- Konu Sahibi kalachakra
-
canım ya Allah yardımcın olsun bitanem çok zor dediğin gibi sanki bir sorun çıksa nasıl aldıracaksın ki off çok alışıyor insan bebişine karnındayken gülüm down sendromumu var bitanem sorun olarak?sen bebeğinden ayrılabilcek misin peki kromozom sorunu olduğu takdirde?
ikili taramam yüksek riskli çıkmıştı. üçlü taramamda ise herşey normal fakat estriol seviyem bariz yüksek çıkmıştı. bunun için doktorlar amniyosentez önerdiler, bebeğin sakat yada down sendromlu olabilir dediler... öyle bişey olmuş olsa ben nasıl aldırabilirim ona bu kadar alışmışken yaa...:çok üzgünüm:
cannım 3lü iyi çıkmış bazıları 2liyi bile yaptırmıyorlaar peki ultrasonda ense kalınlığı kaç cm çıktı oda testin devamı biliyorsun?
ben senin yerinde olsam başka birkaç doktora daha giderim ve testlerimi tekrarlar 4 boyutluda bir daha baktırırdım bitanem 4 boyutlu çok süper zaten down send bebeklerin bacak boyu kısa oluyormuş belirti olarak yada ensesi kalın oluyormuş amniyosentez zor bir işlem bebek kendide düşebilir çünkü amniyotik sıvısını alacaklar 4 boyutluyu denedin mi?
yok canım onu hiç duymadım... aslında amniyosentezi yaptırmaya karar vermiştim. ama dün bi arkadaşımdan bunla ilgili hiç iyi şeyler duymadım açıkcası korktum... işyerinden de izin vermediler sadece 2 gün istirahat edicem sonra tekrar iş başı... ilk 4 gün çok öenmliymiş ve sürekli yatman gerekiyormuş... o yüzden de korkularım arttı...:çok üzgünüm:
nasıl 4 boyutluyu duymadın mı hiç? ankaradasın hemen google'dana ara bul canım merkezleri bebeğinin yüzünden iç orgnlarına beyin damarlarına tüm vücut damarlarının akışına herşeyini inceliyorlar ve sorun ortaya çıkıyor onu yaptırmalısın boş boş napacağım ben demekle olmaz bu iş kalk yolunu bul hem yaşın çok geç down için aile hikayenizde sakatlık var mı onuda düşün..
canım sana bişi sormak istiyorum şimdi amniyosentezi yaptın.sonuç çıkmayacak ya eminim çünkü test ve ultrason sonucun iyi ama kötü çıktı..... ne yapacaksın?aldıracak mısın? bebeğin 6 aylık Allah kimsenin başına vermesin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?