok küçük sonrasını zamanı gelince düşünürsün senin için dua edeceğim ne demek olduğunu çok iyi bilirim her şey gönlünce olsun canım

sevgili arkadaşım senin için çok zor bir karar olsa gerek ama ben ne olursa olsun amniyosentezi yaptırmandan yanayım hep soru işaretiyle yaşamak çok zor benim yeğenim down sendromlu 4 boyutlu ultrasyonla felan anlaşılmıyor ablam proflardan çıkmazken anlamadılar ama tek diyeceğim önce amniyosentezini yaptır inşallah temiz çıkacak daha yaşın çok küçük sonrasını zamanı gelince düşünürsün senin için dua edeceğim ne demek olduğunu çok iyi bilirim her şey gönlünce olsun canım
canım ablanın bebeği için gerçekten çok üzüldüm :(((
Peki cnım bişi sorcam. ablan amniyosentez yaptırmışmıydı, yaptırdıysa onda çıkmışmıydı down sendromlu olacağı yeğeninin? :(((

Söze nerden başlıcağımı bilmiyorum, kafamın içi sepet gibi:çok üzgünüm:

Bu hafta cuma amniyosentez için randevum var. Ama ben hala yaptırıp yaptırmamakta bir karara varamadım.. Herkes bişey söylüyor...
Allah korusun bebeğimde herhangi bir problem varsa, ve amniyosentez sonucunda bu çıkarsa ben bebeği aldıramam ki... Sonuçlar çıkana kadar bebeğim 6 aylık oluyor... Ve zaten suan bile bebeğimin hareketlerini karnımda çok net hissedebiliyorum. Onu düşündükçe ağlıyorum.Allahın verdiği bi cana nasıl kıyabilirim ben.:çok üzgünüm:

Acaba diyorum amniyosentezi yaptırmayıp doğuma kadar beklesem mi?... Sonra diyorum; Acaba pişman olurmuyum ki neden yaptırmadım diye? (yaptırmasamda kein bunun pişmanlığını yaşıcam) Bebeğimde bişey olmasa bile, hamileliğim boyunca acaba bebeğimde bişey varmı diye şüphe edicem ve stresli bir anne olucam... Ve bunu doğum sonuna kadar bebeğimede yansıtcam...( Acaba, acaba, acaba.... Hep acabalarla geçen bir hamilelik dönemi.... Off Allahım:çok üzgünüm:)
İçimi ferahlatmak için bisürü seyler aklıma geliyor, çevremden örnekler gösteriyorum kendime ama sonuçta annesin... İçine bi kurt düştü mü kurtulabilene aşk olsun...
İnanın hamilelikten hiç bişey anlamıyorum, en güzel günlerim bile ağlayarak geçti... Çok strese girdim... Ne zor seymiş anne olmak yaa...
2 günden daha kısa bir zamanım kaldı ama hala yaptırıp yaptırmamakda bi karara varamadım...
Kızlar ne olur bana sizde bu konuda fikirlerinizi söyleyin... Gerçekten suan görüşlerinize o kadar çok ihtiyacım varki... İnanın kendimi uçurumun kenarında gibi hissediyorum, düştüm düşücem... :çok üzgünüm:
Canim Allah yardimcin olsun.

Amniyosentezi yaptirsan ve sonuc kotu bile ciksa, aldirmaman gerekiyor. Cunku onu veren Allah, alanda ancak ve ancak "O" olabilir. Allah in bize verdikleriyle bizleri deniyor. Bakalim napicaz diye. Iste bu da buna bir ornek. Icine bir kurt dustu, seytanda seni durtukleyip duruyor, ya sonuc kotu cikarda, napican aldirmican mi, bu bebegin ilerideki hatayi icin filan diye. Ama bebegin oyle olmasini (Allah korusun) isteyen Allah ve Allah birsey veriyorsa "MUHAKKAK" yaninda kolayliginida verir. Bu sadece bir imtihan. Sakin, seytanin seni kandirmasina izin verme.
Bak sana bununla ilgili bir sure yazayim.
94-İNŞİRAH:

1 - Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?

2 - Senden yükünü indirmedik mi?

3 - O senin sırtını ezen yükü.

4 - Senin şanını yüceltmedik mi?

5 - Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6 - Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

7 - O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.

8 - Ancak Rabbine yönel.

Goruyormusun, Allah bir zorluk dilerse hakkimizda yaninda Muhakkak kolayliginida verir. Bize dusen Allah in hakkimizda dilediklerine boyun egmektir. Aksi takdirde seytana uymus ve dogru yapmamis oluruz.

Yani amman sakin aldirma gibi birseyi aklina bile getirme.

Bak burda bir abla var, onlarin tanidiginin basina gelmis ayni sey. Demislerki cocuk sakat yada zihinsel ozurlu dogabilir ama onlar beklemisler ve cocuk sapasaglam dogmus.

Insallah bebegini sapasaglam saglikli eline alirsin. Cok dua et, bende edicem ins.a.s.

canım üçlü testi felan hep normaldi ama biliyorsunki 1000 de 1 bile olsa ihtimal doktoru gerek görmemişti 2. bebeğinde yaptırdı allaha şükür o çok sağlıklı ama bitanem ne olursa olsun amniyosentezini yaptır inşallah temiz çıkar o kesin sonuç tabiki azda olsa sıkıntısı var ama iyi bir yerde yaptırırsan hiç bir şey olmaz senin için dua edeceğim

yok canım onu hiç duymadım... aslında amniyosentezi yaptırmaya karar vermiştim. ama dün bi arkadaşımdan bunla ilgili hiç iyi şeyler duymadım açıkcası korktum... işyerinden de izin vermediler sadece 2 gün istirahat edicem sonra tekrar iş başı... ilk 4 gün çok öenmliymiş ve sürekli yatman gerekiyormuş... o yüzden de korkularım arttı...:çok üzgünüm:

canısı bende seninle aynı hisleri yaşadım benim ikili temizdi.ama üçlüde 153te bir çıktı. dr hemen fetal anomali testi denilen bir ultrason testi yaptı dışarıdan konunun uzmanı dr. da getirildi malesef erkek bebeğimin beyninde kist çıktı.(benim 1kız 1erkek) ondan sonra amniosenteze karar verildi. hem de ikizde çok zormuş su almak izmirde sadece 3tane uzman varmış bu konuda.sonuçta ege üniversitesinde 18martta yaptırdım senle aynıyız 19+4 benim beişlerin de. hiç korkma sonucu özelde aynı gün yada ertesi gün çıkıyo.yani erken öğreniyosun. unutma bilmeden yaşamak çok zor ben bir hafta ağladım bebeklerime bişey olmasın diyi. doğuma kadar böyle üzülmektense çünkü bebek te hissediyor bence iyi bir uzman bu önce fetal anomali testi yaptır muhakkak. sonra gerekirse amniosentez de yaptırırsın. umarım sonuç çok iyi çıkar.ne olur üzülme minik bebişini de üzme.kendine iyi bak.

Canim Bence Içini Kararatma Bence Bişey Yo Yaptir Sirf Için Rahat Olmasi Için Ama Bence Bişey Yok ... Allah Büyük Bak Görürsün ...

Canim Allah yardimcin olsun.

Amniyosentezi yaptirsan ve sonuc kotu bile ciksa, aldirmaman gerekiyor. Cunku onu veren Allah, alanda ancak ve ancak "O" olabilir. Allah in bize verdikleriyle bizleri deniyor. Bakalim napicaz diye. Iste bu da buna bir ornek. Icine bir kurt dustu, seytanda seni durtukleyip duruyor, ya sonuc kotu cikarda, napican aldirmican mi, bu bebegin ilerideki hatayi icin filan diye. Ama bebegin oyle olmasini (Allah korusun) isteyen Allah ve Allah birsey veriyorsa "MUHAKKAK" yaninda kolayliginida verir. Bu sadece bir imtihan. Sakin, seytanin seni kandirmasina izin verme.
Bak sana bununla ilgili bir sure yazayim.
94-İNŞİRAH:

1 - Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?

2 - Senden yükünü indirmedik mi?

3 - O senin sırtını ezen yükü.

4 - Senin şanını yüceltmedik mi?

5 - Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

6 - Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.

7 - O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.

8 - Ancak Rabbine yönel.

Goruyormusun, Allah bir zorluk dilerse hakkimizda yaninda Muhakkak kolayliginida verir. Bize dusen Allah in hakkimizda dilediklerine boyun egmektir. Aksi takdirde seytana uymus ve dogru yapmamis oluruz.

Yani amman sakin aldirma gibi birseyi aklina bile getirme.

Bak burda bir abla var, onlarin tanidiginin basina gelmis ayni sey. Demislerki cocuk sakat yada zihinsel ozurlu dogabilir ama onlar beklemisler ve cocuk sapasaglam dogmus.

Insallah bebegini sapasaglam saglikli eline alirsin. Cok dua et, bende edicem ins.a.s.

Sevgili arkadaşım bu kadar hassas bi konuda bence kimsenin aldır veya aldırma demeye hakkı yok heleki bunu Kuran_ı kerimden ayetlerle pekiştirmeye hiç hakkı yok.bu pisikolojik baskıdır.Ona desdek olmalıyız akıl vermemeliyiz.SEVGİLİ KALACKARA bütün dualarım seninle umarım herşey yolunda gider bencede başka doktora görünmende fayda var çünkü canım sen bu düşüncelerle hamileliğini geçirirsen bebeğin sağlıklı olsada etkilenir. unutma anne ne yaşarsa bebekte onu yaşar sevgiyle kalcanım iyi haberlerini bekliyoruz..

sana katılıyorum..öyle kur-an dan falan ayetlere gerek yok...aldırmak ya da aldırmamak tamamen sana kalmış bir fikir..bunu kimseye de sorma canım..kimse de sana akıl vermesin bu konuda..ben senin yerinde olsam,birkaç doktora görünür,eğer amniyosentez gerekliyse de yaptırırdım...illaha başına kötü birşey gelecek diye bir kayıt yok..herşey iyi olur da diyemeyiz..allah ın taktiridir bazı şeyler..onun izin verdiği kadar olur herşey bunu unutma toparlan ve kendine gel...

sana kimse akıl vermesin derken,yanlış anlaşılmasın sakın aldırmak,ya da aldırmamak anlamında söyledim bunu...yoksa arkadaşlarımın her birinin yorumları insanın içini ferahlatıyor..sonuçta sıkıntılarımızı paylaşıyoruz..

Canim
Bende Yaptirracaktim. Ama Doktorum önermedi. Biz Eşimizle Paronayak Olduğumuzdan Yaptirmaya Karar Vermiştik. Sonra Gittik Randevu Için Ve Doktor Bizi Vazgeçirtti. Bebeğimizi Ultrasonda Gösterdi Sirf Bizi Vazgeçirmek Için Bir Sürü Dil Döktü. Ve Ben Gerçektende Kiyamadim Ve Yaptiramadim. şu Anda Herşey Normal . Sali Günü 4 D Li Ultrasona Giricez. Ama Eğer Doktorun önerdiyse Riskin Yüksekse Yaptir Canim. Sonrada Ah Neden Yaptirmadim Deme. Merak Etme. Sitede Amniyosentez Yaptirip Sonuçlari Iyi çikan Bir Sürü Arkadaş Var. Allah Korur Merak Etmeeee

kalachakra canım benim Allah yardımcın olsun iyi düşün ve ona göre karaını ver Yüce Rabbim inşallah yüzünü güldürecek sabırlı ol canım benim hayırlı haberlerini bekliyorum

kalachakra ne yaptın tatlım seni merak ettim inşallah her şey çok güzeldir girersen güzel hberlerini bekliyoruz kendine ve bebişine iyi bak

Sevgili arkadaşım bu kadar hassas bi konuda bence kimsenin aldır veya aldırma demeye hakkı yok heleki bunu Kuran_ı kerimden ayetlerle pekiştirmeye hiç hakkı yok.bu pisikolojik baskıdır.Ona desdek olmalıyız akıl vermemeliyiz.SEVGİLİ KALACKARA bütün dualarım seninle umarım herşey yolunda gider bencede başka doktora görünmende fayda var çünkü canım sen bu düşüncelerle hamileliğini geçirirsen bebeğin sağlıklı olsada etkilenir. unutma anne ne yaşarsa bebekte onu yaşar sevgiyle kalcanım iyi haberlerini bekliyoruz..

Evet arkadasim konu hassas, bende cok hassas oldugu icin zaten bunu Kuran ayetiyle pekistirdim. Allah in verdigini kabul etmeliyiz. Cunku Allah bir seyi veriyorsa MUHAKKAK onda bir hayir gizlidir de bunu goremeyenler, bilinmeyenin verdigi korku ve kuruntular ile kendi nefslerinin isteklerine boyun egerler. Ve nefsime uydum demezlerde, bilmedikleri gelecek hakkinda, bu iyiydi ondan yaptim derler. Burda da eger annenin hayati soz konusu ise iste o zaman aldirma konusu dusunulebilir. Bunun disinda cocuk Allah korusun, ozurlu dogarsa bu Allahtandir ve Allah birseyi veriyorsa bunda "MUHAKKAK" bir hayir vardir. Eger sen boyle inanmiyorsan bu senin bilecegin istir. Peki sen, bana yada bir baskasina dusuncesini paylastigi icin "HAKKIN YOK" deme hakkini kendinde nerden buluyorsun?? Kurani Kerimden pekistirmeye hakkin yok demissin. Sen bunu deme hakkini kendinde nerden buluyorsun?? Kimseye sunu yap bunu yapma demeye hakkin yok. Bu benim inancim ve benim dusuncem ve bunu Kalachakra arkadasim ile paylastim. Benim dusuncemi paylasmamla psikolojik baski yaptigim yargisina varamazsin bu senin isin degil. Her muminin gorevidir uyarmak, bende bunu yaptim. Ben burda doktora danisma, amniyosentez yaptirma da demedim. Elbette ortada doktorlarin bulgulari varsa, anne hayati tehlikedeyse o zaman aldirma soz konusu olur. Ama gider cocuk Allah korusun down sendromlu dogacak diye aldirirsan, o zaman bir canliyi kendi nefsinin supheleri yuzunden katletmis olursun. Nerden biliyorsun o bebek ne guzellilere sahip olucak. Bunlar gelecekle ilgili kaygi ve kuruntularimizdan kaynaklaniyor. Halbuki Allahtan geleni kabul etmeyi bilsek, aslinda basimiza gelenlerde cok hayir sakli oldugunuda gorecegiz. Evet vede Kalachakra arkadasimiz burda bizden fikir vermemizi bekliyor ki bizimle ozel durumunu paylasmis, bende dusuncemi paylasmakta serbestim. Tekrarliyorum, kimsenin kimseye sunu yap bunu yapma deme hakki yoktur.

Son düzenleme:
Back