- 4 Kasım 2024
- 61
- 21
- 3
- 41
Amh degerini hatirlamiyorum ama 32-33 yasindaydi dondurdugunda 40 yasinda dogurduÇok teşekkür ederim, bakayım hemen. Arkadaşınız yumurta dondurma sürecinde kaç yaşındaydı, AMH değeri kaçtı hatırlıyor musunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amh degerini hatirlamiyorum ama 32-33 yasindaydi dondurdugunda 40 yasinda dogurduÇok teşekkür ederim, bakayım hemen. Arkadaşınız yumurta dondurma sürecinde kaç yaşındaydı, AMH değeri kaçtı hatırlıyor musunuz?
Bu doktorlar birsey bilmiyor yani ya saçmalamışlar canım yumurtalari dondur acele etHerkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. Yaşadığım durumu araştırırken burada benzer şeyleri yaşayan insanlar olduğunu gördüğüm için paylaşımda bulunmak istedim.
29 yaşımın son aylarında bir kadınım. Son 1 yıldır regl kanama miktarımın ve günümün zamanla azaldığını fark ettim. Belki daha önceden başladı ama yavaş yavaş azaldığı için dikkatimi çekmedi. Reglin ilk günü çok ağrı yaşayan biriyken eskisi gibi ağrım olmadığını da fark ettim. İnternette araştırınca normal olduğunu okuyup üzerinde durmadım. Bu sene ağustos ayından beri bu durum daha da belirgin olunca ocak ayı gibi kadın doğum randevusu aldım. Tüp bebek sürecinde bir arkadaşım Amh ölçtürmemi tavsiye etti. Hayatımda ilk kez duyduğum bir hormondu. Devlet hastanesinde adetimin 3.günü tahlil verdim. Amh yapmak istemediler. Tahlil sonucunda FSH 8.1, LH 7.2, E2 49, Prolaktin 12 çıktı. Karından ultrason sonucunda(bekarım) Küçük kistler olduğunu sorun olmadığını söylediler. Kanamanın azalması normal dendi. Ben yine AMH ölçümü ısrarında bulununca tamam denildi. E nabıza baktığımda hayatımın şokunu yaşadım. Amh 0,68 gelmişti. 40 yaşına yakın kişilerin değer aralığında cıktı. Tüp bebekle uğraşan arkadaşımın 38 yaşında benden çok daha yüksekti. Bunu öğrenmemle ciddi bir bunalıma ve anksiyeteye girdim. 1 hafta sonra 5 Şubat'ta özel bir hastaneye gittim. Önceki sürecimi anlatmadan muayene oldum. Doktor ultrasonda bir sorun olmadığını, regl kanama miktarını sorun ediyorsam doğum kontrol hapı verebileceğini söyledi. Hormon tahlilleri istedi. Amh ölçümü istediğimi belirttiğimde 40 yaşından önce ona bastırmaya gerek olmadığını söyledi, ben yine de istedim. Burada sonuç 0,58(dış laboratuvar) çıktı. Diğer hormonlar benzer FSH 8.3 çıktı. Doktor korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Annemin menopoz yaşını sordu( 45 yaşında girdi). Beni rahatlatacak şekilde konuştu. 6 ay sonra bir daha kontrol edelim dedi. Burada okuduğum kadarıyla bu değere sahip olanlar 5 sene içerisinde menopoza girmiş gibi duruyor. Araştırmasam çok rahat hayatıma devam edebilirdim ama şu an bekar da olduğum için kaygı seviyem çok yüksek.
Bu konuda benzer şeyleri yaşayanların tecrübesine ihtiyacım var. Önümde tahmini kaç sene var? Haziran ayında yumurta dondurma sürecine girmeyi düşünüyorum. Sağlıklı beslenmeye ve vitamin takviyeleri( demir, c vitamini, folik asit, d vitamini , omega 3, Q10, selenyum) kullanmaya başladım. 1 haftadır testere dişli aslan pençesi çayı içiyorum. Kaliteli yumurta için en az 3 ay sağlıklı beslenmek gerekiyormuş. Mayıs ayında tekrar Amh ölçümü yaptırıp yumurta dondurma için kafamdaki 2 doktorla görüşmeyi düşünüyorum.
Antral folikül sayısı fazla ve AMH dışındaki diğer hormonlarım da iyi olduğu için şimdilik 6 ayda bir kontrol önerdi. Gidişata göre düşüneceğim.Bu doktorlar birsey bilmiyor yani ya saçmalamışlar canım yumurtalari dondur acele et
Teşekkür ederimGecmis olsun caylari vitamin takviyelerini ne sekilde kullaniyorsunuz
Canım bak bende bugun başladım senin ddigin gibi erteledim çok pismanim çünkü 2 yumurtam eksilmiş benim 3 tumurtam var ve bu zaman alehine işliyor bende 28 yaşındayım amh 0.04Ben de gebelik planlıyordum 7 aydır deniyorum daha öncesinde de hep doktor kontrolünde gittim ama kimse amh bakmamıştı geçen hafta baktırdım bugün 0.39 olduğunu öğrendim 29 yaşındayım. Yaşına göre çok düşük dedi tabiki bikaç ay daha deneyip tüp bebeğe yönlendireyim dedi o sırada da hormon ve rahim filmi bakılacak onlarda sorun var mı daha bilemiyorum. Çok şaşırdım tabi hiç aklıma gelmezdi çünkü eylüle gebelik denemesine başladım hazirandan beri kontrollere gidiyorum sorun olmasın diye şu an bakılmamış olması çok rahatsız etti aylarım boşa gitti
Ultrasonda antral folikülleriniz sayıldı mı? Ben de ilk öğrendiğim haftalar çok panik olmuştum ama buradaki deneyimleri okuduktan sonra AMH testine çok güven olmadığını hissetmeye başladım. 10,15 senedir kullanılan bir hormon testi sonuçta. Uzun vadedeki güvenirliği araştırılmış değil. Son gittiğim doktorum hekim arkadaşının 0,18 AMH değeri ile doğal yoldan 2 gebelik yaşadığını söyledi. Çok kısa zaman diliminde biten değerler değil demek ki. Siz de kendinizi yıpratmayın. Kendiliğinden de gebe kalabilirsiniz.Ben de gebelik planlıyordum 7 aydır deniyorum daha öncesinde de hep doktor kontrolünde gittim ama kimse amh bakmamıştı geçen hafta baktırdım bugün 0.39 olduğunu öğrendim 29 yaşındayım. Yaşına göre çok düşük dedi tabiki bikaç ay daha deneyip tüp bebeğe yönlendireyim dedi o sırada da hormon ve rahim filmi bakılacak onlarda sorun var mı daha bilemiyorum. Çok şaşırdım tabi hiç aklıma gelmezdi çünkü eylüle gebelik denemesine başladım hazirandan beri kontrollere gidiyorum sorun olmasın diye şu an bakılmamış olması çok rahatsız etti aylarım boşa gitti
FSH ve E2 değerleriniz kaçtı?Canım bak bende bugun başladım senin ddigin gibi erteledim çok pismanim çünkü 2 yumurtam eksilmiş benim 3 tumurtam var ve bu zaman alehine işliyor bende 28 yaşındayım amh 0.04
Bence hiçbi şey sayılmadı bugün öğrenince regl olunca gel dedi. Hamile kalamazsın demedi aslında ama geç kalıp da dönülmez yola girmeyelim dedi. Bi vitamin önerdi inferline women diyeUltrasonda antral folikülleriniz sayıldı mı? Ben de ilk öğrendiğim haftalar çok panik olmuştum ama buradaki deneyimleri okuduktan sonra AMH testine çok güven olmadığını hissetmeye başladım. 10,15 senedir kullanılan bir hormon testi sonuçta. Uzun vadedeki güvenirliği araştırılmış değil. Son gittiğim doktorum hekim arkadaşının 0,18 AMH değeri ile doğal yoldan 2 gebelik yaşadığını söyledi. Çok kısa zaman diliminde biten değerler değil demek ki. Siz de kendinizi yıpratmayın. Kendiliğinden de gebe kalabilirsiniz.
Valla ben aslında kendimce hiçbir şey ertelemedim de onlar hiçbi şeye bakmamış şimdi de bikaç bekleyelim diyen yine kendisi çünkü hiçbir şeyine bakmadık daha dedi tüp bebek için de gitsen önce onlara bakacaklar biz bi bakalım dedi bide ben Giresun’da yaşıyorum burada zaten tüp bebek tedavisi yok o yüzden de direkt yollamak istemedi sanırımCanım bak bende bugun başladım senin ddigin gibi erteledim çok pismanim çünkü 2 yumurtam eksilmiş benim 3 tumurtam var ve bu zaman alehine işliyor bende 28 yaşındayım amh 0.04
Fsh 30 liraydı şükür diyet vs 6 şimdi 2 ye düştüFSH ve E2 değerleriniz kaçtı?
Valla ben aslında kendimce hiçbir şey ertelemedim de onlar hiçbi şeye bakmamış şimdi de bikaç bekleyelim diyen yine kendisi çünkü hiçbir şeyine bakmadık daha dedi tüp bebek için de gitsen önce onlara bakacaklar biz bi bakalım dedi bide ben Giresun’da yaşıyorum burada zaten tüp bebek tedavisi yok o yüzden de direkt yollamak istemedi sanırım
Evet bu da çok kötü sonrasında yumurta hiç kalmazsa diye insan korkuyor. Ben de bu ay yumurta sayısı bakılınca daha net bi karar vereceğim yumurta sayısı ne zaman bakılıyor acabaBanada bakmadilar evlenmeden önce gittim birseh yok vs dendi 6 ay sonra amh az çıktı doktor dedi hsg cektir dene olmzsa tüp bebek yap hemen diye şimdi tüp bebek yap 2. Düşünürsen yumurtalarin 2 yila kalmaz dedi dondur dedi keşke bamada önceden soyleye. Biri olsaydi bir arkadaşım. Var sürekli doktor hamile kalırsın demis hap falan. Vermis şuan. Kadinin hic yumurtası yok tüp bebek bile yapamıyorlar
Çok güzel düşürmüşsünüz? Nasıl bir diyet uyguladınız, neler yediniz? Nelerden uzak durdunuz?Fsh 30 liraydı şükür diyet vs 6 şimdi 2 ye düştü
Adetin ilk 3 günü içerisinde daha net bakılabiliyormuş. Bende 4.günü bakıldı.Evet bu da çok kötü sonrasında yumurta hiç kalmazsa diye insan korkuyor. Ben de bu ay yumurta sayısı bakılınca daha net bi karar vereceğim yumurta sayısı ne zaman bakılıyor acaba
Anladım o zaman hormon testi yapılırken bakılıyorAdetin ilk 3 günü içerisinde daha net bakılabiliyormuş. Bende 4.günü bakıldı.
bu değerlere adet döneminde mi baktırdınız? o şekilde sonuç alındığı söyleniyor. amh da adet döneminde bakılmalı ozaman?Fsh 30 liraydı şükür diyet vs 6 şimdi 2 ye düştü
Diyetisyenler çalıştım bir döngü var adet periyoduna gorek günde 1 kaşık tükettiğimiz keten tohumu bs var stres en büyük etken sağlıklı beslenme hamur işleri vs yemedim ekmek falan makarna pilav vsÇok güzel düşürmüşsünüz? Nasıl bir diyet uyguladınız, neler yediniz? Nelerden uzak durdunuz?
Evet oluyorum şekilde bakildi ve başka zaman dilimindede bakildibu değerlere adet döneminde mi baktırdınız? o şekilde sonuç alındığı söyleniyor. amh da adet döneminde bakılmalı ozaman?