İnşallah mesajımı okursunuz da derdinize az da olsa derman olur söylediklerim.
26 yaşındayım.
Evlendikten 6 ay sonra doktora gittik gebelik için genel kontrol ve 5 aydır denedik pozitif sonuç göremedik diye..
Doktor bir kaç hormon testi istedi yaptık içinde AMH testi de mevcuttu.
AMH sonucum 0.89 çıktı . Doktor yaşına göre çok çok az ama gebeliğe engel değil dedi 3-4 ay vitamin takviyesi vererek tekrar denemeye devam edin eğer gene sonuç olmazsa rahim filmi çektirin dedi.
Tabi ben morel bozukluğu ve stresle olacak şeyi de belki de stresle yapamadık aylarca denedik hem eşim hem ben stresli süreçler geçirdik menopoza girme korkusu beni bitirdi..
Ailemde erken menepoz öyküsü de yok.
5 ay sonra başka bir doktora gittik olmuyor diye oda aynı testi yaptı ve bu sefer sonucum 0.59 çıktı . Görünce maf oldum inanın bunu yaşamayan anlamaz bulaşık makinesini dizerken bile ağlıyordum bu yaşta nasıl olur diye..
Gittiğimiz doktor Ovıtrella çatlatma iğnesi ile denemek istedi iki ay da bu şekilde denedik ama bu stres ve zorunluluk bizi daha da sıkıntıya soktu ve o iğnenin içinde ki bi etkenden dolayı tiroidlerim düştü ve graves hastalığı başlangıcı yaşadım halen ilaç kullanıyorum ne yazık ki …..
Çok uzattım kusura bakmayın
Ve sonunda tüp bebek merkezinin yoluna koyulduk sonuç olarak 1 yıl gebelik elde edemedik .
Sonuç olarak eşimin biraz sperm haraketliliğinde azlık kanaatine verildi ama gebeliğe engel bi durum değilmiş doğal olarak .
Yumurta toplama işlemine geçildi doktor sende iki üç kez yapabiliriz bu işlemi amh çok düşük dedi .
Operasyondan sonra 23 Tane yumurtam çıktı ve 14 tanesi döllendi . Neredeyse çoğu AA Kalite yumurta idi . Doktorun dediği tek şey Laboratuvar hatasına uğraşmışsın senin Amh böyle olması mümkün değil kesinlikle hatalı işlem dedi.
Şuan şükürler olsun gebeyim ve tüp bebek ile gebeyim.
Sonuç olarak hangi sebepten bilemiyorum ama gebelik elde edemedik şükürler olsun bu günleri de gördüm
isteyen herkese nasip etsin Allahım.
Ama sonuç olarak şunu söylemek istiyorum size AMH testi yaptırmak yerine gidip ultrason ile rezervinize baktırın bu test çoğu hastanede yanlış sonuç veriyor benim hep yanlış sonuç verdi ve en güzel zamanlarımı zehire çevirdi.
O yüzden ben inanmıyorum.
İnancınızı kaybetmeyin bu mesajı okuyan herkese Allahım sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin..