Amniyosentez sonucu trizomi 18

Sana bunu yap şunu yap demem. Karar senin kararin.
Amniyosentez sonucu geldiyse yuzde 99 gerceklik payi var.
Bnm yavrumda engeli dogdu insan kendi yavrusuna konduramiyor bu gercek. Rabbim dogru karar verdirsin size insaallah.

Lutfennnnn birdahaki gebeliginizi durumunuz iyise ve dogal yoldan hamile kalamiyorsaniz. tup bebek genetik yaptirin. Boylece en iyi embriyolari size koyacaklardir. Ve iiciniz rahat edecek

Amniyosentez kesin sonuçtur. Kalbi atacaktır belki de doğacaktır bile ama yaşamla bağdaşmayan bir trizomiden bahsediyoruz maalesef. Sonlandırmayıp doğmasını beklersiniz önünüzdeki ayları yaşamayacak bir bebek için harcayacaksınız. Ayrıca ona daha çok bağlanacaksınız yaşamayacağını bilmenize rağmen içinizde hep bir umut olacak. Doğduktan sonra vefat ettiğini görmek size daha çok acı verecek buna emin olabilirsiniz.

Çok zor bir durum bende bir anneyim ancak ne olursa olsun bir cana kıyma hakkimiz yok.o canı siz vermediniz ki siz alasiniz. Cok zor ancak bu da sizin imtihaniniz .Allah korusun sağlıklı doğan bir çocuğun sonradan engelli olma ihtimali yok mu o zaman ne yapacağız.karar sizin .bana bildirim geldi ve Allah katinda sorumlulk hissettiğim.Rabbim yardimciniz olsun. Dilerim Rabbim imtihaninizi kolaylastirsin

Canım başka doktor da göster bi bana ilk cocugumda beyni gelismiyo demislerdi 20 haftalikken baska doktora gittik amabisey cikamdi gayet saglikli doğdu ve suan ustun zekali rabbim yardimcin olsun

Çok haklısın canım hamilelikte böyle şeyler insanı gerçekten mahvediyor herkes sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek ister ama ne yazık ki bu her zaman mümkün olmuyor karar sana kalmış kimseye laf söylemek düşmez ama böyle birşey önceden anlaşıldıysa gebeliği sonlandırmak en doğru çözüm şimdi herkes günah öyle şey olur mu diyecek ama ileride o çocuğun yaşayacağı sıkıntıları düşün her zaman bebek kalmayacaklar ne yazık ki

Çok geçmiş olsın . Trizomi 18 doğsa bile yaşam belirtileri göstermiyor . Down sendromundan daha ağır, doktorunuz zaten anlatmıştır herşeyi . Allah sabır versin

1 hafta önce aynısını yaşadım bizimde trizomi 21 çıktı ve bizim 19+3 olmuştuk normal doğum yaptırdılar sonra spinal iğne yaparak belden aşağısı uyuşturularak kızımızı aldılar sizi üzmek istemem ama inanın gebelik ilerleyince daha kötü oluyor ben hala ağlıyorum hala biri nasılsın dese kendimi tutamıyorum psikolojim hiç iyi değil

Merhaba, yaşadığınız yoğun duygularla başetmek zor olmalı, Allah yardımcınız olsun. Nasıl ki ciddi bir ameliyat olmadan evvel doktor kararı bize bırakıyor, imza alıp da yapıyor bu da öyle. Veriler doğrultusunda doktorun tavsiyesini dinlemek en mantıklısı. Lütfen tıbbi bir durum olarak düşünmeye çalışın, cana kıymak tabiri doğru değil. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Meleginiz icin cok uzgunum suan cok yeni bu durum biraz zaman alacaktir tabiki ama yine meleginiz icin toparlanmalisiniz . O sizi goruyor . Ve hic bir cocuk annesinin goz yaslarini gormek istemez . Rabbimden sizin icin sabir diliyorum . Bu acilar hafiflemiyor ama bu aciyla yasamaya alisiyor insan

hem down hem trizomi 18 hem de beyninde kist şüpheleriyle ammiyosentez oldum.
sonuç sizin gibi çıksaydı aldıracaktım ben.

trizomi 18 hakkında bilginiz var mı?
lütfen hak mak vicdan yaptırmayın konu sahibesine.

Yine de kabullenemiyorum bebeğime konduramıyorum öyle sıkışık bi yerdeyim ki Allahım hayırlısını versin içimizi ferahlatsın
Seni öyle cok anlıyorum ki ne yazikki yaşadım. Bildirimi gorunce ellerim titredi. Bana sormak istedigin ne varsa sorabilirsin konuşamadığım bir konu bu ama cevaplarım..

Sonuca kesin gözüyle bakın. Amniyosentez tanı testidir ve yanılma payı çok düşük. Düşük yapma ihtimaliniz yüksek. Eğer bebeğiniz dünyaya gelse bile birçok anomaliye sahip olabilir. Çok yüksek oranda ventriküler septal defekt ile birlikteliği var. Bu sebeple kalbi sağlıklı olmayacak. Sanırım yaşam ömürleri Down sendromuna göre daha da düşük. Allah yardımcınız olsun. Gerçekten zor bir durum

Benim bebeğimin de beyni gelişmemişti ayrıca omirilikte kist ve sağ sol loplar üzerinde sıvı birikimi mevcuttu.emar çektirdim amniyosentez ve microarray testi yaptırdım her yere sordum doğarsa yaşamaz çünkü emme refleksi bile olmayacak dediler hatta gözler kör ve bedeninin boyundan aşağısı felçli olacaktı ölür seni de zehirler dediler.zaten amniyosentez sonrası kalp atışı çok düşmüştü 21 22.haftasında aldırmak zorunda kaldım.hatta normal doğum yapamadım 3 gün suni sancı verildi rahimde açılma olmadı psikolojik olarak bebeğimi bırakmak istemedim belki de ya da anatomik bir sorundu bilemiyorum.çok fazla kan kaybı yaşayınca sezaryene alındım.Şu an bebeğim yok ama sezaryenliyim çok acı birşey ama lütfen yol yakınken doktorlar ne söylüyorsa onu yapın.eşinizle tüm genetik testlerinizi yaptırın tekrar deneyin.

Yaşadığınız çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Ama Anne hayatını riske atmadığı sürece, bebeğin hayatı sonlandırılmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…