Amniyosetez yaptırma konusunda kararsızlık

kalachakra

2 Prenses Annesi+Yeni Pozitif 🤗
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
899
17
298
Ankara
Söze nerden başlıcağımı bilmiyorum, kafamın içi sepet gibi:çok üzgünüm:

Bu hafta cuma amniyosentez için randevum var. Ama ben hala yaptırıp yaptırmamakta bir karara varamadım.. Herkes bişey söylüyor...
Allah korusun bebeğimde herhangi bir problem varsa, ve amniyosentez sonucunda bu çıkarsa ben bebeği aldıramam ki... Sonuçlar çıkana kadar bebeğim 6 aylık oluyor... Ve zaten suan bile bebeğimin hareketlerini karnımda çok net hissedebiliyorum. Onu düşündükçe ağlıyorum.Allahın verdiği bi cana nasıl kıyabilirim ben.:çok üzgünüm:

Acaba diyorum amniyosentezi yaptırmayıp doğuma kadar beklesem mi?... Sonra diyorum; Acaba pişman olurmuyum ki neden yaptırmadım diye? (yaptırmasamda kein bunun pişmanlığını yaşıcam) Bebeğimde bişey olmasa bile, hamileliğim boyunca acaba bebeğimde bişey varmı diye şüphe edicem ve stresli bir anne olucam... Ve bunu doğum sonuna kadar bebeğimede yansıtcam...( Acaba, acaba, acaba.... Hep acabalarla geçen bir hamilelik dönemi.... Off Allahım:çok üzgünüm:)
İçimi ferahlatmak için bisürü seyler aklıma geliyor, çevremden örnekler gösteriyorum kendime ama sonuçta annesin... İçine bi kurt düştü mü kurtulabilene aşk olsun...
İnanın hamilelikten hiç bişey anlamıyorum, en güzel günlerim bile ağlayarak geçti... Çok strese girdim... Ne zor seymiş anne olmak yaa...
2 günden daha kısa bir zamanım kaldı ama hala yaptırıp yaptırmamakda bi karara varamadım...
Kızlar ne olur bana sizde bu konuda fikirlerinizi söyleyin... Gerçekten suan görüşlerinize o kadar çok ihtiyacım varki... İnanın kendimi uçurumun kenarında gibi hissediyorum, düştüm düşücem... :çok üzgünüm:

canım ya Allah yardımcın olsun bitanem çok zor dediğin gibi sanki bir sorun çıksa nasıl aldıracaksın ki off çok alışıyor insan bebişine karnındayken gülüm down sendromumu var bitanem sorun olarak?sen bebeğinden ayrılabilcek misin peki kromozom sorunu olduğu takdirde?

çok zor bi karar evet haklısın ama sanırım en iyisi yaptırman canım inş bişey çıkmaz bu kadar erken karamsar olma ALLAH YARDIMCIN OLSUN...

ikili taramam yüksek riskli çıkmıştı. üçlü taramamda ise herşey normal fakat estriol seviyem bariz yüksek çıkmıştı. bunun için doktorlar amniyosentez önerdiler, bebeğin sakat yada down sendromlu olabilir dediler... öyle bişey olmuş olsa ben nasıl aldırabilirim ona bu kadar alışmışken yaa...:çok üzgünüm:

canımcım o nasıl bir düşünceee ? neden bu kadar negatif oldun bakıyım ... bak herşeyden önce sonucun inşallah çok güzel çıkacak moralin düzelecek ve boşyere kendini de bebişini de strese soktuğun için kendine çok kızacaksın.... bir de şu var ki bazı olumsuzluklar anne karnında iken müdahale edilerek yok edilebiliyor, lütfen olumlu şeyler düşün . aslında seni çok iyi anlıyorum ben de hamilesin dedikleri andan itibaren resmen paranoyak oldum klava:

cannım 3lü iyi çıkmış bazıları 2liyi bile yaptırmıyorlaar peki ultrasonda ense kalınlığı kaç cm çıktı oda testin devamı biliyorsun?

ben senin yerinde olsam başka birkaç doktora daha giderim ve testlerimi tekrarlar 4 boyutluda bir daha baktırırdım bitanem 4 boyutlu çok süper zaten down send bebeklerin bacak boyu kısa oluyormuş belirti olarak yada ensesi kalın oluyormuş amniyosentez zor bir işlem bebek kendide düşebilir çünkü amniyotik sıvısını alacaklar 4 boyutluyu denedin mi?

ee ozaman bir problem yok kii canım ya bu doktorların bazılarını Allah bildiği gibi yapsın lütfen başka bir doktora git o dr da iş yok bebişin aslan gibi maşallah kesin ensesi kalın çıkardı benim doktorum 3çıkardı sorun olsaydı demişti hemen başka dr'a git ve orda amniyosentez yaptırma..

yok canım onu hiç duymadım... aslında amniyosentezi yaptırmaya karar vermiştim. ama dün bi arkadaşımdan bunla ilgili hiç iyi şeyler duymadım açıkcası korktum... işyerinden de izin vermediler sadece 2 gün istirahat edicem sonra tekrar iş başı... ilk 4 gün çok öenmliymiş ve sürekli yatman gerekiyormuş... o yüzden de korkularım arttı...:çok üzgünüm:

nasıl 4 boyutluyu duymadın mı hiç? ankaradasın hemen google'dana ara bul canım merkezleri bebeğinin yüzünden iç orgnlarına beyin damarlarına tüm vücut damarlarının akışına herşeyini inceliyorlar ve sorun ortaya çıkıyor onu yaptırmalısın boş boş napacağım ben demekle olmaz bu iş kalk yolunu bul hem yaşın çok geç down için aile hikayenizde sakatlık var mı onuda düşün..

Bence yaptırmalısın canım...Sonrasında düşünüp tüm gebeliğin boyunca bunu sorun yapmaktansa kesinlikle yaptırmalısın bence...
Hem ense kalınşığı 1,5 ve çok iyi çıkmış...bacak boyu kısa ise bebek sorunlu oluyor..sende normal bu değerler..Hiç korkma git yaptır güçlü ol..Dua et..Rabbim yardımcı olacaktır sana canım...

valla benim dr , ense kalınlığ 1,7 mm çıktı ve 2 liye gerek yok dedi, 1 ay sonra gidecem 3 lü yaptıracam, hiç bir risk görünmüyor 3 lüyü de senin sağlığın için yaptıralım bakalım ilerde hipertansiyon, diyabet filan gibi bişeyler olma riski var mı onu görelim dedi... bence de başka bir dr danışsan iyi olur diye düşünüyorum

Hayır duymadım derken 4 boyutlu ultrasona bakılarak down sendromlu bir bebeğin olup olmadığı konusunda bir fikir verilebiliniyor mu demek istedim... Eyüp ekici diye alanında uzman birine danıştım, o bile bu konuda amniyosentez kadar kendisine güvenmiyor... O yüzden kafam iyice karıştı... Ultrosonda yapılan inceleme genetiksel ve kromozal olarak ne kadar bilgi verir bunu araştırmak lazım... :sm_confused:

Canım benim sıkma kendini bu kadar ne olursa olsun o senin bebeğin değilmi annesi ben senin yerinde olsam yaptırmazdım bişey çıksa ne yaparsın onu düşünerek hareket et aldıracakmısın yani şu anda karar vermek zorunda olduğun için bunaldın bu fikirden uzaklaşsan eminim çok rahatlarsın onun tekmeleri bile yeter canım üzülme inş bişey yoktur.Sana ve bebeğine dua edeceğim inş.

Bencede 4 boyutlu ultrasonda herşey gönüyormuş kesinlikle denemelisin canım...Hem sende yaş kilo genetik bir risk yok...aklına kötü bişi getirmemelisin..eger amiyontezin riskinden korkuyosan ona bende bişii diyemem..ama 4 boyutluyu denemelisin canım...

4 lü ultrasonrada bebeğin deride olan yani vücudunda olan rahatsızlıkları saptayabiliyorlar.2 li ultrasonda iç organlarla ilgili sorunlara bakılabiliyor ve kemik yapılarına.amniyosentezi ablam yaptırmıştı.karnından sıvı aldıktan sonra tuvalete gittim fenalaştım az daha düşüp bayılıyordum dedi.bebk düşecek diye çok korkmuş.ama çok şükür bebeğimiz şimdi gayet sağlıklı.yurtdışında gerkli diye yapmışlar.ama 4 lü ultrasonda rahatça herşey görülebilir.bebğini net birşekilde görüyorsun.ben ilk onu yaptır baktın olmuyor en son amniosentezi yaptırısın.ama zaten birşeyler varsa illaki beli olur.görümceminde yapılan ikli testte sorun var dediler bebğin belden aşağısı sakat dediler ankaraya özel bir doktora gittiler orda 4 lü ultrasonda hiçbir sorun olmadığı ortaya çıktı.bu yüzden bence paniğe kapılma.testleri birde başka bir özelde yaptır.ama 4 lü ultrasonu muhakkak yaptır.Allah yardımcın olsun hayatım.ama gönlünü ferah tut.en azından yapılacaklar daha bitmemiş.

canım sana bişi sormak istiyorum şimdi amniyosentezi yaptın.sonuç çıkmayacak ya eminim çünkü test ve ultrason sonucun iyi ama kötü çıktı..... ne yapacaksın?aldıracak mısın? bebeğin 6 aylık Allah kimsenin başına vermesin..

aldırmam kesinlikle... zaten yazımdada belirttim bunu. ama işte diyorum yaa amniyosentezi yaptırmadım bu kezde neden yaptırmadım diye bi pişmanlık olucak. içimde hep bi şüphe kalıcak acaba bebeğimde bişey varmıydı, keşke yaptırsaydım diye hamileliğim boyunca hep bu sorularla kafam allak bullak olucak...Ve bunu bebeğime yansıtcam...
Off yaptırmıcam galiba ben amniyosentez... :uhm:

yaptırma bencede canım be bir başka doktorada git lütfen zaten eğer kaderinde varsa yaşarsın ben kaderci bir insanım şuan çocuğumun ateşlenip havale geçirip sakat kalmayacağı garantisi var mı ki elimizde?? ben doğum yaptığım gün başka bir kadında doğum yapmıştı yıllardır bebek bekleyen ve hamileyken bebeğinin her türlü kontrolünü dört dörtlük yaptırmış bebişlerimiz doğdu ve onunkinin down sendromlu olduğu yani mongol olduğunu söylediler ve onlar çok doğal kabul edip minik oğullarını alıp evlerine gittiler yani herşey kader bence ne kadar dikkatli olsanda yaşayacağın varsa yaşarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…