Söze nerden başlıcağımı bilmiyorum, kafamın içi sepet gibi:çok üzgünüm:
Bu hafta cuma amniyosentez için randevum var. Ama ben hala yaptırıp yaptırmamakta bir karara varamadım.. Herkes bişey söylüyor...
Allah korusun bebeğimde herhangi bir problem varsa, ve amniyosentez sonucunda bu çıkarsa ben bebeği aldıramam ki... Sonuçlar çıkana kadar bebeğim 6 aylık oluyor... Ve zaten suan bile bebeğimin hareketlerini karnımda çok net hissedebiliyorum. Onu düşündükçe ağlıyorum.Allahın verdiği bi cana nasıl kıyabilirim ben.:çok üzgünüm:
Acaba diyorum amniyosentezi yaptırmayıp doğuma kadar beklesem mi?... Sonra diyorum; Acaba pişman olurmuyum ki neden yaptırmadım diye? (yaptırmasamda kein bunun pişmanlığını yaşıcam) Bebeğimde bişey olmasa bile, hamileliğim boyunca acaba bebeğimde bişey varmı diye şüphe edicem ve stresli bir anne olucam... Ve bunu doğum sonuna kadar bebeğimede yansıtcam...( Acaba, acaba, acaba.... Hep acabalarla geçen bir hamilelik dönemi.... Off Allahım:çok üzgünüm:)
İçimi ferahlatmak için bisürü seyler aklıma geliyor, çevremden örnekler gösteriyorum kendime ama sonuçta annesin... İçine bi kurt düştü mü kurtulabilene aşk olsun...
İnanın hamilelikten hiç bişey anlamıyorum, en güzel günlerim bile ağlayarak geçti... Çok strese girdim... Ne zor seymiş anne olmak yaa...
2 günden daha kısa bir zamanım kaldı ama hala yaptırıp yaptırmamakda bi karara varamadım...
Kızlar ne olur bana sizde bu konuda fikirlerinizi söyleyin... Gerçekten suan görüşlerinize o kadar çok ihtiyacım varki... İnanın kendimi uçurumun kenarında gibi hissediyorum, düştüm düşücem... :çok üzgünüm:
Canim Allah yardimcin olsun.
Amniyosentezi yaptirsan ve sonuc kotu bile ciksa, aldirmaman gerekiyor. Cunku onu veren Allah, alanda ancak ve ancak "O" olabilir. Allah in bize verdikleriyle bizleri deniyor. Bakalim napicaz diye. Iste bu da buna bir ornek. Icine bir kurt dustu, seytanda seni durtukleyip duruyor, ya sonuc kotu cikarda, napican aldirmican mi, bu bebegin ilerideki hatayi icin filan diye. Ama bebegin oyle olmasini (Allah korusun) isteyen Allah ve Allah birsey veriyorsa "MUHAKKAK" yaninda kolayliginida verir. Bu sadece bir imtihan. Sakin, seytanin seni kandirmasina izin verme.
Bak sana bununla ilgili bir sure yazayim.
94-İNŞİRAH:
1 - Biz senin için (mutluluğun) göğsünü açmadık mı?
2 - Senden yükünü indirmedik mi?
3 - O senin sırtını ezen yükü.
4 - Senin şanını yüceltmedik mi?
5 - Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
6 - Evet, zorlukla beraber bir kolaylık vardır.
7 - O halde boş kaldın mı, yine kalk (başka bir iş ve ibadetle) yorul.
8 - Ancak Rabbine yönel.
Goruyormusun, Allah bir zorluk dilerse hakkimizda yaninda Muhakkak kolayliginida verir. Bize dusen Allah in hakkimizda dilediklerine boyun egmektir. Aksi takdirde seytana uymus ve dogru yapmamis oluruz.
Yani amman sakin aldirma gibi birseyi aklina bile getirme.
Bak burda bir abla var, onlarin tanidiginin basina gelmis ayni sey. Demislerki cocuk sakat yada zihinsel ozurlu dogabilir ama onlar beklemisler ve cocuk sapasaglam dogmus.
Insallah bebegini sapasaglam saglikli eline alirsin. Cok dua et, bende edicem ins.a.s.