Menopoz Amh düşüklüğü. Ne kadar vaktim kaldı? ⁉️

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

merve

consume obey die
Pro Üye
13 Ocak 2020
44.547
167.837
33
Güncelleme:
Ağustos 2020 Kocaeli Üniversitesi'nde Amh değerim 0.64 çıktı.
.
.

1.5 senedir gebe kalmaya çalışıyorum. 28 yaşındayım. Regller düzenli. Bu ay sadece ara kanamalarım oldu bolca. Enfeksiyondan olabilir dendi. Klomen tedavisinde tek yumurta geliştiği de oldu çift yumurta geliştiği de. Reglim bitince hsg işini de halledeceğim. Doktorum tekrar hormon tahlillerine bakmak istedi ve ilk kez amh bakıldı. Sonuç 0.82.
Aşılama olur diye düşünüyoduk eşimin değerlerinden dolayı.
Şimdi hemen tüp bebek mi derler? Ne kadar vaktim kalmış olabilir. Aşılama denenmeli mi? Evleneli 3 yıl olacak temmuzda sanırım rapor gerekirse çıkarabiliyoruz. Ne yapsak, ne etsek?
Yarın doktorumla konuşacağım ama önce elbette size soruyorum.
Test sonuçlarımı ekliyorum.

.
.
.
Nasipse 4 ağustosta evraklarımı teslim ediyorum tüp bebek raporu için. Bu arada eşimin değerleri de normale döndü.

Son düzenleme:
kiz benim dr sendin sen bilmiuosan yani bildigin uzmansin bence tup bebekten once amh nin artmasi icin biseyler vardir herhal

kiz benim dr sendin sen bilmiuosan yani bildigin uzmansin bence tup bebekten once amh nin artmasi icin biseyler vardir herhal
İltifatına teşekkür ederim. Yaşadığım kısma kadar detaylara hakimim. Ama burdan sonrasını bilmiyorum, öğreniyoruz işte.

İltifatına teşekkür ederim. Yaşadığım kısma kadar detaylara hakimim. Ama burdan sonrasını bilmiyorum, öğreniyoruz işte.
bence degerlerinde vardir bi cozumu tupden once cunku duzenli regl ve yumurtlama var。yarinmi gidiyon dra

Cnm yaşın senin cok genç
Bence stresten kanamalarin oyle oldu
Amh hakkında bilgim yok
Sen normalde düzenli adet goruyordun
Birden olduysa strestendir

amh artan bisey degilki yumurta rezervi
dogarken her kadin belli bir yumurta sayisiyla doguyor kimi cok kimi az her adetle 1 tane atiliyor ta ki menopoza kadar menopoz yasini da bu yumurta sayisi belirliyor

mervosum bence vakit kaybetme biraz zorlu bir surec ama maddi gucum var diyosan bence tup bebek dene derim burdaki cogu kadin gordugum kadariyla keske asilamayla vakit kaybetmeseydim diyor

ve umutsuzluga sakin kapilma istedigi kadar amh dusuk olsun sadece 1 yumurta ve 1 sperm le oluyo bu is rabbim hayirli ve saglikli bir evlat nasip eder insallah♥

Benim fikrim direk tüp bebek aşılamadada ilaçtı vs ondada para harcıyorsun ve şansın düşük oluyor tabi tüp bebektede tutmama ihtimali var ama yinede karar senin direk tüp bebek derim ben. Birde yumurta gelişimi çoğalma için arı sütü polen bal fln bunların karışımını ye umarım işe yarar

Hayır da amh sonucuna şimdiki doktorlar pek tamah etmiyorlar. Ultrasonla gördükleri daha önemli. Şimdiye kadar doktorunuz ultrasonda folikül sayısındaki azalışı hiç mi farketmemiş.

vallahi okadar bilmiyorum ki ben dogrudur。ne ogrendimse hep sizlerden zaten buda yeni bilgi oldu bana

Kaç yaşındasınız? Evet amh biraz düşük ama ümitsiz vaka değil. 3 yıllık da evliymişsiniz, ben yerinizde olsam aşılamayla uğraşmam tüp bebek denerim direk.
28 yaşındayım.
Cnm yaşın senin cok genç
Bence stresten kanamalarin oyle oldu
Amh hakkında bilgim yok
Sen normalde düzenli adet goruyordun
Birden olduysa strestendir
Bilmiyorum ki çok da rahattım bu ay
Çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısı olsun.
Bakalım doktor ne diyecek sonrasında belki takviyeleri düşünürüm. Çok teşekkürler.
Hayır da amh sonucuna şimdiki doktorlar pek tamah etmiyorlar. Ultrasonla gördükleri daha önemli. Şimdiye kadar doktorunuz ultrasonda folikül sayısındaki azalışı hiç mi farketmemiş.
4 ay klomen tedavisi oldum 3. Ve 4. Ay aynı dozda kullandım son ay 1 tane gelişti yumurta. Sonrası pendemi. Ama klomensizken de yumurtan güzel gelilmiş diyodu hep. Yumurtalıklar hep normal görünüyorlar. Bilemedim.

Benim amh 0.4
Daha 1 senelik evli sayılırım
Çocuk düşündükten 2 ay sonra hamile kaldım. Ve kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.
Ben tüp bebeğe yönlendirir diye düşündüm ama
Doktor 6 ay daha kendiniz deneyin dedi. Yumurta kalite artması için vitamin takviyesi kullanıyorum. Kürtaj sonrası bir kere denedik olmadı
6 ay tamamlandığında doktora gideceğim ne der bilmiyorum
Gerçi inşallah gerek kalmaz

Kuzum fsh değerin kaç çıkıyor ?Birde ultrasonda kaç tane yumurtan görünüyor ?Vajinal Usg daha önemli

İnşallah mucizen gelsin bir an önce
Kuzum fsh değerin kaç çıkıyor ?Birde ultrasonda kaç tane yumurtan görünüyor ?Vajinal Usg daha önemli
Klomen tedavisinde bakıldı yumurtalara da detay yok yarım kalmıştı o iş de.
Yaşım 33, 7 senelik mücadeleden sonra 1,2 amh ile asilama tedavisi ile hamile kaldım. Hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin. Rabbim size en hayırlı zamanda bebeğinizi nasıl etsin inşaallah
Amin. Size de yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almak nasip olsun. Hayırlı ömürler versin.

Benim de amh düşüklüğüm var. Ama yumurtaların kalitesi daha önemli. Ben 30 yaşındayım. Yaştan ötürü aynı sizinki gibi yumurtaların kaliteli idi. Normal yolla neden hamile kalamadığıma şaşırdı doktorlar. İki aşılama yaptırdım. Klomen kullandım. Femera kullandım. Hiç biri olmadı. Tüp bebekle. Maşallah çok kaliteli 6 embriyo oluştu. Hatta hepsi zarını delip büyümeye başlamıştı 5. Güne. İlk tedavide ikizlere hamileyim.

Sağlıkla gelsinler inşallah anneleri. benim de hep çok güzel dedi klomenle tek olsa bile ama bilemiyorum şimdi tam da. Bakalım biraz uğraşıcaz biz de herhalde.

Ben aşılama denemedim canım. Zaten bu değerle devlet aşılama olmadan tüp bebeğe destek veriyor. Benim tavsiyem aşılama olmadan basla tüp bebeğe. Aşılamanın hem başarısı düşük hem bana gore zaman kaybı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…