Amin Maalouf ve Kitapları...

elimdeki kitapları bitirip Çivisi Çıkmış Dünya'yı okuyacaktım bende neden beğenmedin ki fisfisfis

bitanem roman değil,siyaset ve küresel yozlaşmadan söz ediyor,bi sosyolog gibi,çok ağır,ve ağır anlam katmış cümlelere,sinir bozucu,sen bilrisin yınede

Ben sadece Semerkant.ı okudum...
İnşallah diğer kitaplarını da bulup okurum...
Yazım dili çok güzel, çok akıcı... İnsan bir çırpıda bitiriveriyor2...

Kitabın sonun da en çok Şirin.i merak ettim, keşke onuda yazsaydı...

benimde çok beğendiğim bir yazar
üniversite 1. sınıfta edebiyat hocamız semerkant kitabını okuyup rapor yazmamızı istemişti.
öyle tanıştım amin maalouf kitaplarıyla
sonradan yüzüncü ad, tanios kayasını okudum.
afrikalı leo ise sırada okunmayı bekliyor.

En cok etkilendigim yazarlardan biri olan Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş'inin arkasinda şunlar yazar: 'Nereye giderseniz gidin, ülkeniz peşinizden gelir. Artik siz orada yasamasaniz da o icinizde yasar.' Bence Amin Maalouf un ciktigi yolculukta buna benzer. Kitaplarinin güzelligi de bundan kaynaklaniyor sanirim. Uzaklarda yasiyor olsa da icinde hep Dogu'ya olan bir yakinlik. Dogu hakkinda bir seyler ögrenmek icin okunmasi gereken ilk yazarlardan. Özellikle Semerkant inanilmaz sürükleyici ve akici bir roman, gönül rahatligiyla tavsiye edebilirim.

bin muhteşem güneşin arkasını okurken ben de o sözün amin maalouf a çok yakışacağını düşünmüştüm. bu tesadüf şaşırttı beni. tüm kitaplarını bayıla bayıla okuşumdur. semerkant inanılmaz bi roman. yalnız çevirilerde çok çok iyi. çevirmenini hatırlamıyorum ama iyi iş çıkarmış.

Bende Doğunun Limanları'nı okudum ve çok etkilendim .Birkaçgün etkisinden kurtulamadım.Semerkent'ı okumayı düşünüyorum.

afrikalı leo,
semerkant,
tanios kayası,
doğunun limanları,
yüzüncü ad.
yazarın bu kitaplarını okudum ama hepsini okumak istiyorum.amin maalouf benim için çok önemlidir

:lepi:Semerkant gercekten cok hostu bende tavsıye ederım

3 okudum semerkant
uzakdan gelen aşk
yolların başlangıcı

Yazarın sadece Semerkand kitabını okudum ve oldukça güzel bir kitaptı. Sadece kitabın son bölümlerinde biraz sıkılmıştım. Nedeni de yakın dönem İran tarihinin ilgimi çekmemesiydi. Semerkand kitabını okuyanların, Wlademir Bartol'un Fedailerin Kalesi Alamut kitabını okumalarını da tavsiye ederim. Çünkü bu kitap Semerkand'ı tamamlar özellikte bir kitap ve tarih konusunda insana fazlasıyla bilgi veriyor.

Son düzenleme:
Ne güzel bir başlık olmuş bende Amin Maalouf hayranıyım neredeyse tüm kitaplarını okudum...umarım uzun ömürlü olur ve daha birçok kitap yazar ayrıca geçen gün şunu öğrendim ki dedesi Atatürk hayranıymış.Maalouf'un halasının adı Kemalmiş:)))

Çok sevdiğim ve hayran olduğum bir yazar.Semerkand en güzel kitaplarından biri.

İlk defa Doğudan uzakta isimli kitabını okudum ve çok beğendim.Şimdi Semerkant var elimde okunmayı bekliyor.1-2 güne okuyacağım elimdeki kitaplar bitince.

amin maalouf muhteşemdir. okumayı seven herkesin yolu mutlaka ondan geçmelidir.

ben de severim Amin Maalouf' u.. 4 tane kitabını okudum sanırım, hepsini okumadım..
en sevdiklerim Semerkant ve Doğunun Limanları

Amin Maalouf okumaya meşhur 'Semerkant' ile başladım. Ardından Doğu'nun Limanları ve Afrikalı Leo ile devam etti. Diğer eserleri de okunmak üzere sırada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…